|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
10.3.2010 13:11:21   
Zala01
Grebenček na lobanjskem šivu je normalen, samo jaz ga tam ne pretipavam preveč, ker mi je tolk skeri ta sprednja mečava, saj so možgani kar izpostavljeni.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
10.3.2010 13:39:56   
anita goitan
danuser posted image

vreme, pomlad, bljak..sva ble pa vseno mal zuni.
Pa sling sem čez vikend odkrila, in super je, tako zmečkana mi je notr, ampak vsaj zaspiuser posted image

Noči so zaenkrat super, 2x na noč se dojiveuser posted image

Čez dan se velik deremo, krči, sva kupila Bio gaio mah če pomaga, uredu, če ne pa ji tud škodovat ne morejo, pr Zoji jih nisem imela..

Včer bla na pregledu pri G, vse ok, zaščita: kondom, se vidimo ob naslednjiuser posted image , no bris imam čez 2 l.

Zadnji teden v marcu pa gremo vse tri punce na vipavsko k mami, upam na lepo vreme, in ne na burjo...
pa pa

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
10.3.2010 14:04:47   
Januarčk
Živjo!

Mene pa zadnje dni muči sledeče.. user posted image Ko naša punči joka, jo jaz lahko celo uro prenašam po stanovanju, jo ujčkam, pojem, šššš..., itd.. in nič ne pomaga, dokler ne obupam in jo pristavim k dojki, parkrat potegne (ni lačna) in zaspi. KO pa jo tolaži moja mami, moj oči, kdorkoli, razen mene, se pomiri in zaspi v 5 - 10 minutah.

Nič jasno.. Mogoče ve, da se pri meni lahko ujčka na dojki, pri drugih pa ne in se pri njih zadovolji z manj, kot pri meni?? user posted image user posted image user posted image

Me pa ubija tole vreme.. edino, kar me še drži pokonci je, da bo, ko bo pomlad - poletje, že toliko večja, da bomo lahko več in bolj aktivno zunaj kot bi bili, če bi bila takrat še tako micena kot zdaj.. Komaj čakam, da gremo na morje. user posted image

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
10.3.2010 14:26:45   
nony
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99

Jutro punce

Moja dva zaspanca še spita . Kdaj boste šle ve delat osebno izkaznico za ? A je to kaka starostna omejitev? Jaz bi jo v kratkem (2 mesecih) rabila

jaz sem jo za našo Lorin že naredila

Upanje ostaja....

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
10.3.2010 14:34:54   
poopek
helow!

jz sem pa že dobila tisto zapestnico za dojenje! user posted image user posted image so hitri, včer sem popoldne naročila, pa je že prišla. user posted image pr nas tako sneži kot da je december, ne pa marec.. user posted image sem mislila it s tamalo do naših zvečer, pa tam prespat, sam nevem če bom šla, k je tak snegec, verjetno je mraz za popiz..

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
10.3.2010 14:37:30   
poopek
jz bom osebno izkaznico za user posted image nekje konec aprila, al pa maja naredla, preden se začne sezona pohajkovanja user posted image . upam, da se bomo lahk slikali budni, moja prjateljica je mela kr nekaj težavic s tem. 4x je šla k fotografu preden jim je uspelo slikat otroka budnega user posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
10.3.2010 14:55:39   
marijaa
Za potni list ju bom dala slikat junija, en mesec pred odhodom na dopust, gremo tudi v Bih mojo staro mamo obiskat, zato to rabimo in bo ravno dovolj časa, da naredijo. Prej ne bom dala, ker jih je težko slikat dokler vsaj glave ne držijo nekako stabilno. Se je fotograf prvič ful matral predno je Patrika slikal tako, da se mojih rok ni videlo, pa še vmes se je dret začel. Star je bil pa 2 meseca in pol.
Jaz sem sicer ljubiteljica snega, ampak zdaj ga imam pa že tudi jaz čez glavo.
Noč je bila spet katastrofalna. Meni se tudi zdi, da mi mleko usiha.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
10.3.2010 15:40:57   
mimikica
hoj

joj spet ta net , kako dolgo ni delal user posted image user posted image user posted image user posted image . je kar trajalo neki cajta da so ga poriktal. no za nazaj nisem brala, ste se kar načvekale, pa še cajta nimam toliko.

no glede glavice tudi mene malo sekira
našemuuser posted image   je skoraj zaraslo , no še čist malo manjka, tukaj nad čelom, pa ne vem ali je to normalno. bili smo na uz glavice, pa dr.ni nič omenila da je to kaj nenormalnega, ampak skrbi pa me??

ne vem ali je tudi to normalno, moj user posted image poje včasih po 120ml, včasih pa samo od 60-80 ml, pač odvisno kako mu je! ne vem ali se naj sekiram zdaj zaradi tega al ne. dajem pa mu od hipp pre mil.
danes smo rezali 1 nohteke in se mi je zdelo da je mali kar užival, je kar lepo držal ročice

moram pa reči da mso prešaltali na hoferjeve pleničke in smo kar zadovoljni, do zdaj pa smo imeli pamperske. hoferjeve so cenejše, pa tudi dopadejo se nam.

v petek pa imamo še uz kolkov, in upam da ne bo treba več širokega povijanja, saj tudi malemu že preseda

no nekaj vam še povem,  imam znanko ki je rodila prejšnji teden , user posted image je imel 5500g in velik 57 cm,  je pravi mali velikanček

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
10.3.2010 15:44:14   
mimikica
ja za potni list pa ali pa osebno pa tudi mi študiramo, samo ne vem kako je z sliko
drugače pa če greš preko meje velja tudi rojstni list otroka, mi smo bili v aus, pa smo vzeli rojstni list s seboj

zunaj pa je ko sodni dan, saj je lepo sneg in zima, ampak vse do meje   ( nakladam )  hehe

ok lepo se mejte, pa še naprej lep snežni danuser posted image user posted image

(odgovor članu mimikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
10.3.2010 15:53:14   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: mimikica
no glede glavice tudi mene malo sekira
našemuuser posted image   je skoraj zaraslo , no še čist malo manjka, tukaj nad čelom, pa ne vem ali je to normalno. bili smo na uz glavice, pa dr.ni nič omenila da je to kaj nenormalnega, ampak skrbi pa me??

Kako pa to, da ste meli UZ glavice? Jaz bi tudi rada, da se to malo bolj pogleda, samo pediatrinja nič ne reče. Naslednjič ko mamo kontrolo ji bom kar rekla. Zaenkrat smo samo brez ad3 kapljic, nič drugega. Kar mi je tudi malo bolj tako tako, ker niso samo zaradi fontanel ampak tudi preventivno proti rahitisu. 

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu mimikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
10.3.2010 15:55:30   
mimikica
uz glavice zaradi vakumskega poroda in je imel veliko buškico od tega, no v začetku aprila še imava enkrat uz glavice ker še ni glih blo vse na mestuuser posted image , upam da vo vse ok. po moje če bi bilo kaj to narobe bi že kaj reagirali, po moje

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
10.3.2010 16:18:55   
nincrli
A vašim kdaj pri kihanju tud gre mal krvi zraven? Moj je prej kihnil pa je blo mal krvavo in valda sem zdaj panična, ko ne vem od česa... Mogoče ko mu kapljice dajem not, da sem ga kaj ranila al kaj bi blo? user posted image user posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
10.3.2010 16:24:19   
sassy0
Pozdravljene, pa imamo spet toliko snega, kot da nikoli ne bi bili brez, pa še kar mede, jao to bo spet enega kidanja.

Drugače sem bila danes z malim celo na sprehodu v vsem tem snegu, sem mogla našo pisno na sprehod peljat, ker sem bila sama. Pa sem ga lepo fino oblekla in namontirala dežno prevleko gor, nase pa palerino, pa je bilo po svoje kar fino. Mali je bil pa čisto topel in je pančkal, ko polhek. Tako da, če imate dežne prevleke, se da tudi v malo slabšem vremenu ven, samo če se vam da, hehe.

Mečava: naš ima še kar odprto, sicer je kao vse ok, samo ima sigurno dolgo še kaka 2-3 cm, po širini pa 1 cm. Pa Zala ni te treba bit nič strah, ker tole je vse skupaj ful bolj trpežno kot izgleda. So možgani zaščiteni z opno, ki je kar debela in so nevarni samo močni direktni udarci v predel mečave, tako, da če ga kdaj pa kdaj pogladiš, ni nič narobe. Se pa strinjam, da izgleda pa res ne prav prijetno, sploh ko utripa.

Slikanje: našemu moramo tudi počsi dat delat OI, sem pa jaz rešila ta problem pri tastarejšem tako, da sem ga sama doma slikala (ker imaš miljon trenutkov,ki so za to primerni in lahko narediš milijon slik) in potem dala razvit v foto studio. In je bil mali star šele 1 mesec, ker smo šli pri njegovih še ne dveh, že na morje.
Tako, da bom tega ravno tako slikala sama in nesla sliko samo razvit-pa še to, imejte jih več, pa naj oni zberejo najprimernejšo, ker vejo, kako naj bi izgledala. Po moje je to še najlažje.

Januarček, seveda pri tebi joka, ko te pa voha in točno ve, da je mlekarna blizuuser posted image  Če ti ni problem, jo pač dajaj vedno na joško, pa bo, drugač pa vztrajat, pa navajat na dudo. Samo se meni zdi kar malo kruto to delat, ne vem, prvi se je vedno tako uspaval in umirjal, pa smo ga čisto lahko odvadili-kar čez noč.

Kakanje: naš tudi kaka cca 1-3x na dan, sem pa ugotovila, če mu dam par žličk čaja, sigurno kaka vsaj 3x, če pa ne, pa recimo 1x. Ampak je kaki lep in ga nič več ne napenja. Baje da je normalno tudi kakanje na par dni in je vse ok, če je dojenček zadovoljen, če ga pa krči, mu pa najbrž mleko ne odgovarja. Tudi pri nas je bilo na začetku tako, sedaj po Babylove, pa nimamo več teh problemov.

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
10.3.2010 16:26:15   
sassy0
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

A vašim kdaj pri kihanju tud gre mal krvi zraven? Moj je prej kihnil pa je blo mal krvavo in valda sem zdaj panična, ko ne vem od česa... Mogoče ko mu kapljice dajem not, da sem ga kaj ranila al kaj bi blo? user posted image user posted image

lahko je malo izsušena sluznica, pa kaka žilica poči. Sigurno ni pa nič hudega, tako, da kar brez panike. Pa pisala si, da ima zamašen nos, takrat je pa sluznica tako ali tako bolj nabrekla in posledično bolj prekrvavljena in lahko tudi pride malo do krvavitva. Ampak vse to je normalno.

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
10.3.2010 16:45:55   
nincrli
Ja nosek še kr ni vredu, je boljše kot včeraj sam se mu še vseen zadela... Ja saj se mi je zdelo, da ni neke hude panike, sam ko kri je kri in pol mi le ni vseen.

Optimism always works!!!

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
10.3.2010 16:46:08   
Ksantipa77
Očitno je trebušna gripa tud za nekaj dobra... Končno lahko oblečem kavbojke, ki sem jih nosila pred nosečnostjo:))

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
10.3.2010 16:53:48   
ellie
Jaz bom še tudi malo počakala s slikanjem za osebno. Da bo vsaj glavo držal pokonci. Ampak že komaj čakam, da bomo lahko skočli kaj tud čez mejo.

Je pa danes spet bila čudna noč. Danes smo pa mi vstajali na 2 uri...ob 12ih, 2eh, 4ih, 6ih,...noro. Sva pa oba potem spala od 10ih do 1ihuser posted image

Nas pa še kar zajebava ta nosek. Čeprav tisto kar je v nosku lepo ščistimo...se mu pa med nosom in grlom nabira ta sluz in potem kar hrope, ko diha. In nimam pojma, kako bi se tega znebiliuser posted image

Jaz pa še kar ne morem oblečt svojih kavbojkuser posted image  čeprav trebuha niti več nimam...sem pa v boke šla ful narazen. Tak da sem si zadnjič šla še po ene nove nosečniške kavbojke...ker mi modeli najbolj odgovarjajo.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
10.3.2010 16:56:20   
Ksantipa77
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Jaz bom še tudi malo počakala s slikanjem za osebno. Da bo vsaj glavo držal pokonci. Ampak že komaj čakam, da bomo lahko skočli kaj tud čez mejo.

Ta male se ponavadi slika tako, da dajo tebi eno belo brisačo na trebuh, dojenček pa pri tebi sedi in ga slikajo. Tako so vsaj našega.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
10.3.2010 17:36:27   
a.jrad1
Hojla

še poročilo iz včerajšnjega pregleda pri točno dveh mesecih

sin Jakob , rojen 09.01.2010, teža 3700g, dolžina 52 cm, obseg glavice 36 cm
- pri petih tednih teža 5000 g, dolžina 56 cm, obseg glavice 39 cm
- pri 8 tednih teža 6000 g, dolžina 60 cm, obseg glavice 41 cm

Drugače smo ok, počasi začnemo pančkat celo noč - od 20.30 do 03.30 in nato še do 8.... tako da upam, da bomo počasi celo noč pančkali

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1894
10.3.2010 18:43:36   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Kako pa to, da ste meli UZ glavice? Jaz bi tudi rada, da se to malo bolj pogleda, samo pediatrinja nič ne reče. Naslednjič ko mamo kontrolo ji bom kar rekla. Zaenkrat smo samo brez ad3 kapljic, nič drugega. Kar mi je tudi malo bolj tako tako, ker niso samo zaradi fontanel ampak tudi preventivno proti rahitisu. 

Pomoje pa je ok, če ti pediatrinja ni nč rekla.

Naš pa že kar fajn drži glavo pokonci, tak da bi se ga dalo komot slikat pomoje, sam se mi bolj dopade una verzija, da ga sam slikaš pa pol izberejo, tudi ceneje je...

Optimism always works!!!

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
10.3.2010 19:39:59   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Pomoje pa je ok, če ti pediatrinja ni nč rekla.

Uf jaz upam, da maš prav. Sej drugače je omenila in je bila malo začudena, da je mečava tako majhna, samo ni nič komentirala v smeri, da bi bilo treba kaj dodatno pogledat.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
10.3.2010 19:40:07   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77
Očitno je trebušna gripa tud za nekaj dobra... Končno lahko oblečem kavbojke, ki sem jih nosila pred nosečnostjo:))

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1897
10.3.2010 19:44:55   
alex17
hojla!
mi se mamo dons prav luštn, je mali ful priden, papca za tri-je cel okrogloličnež ko se prisesa na joškico user posted image , potem za kako urico ali dve zaspančka, pa vmes se igra na gugalniku-je tolk boksal une žogice, da sva se mu prav nasmejala, pa čedalje bolj natančno zadane s pestmi, res se mu vidno izboljšuje koordinacija user posted image user posted image

grahek, kako pa da ti pediater ni dal recepta za ad3 kapljice?? a niso obvezne oz. nujne? mi jih dajemo že od 6. tedna in jih prav fajn prenaša, nič krčev user posted image ker niso samo zaradi mečav ampak tudi proti rahitisu in vitamin A za sluznico, a ni tako?

naš tudi prav lepo drži glavico pokonci, ko ga nosimo v pokončnem položaju, pravi mali firbec, vse bi rad videl user posted image   ja osebno izkaznico bo treba kmalu dat delat, ker gremo junija že na morje-je mami rezervirala fajn apartma nad Fieso, bomo šetali ob morju do Pirana zvečer, pa skoraj nov apartma s klimo je user posted image   potem konec poletja pa verjetno še nekam na Hrvaško, navijam za Cres ali Lošinj...

ga pa dons nisem peljala ven, ker je tok snežil pa nimam prevleke za dež, sva šla sama z očijem za dobre pol ure hodit po snegu, pol pa še mal kidala pred hišo, tako da je bla prav fajn rekreacija user posted image

poopek, hvala za tolažbo, ti želim čimveč prespanih ur! user posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
10.3.2010 19:47:37   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

Noč je bila spet katastrofalna. Meni se tudi zdi, da mi mleko usiha.

marijaa, ne prehitro obupat, očitno je kak dan tak občutek, jaz sem isto mislila včeraj, dons pa mali vleče da je veselje user posted image   samo pit je treba res veliko, jaz včasih kar pozabim...

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
10.3.2010 20:03:08   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: alex17

mi se mamo dons prav luštn, je mali ful priden, papca za tri-je cel okrogloličnež ko se prisesa na joškico user posted image

grahek, kako pa da ti pediater ni dal recepta za ad3 kapljice?? a niso obvezne oz. nujne? mi jih dajemo že od 6. tedna in jih prav fajn prenaša, nič krčev user posted image ker niso samo zaradi mečav ampak tudi proti rahitisu in vitamin A za sluznico, a ni tako?

naš tudi prav lepo drži glavico pokonci, ko ga nosimo v pokončnem položaju, pravi mali firbec, vse bi rad videl user posted image  

Naš ma danes tudi apetit za dva! user posted image Po dolgem času sva spet zizala 25 minut, pa tudi druge runde so bile daljše kot v zadnjih dnevih in pogostejše.

ad3 nimamo zato, ker ma že ful majhno veliko mečavo in zanjo to pomeni, da dobi mali dovolj vitamina v mleku. Meni pa ta logika ne diši najbolj user posted image

Uf naš se tudi rad nosi pokonci, pa tudi fino mu gre user posted image Ko podirava kupčka, ga dam malo višje in se dostikrat kar smeje, tok mu je fino. Pa lepo se ga da pomirit v tem položaju, kar pozabi na tečnobo user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.