Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 16:20:15
|
|
|
|
amelie
|
Jaz sem doma - bomo kdaj drugič rodili Zdaj mi je res že smešno ... Pa še otroka mi niso želeli zmerit Pa saj je boljše tako, če ne bi me itak še bolj panika dajala. Plodovnice je dovolj, otrok je v dobrem stanju, popadkov NIČ, na ctg pa sva se z malim dobro pripravila, da je šel skozi. Sem se najprej bolj zgodaj zbudila, da bi se lepo razdivjal in bi bil potem v porodnišnici bolj miren. Aha... Šele na poti v porodnišnico je začel pretegovati svoje nogice in rokice, v čakalnici pa se je začel rave party In sem sedela pol ure zunaj in čakala, da se utrudi, česar nisem dočakala, ampak vseeno mi danes ni bilo treba ponavljat, je bil utrip v redu. Majas je zdaj že v porodnišnici, držim pesti, da bo hitro mimo za njo. Ela, jaz sem tudi v torek naročena na pregled - ob 10.20. Ti? Mogoče se vidiva oz. če ti ne rodiš, se skoraj ziher vidiva, ker jaz očitno še lep čas ne bom. Si mi pa nardila lušte z McDonaldsom. Midva sva šla po pregledu v kitajsko, pa sem se nekaj šparala, ker sem bila še čisto pregreta od porodnišnice. Meni je tam vedno takoooo vroče... Sem pa spila liter radenske in jabolčnega, nisem se mogla odžejat Čestitke vsem novopečenim mamicam!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:13:31
|
|
|
|
ela24
|
Amelie, jaz imam ctg ob 9,40 uri. Tako, da se bova verjetno videli, ker tam itak čakaš. Če ne bo katera prej šla rodit, kar nama pa obema želim! Kaj si tudi imela to Rosičevo danes? Pa ti je delala ultrazvok? Ti si že kar čez rok. Ćudno, da ne pospešijo malo, če vejo da bo precej velik otrok, ker zdaj samo veselo papajo in se redijo Tudi jaz sm vprašala koliko bi naj imel, pa mi ga ni merla, tak da nimam pojma Pa odprta pa si že kaj? Dacy, ti pa že veselo cartaš in uživaš v teh sončnih dneh. Kak lepo... Jaz pa sm že par dni grozna, samo sladko bi "žrla" Danes pa je že višek, celo milko sm zbasala. ojoj... Tako lepo vreme je, pa me kar ven vleče, pa sm sama pa mi je tak dolgčas. Dolgo mi več ne bo dolgčas...Vsaj upam. Držim pesti za majas Ena je rojevala 30 ur Kako za te pustijo, da se tak dolgo matraš? A nimajo nobenih omejitev ali kak? Pa samo ne mi rečt da te v mb tak dolgo pustijo Pustijo pa menda tudi do dva tedna čez rok Upam, da ne bom med njimi, ker to pa se mi zdi absurdno dolgo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:28:10
|
|
|
|
mamika25
|
No, ne vem če je to pomembno, ampak moram javit, da se mi je prejle odluščil čep. Nisem vedela kako to zgleda, zdaj pa vem. Kaj naj zdaj? Čakam popadke ali kaj? Kako je s tem?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:33:15
|
|
|
|
amelie
|
Ja, do zdaj sem vedno imela njo. V torek je preverila, če sem kaj odprta (za konico prsta ), danes pa mi je delala UZ. Me je povabila, naj le pridem rodit med vikendom, ker bi bilo to za vse najbolje. Se strinjam z njo Glede mojega velikančka pa je rekla, da se bojo med porodom odločali, kako in kaj. Mi je rekla, da naj to ne bo moja skrb. Okej ... Mi res ne preostane drugega, kot da jim zaupam ...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:36:01
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25 No, ne vem če je to pomembno, ampak moram javit, da se mi je prejle odluščil čep. Nisem vedela kako to zgleda, zdaj pa vem. Kaj naj zdaj? Čakam popadke ali kaj? Kako je s tem? Čakaš dalje Ampak pomoje ne boš več dolgo čakala! Mojemu se zdi ta zadeva s čepom tako smešna. Vsakič, ko zajavkam, da me kaj spodaj boli, me sprašuje, če mi je zamašek ven padel Pomoje si res vse skupaj predstavlja kot en fensi plutovinast zamašek
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:46:51
|
|
|
|
Kepica83
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25 No, ne vem če je to pomembno, ampak moram javit, da se mi je prejle odluščil čep. Nisem vedela kako to zgleda, zdaj pa vem. Kaj naj zdaj? Čakam popadke ali kaj? Kako je s tem? Mamika25 ja upaj da boš dobila popadke. Meni se je čep odluščil 5.3. rodila pa sem 28.3. Popadke ta redne sem dobila 27.3. ob 21:30. Preden tem me je 2 dni matralo redno otrdevanje ali na 10min, 7min, 5min ali pa 2min. Menjavalo se je. No ob 21:30 pa so se full neke čudne bolečine začele. Vedno močnejše. No tisto noč nisem nič spala. Drugo jutro... torej 28tega sma z dragim zjutraj šla regrat nabirat, pol v trgovino po torto in k mojim staršem na kosilo ( moja mama je imela rojstni dan) . No pojedli smo kosilo, popihali svečke, pojedli torto, se slikali nato pa sem rekla da je čas da grem v P. Popadke sem imela že nekje 15 ur. Z mojim sma krenla. Peljala sma se čez Malečnik ker sem še jaz želela videt razgled na Maribor . No v P sma prišla okrog 14:30. Odprta 4cm. Rodila sem pa ob 17:41, na mamin rojstni dan . Upam da se začne pri tebi čim prej dogajat. Pa da neboš tak dolgo čakala kak jaz
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:49:10
|
|
|
|
didi5
|
Mamika25: to pomeni, da se je začelo zares - lahko še pa traja par dni . Upam da ne predolgo. Čeprav se meni zdi, da ni nekega pravila. Ker meni so napovedovali prezgodnji porod - 5 dni pred PDP pa NIČ!!!! Majas: Če bi zdaj že bilo mimo, bi verjetno skoraj bilo prehitro - pa vendar upam da čim prej. Jaz sem pa bila zjutraj poooolnaaaaaa energije in sem po ctg še šla na dolg sprehod ob Dravi na Ptuju, se zmes vlegla na lesenem platoju za privez čolnom (če katera pozna - za termami Ptuj) ker je bilo tako mirno tam ob vodi - in sem dobesedno zadremala za 1/2 ure - verjetno bi me kdo ukradel samo sem pretežka za nosit No pol pa sem ob 13.00 še doma kavčala 1 urco - zdaj se pa nikak k sebi ne spravim - sem čisto zbita Veni pa tak lepo. Jaz sem že tudi taaaak nestrpna. Čeprav se danes na ctg ni nič kaj dosti dogajalo se tolažim z Rosičevimi besedami, da se lahko v par urah stvar popolnoma obrne. No par ur je mimo - čakamo drugih par ur
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 17:58:04
|
|
|
|
Valy2605
|
Živjo aprilčice! Mene pa zanima, če ima katera naročen CR v Ljubljani? Mamica, meni se je tudi zvečer čep odluščil, pa sem zjutraj rodila. Lp Valy
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 18:21:59
|
|
|
|
Zamima
|
Ravno sem mislila na majas (našo novembrko 2006 ) kot bi čutila, da se nekaj dogaja sem šla pokukat, ve pa pravite, da je že v porodnišnici go maja go!!!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 19:22:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej: ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM Držim pestke za Majas in pa BELO BUČO (upam, da me ne bo ubila, ker sem vam požnarala, ampak danes naj bi ji sprožili porod - ne mi zamerit BELA BUČA, proooosim, sem v mislih s tabo ). Bila na pregledu, nič novega, od zatekanja v enem tednu pridelala 2kg, pregledala me ni. Torej, Tropical: NP: 15.4. +22kg Danes sem bila pri naših doma in spet srečala mojo ˝čarovniško˝ babico, ki mi je pravilno napovedala spol , pa stopim čez vrata in me premeri od glave do pet, ter mi reče: ˝Ufff, ti greš pa kmalu rodit, poglej kje že imaš trebuh, čisto pri kolenih˝ No, seveda njenih besed ne vzamem za sveto, ampak močno upam, da se bodo pozlatile
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 21:52:57
|
|
|
|
nizy
|
čestitke vsem novim mamicam saj zdaj se bo začelo od majas pa še nič novičk ,sam čudno , da so jo ob tako pozni uri naročili
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 22:01:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Hmm, jaz tudi čakam na novičke od Majas, pa še nič Aja, pozabila sem povedat, da sem negativna na streptokok Vsaj nekaj dobrega.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 23:15:50
|
|
|
|
memole
|
Čer! Kako kej? A majas še ni? Joj jz upam da bo kmalu cartala! Jaz sem ok! Pikica non stop poriva nogice ven me kr zaboli! mamika25 jaz sem še isti dan rodila ko mi je šel čep,ko sem prišla pred bolnico mi je pa voda odtekla! Tako da lahko boš kmalu lahko pa da boš še kakšen dan čakala! A popadke imaš?
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 9:43:43
|
|
|
|
NATAŠA35
|
a nič novičk od majas ...upam, da že carta in da se ni matrala preveč... mi smo šli včeraj malo v nabavo, pa sem komaj hodila, bolelo me je dol kot 100 , potem pa sem občutila, da imam nekako mokre hlačke in sem letela v najbližji wc, pa je bilo samo veliko sluzi, po moje se je odluščil čep ali pa je toliko izcedka danes malo manj boli, bom bolj počivala, čeprav bom večinoma prala, ker med tednom nisem in še malo našo spalnico pospravila...
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 9:43:46
|
|
|
|
Zamima
|
ne, o majas še nič novega mogoče so ji pa prestavili, kdo ve
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 9:44:02
|
|
|
|
photo
|
Joooj kok mam za prebrat - pa saj sem šla vmes samo rodit. Namesto PDP 20.4. so mi, kot rečeno 18 dni prej sprožili porod in 2.4. je prišla k nam Maša. Kar velika punca, s svoimi 50 cm in 3070 gramčki. V porodnišnici sem bila celih 6 dni, ker je bila mala malo zlatenična, zdaj pa smo doma in se vsak dan naučimo nekja novega. O samem porodu napišem kaj več kdaj drugič. . . Veliko sreče vsem in čim manj boleče popadke . . .
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 9:51:32
|
|
|
|
nikkybo
|
Čestitam Photo!! Obilo cartanja z malo princesko! No kaj je zdaj z Majas in Belo bučo? Katera kaj ve?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:02:14
|
|
|
|
babyloverka
|
hej babike se še jaz javim, pri nas nič novega, nič ne dogaja. mali uživa tam noter v trebuhu, mene pa vse boli ker očitno vedno bolj dol pritiska. vidim da še nič novega od majas in bele buče, upam na čimboljše. mamika25 in natasa35 če je bil to čep potem želim čimhitrejšo in čimlažjo napredovanje in ja, če bi mojemu razlagala o čepu bi si tudi menda predstavljal plutovinast zamašek zato mu rajši niti nisem razlagala
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:12:32
|
|
|
|
majas
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima ne, o majas še nič novega mogoče so ji pa prestavili, kdo ve Ja babike moje... hvala vam da ste mislile na mene.. meni so vse skupaj prestavili! Je glavica bila še preveč odmakljiva, maternični vrat premalo omehčan pa me je doktor poslal domov in rekel da se vidiva jutri med 10,11 uro... Ko sem prišla domov sem bila psihično tako utrujena, da sem šla še samo spat in se mi računalnika ni dalo vklopiti. To je najhujše, ko sem upala da bo vse za mano, ko sem bila jaz kot vsi drugi v pričakovanju... in potem... Res je boljše ko te prime in greš ne pa te "pacajo" zdaj sem zdaj tja.. ah... Na samem pregledu pa je bilo taak hudo, ko mi je z roko spodaj "odpiral" ... tak je bolelo da sem se drla ko ... je rekel naj pričakujem da bodo hlačke krvave in da mi lahko začne oddtekati voda... in evo ponoči se spet ni nič dogajalo... res sem že naveličana.. sploh sms-ov.. pa stavkov-ja kaj si doma? Še nisi šla... Uf..potem pa še moj včeraj-kak ne boš rodila? Če pa so bili vsi pripravljeni, itd.. in me sploh več klical ni. Halooo... Naj pomisli kdo je tukaj najbolj trpel!!! Kot da sama odločam. Ah... evo sem se razpisala pa mi je zdaj lažje...
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:17:01
|
|
|
|
ela24
|
Ojla! Majas, sm jim ravno nameravala omenit, da so ti vse skupaj prestavli, ko vse tako nestrpno pričakujejo.. Pa vidim, da si se že vstala. Upam, da si se spočila. Si kar predstavljam, da ti bo danes brnel telefon, če že mene vsi sprašujejo kak to da še nism šla, pa mam danes rok. Snoči me je kar mučilo. Ampak ko pa ležim oz. ponoči pa se pri meni vse skupaj umiri. Zdaj na veliko pijem malinov čaj
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:19:30
|
|
|
|
didi5
|
joj majas mi je ful hudo zate!!! Po drugi strani pa bolje tako - če še ni pripravljeno dete it ven, kot pa da te pol porod mantra 30 ur. Daj času čas - tako pravijo - pa saj vem, da ti kakršnakoli tolažba nič kaj veliko ne pomeni. A to pomeni, da greš zdaj spet v P al kaj? Danes? Če je tako upam, da bo tak kot ti želiš. Držim pesti. Pri nas je tudi vse mirno - ampak spim sicer skoraj celo noč samo očitno taaakooo nemirno, da sem zjutraj ko politi cucek. Zdaj se spravlam likat goro perila, pa spet se je nabralo za dva pralna stroja pranja - od kje moja dva jemleta te usrane cote (jaz itak zdaj ne umažem veliko). Kaj šele bo ko dobimo . Mislim, da bo moral ati kar veliko peglat , če ne bom jaz njega peglala po živcih . Smo na vezi
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:21:23
|
|
|
|
didi5
|
Snoči me je kar mučilo. Ampak ko pa ležim oz. ponoči pa se pri meni vse skupaj umiri. Zdaj na veliko pijem malinov čajuser posted image IZVIRNO SPOROČILO: ela24 Ojla! Majas, sm jim ravno nameravala omenit, da so ti vse skupaj prestavli, ko vse tako nestrpno pričakujejo.. Pa vidim, da si se že vstala. Upam, da si se spočila. Si kar predstavljam, da ti bo danes brnel telefon, če že mene vsi sprašujejo kak to da še nism šla, pa mam danes rok. Snoči me je kar mučilo. Ampak ko pa ležim oz. ponoči pa se pri meni vse skupaj umiri. Zdaj na veliko pijem malinov čaj Kje si kupila ta malinov čaj? V lekrani? Ker meni je v lekarni včeraj farmacevtak tak čudno delovala - kateri čaj??? A hipov? Ja kaj pa jaz vem, za nosečnice? Ne tega pa ne držimo
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:26:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro BELA BUČA je baje že rodila, ampak še nič ne vem 100%. Upam, da se bo kaj javila. Cojka: a tebi je poslala svojo št.?? Majas: joooj, upam, da se jutri rešiš Pri meni še vedno nič To mi je že prav smešno. Vsem nekaj otrdeva trebuh, pa lažni popadki itd., jaz pa kot da ne bi bila noseča. Danes sem prav dobre volje, sva z po dooolgem času (za dobro jutro). Je imel zdaj eno obdobje, ko je paničaril, da bo poškodoval in sem se skoraj zjokala, ko ni nič zrihtal. No, danes me je pa kar napadel
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:29:07
|
|
|
|
majas
|
IZVIRNO SPOROČILO: didi5 joj majas mi je ful hudo zate!!! Po drugi strani pa bolje tako - če še ni pripravljeno dete it ven, kot pa da te pol porod mantra 30 ur. Daj času čas - tako pravijo - pa saj vem, da ti kakršnakoli tolažba nič kaj veliko ne pomeni. A to pomeni, da greš zdaj spet v P al kaj? Danes? Če je tako upam, da bo tak kot ti želiš. Držim pesti. Hvala ti. Imaš pa prav ker mi je tako tudi zdravnik rekel.. da bi se brezveze predolgo mantrala. In si napisala besede s katerimi se sama tolažim. Grem pa jutri nazaj notri.
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 10.4.2010 10:31:38
|
|
|
|
majas
|
Ja kaj mi je še včeraj zdravnik rekel... da naj ... ker to tak lepo omehča materični vrat. Sploh na koncu je to vredu. Moja G. pa je rekla ravno obratno. Nič več , pa sem bila vesela ker mi je to bila taka muka zdaj že.. in evo.. danes pa moram Mogoče pa bi včeraj že rodila če bi večkrat hehe... evo vsaj malo sem se nasmejala
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
žandežaleimeli bomo dvojčka par. Fantek bo žan ka pa punčka?sara (
19%)
lea (
20%)
lana (
25%)
eva (
36%)
Število vseh glasov: 308Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!