Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 11:01:49
|
|
|
|
Kerensa*
|
Netto je 562€ za polni delovni čas.
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 11:09:28
|
|
|
|
bubu10
|
Hvala Kerensa!
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 11:10:12
|
|
|
|
Kerensa*
|
Za brutto me pa ne zanima, ker ga tako ali tako nikoli ne dobiš na TRR.
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 11:20:02
|
|
|
|
bubu10
|
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 11:22:48
|
|
|
|
zmajaz
|
Bruto je pa 734,15
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 11:24:09
|
|
|
|
Kerensa*
|
172,15€ gre pa... kam? V tista pokojninska zavarovanja, ki jih ne bomo dočakali (kar pomeni, da nepovratno kreditiramo državo)?
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 12:15:54
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* 172,15€ gre pa... kam? V tista pokojninska zavarovanja, ki jih ne bomo dočakali (kar pomeni, da nepovratno kreditiramo državo)? tam nostri so skriti vsi prispevki obvezno zdravstveno zavarovanje, pokojninsko, zavarovanje za primer brezposelnosti, zavarovanje za starševsko varstvo...
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 12:22:45
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* 172,15€ gre pa... kam? V tista pokojninska zavarovanja, ki jih ne bomo dočakali (kar pomeni, da nepovratno kreditiramo državo)? tam nostri so skriti vsi prispevki obvezno zdravstveno zavarovanje, pokojninsko, zavarovanje za primer brezposelnosti, zavarovanje za starševsko varstvo... Točno tako - pokojninsko je samo en del - ostalo so zadeve, ki jih lahko koristimo že zdaj - ko zbolimo, ko gremo na porodniško, na bolniško za otroka, izgubimo službo ....
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 12:31:01
|
|
|
|
pikica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Netto je 562€ za polni delovni čas. Ja, če nimaš še dodatnih olajšav (otroci). In v primeru, da ti delodajalec ne dvigne minimalne plače tako, da ti samo obračuna razliko do minimalne plače (obračuna samo prispevke, neto pa ostane isti).
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 7.4.2010 12:59:02
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Točno tako - pokojninsko je samo en del - ostalo so zadeve, ki jih lahko koristimo že zdaj - ko zbolimo, ko gremo na porodniško, na bolniško za otroka, izgubimo službo .... Vendar bistven del..... od 22,10 % je 15,50 % za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.......
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 8.4.2010 21:32:10
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* 172,15€ gre pa... kam? V tista pokojninska zavarovanja, ki jih ne bomo dočakali (kar pomeni, da nepovratno kreditiramo državo)? tam nostri so skriti vsi prispevki obvezno zdravstveno zavarovanje, pokojninsko, zavarovanje za primer brezposelnosti, zavarovanje za starševsko varstvo... Točno tako - pokojninsko je samo en del - ostalo so zadeve, ki jih lahko koristimo že zdaj - ko zbolimo, ko gremo na porodniško, na bolniško za otroka, izgubimo službo .... To po moje vemo tisti, ki si sami plačujemo prispevke, prej itak nisem mela pojma, pa če bi bila nkje redno zaposlena, se tudi ne bi najbolj poglabljala ..
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 8.4.2010 21:32:45
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Točno tako - pokojninsko je samo en del - ostalo so zadeve, ki jih lahko koristimo že zdaj - ko zbolimo, ko gremo na porodniško, na bolniško za otroka, izgubimo službo .... Vendar bistven del..... od 22,10 % je 15,50 % za pokojninsko in invalidsko zavarovanje....... Ja, ful.
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 9.4.2010 9:01:30
|
|
|
|
zmajaz
|
ZmajTolovaj - saj bomo pa porodniški koristile polovični delovni čas, pa nam bo CSD plačeval pol prispevkov - se bo kar poznalo. Če si s.p. itak vseeno potem delaš kolikor ti paše, ker ti nihče ne more reči, v kolikih urah si dejansko zaslužil, kar si.
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 10.4.2010 12:47:12
|
|
|
|
sazi
|
Točno tako - pokojninsko je samo en del - ostalo so zadeve, ki jih lahko koristimo že zdaj - ko zbolimo, ko gremo na porodniško, na bolniško za otroka, izgubimo službo .... To po moje vemo tisti, ki si sami plačujemo prispevke, prej itak nisem mela pojma, pa če bi bila nkje redno zaposlena, se tudi ne bi najbolj poglabljala .. No, jaz si sama ne izplačujem plače, ker nisem s.p., ampak me višina prispevkov že od nekdaj bode v oči s plačilne liste. Je pa res tak velik odstotek zaradi sistema, da se od tega denarja plačuje trenutne upokojence. Enkrat so začeli iz nič in tako so pokojnino dobili naši dedki ali pradedki, ki pa zanjo niso vplačevali sredstev. Pa tudi odvečnega denarja, ki se je nabiral na ta način niso vlagali za prihodnje pokojnine, ampak je šel kdovekam. IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz ZmajTolovaj - saj bomo pa porodniški koristile polovični delovni čas, pa nam bo CSD plačeval pol prispevkov - se bo kar poznalo. Če si s.p. itak vseeno potem delaš kolikor ti paše, ker ti nihče ne more reči, v kolikih urah si dejansko zaslužil, kar si. Hja, sliši se fajn, ampak sem ugotovila, da se mi zaradi bolniških, na katreih sem kar naprej (bolniške za nego otroka) ne splača vzeti krajšega delovnega časa, ker dobim potem refundacijo samo za toliko ur, kolikor naj bi delala. To je pa precejšnja razlika.
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 10.4.2010 14:08:55
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Hja, sliši se fajn, ampak sem ugotovila, da se mi zaradi bolniških, na katreih sem kar naprej (bolniške za nego otroka) ne splača vzeti krajšega delovnega časa, ker dobim potem refundacijo samo za toliko ur, kolikor naj bi delala. To je pa precejšnja razlika. 100 % nisem, če si tole prav tolmačim, ampak v zakonu piše takole: "Osnova za nadomestilo je povprečna mesečna plača in nadomestila oziroma povprečna osnova za plačilo prispevkov v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela" Prispevki so pa plačani za 8 ur, torej bi tudi nadomestilo moralo biti za 8 ur - kar pomeni: "pol tvoje plače, če delaš za 4 ure + pol minimalne plače, ker so za ostale 4 ure plačni prispevki od minimalne plače. Tako se računa tudi za porodniško, če greš spet, ne vem zakaj bi bilo tu drugače, če si pa zavarovan za celih 8 ur.
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 11.4.2010 10:00:35
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: sazi Hja, sliši se fajn, ampak sem ugotovila, da se mi zaradi bolniških, na katreih sem kar naprej (bolniške za nego otroka) ne splača vzeti krajšega delovnega časa, ker dobim potem refundacijo samo za toliko ur, kolikor naj bi delala. To je pa precejšnja razlika. 100 % nisem, če si tole prav tolmačim, ampak v zakonu piše takole: "Osnova za nadomestilo je povprečna mesečna plača in nadomestila oziroma povprečna osnova za plačilo prispevkov v koledarskem letu pred letom, v katerem je nastala začasna zadržanost od dela" Prispevki so pa plačani za 8 ur, torej bi tudi nadomestilo moralo biti za 8 ur - kar pomeni: "pol tvoje plače, če delaš za 4 ure + pol minimalne plače, ker so za ostale 4 ure plačni prispevki od minimalne plače. Tako se računa tudi za porodniško, če greš spet, ne vem zakaj bi bilo tu drugače, če si pa zavarovan za celih 8 ur. Jap, se tvoja razlaga bere dovolj logično. Še vedno pa dobim potem precej manj, če delam "kao" 4 ure in si izplačujem plačo za 8, potem sem pa skoraj ves čas na bolniški in dobim 80% od polovice moje plače in še 80% od pol minimalne plače. Sicer imam še dolgo lahko to možnost (mlajša hči ima dobro leto), tako da se bom še pozanimala, ampak mislim, da se mi ne splača.
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 11.4.2010 14:47:11
|
|
|
|
zmajaz
|
Nikakor ne razumem tvojega razmišljanja Sazi - ti si za svoje 4 ure plačuješ kakor visoko osnovo hočeš, oni ti pa plus tega plačujejo še prispevke od polovice minimalne plače. Ne razumem kako potem ne bi bila na boljšem. Ti si recimo za svoje 4 ure plačuješ tako visoke prispevke, kot bi si jih sicer za 8 ur - torej bi morala biti bolniška 80% te osnove, ki jo plačuješ (ne pol osnove) + 80% od pol minimalne plače. Pa še to mi ni jasno - a si res ves čas na bolniški, da toliko razmišljaš samo o tem?
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 13:31:07
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Nikakor ne razumem tvojega razmišljanja Sazi - ti si za svoje 4 ure plačuješ kakor visoko osnovo hočeš, oni ti pa plus tega plačujejo še prispevke od polovice minimalne plače. Ne razumem kako potem ne bi bila na boljšem. Ti si recimo za svoje 4 ure plačuješ tako visoke prispevke, kot bi si jih sicer za 8 ur - torej bi morala biti bolniška 80% te osnove, ki jo plačuješ (ne pol osnove) + 80% od pol minimalne plače. Pa še to mi ni jasno - a si res ves čas na bolniški, da toliko razmišljaš samo o tem? Ja, bolniška za nego otroka se računa od plač v preteklem letu. Npr. lani sem bila zaposlena za 8 ur ali pa na porodniški (niti nima veze). Npr. da sem na uro zaslužila 10 EUR. Če bi se zdaj zaposlila za 4 ure, bi (če bi želela imeti enako plačo) bila nova urna postavka 20 EUR na uro. AMpak če grem pa na bolniško, dobim pa 80 % od povprečja preteklega leta - torej od 10 EUR/na uro in še nekaj malega (80% od pol minimalca za druge 4 ure). ALi zdaj razumeš ali je moje razmišljanje popolnoma napačno? Ker sem se že pred dvema letoma zanimala o tem in smo prišli do zgornjega zaključka.
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 17:12:48
|
|
|
|
zmajaz
|
Ne bom 100% trdila, da imam prav, ampak po moji logiki ni tako. Važna je osnova, po kateri si zavarovan. Če si bila lani zavarovana za 8 ur, letos pa isto za 8 ur (ne glede na to, da ti od tega 4 ure plačuje CSD), in se gleda lanska osnova, se lanska osnova ne more kar nekam v tri dni prilagajati in dati na pol + pol minimalne plače, če lani NISI bila zavarovana tako - lanska je taka kot je, letošnja je pa tudi taka, kot je - in ker je letošnja po takem izračunu itak višja od lanske, ni prav nobene logike, da bi ti šli lansko še NIŽAT. Niža se ja samo v primeru, če bi bila letočnja osnova nižja od lanske, je pa v resnici višja.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.4.2010 17:13:08 >
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 17:20:32
|
|
|
|
sazi
|
Pa saj kolikor razumem mi lanske ostnove ne bi nižali, le zvišali mi je ne bi - čeprav bi imela letos napr. za 100% višjo plačo. Če delam 4 ure, sem sicer zavarovana za 8, ampak osnova je pa lanska vrednost teh ur, ki je za polovico manjša od letošnjih.
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 17:23:28
|
|
|
|
sazi
|
Pa še to mi ni jasno - a si res ves čas na bolniški, da toliko razmišljaš samo o tem? Jap. Moja mladička pobereta vse, kar oride mimo. Doma bom tudi ta teden, saj ima mala še vedno vneto uho in je še na AB (sva bili danes na kontroli) . In tako bom skupno v zadnjih 6ih tednih 3 dni v službi ostalo pa doma
|
|
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 17:31:50
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi In tako bom skupno v zadnjih 6ih tednih 3 dni v službi ostalo pa doma Ah ja - potem ti je pa itak povsem vseeno, kako narediš, ker si itak v vsakem primeru ves čas doma.
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 17:32:41
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi ampak osnova je pa lanska vrednost teh ur, ki je za polovico manjša od letošnjih. Čeprav si zavarovana za 8 ur, so osnova samo 4 ure? Tega pa res ne razumem. Ali misliš tako, da se za 4 ure vzame lanska osnova, za ostale 4 pa od minimalne plače - tu meni namreč ni nobene logike - ali vzamejo celih 8 ur lanskih ali pa celih 8 ur letošnjih - za tako mešanje pa ne vidim nobene podlage.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.4.2010 17:35:43 >
|
|
RE: Bruto oz minimalc neto plače 12.4.2010 19:23:08
|
|
|
|
CatJa
|
V kolikor se koristi skrajšan delovni čas, je tudi nadomestilo za nego otroka izplačano samo v višini 80% osnove za skrajšan del. čas (npr. 4 ure). 100%.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?