sazi -> RE: Bruto oz minimalc neto plače (10.4.2010 12:47:12)
|
Točno tako - pokojninsko je samo en del - ostalo so zadeve, ki jih lahko koristimo že zdaj - ko zbolimo, ko gremo na porodniško, na bolniško za otroka, izgubimo službo .... To po moje vemo tisti, ki si sami plačujemo prispevke, prej itak nisem mela pojma, pa če bi bila nkje redno zaposlena, se tudi ne bi najbolj poglabljala .. No, jaz si sama ne izplačujem plače, ker nisem s.p., ampak me višina prispevkov že od nekdaj bode v oči s plačilne liste. Je pa res tak velik odstotek zaradi sistema, da se od tega denarja plačuje trenutne upokojence. Enkrat so začeli iz nič in tako so pokojnino dobili naši dedki ali pradedki, ki pa zanjo niso vplačevali sredstev. Pa tudi odvečnega denarja, ki se je nabiral na ta način niso vlagali za prihodnje pokojnine, ampak je šel kdovekam. IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz ZmajTolovaj - saj bomo pa porodniški koristile polovični delovni čas, pa nam bo CSD plačeval pol prispevkov - se bo kar poznalo. [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif] Če si s.p. itak vseeno potem delaš kolikor ti paše, ker ti nihče ne more reči, v kolikih urah si dejansko zaslužil, kar si. [sm=smiley1.gif] Hja, sliši se fajn, ampak sem ugotovila, da se mi zaradi bolniških, na katreih sem kar naprej (bolniške za nego otroka) ne splača vzeti krajšega delovnega časa, ker dobim potem refundacijo samo za toliko ur, kolikor naj bi delala. To je pa precejšnja razlika.
|
|
|
|