Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 12:34:21
|
|
|
|
ela24
|
Pozdravljene! Jaz sem imela danes ctg. Nič hribčkov Jutri imam rok, tako da bi že lahko kaj bilo. Ko pa sm se vstala pa me je spet zagrabilo otrdevanje in bolečine v križu. Tako, da je dobesedno počakalo na konec ctg, da ja ne bi vidli zdravniki, da še je on lahko malo na toplem Naredili so mi tudi uz in vaginalni pregled. Plodovnica je menda na meji (očitno to ni nič hudega, če sm zdaj komaj v torek naročena), porcije ni(a se kateri kaj sanja kaj to pomeni), odprta pa dober prst. Rekli so mi, da lahko se zgodi, da še danes pridem rodit, lahko pa še en čas ne. Upam, da se ne bo preveč vleklo! Danes sta bili dve na ctg, obe že preko roka. Tako, da očitno nekaj štrajkajo mali rogeci Majas, mislim danes na tebe in ti želim čimlažji in čimhitrejši porod! Pa, da tvoj dragi čimprej pride domov, da ti bo lahko pomagal... Amelie, vem da je imela danes ctg in je že kar čez rok, tako da tudi samo pričakujem novice kaj bo... Ko vidim ta sonček veni bi kar malo popeljala voziček naokrog Zdaj razmišljam, da če bo ful hitro vročina, pa če bo naš mali še zavlačeval s porodom, da ne vem kako dolgo mu bom lahko še pliš oblačila Pa macdonaldsa sm si že danes privoščila Da ti vidiš, kaka stimulacija je to za tamalega. Če bi med ctg jedla, bi menda do dvesto skakale tiste črtice Tistim, ki ste že preko roka in tiste, ki smo na njem nam želim, da že čimprej gremo Vsem novopečenim mamicam pa iskrene čestitke
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 12:37:50
|
|
|
|
nejanejc
|
BOBEK ČESTITKE ZA NINO IN METKO!!! KIMI6 ČESTITKE ZA EMO!!! SMESHKA ČESTITKE ZA SOFIJO!!! same punce :) Nataša, hitro rodit :) agha, super, da se dogaja :) Drzim pesti! Mi dobimo v ponedeljek se omaro za dnevno sobo, nevem, ce bo nase dete ze hotlo vn... bo pa "tretja" amnio.... Malo za salo malo zares ;-) majas, drzim pesti in mislim nate tintin, super za pregled, pa upam,da si prehlad odgnala, jst tudi upam,da bom mela kak ctg spet drugi teden mamika, no pocasi se pa dogaja tudi tebi, drzimo pesti naprej! getreal, sej bo vse ob svojem casu, nic bat :)
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 12:43:04
|
|
|
|
tintin
|
Nejanejc: ja prehlad je ful bolje, thx! Včeraj sem celo dopoldne ležala, se nalivala s čajem, v nos špricala boga in pol (fiziološko, pa še eno fiziološko z eteričnimi olji, pa Olynth, pa zvečer še Operil - ker sem Olynth pri Vasji v sobici pozabila), popila malo Prospan sirupa in polizala malo morje Granobil pastil.... No, danes sem ful boljš! Tako da sem danes že stanovanje pospravla, bila na ctgju (in naredila sprehod čez cel kranj), zdej grem pa še v fasungo... Tvoje dete pa itak čaka omaro
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 12:43:46
|
|
|
|
Getreal
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejanejc getreal, sej bo vse ob svojem casu, nic bat :) misliš? oh...upam da maš prav..danes sem res naštufirana vsega.. Res se mi zdi, da so se mogoče zmotli in mam v resnici PDP enkarat novembra in ne čez 4 dni No ja, pa sej zej tle berem, vidim da so tudi druge punce že čez rok..samo mene je nevem iz katerega razloga dotolklo..hormoni I guess
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 12:45:20
|
|
|
|
didi5
|
didi5 a tebe pa tvoj kar po pijačo pošlje? ja dober je, ni kaj. si te predstavljam da bi vlekla kište vina pa bi te kdo vprašo kaj ti je pa bi mu mogla povedat da maš to zato da ti bodo deda polivali ko boš ti okrevala od bolečin user posted image IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka Saj sem rekla, da so čudni! Sama glih ne bi rabila nosit. Ampak 30 l je za spit!!!!!, za polivanje sami prinesejo Ampak sem se odločno uprla - zdaj še bom pa njegovo čago zoorganizirala al kaj?????? Že itak sem vse skor sama naredila v predpripravah pa še namučit se bom mogla, da se bo on lahko okol hvalil in nazdravljal - malo morgen - jok brate, odpade Bila sem na ctg - ma kaki hribčki . Naši se nikamor ne mudi - včerja je cel dopoldan klomoterla ko nora - danes pa zvezdica zaspanka. Plodovnica se sicer že baje stara, ampak je primerna (količinsko in predvidevam kakovostno) - pretok po polodovnici pa baje tudi ok. Smo se malo poredile (čeprav mi je zadnjič teža padla - jap prazniki pa to ) in zdaj je težka cca 3050 do 3100 g. V ponedeljek pa spet ctg. Aja - kaj vas še kar vaginalno pregledujejo, mene ne 31.3. in ne danes ni vaginalno pregledal. Samo UZ. V ponedeljek pa samo ctg. Pol že tak mora bit ne. Punce kje ste kupile ta malinov čaj?
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:11:43
|
|
|
|
agha
|
Tintin - ja,..jaz sem še vedno v enem kosu. Zgleda, da je otroček še bol trmast od mene! Očitno nam vrača, ker smo se trudili 2 meseca, da smo ga obdržali na toplem, zdaj pa on noče ven in pika!!! Vsakemu, ki me vpraša kdaj bo, rečem da zgleda, da pred junijem ne bo nič, ker čaka na počitnice! Tvoj prehlad - madonca, ob takem napadu pa res ne more noben virus preživet! Drugače pa super, da si ful boljše!!! Nejanejc - mogoče nama pa le uspe po napovedih tintin s tretjo amnio ven spravit te male trmice!!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:18:29
|
|
|
|
dacy
|
IZVIRNO SPOROČILO: smeshka Skratka, sporočam, da imamo še eno aprilčico - 4.4.2010 je prijokala na svet naša Sofija, težka 3460g in velika 52cm. Skatka vsem vam želim veliko užitkov s svojimi tamalimi, tiste, ki nše niste rodile pa čim lažji porod! Moj je trajal namreč celih 31ur... ...ufffff no pol se moj ni bil tolk kriticn ... pri meni je bilo malo manj kot 20 ur pa sem ze umirala na pol ... zdaj pa vidim da se nisem med najbolj dolgimi porodi ... Vglavnem lepo da sta obe vredu in doma in cestitke za malo Sofijo, zelim vam cim vec cartanja in da ostane tako pridna zaspanka in da se ponoci cim manj zbuja
Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:21:38
|
|
|
|
mamika25
|
Gaetral a to hodiš na ctg-je v Postojno? Mogoče se (sva se) kej vidle... Kako se ti zdi? Mislim tako na splošno v Postojni? Kako to, da hodiš že pred rokom tako pogosto na ctg? Ker mene so poslali na ctg šele na pdp, potem pa na 2 dni. Zdaj moram hoditi vsak dan. Agha in Nejanejc vaju je amnio bolela? Ker mene namreč je. Rekel pa je, da naj me nebi , sem pač občutljiva al kako? Ela pri meni je ctg po 1 tednu ravna črta. Nič od nič. Pred enim tednom je še nekako skala, mal se je vidlo dogajanje, danes pa... Je pa res tako, če ti je rekel, da si malo odprta, to pomeni, da lahko greš še danes, lahko pa čakaš tako kot jaz , še kkšen dober teden ali celo 10 dni . Sonček je... tralalala... men se že mal meša od tega čakanja...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:26:45
|
|
|
|
nejanejc
|
mamika, mene je amnio bolela... mi je samo vaginalni pregled naredu v prvo, do amnio sploh ni prsol... v drugo sem baje bla bolj mehka in je nekako slo... ma me je se potem ful bolelo, kar v krcu sem bla... ma je slo vsaj hitro skozi.... agha, jst pocakam se ponedeljek pol pa gas ;-) getreal, meni je vcerej ginekolog reku, da mu je sumljiv moj datum poroda, ker je bla plodovnica se prevec bistra, pa so mi z etako prestavli rok za 11 dni.... tako, da je kar je... ma jst sem ok, dete je ok, se ne sekiram :) tintin, res fajn,da si boljse, drzi se, se vidimo kje v porodnisnici :)
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:27:56
|
|
|
|
dacy
|
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka dacy madoniš maš luštnega otroka, sem pogledala slikice babyloverka Aleksei ves ponosen pravi hvala , mami pa itak se bolj ponosna ... majas drzim pesti da bos res danes ze cartala in da bo cim manj bolec in ne predolg porod wannabemommy se dobro da vsake tolko kaj napises, da nisem jaz v skrbeh kaj se s tabo dogaja in ce se ze matras ali se ne ... reci tamalemu da zdaj pa ze naj pride ven ker velikonocnih dobrot je ze konec in da je Aleksei reku da mora bit ze za ven ko prideva midva na obisk kimi cestitke tudi tebi
Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:36:54
|
|
|
|
memole
|
IZVIRNO SPOROČILO: smeshka Lep pozdrav, punce! Ja, sicer se nisem tako redno javljala kot ve, sem pa zato bila redna bralka. Skratka, sporočam, da imamo še eno aprilčico - 4.4.2010 je prijokala na svet naša Sofija, težka 3460g in velika 52cm. Zdaj smo že doma, mala je zelo pridna in spi skoraj celo noč, tako da super! Skatka vsem vam želim veliko užitkov s svojimi tamalimi, tiste, ki nše niste rodile pa čim lažji porod! Moj je trajal namreč celih 31ur... Imejte se lepo, Vas berem še naprej! Čestitke za hčerko! Želim vam veliko prespanih noči,cartanja in zdravja!
< Sporočilo je popravil memole -- 9.4.2010 13:37:25 >
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:46:25
|
|
|
|
babyloverka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ela24 Pa macdonaldsa sm si že danes privoščila Da ti vidiš, kaka stimulacija je to za tamalega. Če bi med ctg jedla, bi menda do dvesto skakale tiste črtice oh ja kako je meni to znano čisto vedno do zdaj ko sem bila v mcdonaldsu je mali norel kot za stavo, ampak res čisto vedno. itak mali menda čuti moje veselje in vznemirjenje ob teh hamburgerjih in coca coli in sladoledu,... pol pa jaz uživam zraven mali pa nabija v trebuhu sto na uro če naš mali ne bo imel rad mcdonaldsa in milke potem je nekaj hudo narobe z geni getreal to so hormoni. verjamem pa da ti ni lahko, res ti verjamem. mislim na tebe majas a komaj ob štirih greš? jaz sem pa že vjutro mislila da že ležiš v porodni in predihuješ mislimo na tebe to vsekakor in držimo pesti didi5 prav je tako, naj si sam zoorganizira jaz pa grem popoldan cartat pupiko ki bo jutri stara 14 dni, upam da bo to kakšna motivacija za našega malega da bo prišel ven natasa35 če se ne počutiš dobro počivaj in ne plazi po trgovinah, bodo že moški razumeli da vidve punci(s pištolco ali brez ) rabita počitek
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 13:48:03
|
|
|
|
memole
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kimi6 živjo, da vam še jaz sporočim veselo novico, v ponedeljek je na svet prikukala naša Ema, težka 3270g in 52 cm. Danes se že doma veselo cartamo. Porod je bil hiter, eno urco, se še pol kaj javim. Čestitke za hčerkico! Veliko prespanih noči,cartanja in zdravja!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:01:30
|
|
|
|
Ploha
|
ojla pozdravljene! Mene samo zanima tiste, ki ste imele amnio, kdo vam je delal?? Jaz sem jo imela lansko leto 4x, bolelo ko vrag...in tega se zdj tako zeloo bojim ... Mi je pa delal: Urh: bolelo za znort, in še prav začuden je bil, kako bom rodila, ko me tistih par njegovih prostkov boli Rejlič: super nežen, prijazen...se potrudi in ni tko grozno. 2x Gregorač: uuuuf, tu me je tud bolelo, pa še nakuru me je
< Sporočilo je popravil Ploha -- 9.4.2010 14:03:02 >
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:06:25
|
|
|
|
agha
|
Mamika - tudi mene je amnio bolela. Mislim, da nisi nič preveč občutljiva. Me prav zanima katero ni!!? To, da ne boli pa lahko rečejo samo moški, ki tega niso in nikoli ne bodo dali čez! Nejanejc - grem kar s tabo! Ploha - meni jo vedno dela Gregorač, ker je moj G. A ti si iz KR?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:08:19
|
|
|
|
natasaxy
|
Najprej Kimi iskrene čestitke ob rojstvu hčerkice........to je bilo pa hitro ni kaj.....kaj bi dala da bi šlo pri nas tokrat tudi malo hitreje:):) Ja amnio meni ni bila pri prvem porodu nič groznega.........bila sem 2x, ne vem pa točno katera me je imela G.......bila je na ženska takrat in še vedela nisem kdaj je vzela porodno vodo. Pomoje če preveč razmišljaš in nisi sproščen zna boleti,......tako da punce kar brez skrbi. Porod je pa itak zgodba za vsako posebej....... Jaz sem bila včeraj na predavanju za epiduralno, sem dokončno odločena da jo vzamem v kolikor bom seveda dovolj zgodna, če bi šlo pa vse hitreje bi bila pa še bolj vesela. Skratka predaval je dr. Rozman in se mi zdi ful fajn dečko.....je res vse lepo razložil......preko power pointa.......v ponedeljek ko ima pregled pri svoji G bom oddala še za epiduralno kri in to je to. Drugače pa že komaj čakam.......se mi res vlečejo teli zadnji tedni, vse imam pripravljeno,......
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:10:17
|
|
|
|
pikica84
|
Hei sonosečke Jaz tudi čakam, da bi se kaj začelo, pa nič.. Sem pa imela danes zadnji pregled pri ginekologu, in hvalabogu mi ne bo treba več na tisto vago stopit Imam pa drug teden CR zaradi medenične vstave, tako da drug teden bo ziher Aja eno vprašanje imam, sem zasledila, da se pogovarjate o kapljicah za krče iz Avstrije..pa me zanima kje točno ste pa to nabavile? Lepo bodite, pa mal posončkajte svoje bušije,da kaj pohitijo...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:13:52
|
|
|
|
Ploha
|
agha: ja iz Kranja sem...imam pa Vrabičevo v ZD...sem pa gotla menjat G, da bi imela Rejliča, pa mam kr en strah pred Kr P natasaxy: ja je odvisno od tega kako si sproščen, sam meni pač ne sede, če vidi da sem trda in zategnjena, da me začne po trebuhu božat, z namenom, da se sprostim ni pa vse sproščenost aja porod je bil pa mala malca...sem prišla pa na prvi pregled po porodu k svoji G pa sem rekla, da grem raje še 1x rodit kot pa na amnio
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:30:55
|
|
|
|
memole
|
Ejla! No pa so le začele punčke hodit na plano! Ja ja seveda lepo vreme jih privlači! Majas naj ti čimprej mine in čimanj bolečin! Jaz sem posesala in pobrisala po tleh! Zdej me čaka samo še likanje! Popoldan pa spet mal ven izkoristit sonček!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:33:51
|
|
|
|
nincy29
|
čestitke vsem za nove aprilčke!! jao jao na začetku so nekam hiteli tej aprilčki zdaj pa vse nekaj čez rok.. upam da se naš bejbi kej prej odloči prit. evo mene tudi iz pregleda..imam slabo vodo..in me je sestra prvo mal nahrulila da zakaj nič ne pijem ker imam vse sort stvari na vodi,pa ji povem da tolk kot jaz zdaj spijem(okrog 5l na dan) nevem kaj bi še rada.potem je pa bila ful zaskrbljena zakaj imam potem tako slabo vodo.ctg je kazal ravno črto.mi je pa gin. dala da grem dat še kri za sladkorno in še za neko preiskavo za delovanje ledvic pa bomo naslednjič vidli kaj bodo pokazali rezultati.naslednji pregled bi morala imeti čez en teden ampak ker nimajo več nič placa imam komaj 20.4. vaginalno me ne bo nič več gledala,razen če se mi čep odlušči.tako da nimam pojma al sem kaj odprta al ne.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:35:37
|
|
|
|
tintin
|
Ploha: meni so amnio leta 2007 delali sledeči: dr. Gregorač: ful bolelo, naredil ful masaker (krvi noro....).... dr. Rantova (moja G): nič čutila, res ful nežno in z občutkom dr. Kastratijeva (ona me je poslala rodit): tudi skoraj nič čutila
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:43:12
|
|
|
|
nejanejc
|
Ploha, sej sem ze napisala, ma napsiem se nekrat.... Mene je obakrat na amnio "mel" Gregorac... Prvic me je pregledal vaginalno, pol pa ni uspel, ker me je bolelo nardit pregleda... Ma sem kar krvavela...dva dni. Potem sem imela cez dva dni spet, pa sem bla bolj mehka in je slo vse bolj hitro. Ma me je bolelo kar, tko, v krcu sem bla. Sem rabla en cas,da sem k sebi prsla.... Manj krvavela kot prvic. V ponedeljek grem spet, bomo vidli. Srecno!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 14:57:33
|
|
|
|
Getreal
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25 Gaetral a to hodiš na ctg-je v Postojno? Mogoče se (sva se) kej vidle... Kako se ti zdi? Mislim tako na splošno v Postojni? Kako to, da hodiš že pred rokom tako pogosto na ctg? Ker mene so poslali na ctg šele na pdp, potem pa na 2 dni. Zdaj moram hoditi vsak dan. ah kje mamika...jaz hodim še vedno k moji ginekologinji...Ta postojna je zame še daaaleč upam da grem v torek končno tja... Drugače sm bla pa v porodnišnici v Postojni enkrat (ko sm šla na predavanje od EA) in mi je blo fuuul všeč. Tako prijetno vzdušje, domače,.. še Merlo se mi je nasmejal na hodniku in me lepo pozdravu kot da bi bla stara znanca pa sva se prvič vidla nisem mogla verjet kako so vsi prijazni. Tebi kako se zdi? ojej nejanejc da se meni to zgodi se glih fentam zej a kar prestavli so ti rok??? ma neeee..Joj jz vseeno računam na luno v sredo, ane...upam da bo kaj vplivala!! babyloverka ja po moje so tudi hormoni, ja..pa tako lepo vremčke in bi lahko uživala, a jz najbolj nesrečno bitje pod soncem samo ta brezvolja me totalno ubija.. hehe malo vas berem te "amniočke"...ta Gregorač mora bit pa res en neroden ginekolog bogve če se zaveda kolko gorja povzroča!
< Sporočilo je popravil Getreal -- 9.4.2010 14:59:08 >
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 15:07:24
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: dacy wannabemommy se dobro da vsake tolko kaj napises, da nisem jaz v skrbeh kaj se s tabo dogaja in ce se ze matras ali se ne ... reci tamalemu da zdaj pa ze naj pride ven ker velikonocnih dobrot je ze konec in da je Aleksei reku da mora bit ze za ven ko prideva midva na obisk Ma današnji dan res ni moj dan, celo noč sem bila auf ker so me krči mantrali, pol pridem k mami, ker me moj itak ne pušča več same in pol spet čez cel dopoldan,.....ah parkrat me je tak zgrablo da so mi kr všle. Pol pa se čez dopoldan vse umiri, mislim, ne hallllllllllloooooooooooooo, ma nem jamrala, bo že prišel čas. Res upam da v Pondeljek kr not ostanem, ker ne mmmmmmmmmooooooooooorrrrrrrrreeeeeeeeeeemmmmmmmmm vvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeččččččččččččč, resnično. Sem pa gledala slikice na fb kak se Aleksei kopa, pravi car je v vodi, komaj čakam da spet prideta pa da ga malo požulim, pa upam da bo naš te tud že med nami . Pravi , šef se ne da motit, bo prišo ko bo njemu torej naju že zdaj navaja da bo on gazda in se bomo mi po njem ravnali ne on po nas
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 9.4.2010 15:11:37
|
|
|
|
Wannabemommy
|
Majas - joj še malo pa se bo začelo, želim ti da čimprej mine in s čim manj bolečin, da čimprej dobiš v roke svojo štručko, sam nevem kam se švercaš naprej, če mamo skup PDP Drži se pa dosti
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
OblačilaMichonne RRKako pogosto kupujete otroška oblačila?Vsak teden (
9%)
1x na mesec (
11%)
Ob menjavi sezone (
11%)
Po potrebi (
69%)
Število vseh glasov: 45Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!