Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:17:59
|
|
|
|
sisi77
|
ojla mamice. pri nas se je sonček nekam skril upam da še se kaj prikaže po 12 ko boma s Anejem šla na sprehodek. IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Midve imava pediatra na Ptuju (jaz sem bila do pred 6. leti iz Ptuja in sem še zdaj tako vezana na Ptuj, da vse stvari urejam tam) in bom se kar probala zmenit, da greva še k pediatrinji, da ji še vsaj popek pogleda. Upam, da se bom lahko zmenila. katerega pediatra pa imata na Ptuju če ni skrivnost. midva imava Puntarec Djukanovič in sva zelo zadovoljna IZVIRNO SPOROČILO: alex17 zanimivo! naš pa glih kontra, ful uživa ko je nagec na previjalni ali v vodi, ko pa ga začnem oblačit, pa se včasih proti koncu prav ujezi in tečnari, včasih pa ga zamotim z igračko da lažje prenese enako HB da se lahko podpišem pod to sem full vesela da naš mišek uživa ob previjanju in kopanju. no oblači pa se tudi ne preveč rad posebej kakšen bodi preko glava ga kar fejst razjezi IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 Mam pa vprašanje... Kdaj izgine tista nosečniška pigmentna črta po spodnjem delu trebuha? A ve jo še mate? Men se je pojavila precej pozno, šele kak osmi mesec nosečnosti. Takrat me ni čisto nič motila, sam zdej pa res ne zgleda... jaz sem jo tudi dobila sicer nekje v 7 mesecu in jo imam še vedno samo sem opazila da je že kar precej zbledela Dojenje jaz imam vse močnejši občutek da imam premalo mleka. Prej je ponoči prvo rundo prespal 7 včasih tudi 8 ur sedaj se že tri noči zbuja po 6- ih danes tudi po 5- ih urah. potem pa še ponovno čez 3 ure. prej je vedno jedel enkrat na noč sedaj obvezno 2 x ali pa še celo trikrat (prevčerejšnjim). ponoči sem vedno imela kar polne dojke in sem si vedno ostanek še malo iztiskala da sem si naredila zalogo če bi kdaj potrebovala varstvo sem potem tisti melekec zamrznila. sedaj pa zvečer preden zaspi vleče tako dolgo da mu moram še na flaško dat tisto kar sem si prejšnjo noč iztiskala. čaja mu do sedaj nisem probala dati sploh ne vem katerega bi mu dala. no katerega dajete ve tiste ki dojite pa koliko max na enkrat ali vedno novega pripravite. midva imava cucelj od TT in sploh ni problema. ko me ni doma in je sila za hranjenje mu moj da po flaški moje iztisnjeno mleko in z užitkom popije potem pa pri meni tudi vleče prez problema je pa res da sma še vedno na nastavku in ima verjetno "guma" enki okus
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:23:21
|
|
|
|
grahek85
|
Živjo! Mi2 čakava, da se malo razjasni in da posije sonček, potem pa pičiva na sprehod Drugače je pa mali včeraj zvečer nekaj začel štrajkati z apetitom, je bolj malo papal. Danes je sicer bolš, ampak še vedno ni tako kot sicer. Upam da se kmalu poštimamo. Hvala ellie, somic in sisi77, ste me pomirile Sem mislila, da mam samo jaz še vedno to črto, sam če nas je pa več potem je verjetno čisto normalno, da še kar vztraja.
< Sporočilo je popravil grahek85 -- 15.3.2010 11:25:09 >
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:23:49
|
|
|
|
Isabelle
|
Pozdravljene, kako ste kaj? V soboto smo šli k njegovim (hb nismo bli dolgo) in mi je reku njegov tata da kaj js ne smem prist k njim (kao ker nas ni blo celih 5 dni) in pol sem mu rekla da zakaj oni ne pridejo k nam, da sej nikoli ne pridejo.In pol je biu kr tiho. Učeri smo pa ful izkoristli sonček.Smo šli vsi trije že ob 10ih vn, ob 12ih smo pršli nazaj, pojedli in šli spet vn, z enimi kolegi, se martinčkali na sončku in sprehodili.Fajn je blo.Pol sva pa z mojim mal stanovanje počistla.Js sem kopalnico spucala, on je pa celo stanovanje posesal in prah pobrisal. Pol je pa njegov tata klicu da če pridemo, mi je kr zavrelo...sam pol moj da gremo lih malo, ker je mama naredila neki za jest.Sem se ugriznla v jezik in bla tiho.Smo pa hb bli sam slabo urco, ker se je mala pokakala in sem rekla da jo moram še skopat. Zdej sem ene parkrat mojemu rekla na lep način da zakaj oni kdaj ne pridejo k nam...če se bo pa to nadaljevalo mi bo pa zavrelo.Sploh zaradi tega ker če nas par dni ni h njim govorijo že o nekih zamerah in da otroka nočemo pripeljat k njim. Cucanje prsta- ne vem kako odvadit malo cucat prst, vedno ko ga da v usta ji zmaknem, ji hočem dat dudo, pa jo noče, prej je jokala, sem ji dala malo čaja, je popila in še vedno bla sitna ker je bla zaspana, duda ne pomaga, pol sem jo malo ponosila, je zaspala, grem iz dnevne, pridem nazaj spi s prstom v ustih. Čaj-js ji dajem od Hipp komarčkov Kopanje-naša ful uživa v kopanju in v vodi ji ful paše bit, ko jo pa oblačim je dostikrat kar sitna Nosečniška črta-dobila sem jo začetek 9.meseca in mi je še zdej malo poznat, upam da hmalu izgine Se moram malo pohvalit, da zadnje čase kr pazim kaj jem (sicer nisem na nobeni dieti ker to ni zame, ampak sladkega se izogibam in pazim da se ne najdam preveč) in malo potelovadim tudi doma (trebušnjaki, vaje za rit).Zdej pa že komi čakam jutri ker imam spet aerobiko.
< Sporočilo je popravil Isabelle -- 15.3.2010 11:30:21 >
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:28:09
|
|
|
|
grahek85
|
Naš si pa celo pest rine v usta (glihkar, zraven meme na ležalniku). Se mi zdi, da mu je kar hudo, da ma tako mala usta in ne gre cela not Pa vmes ko zizava pest tišči zraven in jo rine k ustom Pa ni lakota, ker je vedno še mleka v zizi in lepo teče ven.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:35:52
|
|
|
|
nincrli
|
Pozdrav! Spet je lep dan, da bo super za vozičkat... Spali smo super, ta teden sma doma, ker ima tamali pregled v mb v čet, jaz pa v pet, pa se nisem mogla za isti datum zmenit na žalost... No pa grema mal ven
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:44:53
|
|
|
|
poopek
|
dober dan! kako ste spali??? jz nevem kaj naj naredim z našo bibo... zvečer pred 23 ne zaspi.. nevem kaj je to, jz sem ob devetih že komirana in grem kr spat in jo moj prevzame. tako bi rada da zaspi z menoj, ne pa da se jokca ker me ni in pol le nekako zaspi v gugalniku, pa jo moj pol prinese spečo k meni. nevem kaj naj več naredim?? kakšen predlog??? sem danes klicala zdravnico za D3 kapljice, in le s težkim srcem mi je le pol napisala tist recept.. da ne omenjam kak me je sestra prepričevala, da AD3 ne povzročajo kapljic! kod da sem blesava! sem ji rekla, da sem jih 3 tedne otroku dajala in da je mela hude krče, zdej čez vikend ji nisem dajala in je blo takoj boljše! danes je čist dobrovoljček in da hočem D3. no pol me je pa le vezela k zdravnici. mislim, tet mislijo da smo sam histerični, kako lahko neki trdijo, sej ne morejo posploševat! eni majo krče eni pa ne... tiste, ki dajete D3 je bolš pol??? marija kako je z otrokom zdej? lep dan želim
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 11:53:02
|
|
|
|
Oren
|
Lep pozdrav:) Naša pupika je danes spet celo noč prespala, lepo od pol desetih pa do osmih zjutraj. Glede pediatrov na Ptuju, jaz imam dr. Zriličevo pa sem zeeeloo zadovoljna. Sem hodla k njej še kot otrok. Zala si tudi tišči roko v usta tudi takrat ko ni lačna....ne vem a bi blo možno da bi ji zobeki šli ven...ker na dlesnih se ji prav vidijo obrisi zob pa tu pa tam je kakšna bela lisa. Glede čaja...jaz ji ponudim čaj med obroki po žlički....ve dajate čaj po flaški?Pa dajem ji v lekarni kupljen čaj za otroke....seveda NOBENEGA sladkorja not. Mi na misel ne pride da bi ji dajala kaki hippov čaj ki že ima sladkor not. Beli sladkor je največji strup...in otroka je treba navadit na granak čaj za žejo. Vsaj po moje, ker sama tudi ne jem nič kar vsebuje beli sladkor. Jaz naši dajem kapljice AD3 pa ne opazim da bi jo kakorkoli črvičlo ali kaj podobnega...mogoče imama srečo da ji odgovarjajo.
< Sporočilo je popravil Oren -- 15.3.2010 11:54:12 >
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 12:34:58
|
|
|
|
polho3006
|
Ojla punce! kakšno neumnost sem jaz naredila v petek. kolegica je imela prvo posvetovalni in ji je zdravnica rekla da če bo imel ta mali krče po ad3, da naj ona vzame 10 kapljic da bo mali dobil preko njenega mleka potrebne vitamine. in ker naš je imel ful krče po ad3, jaz pmetna grem hitro vzet 10 kapljic...punce jaz sem mislila da bo umrla...tako GROZNO MI JE BILO SLABO, VRTELO SE MI JE, potila sem se tako da je kar teklo od mene, ampak me je zeblo, v glavnem GROOOZNOOO... me že kliče
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 12:35:47
|
|
|
|
majčyca
|
IZVIRNO SPOROČILO: sisi77 ojla mamice. pri nas se je sonček nekam skril upam da še se kaj prikaže po 12 ko boma s Anejem šla na sprehodek. IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Midve imava pediatra na Ptuju (jaz sem bila do pred 6. leti iz Ptuja in sem še zdaj tako vezana na Ptuj, da vse stvari urejam tam) in bom se kar probala zmenit, da greva še k pediatrinji, da ji še vsaj popek pogleda. Upam, da se bom lahko zmenila. katerega pediatra pa imata na Ptuju če ni skrivnost. midva imava Puntarec Djukanovič in sva zelo zadovoljna Midve hodiva k Habjaničevi. Sem ful zadovoljna, ker si res vzame čas in kar koli me zanima, z veseljem odgovori. Pa tudi ful prijazna je. Zdaj sem Pii poskusila dat Aventovo dudo in je kar lepo vlekla kakšne 3 minute, potem pa je duda spet letela ven iz ust in se je hotela priklopit na "živo dudo" ima katera kak predlog, katero dudo še ji naj probam dat? Ker jaz res ne bi rada, da bi imela kar mene za dudo Si pa tudi Pia tišči celo pest v ustka, še najbolj takrat, ko je lačna. IZVIRNO SPOROČILO: Oren Glede čaja...jaz ji ponudim čaj med obroki po žlički....ve dajate čaj po flaški?Pa dajem ji v lekarni kupljen čaj za otroke....seveda NOBENEGA sladkorja not. Mi na misel ne pride da bi ji dajala kaki hippov čaj ki že ima sladkor not. Beli sladkor je največji strup...in otroka je treba navadit na granak čaj za žejo. Vsaj po moje, ker sama tudi ne jem nič kar vsebuje beli sladkor. HIPP ima tudi komarčkov čaj v vrečkah (ne samo instant) in ta nima sladkorja. Jaz ji kar tega kuham, ampak kaj ko mi flaško takoj pljune ven iz ust. Če ne drugače, bom ji ga dajalo malo na žličko.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 12:35:52
|
|
|
|
ellie
|
Anej si tudi tišči roke v usta...pa še slini se zraven. Ampak ni od lakote...ker to počne tudi po hranjenju. Danes imamo pa pestro smo včeraj bili povabljeni na kosilo in smo jedli musako, ki je bila gratinirana. Jaz pa sem že 3 tedne na brezmlečni in brezjajčni dieti. Danes pa bo revčka zaradi te musake kar razgnalo očitno je res krivo km. sisi77 jaz Aneju sama naredim čas. Par kumin, janeža, kamilic...prelijem s kropom. In pustim 2 minuti.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 12:37:42
|
|
|
|
ellie
|
.
< Sporočilo je popravil ellie -- 15.3.2010 12:38:29 >
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 13:17:44
|
|
|
|
MMMojca
|
Pozdravljene, imam eno vprašanje, ker me je že malo strah - ali je normalno, da otročku občasno trza nogica (kako naj obrazložim - trza kot npr. pri kužku - par tresljajev)? Jaz imam tudi še vedno lineo negro čez trebuh pa še okrog popka malo . Upam, da zgine. Naša tudi vedno bolj tlači pest v usta, vendar pa ne sesa dolgo. Sem že razmišljala, da če bo začela cuzati prst, ji ga bom namazala s tisto tekočino proti grizenju nohtov, ki je zelo grenka. Drugače pa gremo danes na sonček, čeprav se že malo kisa. lp
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 13:51:01
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: poopek tiste, ki dajete D3 je bolš pol??? Moj po oleovit d3 nima krčev, sem jih pa sama kupla, ker mi ni za težit tem dohtarom joj polho, če je tebi blo slbo po 10h kapljicah, kaj šele nardi moj tud skos daje roko v usta, včasoh ga ža gor dvigne, ko si tišči not
< Sporočilo je popravil nincrli -- 15.3.2010 13:52:50 >
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 14:33:53
|
|
|
|
ellie
|
nincrli kje si kupila te kapljice...se dobijo v Slo?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 14:35:06
|
|
|
|
poopek
|
ola! preveč španske gledam, hehe. kako ste? polho ufff, jz to prvič slišim . no sej, kaj šele more otrokom delat... jz sem svoji danes dala 2 kapljici D3 in za enkrat je mir... bomo videli kak bo. :) mmojca a to k joka? moja tud z nogicami trese, tak krči jih, ko joka, smešno za pogledat. moja si tud rokico tlači v usta, ko je lačna seveda. midve sva ble na sprehodu, malo sončno, malo oblačno. je blo fajn. smo šetkale eno urco. mamica si je kupla ene balerinke , pa še zadevice za kolačke pečt . tak da, biba zdele spi, mamica pa kolačke dela. mi pridejo čez 2 uri obiski, pa juter zjutri spet eni.. mi je kr fajn, da se neki dogaja, ker drugač je tak dolgcajt. papa
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 14:36:23
|
|
|
|
poopek
|
pozabla sem povedat, da se je moja začela full slint. a se kej vaši tud? ma prezgodaj je za zobke...
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 14:56:53
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: ellie nincrli kje si kupila te kapljice...se dobijo v Slo? V avstriji sem kupla, mislim da jih ni pri nas.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 14:58:20
|
|
|
|
ugi
|
Midve sva tudi s sprehoda in spet je. Je pa skoz spala, ko sva bli zunaj. Sej slinli se bojo še mesece preden bo prvi zobek. Jaz tudi opažam, da se slini. Tudi Luka je začel nekje pri 2, 3 mesecih, pa je imel prvi zob pri 6.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 15:01:21
|
|
|
|
majčyca
|
Jaz pa sem se pozabila malo pohvalit, da sva se s Pio kopale že v soboto in tudi včeraj in je kar uživala in končno sem jo lahko normalno cel umila, ne samo s tistimi krpicami zdaj pa kopanje vsak večer Slini pa se nič kaj, samo pestke tišči v ustka. In pa spet sem ji prej probala dat čaj za pit in ga je pila mislim, da je bilo krivo to, da ga prej ni hotela pit, da je bil čaj sobne temperature, zdaj pa sem ga segrela na 37 stopinj in ga je pila
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 15:10:20
|
|
|
|
grahek85
|
Nisva dočakala sončka. Je blo vse bolj in bolj kislo pa sva šla kar ven, preden se še kaj ulije. Tukaj v Lj je ful pogosto tako bedno vreme Sem šla pa na hitro v Zaro in Pull and Bear tukaj v BTC, ker nimam res čisto nič pametnega za oblečt. Stare kavbojke še nobene ne dobim na rit, zgornji deli so mi pa vsi čez prsi preozki. No, nisem si nič kupila, mi ni blo nič všeč Sploh ne vem, kje naj se lotim obnavljanja garderobe, ker mam res vse do kraja znucano oz. neustrezne velikosti, tako da mi manjka praktično vsega... IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 kakšno neumnost sem jaz naredila v petek. kolegica je imela prvo posvetovalni in ji je zdravnica rekla da če bo imel ta mali krče po ad3, da naj ona vzame 10 kapljic da bo mali dobil preko njenega mleka potrebne vitamine. in ker naš je imel ful krče po ad3, jaz pmetna grem hitro vzet 10 kapljic...punce jaz sem mislila da bo umrla...tako GROZNO MI JE BILO SLABO, VRTELO SE MI JE, potila sem se tako da je kar teklo od mene, ampak me je zeblo, v glavnem GROOOZNOOO... No in kje piše, da kaplice tudi na otroka ne delujejo tako? IZVIRNO SPOROČILO: MMMojca imam eno vprašanje, ker me je že malo strah - ali je normalno, da otročku občasno trza nogica (kako naj obrazložim - trza kot npr. pri kužku - par tresljajev)? Ja verjetno je do neke mere normalno. Živčni sistem jim postopno zori in je to odraz tega. Če je pa res izrazito al če te pa še skrbi pa komot pokličeš k pediatru in vprašaš, ti bodo še najbolj povedali.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 15:11:49
|
|
|
|
grahek85
|
Aja slini se pa tudi naš pobalinko, samo ne neki ful izrazito. Malo bolj kot prej.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 17:05:12
|
|
|
|
somic
|
lp vsem skupaj!!! žaži, če imaš problem z vraščenimi dlakami, si probaj delat močnejši piling s soljo. res da malo boli, ampak pomaga preprečevanje vraščanja in nekoliko stanjša kožo tam kjer so dlake vraščene, tako, da jih boš potem lahko s pinceto ven potegnila. sem pa klicla danes zdravnico glede tega našega popka in je res tako kot ste rekla, se nimam za kaj sikerat, bo minilo samo od sebe. tako, da... HVALA VSEM!!! pri nas pa rokice še niso tako zanimive, da bi si jih tlačil v usta trza pa tudi moj z nogico. in to samo z desno, sem pa pogruntala da v veliki večini takrat ko lula, tako da če ga imam na previjalni in če to pravočasno opazim, se izognem vodometu
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 17:21:37
|
|
|
|
zmajčika
|
Hojla Mi smo pa mel prav potepuški vikend, v soboto smo šli na rojstni dan je od kloegice mali praznoval 1 leto. Blo je polno otrok sam živ žav naš se sloh ni zmenu je lepo pančku v vozičku. V nedelo pa smo šli mal prastarše pogledat, pa je bla od mojga cela žlahta so sam voziček vidl pa so se kr zakadil v njega. Jz sm se kr za glavo prejela revež je komi dihu glih tok da niso v voziček skočil. Zele pa sta moja fanta zuni tko da mam mal cajta. Dojenje- tut jz mam včasih občutek da nimam dosti mleka ker včasih je vsake 2 ure. Pol pa sama probam če je prazna sam zmeri mleko priteče. Verjetn je takrat bol lenček za jest . Zele pa eno brezalkoholno pivo spijem za mleko jutr bom pa probala z polento bomo vidl če kej pomaga .
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 18:58:21
|
|
|
|
Isabelle
|
Sem dala naši dudo od Nuka in jo je lepo primla in cucala.Celo zaspala je z njo. Slini se tudi, največkrat takrat ko se z njo pogovarjaš al pa ko gleda igračke na loku od ležalnika, verjetno od navdušenja.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 15.3.2010 20:13:44
|
|
|
|
alex17
|
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 Naš si pa celo pest rine v usta (glihkar, zraven meme na ležalniku). Se mi zdi, da mu je kar hudo, da ma tako mala usta in ne gre cela not Pa vmes ko zizava pest tišči zraven in jo rine k ustom Pa ni lakota, ker je vedno še mleka v zizi in lepo teče ven. enako, naš tud pest rine v ust, včasih pa si liže hrbtno stran dlani, pa tud ni lakota, res čudno
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.