|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
27.3.2010 17:02:54   
rožica13
podezelje, mislim, da če z veseljem pojé in hoče še več je pripravljena na GH. Eni pač prej dozorijo in potrebujejo več kalorij.

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
27.3.2010 17:10:02   
MC09
IZVIRNO SPOROČILO: valerija77

Dam ga v posteljico, nahranim, zraven mu dam pleničko, da se carta in ko spije,

mi mamo tudi to, je rekla ena kolegica, da je to ena stvar, ki se jo bo do 30 leta odvajal user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
27.3.2010 18:52:30   
eva1
Podeželje, če se ne redi ob mleku in če lepo sprejme Gh, potem bi jaz kar začela z GH! Moj se lepo redi ob dojenju in bom počakala do  6 meseca..edino če se bo v tem času kaj bistveno spremenilo...ampak v tvojem primeru bi začela z uvajanjem!

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
27.3.2010 19:44:25   
lenybaby

IZVIRNO SPOROČILO: valerija77

Da se vam pa ne bi zbujali ponoči pa poskusite zvečer dodajati mleko, ki daje občutek sitosti (novalac NF).

Pr ns nima ta mlek nobenga haska - razen tega da ga zapre in kaka pol čez dva dni šele in to ful gosto. Mam pa Novalac NF za kerga itaq vse pravte da user posted image ful zapira.

Zdele sva lih zmazala še drugo polovičko kozarčka jabolčne kašice in je tko mljackal da ga je blo res veselje gledat user posted image Je pa pol ful žejen in mi spije precej čajčka. A ve kej omejujete količino popitega čaja? Js delam tega bebe-ja in to ful švoh in mu pol natočm v flaško ostalo pa js spijem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1704
27.3.2010 21:49:12   
nogavicka80
Danes je bila res čudežna noč. Naša pupa je zaspala že kmalu po deveti, danes pa...upam, da bo tudi kmalu.

Pri nas so trenutno težave s sprehodi. Na noben način noče biti zunaj. Ne v vozičku, ne v rokah, ne pri miru, ne tresenje, ne v jopi, ne v trenerki, ne z igračo...Norimo sto na uro. Tako lepi dnevi, naša pa se umiri šele, ko pridemo NOT. Kakšen nasvet!?!?!?!?????

Nas je pa obiskala patronažna in nam povedala, da je tole njeno "usločanje", ko non stop dela most nazaj, škodljiv. Samo kaj, ko ne znamo preprečit. Se trudimo prav dvigovat in polagat, čeprav je včasih že kar težko no... Sedenje pri nas še lep čas ne bo v igri, saj niti glave ne dviguje. Samo trebuh user posted image .

In recimo v Kamniku P svetujejo GH po 4. mesecu, naša patronažna o tem prvič sliši. Se je pa potem spomnila, da so neke nove smernice, ampak še ni prišla do njih user posted image .

Ker smo si v aprilu zadali tudi odhod na vikend k babici, je zdaj to pod vprašajem, saj s tem tuljenjem, ko zapustimo hišo, zagotovo ne bo šlo user posted image .

In še ena slabost hiše - tehtam več kot takrat, ko sem prišla iz porodnišnice user posted image user posted image user posted image .

Grem v kuhinjo, potem pa ninat.

Lepe sanje vsem!

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
28.3.2010 9:47:04   
MC09
Dobro jutro vsem!

nogavicka, nasega zelo moti sonce, ga moram čisto zakriti, mogoče je to, da se ji zdi presvetlo?
glede obračanaj pa vprašaj, če te dajo na fizioterapijo, jaz sem jo tam vprašala in je rekla, da če to dela občasno ni nobene panike, tako kot to dela naš, ga pa takoj tudi popravimo.

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
28.3.2010 19:48:27   
pi82ka
naša se tud jezi, kdar pridemo ven pa je full sonček in svetlo, sam pol če sonček ne sveti vanjo pustim odprto košaro, če ne pa pleničko čez ruknem, da se ji ne blešči. Probaj jo pokrit predne greš ven, pa tko pomalem, da se navadi...ne vem zgol razmišljanje o rešitvi...user posted image

Naša je pa dons pol obroka riževe kašice popapala in je na koncu že prav lepo odpirala ustka in se smejčkala, se ji je fajn zdelo.

Z pit ji dam pa vodo, redko čajček, spije pa kolkor hoče.

A mogoče ve katera zakaj vse duda ni dobra? Ne najdem nobenga pamenga članka na netu...naša zadnje dni kar porajta dudo, ampak men to ni všeč...sam se full umiri pa hitr zaspančka z dudiko...se bom mogla sprjaznt, da ma naš otrok tud dudo.user posted image

pa,pa

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
28.3.2010 21:02:10   
rožica13
pi82ka, duda ni dobra za razvoj čeljusti in rast zob, naj nebi zrasli tako ravno, ampak, to je problem pomoje, če jo ima skoz v ustih, če jo ima samo za zaspat ni hudega. Lina jo ima tudi samo za zaspat. So pa ene ortodontske od Nuk Genious npr. ima najmanj pritiska na nebo. Tiste ravne so slabe za razvoj.

Mi pa po tanovem pijemo tekočino iz kozarčka ali pa po žlički, ker po flaški nikakor noče in zdaj ko poje en gosti obrok na dan, mislim, da bi mogla še kaj pojesti, tko da sem ji dala po kozarčku in se ji ful dopade, pa po žlički tudi kaj spije.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
29.3.2010 9:58:20   
podezelje
DOBRO jutro vsem

no,naša  punca je podrla nocoj svoj rekord.spala je celih 10ur,sicer 3xprosila dudo,a vseeno.mislim,da je bla kriva kašica.ker mleko še vedno bojkotira,sem ji zvečer dala hipp kašico na žličko in še am.upam,da ni nič narobe,ker ji dopoldan uvajam zelenjavo,zvečer pa dajem kašico.vem,da bi naj eno jed naenkrat.a glede na to,da kašico sprejema,je menda ok.korenček tudi veselo papca,sam se opazila,da je malce težje kakala.pitje tekočine je pri nas borba.vztrajam pa na vodi ali pa nesladkanem čaju.nalijem ji v malo flaško,ki je aventova,za mleko ima nuk in ji pustim,da se igra z njo.tako ji seveda uspe,da popije kakšno kapljico,ker veselo grize cuzelj.nasprotujem pa sladkanim čajem,ker je od kolegice mala nehala pit mleko,ker ji je bil sladkan čaj boljši.jaz bi pustla otroku,da pije vode kolikor je želi,če ustrezno pridobiva na teži.
drugače pa ima od včeraj nove glasove,ki so tako prijetni,da sem čisto fertik,ko jo čujem.user posted image
naša pupa se je tudi branla vozičkanja,dokler ji nisem dvignila naslona,da vidi ven.zdaj je super.malo zadrema,potem pa uživa v razgledu.imamo pa marelco,da ji sonček ne sije,ker se ji kar učke zasolzijo.
hvala glede pojasnila o dudi,jo grem hitro menjat.sicer jo ima le,ko gre spat,pa e takrat jo hitro ven vrže,a vseeno.imamo pa aventovo.
lep sončen dan

vse dobro

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
29.3.2010 10:33:17   
nogavicka80
Pozdravljene!

Na svetlobo sva tudi mi2 najprej pomislila in seveda spustila pleničko...ma jok, ona ne pusti pleničke dat dol, ker mora gledat naju. OK. Sva jo pred hišo zapeljala v senčni del, kamor sonček sploh ne posveti, jo vzela ven...DRETJE. Sva jo poskusila zamotit z vsemi možnimi stvarmi. Dala v moje naročje, pa očkovo naročje...Eno samo protestiranje in zvijanje v naročju. Jo prineseva noter in kot, da bi odrezal user posted image . Danes spet reeees lep sončen dan, midve pa notri user posted image .
Vendar vseeno hvala za nasvete!!!

pi82ka kar se dude tiče, se podpišem pod rožico13. Nam so tudi nekako tako razložili v materinski. Je pa res, da če že hoče kaj sesat, da je boljša duda kot prst, saj je otroka lažje odvadit od dude. Mi smo dudo imeli le v PK, ker so ji jo pač tiščali v usta. Čim smo prišli domov, je bilo konec. Je sploh ni marala. Saj je tudi v PK ne bi, a so ji tam dodajali saharozo user posted image .

No, grem naprej uživat v pogled na sonce in se martinčkat V HIŠI user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1710
29.3.2010 10:42:47   
pi82ka
tist, ki imate od hippa mleko me zanima, ali je cenejše in kje je najcenejše, ker aptamil je v Leclerku najcenejši nap., če se ne motim. Zanima me še nekaj sedaj imamo aptamil comfort za dojenčke ki imajo slabšo prebavo in kolike,...uglavnem mi smo ji tega začel dajat ker po navadnem je skoz jokala in se zvijala. Zdej pa glede na to, da je tud kašico in je ne zvija, pa je noter nadaljevalno mleko, bi lahko prešaltala na hipp mleko /je dobro in pa cenejše), sam ne vem katerega vzet. Ali katera ve kateri je za občutlive trebuščke -mogoče hipp 1 bio?

No če bo že mela dudo...to zobkih sem vedla, sem mislna, da je še kej, no sej je že to velik :) No če bo že mela dudo ji morm pol nabavt kero k bo bolša, k zdej ma avent ravno. Hvala pupe

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
29.3.2010 10:47:59   
lenybaby
Dobro jutro vsem! Ste se naspale kej to noč? Pr ns je biu spet cel kažin, 3x al 4x sm mogla vstat in user posted image jemat k sebi da je zaspal nazaj - seveda je vsakič vleku kt da neb cel dan nč jedu user posted image Mulo mali - ne vem kako tole zrihtat res... Dans mu bom kupla tole mlečno kašico za zvečer in upajmo na najboljše! A kera ve kolk tko količinsko naj bi bil sploh obrok GH za dojenčka pri 8 kg? Midva sva zdej na jutranji sadni kašici, včerej je pa tud pol pozno popoldne dobil za poskust korenčka pa se še ne ve čist odločt al je dobr al ne! user posted image Ponavad mu to sadno kašico nardim z banano, jabčkom in prekuhano vodo, dons sm mu dala pa sam banano, mal več vode da je bla bl tekoča k en frape, nalila v flaško z velko dudo in je tko pomljackal! Sam zdej pa ne vem... pojedu je 150 ml tega ful tekočga frapeja. Pa ne vem, a je to prevelik obrok glede na to da je za njegovo težo primern obrok npr. AM 180-210 ml? Se GH meri enako kot AM al ne? Nč, bom mal net obrnila da vidm če kej piše...
Maste drugje tud tak lep sonček zuni? user posted image Mali je zdej zaspal, js še mal zlikam kr mi je včeri ostal, pol pa greva vn ko se zbudi. Nujno! Pa grem zdele še mal naštudirat športni del vozička da vidm kako se ga namontira čeprov ga bom dans mela vseen še v košku. Do 1. aprila bomo že zdržal da vidm kaj porečejo pr pediatru če je že dost star za te hece al ne! Drgač je pa naš bolj lenčina - na igralni blazini mu je neznansko dolgčas razen če sem zraven in ga non stop animiram - pol mu je fajn. Sam se pa ne zna totalno nč zamotit. No včasih najde kej za v usta al pa opazuje vse une prikazni nad bučko sam to je pa bolj ko ne to. Pa sem opazla da je ful bolj dovzeten za igro če nima dude v ustih! user posted image Obrnt se tud še ne more ne s trebuščka na hrbet ne obratno, ko pa je enkrat na buhiju bi tam tud kar ostal k mu je ful zanimiv vidt svet iz take perspektive! user posted image Tko da bo spet "zabavno" na pregledu k itaq nau hotu narest nč kr bo hotla una sestra tm! user posted image Še tisga ne kr drgač dela non stop user posted image Eh bo že. Nobenga niso po knjig naredl pa k luftu spravl!

Lep dan želim!

Neposredna povezava do sporočila: 1712
29.3.2010 11:20:11   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

pi82ka, duda ni dobra za razvoj čeljusti in rast zob, naj nebi zrasli tako ravno, ampak, to je problem pomoje, če jo ima skoz v ustih, če jo ima samo za zaspat ni hudega. Lina jo ima tudi samo za zaspat. So pa ene ortodontske od Nuk Genious npr. ima najmanj pritiska na nebo. Tiste ravne so slabe za razvoj.

jaz sem pa lih kontra slišala-da so Aventove dude veliko boljše od teh ukrivljenih-ala nukuser posted image vem pa ne...

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
29.3.2010 12:02:15   
juniorka

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

jaz sem pa lih kontra slišala-da so Aventove dude veliko boljše od teh ukrivljenih-ala nukuser posted image vem pa ne...

eva1, jaz tudi vem tako, tko kot ti pravis... Seveda ne smes proizvajalcevih reklam poslusat, ampak nevtralno mnenje... Ceprav so se mi zdi vse nekje iste... tukaj jih vecina kr une navadne okrogle uporabljauser posted image

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
29.3.2010 12:06:31   
pi82ka
ha,ha,ha dude...pa smo spet tam...kaj je dobr in kaj ne...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
29.3.2010 13:08:13   
ninka80
dude... po moje je fora sam kolk časa jo uporabljajo. Ali jo imajo cele dneve v ustih, do 2. 3. leta, ali jo imajo samo za spat 1. leto. Če jo uporabljaš manj časa, ni panike, če je pa skos v ustih, pa ni važno kakšna je, se ustna votlina deformira.

Moj nečak je imel A ventovo dudo, do 2. leta. in je na sistemstskem zobarca rekla, da jo morajo dati nujno stran, ker se mu je čeljust že deformirala. Ampak jo je imel pa res zelo veliko v ustih.
Naš je imel Nukovo, ampak samo za spanje, nekje do 14 meseca, pa ni blo nič panike.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
29.3.2010 17:27:54   
valerija77
No mi smo meli pr tavečjem nukovo do 2 let in pol in to kr velik, pa ima zelo lepe zobke. Največji problem je pr flaški in zelo sladkem čaju. Flaške pa res nismo meli dolgo, ampak smo prešaltali na športni lonček.
Drugače pa smo mi kr pridni. Sem mu zadnjč dala malo banane, pa mi je revčka zaprl. Tak da sem se odločla še malo počakat z banano. Sem mu pa pravkar dala korenčkov sokec po žlički, pa je tko odpiral usta kokr lačni ptiček.user posted image Drugače pa smo na dm mleku in se mi zdi super pa še poceni je-samo 4,95 eur.user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
29.3.2010 21:05:13   
sanjacka
Hejjj mamice, ste me kaj pogrešale?user posted image Malo se hecam, imamo se pestro in skoraj mi zmanjka časa za čvek. Grem še nazaj po vrsti vas prebrat, ker ne smem nič zamudit, kaj je  novega, kakšen koristen nasvet itddd.user posted image
Če mi pa uspe, bom pa še likala danes zvečer. Upam. Drugače pa, ta teden praznujemo 5 mesecev in naš Nino je postal pravi zmagovalec v klategoriji kako priti čimprej v naročje!user posted image Saj je res, da mora imeti vse pod kontrolo.user posted image
Najraje pa je z bratcem, ko se uči ga zelooo posluša. Po mojem ne bo imel težav v 6. razredu.user posted image    Lepo vas pozdravljam, ker že ziza za lahko noč kliče!!!!
Se še oglasim!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1718
29.3.2010 21:12:35   
rožica13
Mnenje ortotontov glede dud. http://www.zobozdravstvo.com/otrosko_zobozdravstvo.html#3

To pa je iz enega foruma skopirano:

Zarodek v maternici sesa palec že od desetega tedna dalje, refleks sesanja pa ostaja skozi celo obo dijenčka. (mosimage) Dojenček sesa tudi takrat, ko ni lačen – v usta daje dlan, kasneje prst ali dva, kar je lahko zelo neprijetna navada. Zarade tega pride lahko do nepravilnega ugriza, ker se čeljust ne razvije prvilno.

Kako to preprečiti?
Dojenčku ne moremo preprečiti sesanje. To je naravni refleks, ki ga uspava in pomirja. Zato sesa tudi, ko ni lačen. V ta namen uporabljmo tolažilno dudo. Tudi pediatri se strinjajo z njeno uporabo, kajti sesanje dlani ali prsta je najslabša možnost.
Vendar nima vsaka tolažilna duda pozitivnega učinka. Strokovnjaki, pediatri in stomstologi so z znanstvenimi dokazi potrdili, da okrogle dude negativno vplivajo na razvoj čeljusti enako kot palec. Da bi to preprečili, so izdelali dudo, ki ima posebno, na pogled nepravilno toda povsem anatomsko (ortodontsko) obliko.
Ta trditev je v nasprotju z argumenti tistih, ki zagovarjajo okroglo dudo, ker je bradavica materine dojke okrogla. Seveda je to resnica, vendar bradavica je živo tkivo, ki v ustih dojenčka menja obliko in se prilagaja ustni votlini.

Brez obzira na kvaliteto in mehkobo današnjih materialov kot sta latex oz. silikon, dojenček okrogle dude ne more oblikovati po svoji ustni votlini tako kot živo tkivo dojke.

Učinek sesanja okrogle dude je enak sesanju prsta, posledice pa so tudi enake:
sesanje zraka – kar pogojuje pojav kolikov pri dojenčku
izostane premikanje spodnje čeljusti naprej (nujno za pravilen razvoj čeljusti)
poveča se pritisk na jezik in nosni hrustanec
aktivnost mišic, ki se razvijejo pri sesanju je manjša

Našteto privede do slabšega razvoja spodnje čeljusti, izbočene zgornje čeljusti in nepravilnega ugriza. Kadar sesanje okrogle dude traja do otroštva, so posledice izrazitejše in nepravilenemu izrastu melečnih zobkov lahko sledi tudi anomalija stalnih zobov.
Tolažilna duda, posebno, če jo ima otrok več ur dnevno v ustih mora imeti primerno obliko, da se omogoči pravilen razvoj lica in čeljusti.
NUK duda, naj bo duda za hranjenje ali tolažilna duda ima ravno takšno obliko kot materina bradavica, ko dojenčka pristavimo k sesanju.

Prednosti NUK dud:

dojenček sesa manj zraka (zaradi Air Systema)
ustnice se enakomerno prilegajo
spodnja čeljust se premika naprej
pritisk je usmerjen na zgornjo čeljust in enakomerno razporejen
delo ličnih mišic je usklajeno

Jutri bo polna luna user posted image , Lino grozno meče, je tečna ko drekec pekec user posted image . Sicer je pa danes stara 5 mesecev. user posted image

Danes smo bili v Laškem na predavanju za plavanje dojenčkov (je bila še katera?) in začnemo v četrtek, komaj čakam user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1719
29.3.2010 21:35:52   
Eva19
Hej!

Jaz sem pa danes naredila prvo pomoč user posted image Zdej gremo pa naprej na cpp,pol pa počas začet vozit in upam da bo čim prej izpit user posted image potem pa sam potepat skos user posted image

Danes je blo spet tako lepo zuni, pa toplo, naši Lii je tko vroče v vozičku, pa jo mam v športnem delu, že brez vreče, danes tut z dekico ni bla pokrita, oblečena samo v hlačke-brez žabic, majčko pa debelejšo jopico gor, pa je vseeno zašvicala...sam je pa res da je skos budna in pol skos glavco obrača in možno da ma zato hitrejš mokre laske user posted image pol pa kej zapiha, me pa skrbi da je ne bi kej vetr dobil, pa bi bli kakšni problemi.

Sem šla danes v nkd kupit par oblačilc zanjo, ker majo res poceni in luštne stvari, ker jih itak takoj preraste. par majčk pa hlačk sem kupila, pa trakec za glavo pa rutko. Bo lepa user posted image

Uf, še mal pa bomo stari 5 mesecev, kolk gre hitr mim...prehitro user posted image

Lia že spi, joj upam da če nas bodo začel kej zobki matrat, tole spanje ohranimo tako kot je. Ker je res tko pridna kar se tega tiče. Čist vsak večer zaspi med 8 in 9 uro,sama v posteljici in potem vsi do 7 ali 8 zjutraj. res da čez dan ne spi, tud v vozičku ne,samo po 15 min po tem ko se naje, ampak važno da čez noč vsi spimo in se zjutri zbudimo spočiti in dobre volje user posted image Upam da ostane tako.

Punce lep večer user posted image user posted image

še ena slikica naše Lie, jo je dal oči za foro v eno škatlo s cunam in je bla začuda čist zadovoljna notr user posted image

user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
30.3.2010 7:52:24   
podezelje
dobro jutro.
prosim za pomoč!!! vedno smo uporabljali lateks cuzelj na flaški.zdaj ga v sloveniji ne dobim več in sem vzela silikon-ampak midve NE znava. enostavno se dela vakuum, ni dohoda zraka in lubica vleče ko zmešana. sem z iglo probala,če je luknjica za dovod zraka.je potrebno ta cuzelj kako drugače držati???obupujem!!! ker itak ni neki jedec tale naša punčka.jedec mleka.gh ji pa ful tekne.samo se mi zdi,da jo krompir napenja.se napenja,pa ji tudi prdeci ne gredo,kar je ful nenavadno zanjo.
hvala,hvala,hvala

vse dobro

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
30.3.2010 7:59:12   
ninka80
podeželje, moja dva tudi ne marata silikonskih cucljev, tko da imamo vse kavčuk. Katero flaško pa imaš? Mi imamo Nuk, pa so tudi lateksovi cuclji.

http://nina80.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1722
30.3.2010 8:36:00   
podezelje
nuk,samo nikjer na ptuju ne dobim!!! mi veselo povedo,da jih starši ne kupujejo,ker so manj vzdržljive od silikonskih in jih pač ne nabavljajo!!!grem v kratkem v avstrijo in si bom pripeljala zalogo,a trenutno sem brez. se mi mala ful smili,ker se mantra.
aja,pa pupa sploh ni razvajena,ker po diskusiji o didah,sem ji hitro vzela iz ust aventovo ravno in dala nukovo,pa je njej čisto vseeno.samo,da nekaj cuza preden zaspiuser posted image
mam še eno dilemo: naša pupa po novem noče več sama zaspati čez dan.utrujena je,da komaj gleda,a enostavno nima časa biti v ležečem položajuuser posted image .in ko jo dam počivat,se začne "fehtarjenje". ne joče,a stoka.prosi,da jo dvignem,da gleda okorg:ne da se carta.prej sem pa vztrajala in sem jo pustla.dala sem ji dudo,pleničko,glasbo,videla in slišala me je. je kakšnih 5 minut stokala in zaspala.mene pa zdaj razjeda,če sem kruta mama,ker je nisem cartala.mam kar občutke krivde.

< Sporočilo je popravil podezelje -- 30.3.2010 8:41:42 >

vse dobro

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
30.3.2010 8:43:28   
nina68
Lateks cuclje za stekleničke dobiš v DM-ovih drogerijah (imaš dve na Ptuju) in v Babycentru, če jih imaš kje v bližini.

Neposredna povezava do sporočila: 1724
30.3.2010 8:49:44   
podezelje
dm pa res nisem gledala.praviloma kupujem v lekarnah.hvala,hvala.

vse dobro

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?