neboglasnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_ In ja....ob 14.30 so me klicala iz vrtca, da se je Iraya zbudila z vročino...39,2. Sem tako že mislila iti po njuju. Bila je vsa mrzla, premražena. Roke, noge ledene, oblečena je imela 2 bodija na dolgi rokav, pulover, žabice, trenerkico, nogavičke...ona pa vsa mrzla in treslo jo je. Pa wtf? Je pa rekla, da imajo dans v vtrcu ful mrzlo, da so nehali kurit na polno....A??? Sploh nisem vedela, da te tamale lahko tak zebe, da se tresejo, men s eje zdelo, da ima že čist plava usta. Doma sem ji dala svečko, toplega čaja, kakava, jo zadekala, da se mi je ogrela srotika. Saj nisem vedela, jo naj oblečem al slečem, 39 temp. pa čist mrzle okončine. Ja, baje jim takrat temp. še narašča, ampak kak pol takega otroka gret al kaj? Saj potem se je hitro ogrela in zarad temp. sva se pol slačli. Uro zatem ji je padla tud temperatura. Drugače pa je normalno razpoložena, jedla normalno, pila tudi, se igrala, smejala, tekala, trmala,....skratka kot vsak dan. Ji pa teče z noska. Mater je bil pester popoldan. Zdaj že spita.....pred spanjem je imela spet 38,3. Ah ja...zgleda, da bomo spet bolančki za vikend. Če jo je tak zeblo, je možno, da zaradi vročine. Če ima visoko vročino, jo ne oblači preveč. Ponavadi že sami nakažejo kaj in kako. Upam, da je samo muha enodnevica tale vročina in da boste kmalu zdravi.
|