AnaNikaNusa
|
andrejči, ja, do zdaj so mi vedno videli oba jajčnika na UZ, ki pa sta sicer zelo različne velikosti (eden je malo povečan). bolečin pa jaz nimam nobenih, ker se v predelu mojih jajčnikov nič ne dogaja. so zgleda podaljšali zimsko spanje za par let. ovulacije pa ti sigurno imaš, ker predpogoj za menstruacijo je ovulacija! in če ne zanosiš, nastopi menstruacija. tako da ovulacije sigurno so, ampak pač malo bolj poredko in pač nimaš tipičnih sicklusov na 28 dni, pa kaj, to še nič ne pomeni, tak da ne se sekirat. je pa možno, da če je samo par dni špika v predelu jajčnikov in potem za to bolečino približno v 12-16 dneh dobiš menstruacijo, da to špikanje pomeni ovulacijo! kar pomeni nujno !glede na to, da opisuješ, da je bolečina, kot bi te kdo pikal z nožem, bi jaz skoraj upala reči, da je to ovulacijska bolečina, ki jo nekatere čutijo, nekatere pa ne. no, če bolečine ne prenehajo ali pa so celo močnejše, moraš seveda k zdravniku, da ne bo kaj narobe. jaz sem ti pač napisala najbolj pozitivno stran tega špikanja glede pco pa tudi moja mami in sestra nimata teh problemov, tak da ne vem, če je to dedno. menda je povezano z rezistenco na inzulin, torej bi naj "pomagala" enaka prehrana, kot jo imajo sladkorni bolniki, ki imajo tudi nerezistenco na inzulin, oz. prehrana z nizkim glikemičnim indeksom (montignac). koliko pa to drži, pa ne vem. prehrana lahko ziher pomaga, ampak če ti vse ostalo ne deluje (kot meni npr.), je bolj malo možnosti. ampak probat ni greh, sploh pri tebi, ki očitno imaš svoje ovulacije! pa dobro opravi na UZ, sej vikend bo vedno hitro minil, kot vedno
|