3jeMi
|
IZVIRNO SPOROČILO: karamela6 Ciao bejbe! Končno mi je uspelo vas malo prebrati, še zdaleč pa ne od tam, kjer sem ostala pred porodom. Pridem za vami ali pa kaj vmes izpustim. Se pa tudi jaz pridružujem zimski s prošnjo za kratek povzetek novic. Hvala vsem za čestitke ob rojstvu! Mi smo že ujeli ritem. Lovro je fuuuuuuuuul priden zaenkrat. Lepo se dojiva, spi kot angelček, ponoči tudi brez težav, tako da imam res srečo - oba otročka tako pridna, kar se spanja tiče. Upam, da tako ostane. In glede poroda - mali je skoraj sam od sebe ven padel Ob 19h me je začelo nekaj špikat, ob 20h so bili popadki že na 5 min in manj, zato sva brž štartala. Prihod v P ob 20.25 in 7cm odprta, rodila ob 21.33, eins zwei. Sploh nisem dojela, da rojevam, res. Vse je šlo tako spontano, s svojimi popadki, brez česarkoli umetnega in na silo. Na slikah med popadki se smejim, dragi je posnel porod (3min trajajoč filmček), ki dejansko zelo lepo zgleda, pa nisem ravno ljubitelj gledanja takih zadev...skratka, izredno lepa izkušnja. Da ne govorim, kako super ekipo sem imela. Ko sem pozvonila ob pol devetih v P in povedala, da sem prišla na porod ... mi je odprla babica, vsa vesela: O super, a popadki so že, fino, to bo šlo pa hitro ... nikjter niti najmanjšega znaka, da ji je kaj odveč...skoz so me spraševali, če kaj rabim, da so zato tam ... ma res, super, še bolj kot prvič. Da ne govorim, da so me dali v najlepšo porodno sobo z neko fansy šmensy posteljo. No, da ne bom dolgovezila ... Včeraj teden sem prišla domov in Nina je v roku 2h zakuhala! Smo staknili neko bakterijsko okužbo (CRP je bil full povišan - 128), dobili Hiconcil, ki pa ni kaj dosti pomagal. Drugih bolezenskih simptomov nobenih, razen malenkost ji je teklo iz noska in pa vročina med 39 in 40, še nikoli toliko! In to 5 celih dni!!! Smo že mislili, da bo treba v bolnico, pa se k sreči zadnji hip temu izgonili (sem jokala že v naprej). Groza bi blo - jaz ne bi mogla bit z njo, niti na obisk ji ne bi smela it! Ne smem niti pomislit na to!!! Zdaj je naša hiperaktivka spet zdrava, ampak jo imam še doma ta teden, da pride k sebi. Moja mami si je vzela zame dopust in me bo ta teden še razvajala, potem pa bomo morali naprej sami. V ponedeljek imava s tamalo spet kontrolo, zato bo še doma in to bo prvi dan, ko bom sama z obema. Malo me skrbi, po drugi strani pa vidim, da se je že zelo navadila na Lovra in na moj odnos do njega. Med dojenjem pride zraven, se stiska k meni in k Lovru. Na začetku je bila še bolj groba, zdaj pa že veliko manj. K sreči je mali res priden in se lahko kljub vsemu veliko, včasih že kar malo pretirano posvečam Nini. Mi je pa neznansko toplo pri srcu, ko vidim, da ga ima že zdaj zelo rada. Zjutraj, ko se zbudi in pride pred spalnico, takoj pokaže na vrata in reče: "Vouvo!Vouvo!" Kako ste kaj ve? Upam, da so otročki zdravi, pa ve tudi, seveda! Ostalo bo že, kajne? In končno smo spet dočakali sončne dneve, ne? Sicer pri nas je poleg sonca tudi kar vetrovno, ampak gre. Glavno, da so temperature malo višje. Nič, grem pod tuš, preden se mali zbudi, pa tamali moram dat sirup. Se beremo!Nočko. ad1... ne morem si kaj, ampak obarvan stavek mi je tako všeč... ad2... ojej, boga Nina... ... , da je bolje... ad3... spet sem jokala ob branju posta... večinoma od veselja, ker si "prebrana" videti zelo zadovoljna...
|