Žaži
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01 Vidim, da imate skoraj vse po vrsti probleme s taščami in tasti. Jaz sem jih tudi imela oz. če pogledam zdaj v preteklost, sem si jih bolj sama naredila, pri prvem otroku. Sej zdaj mi tud par stvari ne paše, pa raje pogledam skoz prste, pa potrpim tistih par uric, ko smo skupaj, pa naj stari starši tudi na svoj način uživajo z vnučkom. OK, res da ne bi dovolila, da mu dudo namakajo v sokove (na take stvari imam tudi jaz alergijo) ali bi jezno ostala, če bi kar tako odšla s krsta, vse ostalo pa bi zavoljo moža, poskusila spregledati. Priznam, da po prvem porodu, sem tudi jaz bentila čez vse, kar sta naredila. Pa zdaj vem, da bi že takrat lahko par stvari prezrla, že zaradi moža, ker sem mu polnila glavo z raznimi obtožbami v zvezi z najinim sinkom čez njegove starše. Dejstvo je, da tudi naše mamice in očkoti delajo podobne stvari s svojimi vnučki, ampak na to gledamo hčerkice drugače, ne iščemo vsake negativne podrobnosti v njihovem dejanju. Oz. jim lažje dovolimo razne 'neumnosti'. Mogoče sem s tem postom dregnila v osje gnezdo in boste nekatere užaljene. Verjetno bi tudi jaz po prvem porodu to jemala kot nekakšen zagovor tašč in tastov, ampak sem samo hotela povedat, da tudi naši starši ne delajo vedno 100% pravilno s svojimi vnuki, ampak jim tričetrt stvari spregledamo. Zavoljo dobrih odnosov. Pa pustite starim staršem, da tudi malo silijo v otročke, pač jim na tak način pokažejo, da jih imajo radi in jim zavestno res nič hudega nočejo. Sej kot je že Žaži napisala, pozneje otroček sam začuti, kdo mu paše in kdo ne. Pa peace ! Zala, bravo ženska, jaz se tolikokrat s teboj strinjam . Sem s prejšnjim postom poskušala podobno povedati, pa vem kako smo mlade mamice več kot občutljive, pa sama sem pri prvem otroku čisto enako doživljala kot večina tukaj in če dejansko sedaj nazaj pogledam sem bila tudi jaz veliko za to kriva, moja preobčutljivost in zaščitništvo do otroka in začnemo delati ogromne razlike med svojimi in moževimi starši, ker zanimivo, že spet se ponavlja čisto isto, vsi tasti in tašče so nemogoče, medtem ko se nobena ne obregne čez lastne starše (polho izvzete seveda, ona ima res pekel doma). In se je potrebno vprašati ali so vam šli toliko na živce tudi prej ali se je to zgodilo šele sedaj? Kaj pa čez 1 leto, ko bo treba nazaj v službo, a takrat pa ne bodo fajn za varstvo, pa za varstvo da lahko greste kam sami zvečer ven? Ali pa za kupit prvo kolo? In zakaj toliko sovraštva ko greste k njim na obiske? Oni komaj čakajo da vidijo svoje vnuke, živijo za tisti popoldan da se jih naužijejo, nacartajo............da bodo potem lahko naslednji dan pripovedovali sosedi kako so cartali vnuke, pa kako so zrasli, pa kaj vse znajo in pri tem cveteli od ponosa..........a nebi to bilo lepše in se pač takrat malo vgriznite in dajte otroka iz svojega naročja, mislim, nič mu ne bodo naredili, to so točno tisti starši ko so vaše može gor spravili in verjetno ne napačno, če ne nebi bile z njimi. In tako vas bodo tašče tudi raje imele kot da ko odidete skozi vrata samo v zraku obvisi kaj je z vami narobe, da so vam samo dobro hoteli, pač na svoj način ampak ne verjemem da kar vsi povprek delujejo prav nalašč tako da prav vas jezijo........ Mislim, seveda da obstajata tašča in tast in pekla in nekateri so res preko vseh mer s kakimi namakanji dud v sokove recimo, ampak da vas ima pa sedaj kar naenkrat več kot pol takšnih katerih so se moževi starši kar naenkrat spremenili v zmaje . Pa peace, nič slabega, samo malo v razmislek, ker tudi vašim možem verjetno v teh časih ni ravno najbolj lahko če kar naenkrat samo še lajate preko njegovih staršev, kakorkoli sta to le njegova ata in mama in kako bi vam bilo da vam naenkrat mož začne pred vsakim obiskom in po vsakem obisku vaših staršev pripovedovati kako sta vaš mama in oče naravnost grozljiva in ga kar srh spreleta v njihovi bližini.......
|