lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: NiNiBo Ko ste ze ravno pri vozickih, a lahko tiste ki imate izkusnje nam, ki nimamo izkusenj napisete cist na kratko na kaj je bit treba pozoren pri nakupu vozicka&co. Jaz bi rada vozicek za aktivne starse, ker vem da bomo sli mi takoj ven ko bo mogoce. Vecinoma imamo alsfalt, vendar jaz ne zelim bit samo na alsfalt vezana, ker bi rada sla kdaj pa kdaj tud kam drugam kot samo po vasi Ko sem gledala imam obcutek (dejte me popravt) da najprej imas vozicek z globoko kosaro (kolk casa?), potem presaltas na sportni vozicek (za dolg casa), uporabna pa je tudi lupinica za npr. v avto, ko je otroski sedez se prevelik (kdaj je priblozno to?). Torej naceloma ce to velja kupujes 3 v 1?? A sem jaz to prav zastekala??? A je potem se kaj takega, da je fino kupit zraven? ja, 3 v 1. prou si zaštekala. v košari maš dojenčka prve mesece- nekje do 6.meseca. nekateri sicer tega ne kupijo in kupijo tak voziček, pri katerem se športni del čisto spusti v vodoraven položaj. ampak glede na to, da bomo rodile jeseni, bo za nas še kako uporabna, saj je otroček noter skrit pred vetrom, mrazom.. zadeva je zelo uporabna kot prenosna posteljica v teh prvih mesecih. športni del je potem uporaben od 6 pa vse do 2,5 leta. če boste še uspele takrat spravt mulčke notr, ker potem nočejo več. lupinica pa je nekje do 9 meseca. je pa super, da se jo da paše tudi na voziček, če greš recimo k zdravniku, v trgovino, na banko... za vsakodnevna opravila, ko skačeš sem in tja. lahko notri otročka fino zadekaš, da ga ne zebe, ne rabiš ga zbujat, če ti recimo v avtu zaspi, itd.. ni pa lupinica nadomestek za košaro.. ker predvsem za varno vožnjo, da ga pa cel dan v lupinici voziš pa ni priporočljivo zaradi hrbtenice. otroček mora namreč ležati na ravni podlagi. na kaj paziti pri izbiri vozička. 1. na funkcijo- ali ga rabiš za po mestu, za v hribe, ali boš zraven rolala... s tem se že precej zoža izbira. 2. kako enostavno in na kako majhno se zloži, ter kako težek je. če imaste manjši avto, potem pred nakupom preverite, če ga boste lahko stlačili vanj! prav tako če je ful težek in ga moraš nosit po stopnicah.... 3. kako zahtevna je nastavitev pač košare ali lupinice in odstranitev le-te, na kakšen način se spreminja naklon športnega dela.. 4. meni je zelo pomembno, da imaš poleg "nožne" tudi "ročno" zavoro, potem fiksacija oz. vrtljivost prednjega kolesa, kako voziček zavija, kako je vodljiv.. 5. izgled in seveda cena evo. upam, da sem vam kaj pomagala. ps- zelo je praktična tudi zimska vreča za na športni del, pa dežna prevleka za vse tri, pa dežniček za sonce..
< Sporočilo je popravil lillchy123 -- 15.3.2010 18:57:53 >