AnaNikaNusa
|
twetka, no, mogoče pa boš že pred pregledom v neplodnosti zagledala plusek! vsekakor ti to iz srca želim in privoščim! sej veš, da je klomifen, če nanj reagiraš, zelo uspešno zdravilo. sicer pa tudi, če bosta morala iti na IUI, je to še najmanj (najbolj enostaven postopek). tudi jaz sem si to želela:) ta poseg za prehodnost jajcevodov pa baje ne boli, če so ti prehodni (prosim, pišem to, kar sem brala, sama sem bila samo na laparo, ker naj bi bili jajcevodi ok), če pa slučajno niso, pa ti jih sčistijo in je spet malo več možnosti za bebiko. tako da slabega v tem primeru ni:) na laparoskopiji si že bila? so kaj govorili o tem? to ponavadi naredijo pri pco. res pa pravijo, da če že malo shujšaš pri pcos (npr. 5 kil), da naj bi zelo pomagalo. kaj svoje ovulacije imaš ali sploh ne? ne vem, če bi že kaj brala po netu, ampak punce zelo priporočajo montignaca. sama sicer nimam prevelike teže, pa tudi ostalih znakov pcos ne, ampak "samo" popolno odsotnost ovulacij in menstruacij. tako da lepo migat (na tak in drugačen način) in bo. no, najina situacija pa je porazna - jaz brez ovulacij, moj pa zelo zelo slabo seme. kar takoj nama je rekel, da bo potrebna umetna, drugače ne bo šlo. sem se počutila, kot da bi me nekdo s kladivom po glavi vžgal, pa čeprav sem nekje globoko v sebi to pričakovala. tako da konec maja imava nov posvet (še enkrat spermiogram), ampak zdravnik ne pričakuje izboljšanja, potem pa da vidimo. nekje septembra naj bi se začel postopek (verjetno IMSI zaradi slabega semena), ampak ne vem, kaj to pomeni, da naju je že dal na čakalno listo? ti mogoče veš? ker to je bilo konec februarja, ko je to rekel, in do septembra bi ravno bilo nekje 7 mesecev, kolikor se pač čaka v mb na postopke. nič ni kaj konkretno rekel, jaz pa tudi nisem vprašala. no, še vedno trdim, da bom do svojega 30. rojstnega dneva (junija 2011) že mamica:)
|