|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
15.3.2010 20:52:37   
sonček33
Samsa, krompirjev narastek, recept prosim .



ja, prosim tudi jaz

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: kaj danes kuhate?
15.3.2010 20:56:57   
Samsa
IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim user posted image .



http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjev-narastek-2.html

Enostavno in dobro user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: kaj danes kuhate?
15.3.2010 20:59:21   
sonček33
Super. Res enostavno.user posted image

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 8:56:02   
špelin@
Danes bomo jedli segedinar in polento.

IZVIRNO SPOROČILO: Samsa

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim user posted image .



http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjev-narastek-2.html

Enostavno in dobro user posted image

To je pa res ena fina, enostavna ideja user posted image

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 8:59:51   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?


(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 9:43:07   
Samsa
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?




To se pa dobro bere - bo treba poskusit user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 10:09:31   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? user posted image   user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?




Tkole je... V različnih delih Bosne, jo delajo drugače oz. je poimenovana drugače... Pri mojih je s krompirjem - kvrguša, z mesom - mutuša in s skuto in smetano - kljukuša...

Vsaka je v bistvu v štartu ista: testo se naredi kot za palačinke (+ pecilni prašek), malce bolj gosto, vseeno pa ne preveč, ker mora biti rahlo, ko se speče.
Če želimo kvrgušo, damo v testo krompir, ko je pečeno, jo še v pekaču razraežemo, zalijemos s slado smetano ali smetano za kuhanje in še malo popečemo, da se smetana vpije.
Če želimo mutušo, kose piščanca, ki smo jih predhodno solili, poprali in vegetali, porazdelimo po pekaču, jih malo popečemo, prelijemo čez testo in ko je pečeno, naredimo isto kot pri kvrguši.
Pri kljukuši pa testo samo spečemo, ga vzamemo ven, razkosamo na koščke, porazdelimo po krožniku, damo čez skuto, prelijemo z mešanico sladke in kisle smetane (vmes lahko malo za okus damo tudi česen) ter prelijemo z malo stopljenega masla.


(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 14:29:44   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Samsa
Ja, ti so zamrznjeni in pakirani po 8 kom ( imajo še drobtine zraven pakirane )
U, fajn. Hvala za infote.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 14:31:13   
Felicita
jest dans ne kuham, jem solato iz čičerike in koruze, njami user posted image ju3 bo pa verjetno makaronov narastek, ga že 100 let ni blo user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 14:59:41   
Samsa
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

ju3 bo pa verjetno makaronov narastek, ga že 100 let ni blo user posted image


mmmmm njami njami user posted image user posted image user posted image . To bom pa jutri ali pa v četrtek naredila. user posted image

Jaz sem danes delala bolj sladko kosilo: jabolčne palačinke in kompot

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   [Brisano sporočilo]
16.3.2010 15:01:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Samsa)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: kaj danes kuhate?
16.3.2010 16:24:54   
naja17
Govedina v solati in kruh

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 9:13:24   
Samsa
Segedin + široki rezanci user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 9:14:34   
Anonimen
Poskusila bom Najin recept za mutašouser posted image

(odgovor članu Samsa)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 10:45:15   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Poskusila bom Najin recept za mutašouser posted image


user posted image

Če te še kaj zanima, vprašaj, ker sem sam do 12h gor user posted image ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 10:47:02   
špelin@
Danes: porova juha in palačinke user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 10:47:38   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? user posted image   user posted image


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno user posted image :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro user posted image
naja17, kako tole delaš ti?




Tkole je... V različnih delih Bosne, jo delajo drugače oz. je poimenovana drugače... Pri mojih je s krompirjem - kvrguša, z mesom - mutuša in s skuto in smetano - kljukuša...

Vsaka je v bistvu v štartu ista: testo se naredi kot za palačinke (+ pecilni prašek), malce bolj gosto, vseeno pa ne preveč, ker mora biti rahlo, ko se speče.
Če želimo kvrgušo, damo v testo krompir, ko je pečeno, jo še v pekaču razraežemo, zalijemos s slado smetano ali smetano za kuhanje in še malo popečemo, da se smetana vpije.
Če želimo mutušo, kose piščanca, ki smo jih predhodno solili, poprali in vegetali, porazdelimo po pekaču, jih malo popečemo, prelijemo čez testo in ko je pečeno, naredimo isto kot pri kvrguši.
Pri kljukuši pa testo samo spečemo, ga vzamemo ven, razkosamo na koščke, porazdelimo po krožniku, damo čez skuto, prelijemo z mešanico sladke in kisle smetane (vmes lahko malo za okus damo tudi česen) ter prelijemo z malo stopljenega masla.



Ti pa obvladaš tole v nulo user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 10:53:54   
ZARA
Njoke s pršutom + motovilec z jajcem

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 11:05:45   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem


Mmmmm njamiii...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 11:19:19   
noranate
danes bo pa pohano piščančje meso, pomfri in zelena solata. kasnej pa rižev narastek user posted image .

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 11:41:04   
Samsa
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem


Mmmmm njamiii...


o ja..... njami njamiiiii user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 12:43:51   
Hope2
Včeraj pečena puranja krača in motovilec z jajčkom. Danes jota. Jutri sendvič iz šnicla, malancana, mozarele in paradajza, zraven krompirjev narastek- ideja ukradena iz tleuser posted image , hvala

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.3.2010 12:44:47 >

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 13:40:26   
Anonimen
Naja17 zdaj me samo zanima,ce imate dpsti vec testa kot sem ga jaz zdaj dala.Sem cisto po obcutku naredila.
A pri kvrguši skuhate krompir prej?? Grem potem se tvoje nasvete za burek posikat,da se to v naslednjih dneh preizkusim.

Je pa zelo dobro tole pa zelena solata fajn pase zraven.

user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 13:59:08   
Hope2
UU tale kvrguša je fajn jed. Smo kar pozabili nanjo. Jaz sem jo delala tudi z zelenjavo ali pa namesto bele moke dala ajdovo moko in polnozrnato. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: kaj danes kuhate?
17.3.2010 18:54:34   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Naja17 zdaj me samo zanima,ce imate dpsti vec testa kot sem ga jaz zdaj dala.Sem cisto po obcutku naredila.
A pri kvrguši skuhate krompir prej?? Grem potem se tvoje nasvete za burek posikat,da se to v naslednjih dneh preizkusim.

Je pa zelo dobro tole pa zelena solata fajn pase zraven.

user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image
Bravo res... Je blo dobro, a ne? Jaz tudi naredim ene tolko testa, da gre pač čez piščanca, tud če ga mal ven gleda, pol itak naraste testo in jo to lih prav. In jaz tudi vedno delam po občutku, skoraj za nič nimam mer user posted image
Po pravici, jaz kvrguše ne maram, tako  kot pite krompiruše ne in karkoli bom rekla, se bom zlagala, ker jo tud doma nismo delal. Vem samo, da se krompir nariba notri user posted image   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?