|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
6.3.2010 19:56:07   
_ella_
Recepti:

za vse ki si boste same pekle kruh, sm dobila en recept in je SUPER in ENOSTAVEN
Pirina moka - polnozrnata 500g
Sol
Pecilni prašek
Sezam
Mak
Sončnično seme
Ovseni kosmiči
Bučno seme
Mineralna voda 500ml

V posodi zmešamo pirino moko, sol, pecilni prašek, sezam, mak, sončnično seme, ovsene kosmiče in bučno seme.

Prilijemo mineralno vodo in mešamo toliko časa, da nastane lepo testo.

Maso damo v namaščen pekač in pečemo 1 uro na 200° C.



fantastičen recept za polnozrnate omlete:

Za 1 omlet:
1 jajc
5g PZ pirine moke
10g ovsnenih kosmičev zmeltih
malo soli
25g vode

zraven pa lahko daš skuto ali marmelado BS

Še en recept za polnozrnat kruh


350 ml vode
300 g polnozrnate pšenične moke
200 g druge polnozrnate moke (ržena, pirina,...)
1/2 jog. lončka lanenih semen (predhodno namočenih v vodi cca. 1 h)
1/2 jog. lončka bučnih semen
1/2 jog. lončka sončničnih semen
1 zvrhana čajna žlička soli
1/2 čajne žličke sladkorja (rjavega ali fruktoze ali nekaj kapljic javorjevega sirupa)
1 zavitek suhega kvasa (7 g)

Vse sestavine v naslednjem zaporedju dodamo v posodo za peko v kruhomatu: najprej vodo, nato obe (ali več) vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje potresemo kvas.
Uporaba kruhomata Bomann: izberemo 2. program Schnell (1:58) in barvo zapečenosti Dunkel. Če želimo peči z zakasnitvijo, tega programa ni mogoče izbrati, zato izberemo program Vollkorn.



Postopek brez avtomata


V majhni posodi segrejemo 1 dl mleka. V mleko zmešamo 1 žličko sladkorja, dve žlički moke in nadrobljen kvas. Pustimo, da malo vzhaja.
V večjo posodo stresemo 1 kg moke in 3 ščepe soli. Ko kvas vzhaja, ga stresemo v moko in fino gnetemo. Med gnetenjem si pomagamo še z mlekom zmešanim s toplo vodo (če je testo trdo) in z moko (če je testo premehko). Zgnetemo bolj rahlo. Spet pustimo vzhajati 35 - 45 minut.
Potem ponovno pregnetemo testo, ga oblikujemo v hlebček in ga damo na pomaščen pekač (nizek pekač iz pečice). Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati še 20 - 30 minut.
Pečemo 45 - 60 minut na 180 stopinjah

Odlična različica tega recepta je zeliščni kruhek, kjer so vse sestavine enake, le od semen se uporabijo samo lanena semena. Nato dodaj 1/2 jogurtovega lončka želene začimbe. Odličen je npr. rženi polnozrnati kruhek z zmleto kumino, pa tudi tak z origanom, pa baziliko... Odličen je tudi s prepraženim nasekljanim česnom (1 jog. lonček) ali čebulo.
Ta recept sem zapisala po nekaj ne preveč uspešnih poskusih, nato pa mi je le uspelo najti pravo razmerje vseh sestavin, saj so uporabljene izključno težke, polnozrnate moke. Kruhek je mehak in odličnega okusa. Po istem receptu ga lahko pripraviš tudi ročno, brez kruhomata.


ČOKOLADNA TORTA

SESTAVINE:
310g na koščke nalomljene temne čokolade ( 70% kakavnih delcev ),
dodatno 185g za preliv
10 velikih jajc, ki jih ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov


POTEK
Okrogel tortni model premera 20cm obložimo s papirjem za peko. Papir, s katerim je obložen obod modla, naj sega nekaj cm čez model. Pečico segrejemo na 250'C.
Veliko suho posodo postavimo nad kozico z rahlo vrelo vodo tako, da se dno ne dotika vode. V posodo damo 310g čokolade in jo med zmernim mešanjem stopimo ( 15-20 min).
Jajčne beljake stepemo v trd sneg, tako da se delajo vršički.
Skledo s topljeno čokolado odstavimo na delovno površino, Stepemo rumenjake in jih narahlo zmešamo v čokolado. Dodamo dve žlici snega in zmešamo. Nato na hitro vmešamo še preostali sneg, da nastane rahla penasta zmes. Ne smemo mešati predolgo, saj se nam lahko zmes sesede.
Čokoladno mešanico nalijemo v model in pečemo natanko 8 minut.
Model vzamemo iz pečice in 30 minut hladimo, nato postavimo za 12ur ali za čez noč še v hladilnik.
Preden torto ponudimo jo zvrnemo na veliki pladenj ali na prozorno folijo. Preostalo čokolado stopimo in jo na tanko prelijemo po torti. Postavimo za 5min v hladilnik da se čokolada strdi in nato razrežemo z nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo.


Pečene ribe z zelenjavo in krompirjem

Za 2 odrasla in 1 otroka:
- dve srednje veliki ribi (po želji)
- 2 krompirja
- zelenjava (zmrznjena ali sveža: brokoli, ohrovt, cvetača, paradižnik jajčevec, paprika,...)
- česen
- peteršilj
- sol, poper

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C

RECEPTI za jedi z nizkim GI

Polnozrnati kruh
1000g pšenične moke iz polnega zrnja
300g ržene moke
200g ječmenove moke
45g kvasa
30g soli
800ml vode
5g sladkorja
Kvas vzhajamo v 400ml vode, ki smo ji dodali sladkor. Moke presejemo in stresemo v večjo posodo, kjer bomo zamesili testo. Moko solimo, sol dobro vmešamo med moko, kajti ne dobro če sol pride v stik s vzhajanim kvasom. Dodamo vzhajani kavs in iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga dobro pregnetemo Testo pustimo počivati vsaj pol ure. Ponovno pregnetemo, ker imamo večjo količino teste lahko oblikujemo3 ali 4 manjše hlebčke in jih pustimo vzhajati na toplem 40minut do ene ure. Pečemo pri temperaturi 2200C 35 minut. Čas peke je odvisen od velikosti hlebčka.
Ker je peka kruha v vsakdanjem hitrem tempu življenja skoraj nemogoča in nam vzame veliko časa le namig tistim, ki bi se želeli kljub vsemu pocrkljati s sveže pečenim domačim kruhom. Lahko si omislite » avtomat za peko kruha«. Na slovenskem tržišču jih je moč dobiti kar nekaj. Avtomat opravi vse namesto vas, le sestavine mu je potrebno odmeriti v posodo in nastaviti željen program. Sam nato meša, gnete, pusti testo počivati, vzhaja in na konci še speče. Za vse, ki vas zanima kako speči ovsen ali pirin kruh boste našli recept v nadaljevanju besedila.

Kruh iz pirine moke ( recept za pripravo kruha v avtomatu)
400ml vode
2 čajni žlički soli
600g pirine moke
2 čajni žlički sladkorja
1 ½ čajni žlički suhega kvasa
Sestavine po zgoraj opisanem vrstnem redu stresemo v posodo avtomata za peko kruha. Nastavimo osnovni program, ki traja časovno 3 ure in zapremo pokrov. Ko je kruh pečen nas zvočni signal opozori, da kruh vzamemo iz avtomata, ga zavijemo v prtič in počakamo, da se ohladi. Tako imamo v treh urah brez pretiranega napora sveže pečen kruh, brez dodatkov ki gre v slast prav vsem, po kuhinji pa lepo diši po sveže pečenem kruhu kot nekoč iz kuhinj naših babic.

Ravioli z rženo ali ajdovo moko in mesnim nadevom
nadev:
150g špinače
50g puste šunke
180g mlete govedine
sesekljan peteršilj
1 jajce, sol
Vse sestavine drobno narežemo, zmešamo v maso s katero nadevamo testo in oblikujemo raviole.
testo:
500ml ržene ali ajdove moke
500ml pšenične moke
2jajci, sol
150ml do 250ml vode
1 žlička mleka
V veliki skledi zmešamo moko in sol. posebej zmešamo jajca, olje, mleko in 150ml vode, dobro premešamo. Postopoma dodajamo jajca z dodatki v moko. Po žlicah dodajamo preostalih 75ml vode in oblikujemo čvrsto a volno testo. testo naj počiva v plastični foliji v hladilniku vsaj pol ure. Nato ga razdelite na štiri enake dele. Prvi del stresite na nekoliko pomokano delavno površino, sploščite in
tanko razvaljajte na 2 mm debelo. Razvaljano testo narežite na 10cm dolge trakove. Nanj naložite nadev v razdalji po 1 cm.z rumenjakom namažite stične robove, prepognite testo na polovico po vsej dolžini in razrežite da razrežite v raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 3 do 5 minut.

omaka iz jajčevcev in paradižnika:
50g oljčnega olja
600g svežih na koščke narezanih, olupljenih paradižnikov
250g paradižnikove omake iz pločevinke
100g jajčevcev narezanih na trakove
sol, pimet, bazilika, rožmarin,poper
V veliki posodi na zmernem ognju segrejemo olje in na njem prepražimo jajčevce in strok česna, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik, paradižnikovo omako in začimbe. Omako na zmernem ognju dušimo 30 minut, nato posodo odkrijemo in kuhamo še nadaljnjih 30 minut, da se omaka zgosti, občasno omako premešamo.

Ajdova kaša z jurčki
300g kuhane ajdove kaše
150g čebule
30g suhih jurčkov
100ml nemastne smetane z kuhanje (10% maščobe)
peteršilj, česen, sol, olivno olje
Na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo strok sesekljanega česna. Praženi čebuli pridenemo predhodno v vodi namočene jurčke, solimo. Tako pripravljenim jurčkom dodamo kuhano ajdovo kašo in smetano premešamo in ponudimo, kot samostojno jed s skledo zelene ali sestavljene solate.

Praženi polnovredni kosmiči
sestavine za 1 osebo
5žlic mešanih kosmičev ( rženi, ovseni, pšenični in ječmenovi)
1 žlička margarine
1 žlička medu
250ml posnetega mleka
Toplo ali hladno mleko vlijemo v skodelico. V ponvi segrejemo margarino in na njej opražimo kosmiče, na koncu dodamo med (med naj karamelizira). Tako pripravljene kosmiče stresemo v mleko. Tako pripravljeni kosmiči so bolj hrustljavi. Mleko lahko zamenjamo tudi z jogurtom, tudi sadje lahko narežemo kar med kosmiče.

Testenine s čičerkino omako sestavine za 4 osebe
300g polnovrednih testenin (špageti ali makaroni)
30ml/2 žlici oljčnega olja
200g tanko narezana čebula
300g narezana rdeča paprika
250g svežega olupljenega nadrobno narezanega paradižnika
300g kuhane čičerke
30ml/2 žlici kaper
5ml/1 žlička origana
sol,poper,bazilika
Testenine skuhamo po navodilu al′dente. V posodi segrejemo oljčno olje, prepražimo čebulo in papriko toliko časa de se zmehča, dodamo paradižnik in kuhano čičeko,skupaj z tekočino, ki je ostala pri njenem kuhanju. Po okusu solimo, dodamo začimbe in kuhamo še15 minut. Omako primešamo testenine, pogrejemo in jed ponudimo vročo s parmezanom in svežim origanom



piščančji žur naredim tako, da belo piščačje meso najprej malo popečem v ponvi (naredim zrezke), nato jih nadevam v pekač (jaz kar v tistega steklenega), potrosim z malo naribane posebne ( v original receptu dodajo pršut), no danes sem dodala še na koleščka narezano hrenovko, na vrh pa potrosim nariban sir. To dam v pečico na 200 stopinj in pečem približno pol ure. V Original receptu uporabijo še smetano, jaz jo sedaj izpuščam in je enako fino.
Na podoben način si lahko narediš tudi pico brez testa. večji puranji zrezek razrežeš lepo na tanko, da dobiš velik tanek zrezek, na katerega naložiš šunko, sir in gobice. In spečeš v pečici.

ŠE NEKAJ RECEPTOV: (pobrala po drugih forumih, ne zamerit avtorice in avtorji)
PIŠČANČJE PRSI
piščančja prsa
- paprika (rdeča, zelena, rumena)
- čebula
- bučke
- paradižnik
- nariban sir
- olivno olje
- začimbe po okusu (jaz dodam timijan, baziliko, poper, sol, jušno osnovo v prahu)

Piščančje meso narežemo na koščke in ga na hitro opečemo na teflonu. Narežemo vso zelenjavo na večje kose in podušimo, da je še čvrsta.
Kose mesa in zelenjavo damo v pekač (malo ga naoljimo) in vse skupaj pečemo v pečici na 200°C.
Ko je jed že skoraj gotova, jo vzamemo iz pečice, dodamo nariban sir in vrnemo v pečico le toliko, da se sir stopi.
Kroglice iz mesa in jajca
za 4 kroglice potrebujemo:
- cca 500 g mletega mesa
- 4 jajca
- začimbe
- malo prepražene čebule

Najprej jajca trdo skuhamo v vodi in jih olupimo. Mleto meso damo v posodo, dodamo sol, poper in prepraženo čebulo (po okusu še ostale začimbe), ter vse skupaj dobro premešamo. Meso razdelimo na 4 enake dele. Jajca ovijemo z mletim mesom in oblikujemo kroglice.

Pekač malo namažemo z oljem in vanj polagamo kroglice. Pečemo približno 30 min na 220° C in vmes po potrebi zalivamo (lahko z juho)
Namesto samega mesa lahko dodamo še malo namočenih sojinih kosmičev.
Kroglice so precej suhe, zato jaz zraven večinoma uporabim omako iz smetane in sira.

SOČNI PURANJI ZREZEK
Tanek puranji zrezek posoliš in popopraš.
Opečeš na par kapljicah olivnega olja.
Ko je zrezek popolnoma pečen, ga preliješ z omako (posnet jogurt + 2 žličke gorčice, sol, poper).
Pustiš 2 - 3 min, da se omaka segreje poleg zrezka.
na koncu posuješ svež peteršilj.
Serviraš s hrustljavo zeleno solato z bučnim oljem ? in limono, posuto s par koščki orehov.

piščanjčji paprikaš
1 majhen piščanec ali 1 kg piščančjih stegen
3 srednje velike zelene ali rumene paprike
1 večja čebula
1 paradižnik
1 srednje velik krompir
juha za zalivanje
mleta sladka paprika
mleta, pekoča paprika ali mleti, sušeni feferoni
olje, sol, poper, začimbe za perutnino

a tak lahko naredim, sam da je brez krompirja?

čveka, kamot ga skuhaš.
jaz ga ponavad naredim takole:
- prepražim čebulo, papriko in meso, potem pa zalijem kar s paradižnikovo mezgo (pelati), začinim in pokuham. nič ne gostim z moko, ker pride omaka dovolj gosta

500 g brokolija
1 majhna cvetača
2 dl kisle smetane
sol
muškatni orešček
2 jajci
5 dag parmezana
5 dag masla

za MM brez masla
Brokoli operemo in očistimo. Cvetačo operemo in oboje razdelimo na cvetke. Na hitro pokuhamo v vreli slani vodi.
Model za torto namažemo z maslom. Vanj naložimo brokoli in cvetačo. Prelijemo z mešanico iz kisle smetane, jajc, ki smo jim dodali muškatni orešček in sol. Potresemo še s kosmi masla in naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 30 minut pri 180 stopinjah.

Pica testo
225g polnozrnate moke
1/2 kocke kvasa
125ml mlačne vode
1 čajna žlička soli
Zamesim testo in pustim, da vzhaja. Vzhajano "raztegnem" čez pekač za pice, pomažem s paradižnikom (mezga + voda + origano). Potem obložim s tem, kar pač imam pri roki.
Pico nato pečem pri 250stopinj kakih 10 min (v navadni pečici)


En dober recept imam za vas, če kera mar losos.

za 4 osebe:
40og lososa
4 pore
2,5 dcl lahke kisle smetane
100g grojerja
4 jajca
2 čebuli
sol ,poper in muškat orešček

por narežemo na kolobarje in 20 min dušimo na pari, tudi losos skuhamo na pari 20 min . Vzamemo posodo za v pečico in malo namažemo s olivnim oljem, čebule narežemo na lističe in na oljčku malo popražimo, oložimo v posodo, gor losos, čes pa por. Jajca, kislo smetano in nariban grijer zmešamo skupaj, slolimo, popramo in naribamo muškat orešček. Vseskupaj prelijemo čez losos in por, ter porinemo v pečico za 25-30 min pri 200 stopinj.

ena je spraševala za kašn recept muffine
enega sm našla

25 dag moke (lahko PZ)
8 dag drobnih ovsenih kosmičev
1 žlička pecilnega praška
pol žličke cimeta
7 dag rozin
2 jajci
2 dl navadnega jogurta
10 dag masla
5 dag rjavega sladkorja
5 žlic medu

Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in rozine zmešamo.
Jajci razžvrkljamo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, jogurtom in medom. Nato suho in mokro mešanico hitro zmešamo in nadevamo v modelčke za mafine (dve tretjini). Modelčke predhodno namažemo z maslom in postavimo v hladilnik.

Polnozrnati kruh
Moj recept je bolj na oko oz. roko ampak vseeno:

Cca 0,5 kg PZ pšenične moke (pirine, Pz pirine) dam v široko posodo, v sredino naredim jamico in dam vanjo 1 sveži kvas, žličko sladkorja in cca 2 dl tople vode. Počakam, da kvas začne naraščat, potem dodam še dve žlički soli (pazi je ne daš v kvas) in še cca 2 dl vode v jamico. Mešam s kuhalnico/žlico, da približno dobim vse skupaj. Potem okrog "lepljivega" testa potrosim z PZ moko in zmesim še na roke - toliko da dobim vse skupaj.
Dvakrat do trikrat hajam, na koncu dodam še semena (bučno, lan, sezam), in dam shajat v model. Ko shaja dovolj, ga nekajkrat prerežem in pečem na 180C 40 minut.
Pommebno je, da je testo rahlo, da dodaš, preden začneš s kuhalnico mešat, dovolj vode. Do sedaj sem sama dala vedno premalo vode in je prišel tak zbit ven (saj je bil dober ampak...). Današnji pa je rahel, visok, s hrustljavo skorjico.

Hitri" zelenjavni narastek s skuto (4 osebe):

1 kg zamrznejene zelenjave (brokoli, cvetača)
500 g manj mastne skute
2 jajci
1 žlica jogurtove smetane ali smetane z MM
sol
začimbe

Zelenjavo podušimo na soparniku toliko, da je še trda. Iz 2 beljakov naredimo sneg. Rumenjake, skuto in jogurtovo smetano zmešamo skupaj, solimo, dodamo začimbe po okusu. V pekač stresemo zelenjavo, prelijemo s skutno zmesjo in na koncu dodamo stepen beljak. S kuhalnico vse skupaj rahlo premešaj in daj v ogreto pečico na 180-200 stopinj za cca 30 minut. Zraven postrezi poljubbno solato.



(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
7.3.2010 12:16:56   
Anonimen
živjo punce

no jz sem pa pridna danes mal pospravla, pobrala perilo, dala oprat, obesla, spet dala oprat, posesala, prodala orbitrekuser posted image , zdej pa grem spet obest perilouser posted image
kosilo pa kuha danes možekuser posted image user posted image user posted image

aja pa 0,5kg sem spravla dol od 10 februarjauser posted image se bo treba bolj potrudituser posted image

MISLI POZITIVNO!!!!

(odgovor članu _ella_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2127
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
7.3.2010 16:39:16   
julija30
Pozdravljene punce
Spet se vračam k vam. Moje neizmerne sreče je bilo pred dvema tednoma konec, saj je naši pikici v 11. tednu nehal biti srček. Pobiram se počasi, gor me držita moj in naša pupa.

Odločila sem se, da se spet začnem prehranjevati po Montiju, saj sem ga kar malo opustila v tem času.

Jutri pa vse naj naj in lep dan vsem nam ženam. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
7.3.2010 17:04:11   
TomTaylor
julija30user posted image user posted image user posted image Tvojo pikico pa čuvajo angelčkiuser posted image ..drži se punca!

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 7:55:38   
Anonimen
julija30: user posted image user posted image user posted image

jz sem tud neki nehala z montijem sem kr slabe voljeuser posted image jzna sama nase, cel dan se držim zvečer pa navalim na slabo hranouser posted image

(odgovor članu julija30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2130
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 8:03:28   
boob
punce men je kr nerodno . . .sploh se ne držim več nič user posted image   . . sm sama nase tok jezna da tud sm na forum si ne pustim user posted image   in kaj je najhuj, da vsem razlagam kako se Montija držim in kako je fajn in kako grejo kile dol. . .no v 14 dneh nism imela tud enega obroka po Montiju. . .aaaaaaaaaaaaaaaaaa sm jzna


julija30 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   drži se


punce lep dan žena vam želim user posted image

_____________________________

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 8:06:25   
Anonimen
boob
jz sem na istem, sam da se čez dan držim vseh obrokov po montiju, zvečer pa jem vse po vrsti user posted image

mah bo žeuser posted image

(odgovor članu boob)
  Neposredna povezava do sporočila: 2132
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 9:50:27   
ZvitaLisica
Vse lepo ob dnevu žena in čim manj kil vam želim!!! (pa sebi tud)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz kar guram tega montija, čeprav je res čist ne-motivacijsko stopat vsak dan 2x na vago. Se mi zdi da ne gre nč dol glede na prvi mesec, če pa odštejem kile od zadnjega "uradnega" tehtanja pa je šlo mal več kot 2 kg, kar je za 1 mesec kar kuluser posted image user posted image user posted image user posted image

Jem večinoma kar po montiju, čeprav je kakšen obrok več, al pa kak tud večji kto je potrebno. Sldice si privoščim tudi samo v stilu montija (v zadjem času je hit mandljeva rolada s kislo smetano).

Julija - želim ti da spet kmalu zagledaš dve črtici, za nesrečno pa imaj posebno mesto v srcu

Grem zajtrk pripravit: Pz palačinke. Njamiiiii

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 10:21:07   
mojcaz.
NAJPREJ LEP DAN ŽENA, LEPO GA PRAZNUJTE IN UPAM DA IMATE VSE TAKO LEPO SONČEN DAN KOT JE TUKAJ NA ŠTAJERSKEMuser posted image


tudi jaz sem zelo opustila montija in se nekako tolažim, da kg itag grejo dol, saj sem skoraj vsaki dan na fitnesu user posted image vem da to najbolj ne drži, vendar tudi s fitnesom se mi počasi topijo kg. danes grem tudi po moje novo kolo user posted image vendar ne bom še nič km z njim naredila, saj je zunaj zelo zelo mrzlo... ko bom mela kakšno fotko vam pošljem, da vidite kar sem dobila user posted image

julija drži se, vedi da tvojo pupiko čuvajo user posted image vseh nas, ki imamo otročičke tam nekje. upam, da boš ostala močna, in vedi da za dežjem posije sonce. Bodi močnejša kot je tvoja žalost in upam da boš kmalu zagledala user posted image





_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu ZvitaLisica)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 10:21:11   
Mala_Ajda
Pri meni pa vse skor po planu. Upam, da do konca marca pade teža pod 58 kg. Itak se jedilnik ne bo kaj prida spremenil, le vnos OH bo mal bolj pogost, seveda na tisti dan, ko bom delala aerobni del (tek, tek na smučeh ali pa kolesarjenje kak mesec kasneje).
Včeraj sem se posladkala z nekaj figami in pojedla celo kos polnozrnatega kruha s piščančjimi prsmi takoj po teku. Ugotavlja, da premalo pijem, ker je relativno mraz pa ne čutim potrebe po tekočini.
TT kakšen trening pa imaš na tešče, če ni skrivnost? Orbitrek? Jaz načeloma delam trening na tešče takrat, ko vem, da mi zvečer ne bo zneslo. Nisem pa pristaš tega, da bi tekla s praznim želodčkom, ker ponavadi tečem od 8 do 10 km, ker pa se zjutraj mudi, tečem ponavadi malo hitreje. Ponavadi maznem kako banano ali pa kak napitek z OH in beljakovinami.

(odgovor članu ZvitaLisica)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 20:58:52   
darja.mark
joj punce jaz mam tut toooolk slabo vest :(((

zdej kak teden se tko mal držim...dopoldne še gre, ko sem v službi pa mam s sabo sadje,...popoldne se pa doma pregrešim. pa za vikend...joj da ne omenjam. v soboto sem krompir jedla :( pa pekla sem torto in še eno pecivo in to jem že 2 dni. me tolk vest peče da je jooj.
prej sem bla mesec pa pol tko pridna, nič prepovedanega nisem pojedla. in se rezultat že zelo opazi. no in zdej ko je tukej že rezultat, se tolažim da gre dol in pol grešimuser posted image

ko bom vse nazaj dobila bom pa mela vraga. tko da dans sm si rekla da konc s tem grešenjem, treba je nehat in se spet resno lotit ker vidim da če si priden rezultati so :)

tko da dejmo punce še mal zdržat zato smo tukej da se podpiramo. nič grešenja in gremo novim minus kilam naproti :)

ste z mano al ne??? user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_Ajda)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
8.3.2010 22:33:17   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda


TT kakšen trening pa imaš na tešče, če ni skrivnost? Orbitrek? Jaz načeloma delam trening na tešče takrat, ko vem, da mi zvečer ne bo zneslo.


Ne, ni orbitrek user posted image Svoje kolo imam vpeto v trenažer (sem par strani nazaj prilepila sliko) in pulz vzdržujem med 60-85% FSU cca 45-60 minut. Potem pa še 20 minut pilatesa čez. Pred treningom spijem cca 1,5 dcl. črne kave za doping in kot pospeševalec topljenja maščob in lahko rečem, da čisto brez problema zdržim. Švicam sicer orenk, ampak zmorem. Zvečer se mi ponavadi ne ljubi ali pa nimam tapravega miru. Zjutraj sem pa bolj disciplinirana in imam s strani otrok malo več miru.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Mala_Ajda)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.3.2010 12:43:15   
katrin***
Sej mam kr slabo vest k se vam že tolk dolg cajta nism nč oglasila, da je jojuser posted image

Tudi js se Montija čist nč več ne držim in je zato posledično +1kg viškauser posted image user posted image user posted image  Sicer več ne gre gor ampak vseeno. Vmes sem mela (spet) težave z želodcem in 4 dni jedla le prepečenec, malo kruha, suhe makarone in rižuser posted image user posted image user posted image user posted image  Karkoli druzga sm spravla vase je blo joj, vendar smo tut to poštimal zdej. Zdele še ne upam takoj spet na Montija prešaltat, ker se še zdej ne upam vsega pojest, ampak bom sigurno spet začela.

Vsem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za izgubljene kilce! BRAVO!!!!

julija...user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.3.2010 13:20:10   
ZvitaLisica
Jutr je pa tehtanjeeeeee jeeeeeee :O (saj se še tehtamo, al ne?) mojcaz boš ti nazaj prevzela seznam???
Jaz pravkar kofetkam in gledam kako pada sneg, za popiz####, ga imam že čist dovolj. Nikakvo vreme pri tej porodniški, sem imela v planu danes mal do šoping centrov zavit, mi je že vsega zmanjkalo, predvsem pa se to pozna na zajtrkih, k danes nisem mela kaj na kruh namazat grrrrrrrrrrrrrrr





(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
9.3.2010 22:19:46   
mojcaz.
ja itag da bom jaz naredila seznam ....
upam, da nebodo preveč kritične številke na tehnici user posted image user posted image

drgače pa nwm kje je ostala tista moja nezdržna motivacija, ki je bila na začetku leta ko sem tako zagnana bila za montija...


_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu ZvitaLisica)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 8:24:11   
VANILI
Dobro jutro vsem!
Moje enotedensko poročanje: zaenkrat se držim Monija, grem približno 1 kg na teden dol, tako da danes jih imam (oz. v ponedeljek sem se tehtala) 68.5kg, začela sem z 79 in sem zadovoljna. sploh, ker sem ene hlače že pospravila, še dvoje pa so mi orenk prevelike v pasu.
Želje po sladkem nimam, se z lahkoto zadržim.
Mi gre pa na živce ena sodelavka, ki je kar piršla v mojo pisarno in rekla, da mi da eno nalogo. In sicer je želela, naj ji napišem, kaj jem. Porkaduš, sem ji rekla, vsedi se in si zapiši, kar te zanima in sem ji povedala za knjigo in v grobem, česa se držim. No in taista me je včeraj "zasačila" ob vhodu v trgovino, ona pa ven: "no zdaj pa hitro listek ven, da vidmo!" Češ, naj ji pokažem, kaj bom kušpila. No, kar je preveč, je prevečuser posted image . Sploh, ker se mi je na začetku posmehovala v stilu, ahhhh, sej ti ne bo ratalo.

Želim vam velik ovolje pri hujšanju in dobrega počutja!!!user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 8:48:04   
ZvitaLisica
Haaaaa, VANILI ta je pa dobra... listek ven, hudoooo. Česa vse ne premore človeška pametuser posted image user posted image user posted image

No pa še moji kg.
Od prejšnjega 10. je šlo dol 2,5 kg. Zadovoljna, ne pa presrečna.

Od začetka pa je takole:

začetna: 80 kg
10.3.: 72 kg
SKUPAj: -8 kg


Sem pa včeraj naredila marmelado kar doma, komu se pa ljubi v tem snežnem metežu v šoping. Doma sem imela ene zmrznjene gozdne sadeže, pa fruktozo in še nekaj kivijev in jabolko namest želina. Iz tega je prišlo dva srednja lončka marmelade in še malo. No danes jo že mažem na ržen in PZ pirin kruh. Je kar dobro ratala. Glede na enostavnost domače priprave marnmelade BS, je res škoda tistih 4€ za kupljen mali lonček.

Komaj čakam na vaše rezultate in na ploskanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ajde, kje ste, pišite...

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 8:52:09   
mojcaz.
VELIK BOJ ZA USPEH SMO ZAČEL 1.1.2010!!!!

Vsakega 10. v mescu bomo urejale seznamček, da bomo lahko vidle naše rezultate

user posted image



user posted image SEZNAM NAŠEGA USPEHA S KILOGRAMI user posted image




VZDEVEK    KG OB ZAČETKU   ŽELJENI TEŽA (KG)     VMESNI REZULTAT
mojcaz.            75 kg                     60 kg (-15)         10.3.->70,5    -4,5kg
TT                     73 kg                    60kg (-12)      10.2. -> 69,5 kg  -3,5 kg  
boob                87kg                     70kg (-17)      10.2. -> 84,6 kg   -2,4 kg       
razočarana123  91kg                   65kg (-25)      10.2. -> 88 kg        -3 kg    
m.rudovic         95kg                  70 kg (10-15)                 
aurora_5         62,2kg                 53kg (-9)        10.2. -> 60,3 kg    -1,9 kg        
usica               90kg                     70kg (-20)                
TRIŠ                83 kg                    65kg (-15)        10.2. -> 75 kg        -8 kg
S*                   84 kg                    70kg (-14)        10.2. -> 82,6 kg  -1,4 kg   
Muca Miša      100kg                    75kg (-25)                     
mate0ja         106kg                    96 kg (-10)                    
k.tja                73 kg                    63 kg (-10)                    
*raci*             95 kg                    70kg (-25)         10.2. -> 86,8 kg  -8,2 kg  
mamica2009
   105 kg                  80kg (-25)        10.2. -> 97,8 kg   -7,2 kg      
rokipoki 
         73 kg                    68kg (-5)                 
indijancek       73kg                    62kg (-11)                 
Zvezdica         73,5 kg                60 kg (-13,5)                
brbončica
       72 kg                    60kg (-12)         10.2. -> 74 kg        +2 kg
viroza             76 kg                   66kg (-10)              
Dali*                ???                        ???                 
nebo              67,3kg                 58 kg (-9)               
_andreja_      98kg                    77kg (-21)                  
julija30           77kg                    67kg (-10)    10.2. -> 75,7 kg        -1,3 kg       
Detece           ODŠLA K LOČEVALNI DIETI
_ella_             79 kg                  64kg (-15)      10.2. -> 75,5 kg      -3,5 kg        
Tanchy
           90 kg                  70kg (-20)                   
brkn83           66kg                   58kg (-8)     10.2. -> 61,5 kg      -4,5 kg           
antonia          83 kg                  64 kg(-19)              
ZvitaLisica
      79 kg                  64kg (-15)        10.3. -> 72 kg  -8 kg
katrin***       68 kg                  60kg (-8)          10.2. -> 64,1 kg  -3,9 kg
Teya D.          85 kg                  66kg (-19)        10.2. -> 82,9 kg  -2,1 kg
lunca144       73kg                   65kg (8)                     
morrak          71 kg                  60kg (-11)               
Tonchka        69kg                   59kg(-10)            
Mala_Ajda     61,6 kg              58kg(-3)       
10.2. -> 59,6 kg      -2 kg
tašon            78,5kg                64kg (14)          
10.2. -> 77 kg      -1,5 kg   
tasa_m        80,9kg                  65kg(-15)               
maja1488                                75kg
Špelca21      83kg                    65kg(-18)             
auroraa        76kg                    70kg(-6)            10.2. -> 74 kg         -2 kg
hel32            90kg                    75kg(-15)             
VANILI           79kg                   55kg(-24)          10.3. -> 68,5 kg   -10,5 kg       
suzi*            74kg                     60kg(-14)                   
saruška        ???                        ???                           
Vidividi          62kg                      56kg(-6)          10.2. -> 59,5 kg    -2,5 kg 
Suzy85        
78kg                      68kg(-10)        10.2. -> 76 kg      -2 kg
Naty-Taja     94kg                     69kg(-25)          10.2. -> 87,9 kg  -6,1 kg

ČE BOMO PRIDNE BODO TAKŠNI REZULTATI VIDNI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




< Sporočilo je popravil mojcaz. -- 10.3.2010 8:55:51 >


_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 8:59:13   
mojcaz.
joj me jezi tale seznamček danes in slike v njem user posted image user posted image user posted image

drgače pa sem mislila, da nebo tolko kg šlo dol. sedaj pa se bom res začela spet popolnoma držat montijevega načela, saj drugače bom čez par let prišla na željeno težo user posted image user posted image


_____________________________

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 9:07:48   
TomTaylor
rezultat po enem mesecu je - 1 kg, slabo, ampak kaj čmo...

torej TT: 68,5 to je skupno -4,5 kg...mater mi gre počasiuser posted image user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 9:10:33   
mamica2009
a mi lahko začetzno težo popraviš mojcaz?
začetna 103,7 kg
10.3.       96,7 kg
______________
skupaj     -7 kg

slabo, slabo, bo se treba pošteno držat montija

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 9:23:12   
_ella_
Evo še mene,
začetna 79kg zdej pa 73,8 torej -5,2 kg dol

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 10:26:39   
Mala_Ajda
Evo mene.
Najprej vsem, ki ste tako ali drugače preoblikovale svoj telešček čestitam. Ni vse v kilogramih. user posted image
 
Moji stari podatki:
Mala_Ajda     61,6 kg              58kg(-3)        10.2. -> 59,6 kg      -2 kg
Novi podatki, da le prilepiš MojcaZ (mimogrede, hvala, ker urejaš seznam):
Mala_Ajda     61,6 kg              58kg(-4,5)        10.3. -> 58,1 kg   -1,5 kg


TT sem čisto pozabila, da imaš pripravico za kolo vpenjat. Super! user posted image  Če bi bila jaz doma, bi tudi po vsej verjetnosti trenirala zjutraj.  

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 10:27:32   
Anonimen
oj evo še mene

začetna 95kg izgubila, danes zjutraj 87,5 kg, vse skupaj izgubila 7,5kg, se moram bolj zavzeto lotituser posted image

(odgovor članu _ella_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2149
   RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010
10.3.2010 12:12:47   
ZvitaLisica
Čestitke vsem!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ste pomislile, da vztrajamo že več kot 3 mesece!!

Pa pejmo novim minusom naproti.


Jaz bom vesela če do 10. aprila ponovim današnji rezultat, je pa vsekakor priložnost v naslednjem mesecu še kaj več izgubit, ker bomo vse več zunaj in posledično bolj aktivne. Pa ne preveč danes skozi okno gledat, izgleda kot da sončka še dooooolgo ne bo :((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?