Lajči
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla Joj, prav nasmejala sem se vam... . In to samo zato, ker mi je blo super brat, ker tudi sama obožujem slovenščino in sem vsa pikasta ob nepravilni rabi le-te. Tudi meni gre na živce vse to kar ste naštevale. No, in ker sem dolenjka na Štajerskem, ne morem prebavit določene rabe njihovega narečja oz. dobim pike ob sledečih stavkih: - Čigavo je to? Mojo - Daj mi prinesi eno jajco iz hladilnika - Na vrt sem posadila fižolo - Kako je sonce nekam rdečo Torej, radi imajo o-je . In mislim, da marsikdo sploh ne ve, da je to narobe, ker imajo celo podjetja na internetnih straneh napisano napačno rabo besed (narečno)... Recimo spl. stran bolnice ima tlorisno sliko stavbe in po barvah ločene oddelke in so barve naštete kot: zeleno, rumeno, modro, rdečo... Pa mesar tudi prodaja JUNEČJE meso . No, žabarji, pa nisem žabar, pravjo, čigav je, to, moj, dej prines mi en jajc iz hladilnka, k na vrt še ni fržola in k sonce še ni rdeč, pa nehi prdet. Če si samo rdečo poudarila, si tudi ti malo škilasta Ker stavba je ženskega spola, barva pa tudi. Če so se pa sklanjali, kot dedek, jim je pa oproščeno. A dej no, sem hotla že it mal na tele atrakcije na o, ka si me zej zejebala, ko si "e" dala v rabo. E, zajebi i ti.
< Sporočilo je popravil Lajči -- 27.3.2010 2:07:29 >
|