|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
18.3.2010 11:26:19   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Aja1: ja smo izkoristili spanec ja, prav fino je bilo. Sam k tako dolgo spi pol že kr gledaš če je vse ok. user posted image

zdej me pa samo zanima po kolkem času ste dobile zdravstveno kartico za otroka? Pa ste kej druga pred tem dobile? A ste še na 1. pregled že s kartico al kako?

Mi smo jo dobili v roku kakega tedna. Na 1. pregled greva v torek že s kartico, ja. Prej pa sva dobili še potrdilo user posted image

mi pa še nč nismo dobil, pa je moj vprašu v službi pa so že uredil...mi pa nč niti kartice niti potrdila

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 701
18.3.2010 12:19:26   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82
Aja1: ja smo izkoristili spanec ja, prav fino je bilo. Sam k tako dolgo spi pol že kr gledaš če je vse ok. user posted image
zdej me pa samo zanima po kolkem času ste dobile zdravstveno kartico za otroka? Pa ste kej druga pred tem dobile? A ste še na 1. pregled že s kartico al kako?

Mi smo jo dobili v roku kakega tedna. Na 1. pregled greva v torek že s kartico, ja. Prej pa sva dobili še potrdilo user posted image

mi pa še nč nismo dobil, pa je moj vprašu v službi pa so že uredil...mi pa nč niti kartice niti potrdila

Moj user posted image ga je v službi na kadrovski zavaroval pri sebi in so mu tam rekli da bova po pošti dobila potrdilo oz že kar zdravstveno kartico... pa še vedno čakam (od ponedeljka).

Sicer pa lahko greš k zdravniku s kartico od starša pri katerem je zavarovan - to lahko narediš v 60 dneh po rojstvu otroka.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 702
18.3.2010 12:44:32   
Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

aja pozabla sm vprašat, naša user posted image  je po obrazku dobila ful enih mozoljčkov pa takih rdečih pikc, a se to koža puca al kaj je?

Naša je bila čist mozoljasta od tretjega tedna dalje. Danes (stara točno 6 tednov) je koža že skoraj čista. Še par pikic ima. Me je bilo strah, da je alergija, ker je bila res pika pri piki.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 703
18.3.2010 12:45:55   
Aja1
Mi še vedno čakamo na kartico (pred parimi dnevi je prišlo potrdilo). Na prvo posvetovalnico sva šli pa z mojo kartico.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 704
18.3.2010 12:46:27   
Aja1
Sem pa včeraj že dobila odločbo za drugi del porodniške. user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 705
18.3.2010 13:52:03   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

aja pozabla sm vprašat, naša user posted image  je po obrazku dobila ful enih mozoljčkov pa takih rdečih pikc, a se to koža puca al kaj je?

Naša je bila čist mozoljasta od tretjega tedna dalje. Danes (stara točno 6 tednov) je koža že skoraj čista. Še par pikic ima. Me je bilo strah, da je alergija, ker je bila res pika pri piki.

user posted image  Aja1 hvala ti za odgovor, čeprov je blo mišljeno kot aja (aha), no in sm pol vidla kako sm napisala in se spomnila nate in tvoj nick user posted image ... sej vseeno a ne?
Ja upam da ji minejo tele pikce, no sej bojo.

Drugače sva ble pa že na sončku je tko vroče, da ko sva dam pršle sm se šla še sončat na atrij user posted image

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 706
18.3.2010 13:53:34   
mucica2

jah jst se za kartico sekiram, pa sm rekla mojmu da naj vpraša pri svoji šefici če so že poslal za zavarovanje pa pravi ja, pol pa kličem na ZZZS pa rečejo da še niso dobil prijave, tako da zdej pa res ne vem kako je s tem...sm rekla mojmu da naj gre vprašat še enkrat k šefici...

mi je pa rekla na ZZZS da 60 po rojstvu lahko grem itak s svojo kartico, ni treba da je od mojga, čeprav bo po njemu zavarovana

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 707
18.3.2010 14:02:06   
vaney
Eno vprašanje...od ene je imeluser posted image fajn zamašen nosek in bil ful prehlajen (se opravičujem, ker sem pozabila, od katere)...kako ste čistili nos, koliko fiziološke na eno čiščenje ste porabili? Naša Daša ima fajn zamašen nosek, čistim ji podnevi in ponoči pred vsakim hranjenjem in sicer tako, da ji zlijem notri pol do eno ampulo Niveine fiziološke raztopine, jo previjem, potem pa sesam z baby vacom (na sesalec). Zdaj je že 3. dan (2. dan čiščenja s sesalcem), pa se mi ne zdi, da bi bilo kaj dosti boljšeuser posted image Pa saj pazim, da ne bi bila na prepihu, da ji ne bi bilo premrzlo/prevroče, prezračujem prostor, na sprehodu je zaprta v košari tiste pol ure do uro, kar sva zunaj, pa tudi ni preveč oblečena (bodi, tanka majčka, bombažna jopico, žabice, hlače, nogavice+košara), pa še kar ni boljše....kakšen predlog? Smo pa prehlajeni vsi, Anže najbolj (že celo zimo), malo mož, malo jaz in Daša ima zabasan nos-se mi zdi, da samo nose pucamo in sesamo cele dneve...

Jaz sem danes dobila potrdilo za zavarovanje, kartico še čakam, v službo sem šla pa urejat v torek, ker se prej nisem spomnila...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 708
18.3.2010 14:24:27   
tasa3
mi smo sli na 1. pregled brez kartico, je vzela od oceta - pri njemu bo zavarovan

ste že šle delat osebno?

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 709
18.3.2010 14:27:00   
tasa3
kdaj se pa zacnejo temenca delat, če se ?

js mu po kopanju kar z glavnickom - mehko krtacko - scitim, se spomnim da je mela tavecja kr temenc, pa ne vem kdaj se je to zacelo

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 710
18.3.2010 15:43:53   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

aja..

no, jaz lahko samo pojamram, no niti ne upam, ker pri nas moj mož služi dinarčke zaenkrat, da ostanemo sami od 1.4. kar 5 mesecevuser posted image ..si sploh ne upam pomisliti v naprej, ampak zivim iz dneva v dan..imela pa bom pomoč, HB par ur dnevno, ker imam oba user posted image doma...

tako da, za vse tiste z 1user posted image ...smo še hujši primeri, ampak kot je že povedala zimska, to smo želele, a ne??..pa mi ni žal...za vsak nasmeh ali besedo mami, je vredno vse...user posted image

kaj pa dela, če ni skrivnost? na kaki ladji? saj mogče si pisala, pa mi je ušlo user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 711
18.3.2010 15:46:39   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: elaaa

Oj!
Sprej dobiš na recept in sicer, če greš s težavami kar v porodnišnico, kar lahko storiš do dopolnjenega 6 tedna od poroda, kasneje te ne sprejmejo več. Sprej naj bi lahko predpisala tudi ginekologinja, ki pa je mene z mastitisom napotila k os.zdravnici, ki pa tega ne more predpisat. Da ti le antibiotike.
user posted image za uspešno reševanje takih in drugačnih težav.

Lp in user posted image .

sprej skoraj sigurno lahko napiše tudi osebna zdravnica, če gre za doječo mamico user posted image

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 712
   [Brisano sporočilo]
18.3.2010 15:47:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lucka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 713
18.3.2010 15:57:09   
Lucka1
MATEJKA - poročaj, kako ste kaj? Kaj so ti rekli glede vročine in noska?

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 714
18.3.2010 16:45:05   
niwci

Mi smo jo dobili takoj ko jo je moj prijavu za zavarovanje, v par dneh, in smo šli tudi z njo že na pregled. Prej pa smotudi mi dobili potrdilo.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 715
18.3.2010 16:45:13   
niwci

ojla punce,

no mi smo mel pa to noč kar pestro, zaspala je za kako urco pa spet jest in spet znova... pa smo bli na sprehodu, pa kopal smo se in se očitno tale naša nič ne utrudi. Res je vsak dan drugačen.

mi mamo pa psičko doma in je tamalo res lepo sprejela, sploh ne trza na njen jok al pa kar kol druzga, samo ritko ji ovohava ko se pokaka. user posted image

Niwci kaj pa dodaš v lonec, katero čistilo pri pranju?
muren naša bo stara v soboto 1 mesec in se že odziva na glasove, z učki pogleda za glasom...pri spanju jo pa ne motijo recimo niti sesalec niti na glas tv prižgan.

nič jest mam tud dons napovedane obiske in morm mal pospravt in upam da pridejo heheh...ker drugače Nattasha to tud men dvigne živc, če niti ne sporočijo da ne pridejo user posted image

no lepo bodite.

Ma jst sem dala kar prašek ariel prozim7, pa je kar šo dol. Se mi je zdelo butasto ceu sroj laufat zaradi enega bodija :)

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 716
18.3.2010 16:46:07   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

niwci, kaj pa faaaaajn sladkane kamilice (čaj). Jaz dam to svoji vsak 2. dan za spit (enih 20ml popije) in potem se takooo pokaka, da je joj. Brez kamilic pa nič, samo napenjanje in matranje...

Hvala za nasvete. Sem ji zdej to dala, pa da vidimo...

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 717
18.3.2010 16:48:40   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: tasa3

kdaj se pa zacnejo temenca delat, če se ?

js mu po kopanju kar z glavnickom - mehko krtacko - scitim, se spomnim da je mela tavecja kr temenc, pa ne vem kdaj se je to zacelo

Meni so rekli, da nekje 2, 3mesec...

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 718
18.3.2010 16:59:56   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Eno vprašanje...od ene je imeluser posted image fajn zamašen nosek in bil ful prehlajen (se opravičujem, ker sem pozabila, od katere)...kako ste čistili nos, koliko fiziološke na eno čiščenje ste porabili? Naša Daša ima fajn zamašen nosek, čistim ji podnevi in ponoči pred vsakim hranjenjem in sicer tako, da ji zlijem notri pol do eno ampulo Niveine fiziološke raztopine, jo previjem, potem pa sesam z baby vacom (na sesalec). Zdaj je že 3. dan (2. dan čiščenja s sesalcem), pa se mi ne zdi, da bi bilo kaj dosti boljšeuser posted image Pa saj pazim, da ne bi bila na prepihu, da ji ne bi bilo premrzlo/prevroče, prezračujem prostor, na sprehodu je zaprta v košari tiste pol ure do uro, kar sva zunaj, pa tudi ni preveč oblečena (bodi, tanka majčka, bombažna jopico, žabice, hlače, nogavice+košara), pa še kar ni boljše....kakšen predlog? Smo pa prehlajeni vsi, Anže najbolj (že celo zimo), malo mož, malo jaz in Daša ima zabasan nos-se mi zdi, da samo nose pucamo in sesamo cele dneve...

Jaz sem danes dobila potrdilo za zavarovanje, kartico še čakam, v službo sem šla pa urejat v torek, ker se prej nisem spomnila...

Joj, jaz sm pa včer samo malo fiziološke noter zlila in je bil takoj jok in stok user posted image user posted image user posted image A vaši nič ne user posted image , ko jim date fiziološko v nosek? Joj, naš Izek je pravi mali hlipovec in jokovec ...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 719
18.3.2010 17:13:15   
Jada82
Evo, midve z Izabelo sva pa danes popoldne (od pol enih pa do 11h zvečer) sami, je šel user posted image delat ... sej pol bo spet frej ... pa še enkrat delat ta mesec vmes ...
No, ampak kar gre ... me ne grabi več toliko panika, kot me je na začetku. Sva bile zunaj 1,5 ure, do polovice jezera in nazaj, super toplo, res. Mala je ves čas spala.

No, sem pa danes dobila tudi ležalnik - sem ga pri Sončku naročila - Peg Perego Melodia (roza user posted image user posted image user posted image ). Dobila pa sem tudi tehtnico, ki sem si jo sposodila pri Baby negi. No, sem prej pred hranjenjem zvagala tamalo in me je skor kap. Ima 3390 g. 12.3., ko je bila nazadnje patronažna tukaj pa je imela 3326 g. Čisto premalo se redi. Jaz res več ne vem, kaj narediti. Ali jo budim na 3 ure in hranim, ali pa jo pustim malo dalj da spi (po tem poje malo več) .... nič ni drugače. Ta otrok enostavno noče kaj dosti jesti. Poje ene 60 ml največkrat na obrok ... včasih 80, redko redko tudi 100 ml. Potem ali zaspi, ali pa jo začne zvijat ali pa enostavno pljune cuc ven user posted image Noče več in silit jo je res grozno, ker potem se začne davit in tudi bruha. Pa smo probali Novalac 1, Aptamil Immunofortis 1, Novalac AC ... ni kaj bistvene razlike. Potem pa je še tako aktivna. Recimo, danes se je zbudila okoli 7h zjutraj in ni več zaspala do 12h. Ves ta čas krili z rokami, nogami, maha, joka, dviguje glavo ... treba se je blazno ukvarjati, sicer je jok. Tudi spreminjati položaje, drugače ji je brezveze. Edino duda ji fajn pomaga. Pa mislim, da je lačna, ji dam za jest, to pa ne user posted image Očitno pokuri tudi vse kar poje v tem času, ko je tako dolgo budna. Mater, res ne vem. V torek imamo posvetovalnico in bom vprašala kako in kaj .... Nekaj bo treba spremeniti. Ne vem, ali spet menjati mleko al kaj hudiča. Zamenjala sem tudi flaško, je bilo še slabše, tako da smo nazaj na stari flaši ... eh ja.

Če bi tale naš štrukelj normalno jedel, bi bila jest takoooo zadovoljna mamica. Res, drugače mi je pa vedno bolje ... tale sonček res svoje naredi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 720
18.3.2010 18:01:51   
vaney
Jada, Daša tuli ko jesihar, ko jim dam fiziološko in pucam nos, ampak kar je treba, je treba...

Pri nas je pa danes takoooo pihalo, da nisva šli nič ven, pa mi kar manjka ena šetnja...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 721
18.3.2010 18:33:13   
Tinca Malinca
Jada, če je otroček aktiven in ustreza vsem ostalim kriterijem - lula in kaka, ima napeto kožo, nima vdrtih mečav ..., NI RAZLOGA ZA PANIKO. Eni dojenčki pač bolj počasi pridobivajo na teži...
To je meni danes in pred dvema dnevoma tudi patronažna zatrdila, ker se je naša user posted image v enem tednu zredila samo za 100g. Me je potolažila, da ni NIČ narobe in naj ne skrbim... Danes je pa zanalašč prišla brez tehtnice, da se ne bom sekirala po nepotrebnem, če vidimo, da mala super napreduje.

Danes smo se prvič kopali user posted image user posted image user posted image , ni niti pisknila.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 722
18.3.2010 18:37:50   
tasa3
Lucka1 ... meni spreya osebna zdravnica ni hotela napisat
klinc pa taka zdravnica, ko jo rabim - enkrat na 10 let, tak ni nimam nic od nje

da naj grem h G - potem nisem niti sla, je malce bolje z mlekom - ze trkam!

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 723
   [Brisano sporočilo]
18.3.2010 18:59:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 724
   [Brisano sporočilo]
18.3.2010 19:00:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tasa3)
  Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
OTROKE POZIMI KOPAJTE enkrat na TRI DNI
Otrok ni treba kopati vsak dan, še posebej ne pozimi, dovolj je enkrat na tri dni. Edino higiena genitalij je vsakodnevn...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?