|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
4.3.2010 17:24:41   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

ojla,
no naša tudi pridno je še vedno, samo nekako recimo včeraj ni in ni hotla zaspat od 18h do 22h user posted image ... pol jo je pa moj v roke vzel, njemu pa zaspiuser posted image ... mislim da je blo to zarad obiskov. Tašča je bla in bi jo kar nosila po rokah non stop pa hoče da je zbujena in take...budila mi jo je in sm se odločila da po 16h ni obiskov več...halooo tako majhni otročki samo spijo in jejo ne pa da so budni kadar se komu zahoče...pol je še prjatlca pršla in res nobenih obiskov več, vsaj do 1 meseca...
punce moja mala v spanju non stop nekaj brunda, stoka kaj pa vem kašni zvoki so to... patronažna je rekla da sanja user posted image  upam da ni kej druzga kot pa to...
no mi se bomo pa v sredo prvič skopali..upam da ji bo všeč user posted image

no lepo bodite...

no tud moja ful brunda pa stoka pa se preteguje pa kr spi dalje, mi je tako hecna

mi je patronažna rekla da če je kdaj tako tečna pa noče zaspat, je bolje da jo ima na rokah nekdo drug kot mama, ker voha mleko in se ne bo umirila...

Ja, naša Iza tudi non stop nekaj stoka, piska, ječi, se preteguje, obrača v spanju ... in potem vedno mislim, evo, zdaj pa se bo zbudila ... nekako kar ne morem zaspat zraven. Ampak mislim, da se navadiš.
Danes mi pa spi čez dan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jupi. Tudi ne nekih hudih krčkov še zaenkrat. Mogoče jo je to zdaj 2 dni non stop zbujalo?! user posted image

Imamo kar iste težave. Jaz potem ponoči z baterijco posvetim, da vidim al spi al se prebuja, da nebi prižigala luči in jo po nepotrebnem prebudila. Pol ko vidim da miži se oddahnem in zaspim user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 251
4.3.2010 21:40:44   
punsha
Jada, si pisala, da si malo načrpaš...veš črpalka sploh ni pokazatelj koliko mleka imaš. Otrok mnogo bolj vleče kot črpalka. Jaz sem bila zaradi te črpalke čisto iz sebe, da nimam mleka, saj ni in ni teklo, prej v porodnišnici sem si pa vedno veliko načrpala z električno. No potem sem pa brala na med.over.net, kjer odgovarjajo svetovalke za dojenje in tudi sama postavila vprašanje...in so me res pomirili. Črpalko sem samo pospravila in je ne pogledam več. Če bi upoštevala črpalko sedaj nebi več dojila. No jaz pa polno dojim in mali zelo dobro napreduje. Tako da res - črpalka ne pokaže koliko mleka imaš, le živčke povzroča.

depresija. Jaz sem bila tudi na začetku vsa jokasta. Ampak ne se ustrašit, pač hormoni delajo, to je pa ja normalno. vsak jok in slaba volja še ne pomeni da je s kom kaj narobe. najbolj sem jokala prve dni doma, kar nekej me je bilo strah, da ne bo šlo, da ne bom zmogla, pa kaj če bo kaj narobe z malim, pa kaj če ne poje dovolj... Ampak potem počasi dobiš zaupanje vase, pa možek pomaga, pa seveda hormoni začnejo odhajat. Tak da le pozitivno. Veselite se biti s svojo štručko, rade jo imejte in pa treba je vedet, da tudi jok pomaga, če si slabe volje mora iti ven.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 252
4.3.2010 22:20:51   
punsha
Kako pa kaj vaši user posted image sodelujejo ponoči? Ali kaj pomagajo ali spijo? Pri meni spi kot polh user posted image . Sem bila prej kar malo jezna. Vsak večer pač malemu berem pravljico (ok, ne se smejat, saj vem da ne razume. Gre pa za prepoznavanje glasu, za bližino, še malo se pocrklja zraven, je neka rutina...) no in zraven večkrat pride tudi moj. Smo v sobi, ob minimalni svetlobi, sedim z malim v naročju in tiho berem. No in moj user posted image vedno zaspi zraven. Tudi Enej večkrat zaspi. No in potem sem dala malega v posteljico, jaz pa sem imela telefon. Pridem nazaj, pa mali joka na ves glas, očka pa spi in smrči user posted image . ja ne morem verjet. On ga sploh ne sliši. Tudi ponoči, on takooo brezskrbno spi. Ok, pa saj naj spi, edino prav, saj gre potem v službo... Ampak včasih, sploh na začetku, ko sem bila utrujena kot hudič, sem bila pa kar mal user posted image . No me zanima kkao je pri vas. user posted image

Zdej grem pa pod tuš pa spat. Nočko

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 253
5.3.2010 8:13:46   
vaney
dobro jutro.

Sem včeraj prehitro pohvalila spanje, je danes bedela ponoči še za včeraj...ampak bo že.

punsha, moj se je vstajal ponoči, dokler je bil na očetovskem dopustu. On je Anžeta previl, jaz sem ga nahranila, podrla kupčka in nesla v posteljico. Zdaj pri Daši pa je še vedno doma, ker je na bolniški zaradi longete in ker mene še vedno boli trebuh po cr, se še vedno ponoči vstaja on, jo previje, nahrani in da nazaj spat. Mi je pa razumljivo, da se bo ta kuksuz končal, ko bo šel nazaj delat, ker bi bilo drugače prehudo...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 254
5.3.2010 8:55:47   
Jada82
Hoj hoj.

Mi2 pa oba slabo spiva ... itak imam uro navito na vsake 3 ure, tako da zdaj imamo že 3 dni rutino, da jo user posted image pazi od okoli 19h do pol polnoči, da grem jaz malo zaspat, čeprav grozno spim, se potim, zbujam .... ampak malo moram. Potem jo ob polnoči nahraniva, previjem, potem imamo pa ob 3h in ob 6h zjutraj. Izmenično jo nahraniva, čeprav se jaz vsakič zbudim in sem čisto budna ... že pred uro, v bistvu. Spi pa pri meni mala in poslednično slabo spim zaradi tega. Ampak da bi jo vsakič dajala v posteljico .. uf, potem bi samo 1 urco spali ponoči. Zdaj ima moj službo, še do torka, potem ima pa očetovskega in bova poskusila s posteljico.
Ima pa user posted image navado biti pokonci čez dan ene 6 ur ... to te uniči, saj jo je treba ujčkat. Če jo položiš nekam, je takoj jok in stok. Včer je bla čez dan pridna in je kar spala, tako da sem bila kar vesela. Potem pa jo je moj prevzel in je bila cel čas zbujena, tako da, ko mi jo je ob polnoči prinesel, je bil totalno živčen. Ga razumem, ker je res težko .... ne moreš nič, si utrujen, mala stalno user posted image , čeprav je sita, previta, stisnjena k nama .... Kaj naj storim?! user posted image user posted image user posted image
To me res ubije. Recimo, ko jemo, je tako zaspana, da niti jesti ne more, kar oči se zapirajo. Ko jo po tem položim v posteljico, se oči odprejo kot pri sovi in konec spanja .... res je težko, no. Mogoče preveč jamram, ampak nimam čisto nič več časa zase.
Saj vem, da je stara šele 12 dni .... ali ste tudi ve imele take začetniške težave? Kdaj se je umirilo? Pa še to .... jih kdaj pustite jokati, ali jih vedno vzamete h sebi, ko začnejo, tudi če veste, da jokajo bolj iz trme? Jaz jo do sedaj vedno vzamem h sebi ... pa razmišljam, da bi jo enkrat pustila ene 5 minut user posted image user posted image user posted image

Drugače pa črpanje: jaz že z električno v porodnišnici nisem čisto nič več načrpala. Pa vem, da prav veliko mleka ni, ker je mala v prvih dneh skor shirala, ko sva se le dojili ... je prišla iz 2930 g na 2600 g. Zato so ji začeli dajati dodatek. Poskusim v ponedeljek še s sprejem za dojenje. Upam, da bo šlo ...

Evo, zdaj je pa čas, da jo zbudim, umijem in previjem .... Popoldne pa patronažna pride ... joj, kr mal mi je smotana ... eh, bo že.
Pa pa.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 255
5.3.2010 9:24:54   
vaney
Jada, pa kaj je tole bujenje na 3 ure res nujno nujno? Ker se mi zdi, da je tvoja Izabela najbrž razdražena tudi zaradi tega bujenja. Ona bi spala, pa ji nekdo prekine spanec in mora na silo jest. Tako da, če reees ni nujno, bi jaz vsaj delno opustila tole bujenje na 3 ure in boste po moje vsi bolj umirjeni. Saj, ko se bo sama zbudila, bo čutila lakoto, pa bo jedla. Razen, če imate res težave s pridobivanjem teže...samo moje razmišljanje.

Pa še nekaj: naša Daša je v P iz 3130g padla na 2800g (smo bili prepričani vsi, da dobro je, ker je skoz z užitkom vlekla, po tehtanju pa šok-po obrokih ni bila niti grama težja, spala pa je po 2-3 ure od utrujenosti), pa je nisem budila. Ko se je zbudila, sem jo nahranila, kolikor je želela, podrla kupčka in še enkrat ponudila mleko. Včasih je še malo pojedla, včasih nič. Pa se je v eni noči zredila za 25g, doma pa se je ob istem načinu hranjenja v 9 dneh zredila za 400g. Koliko ima trenutno, sicer nimam pojma, imamo v torek prvi pregled, pa bomo videli, ali uspeva tole hranjenje ali ne. Drugače pa Daša poje med 90 in 120ml na obrok, čez dan je moje mleko (črpam z električno črpalko-z navadno sem dobila ven okrog 50, s to pa tudi do 180ml iz obeh dojk in mi je patronažna rekla, da bi se z navadno lahko že zdavnaj poslovila od mleka, električna pa stimulira nastanek mleka). Po mojem mleku je sita okrog 2 uri, po AM pa okrog 3.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 256
5.3.2010 10:36:59   
punsha
Ojla user posted image

pri nas se pa sonček kaže user posted image , bom videla, če je za iti ven.
Uf, pa en kup dela imam, jaz pa kar za računalnikom. Pospravit bi mogla, pa kup cunj imam za zlikat. No pa mogoče greva ven... Jaz pa še kar v pižami user posted image . kaj pa vem kaj danes tako zabušavam.

Jada, kaj pa če res poskusiš zbujanje ponoči mogoče vsaj enega prestavit za eno uro? Pa bi zbudila na 4, nato pa na 3 ure? No ja, čeprav tole na 3 ure sploh ni slabo. Kakšno noč sem prav vesela, če je na 3 ure. Enej spi sedaj nekaj dni najprej 4 ure, nato 3, nato 2. Ma kakor je. Danes se je zbudil na 4, nato na 2, potem pa 1,5. prej je bila pa sploh praksa ves čas na 2 uri. Se pravi najprej previt (če je potrebno), potem jesti, nato ga moram pa po vsakem obroku še pol ure imeti pokonci, sicer mi ful poliva. No se pravi vmes zaspimo za 1 uro. Tako da na 3 ure je včasih že luksuz. Veš, saj se navadiš. Očitno eni dojenčki pač toliko rabijo. Jaz sem bila na začetku kot mesečnik. Sem vse skupaj delala napol v spanju user posted image . Še sedaj včasih bolj ko gre proti jutru, večji mesečnik sem.
No pa malega ponoči vedno dajem v posteljico, pač tam je njegovo mesto. Zjutraj, ko pa možek gre, ga pa vzamem k sebi, da se še malo pocrkljava in eno še odspiva.

Da bi ga pustila jokat... Ok, za vsak glasek ga ravno ne vzamem v naročje. Saj je dovolj včasih, če že zajoka, da stopim k njemu in ga pobožam - toliko da ve da sem tam. No če je pa huje ga pa seveda dvignem. Ne čakam ravno, in ga ne puščam da bi jokal. Otrok mora vedeti, da si zraven, da če te kliče prideš. No tole je moj način...če je pa pravilen pa ne vem. Itak ima vsak otrok svoje potrebe in vsakemu odgovarja drug način. Je pa treba najti pravega.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 257
5.3.2010 11:03:58   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

depresija. Jaz sem bila tudi na začetku vsa jokasta. Ampak ne se ustrašit, pač hormoni delajo, to je pa ja normalno. vsak jok in slaba volja še ne pomeni da je s kom kaj narobe. najbolj sem jokala prve dni doma, kar nekej me je bilo strah, da ne bo šlo, da ne bom zmogla, pa kaj če bo kaj narobe z malim, pa kaj če ne poje dovolj... Ampak potem počasi dobiš zaupanje vase, pa možek pomaga, pa seveda hormoni začnejo odhajat. Tak da le pozitivno. Veselite se biti s svojo štručko, rade jo imejte in pa treba je vedet, da tudi jok pomaga, če si slabe volje mora iti ven.

hvala za lepe in vzpodbudne besede user posted image pomaga

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 5.3.2010 11:04:27 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 258
5.3.2010 11:08:03   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Jada, pa kaj je tole bujenje na 3 ure res nujno nujno? Ker se mi zdi, da je tvoja Izabela najbrž razdražena tudi zaradi tega bujenja. Ona bi spala, pa ji nekdo prekine spanec in mora na silo jest. Tako da, če reees ni nujno, bi jaz vsaj delno opustila tole bujenje na 3 ure in boste po moje vsi bolj umirjeni. Saj, ko se bo sama zbudila, bo čutila lakoto, pa bo jedla. Razen, če imate res težave s pridobivanjem teže...samo moje razmišljanje.

jaz se tudi strinjam s tem...vsej ponoči jo pusti spati tako kot na hoče, oziroma hrani jo takrat k bo ona lačna. pa boš videla če bo napredovala na teži...če pa slučajno nebi, pa pač začneš spet buditi...ker moja včasih ponoči spi tudi do 7 ur, čez dan pa je okoli 6 krat 7 krat pa čisto lepo pridobiva na teži...tako da mi je rekla da mi je tud čez dan ni treba budit na tri ure, ampak pač ko ona hoče jest se podojiva...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 259
5.3.2010 11:36:12   
Aja1
Jada - jaz je tudi ponoči ne bi budila.

Punce - ima še kateri user posted image "štorkljin ugriz"? To menda ni pogost pojav, ampak imela ga je Neja in ima ga Živa. Pri nas je torej pogost.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 260
5.3.2010 11:42:47   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Jada - jaz je tudi ponoči ne bi budila.

Punce - ima še kateri user posted image "štorkljin ugriz"? To menda ni pogost pojav, ampak imela ga je Neja in ima ga Živa. Pri nas je torej pogost.

moja ga ima

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 261
5.3.2010 11:52:56   
Jada82
Ja, hvala lepa za nasvete .... tudi meni se to bujenje ponoči zdi trapasto, ker komaj zaspi ... recimo danes ene 15 čez 2, potem ob 3h pa zbudit in se sploh ornk ne zbudi .... reva, se mi kar smili, ko jo silim jesti. Sam sej človek ne ve ... so mi v P rekli, naj kar tako nadaljujeva, pa patronažna tudi .... nihče od teh kao "strokovnjakov" niti slišati noče, da je ne bi zbujala .... joj so smotani.
Ne vem, bom videla, koliko smo danes pridobili - pride pop. patronažna.
Mogoče bi res pol vsaj kdaj na 4 ure prestavila ponoči. Hm.
Mi jemo sicer od 8-10 krat na dan ... ampak ne poje toliko ... še to jo je treba siliti. Mislim, da ravno zato naj bi se zbujali ... jah, bom vidla, drugače pa počakam do pregleda, pa bom potem še pediatrinjo vprašala.

Če bo še popoldne lep sonček, bova po kosilu z user posted image šli za 5 minut ven ... kar v naročju. Da malo svežega zraka zadiha. Zdaj jo imam kar v vozku v stanovanju, da jo lahko s sabo prevažam user posted image user posted image user posted image Sicer mi kuha še mami, ampak nekako drug teden bom pa že sama začela. Saj bo ...

Joj, pri nas so se že začeli obiski ... kar na živce mi gredo. Npr. včer popoldne sva skor zaspali, in evo, obiski. user posted image user posted image user posted image Sem bila kar jezna. Saj vem, da dobro hočejo, pa prinesli so darilce, ampak otrok je star šele 12 dni, no.... user posted image user posted image user posted image Jaz sem vedno obiskala takele mlade družine po 1 mesecu, no. A ni to nekako normalno? Edino kolegico sem po dobrem tednu, ampak je sama rekla, sicer ne bi. Joj so tudi ...

No ja, ampak sej bomo kar zalaufali ... ponoči je malo težko, ko zvoni ta ura (prav na živce mi gre že ta zvok), ampak sicer pa kar gre .... čez dan sem kar, sicer se pa malo uležem.

Aja, imam pa težave z visokim pristikom - spodnji je 95 user posted image user posted image user posted image Že v P so mi rekli, da če ne bo drugače, bo pa terapija. Pa ne morem pri 27 letih začeti s tableti proti pritisku, no user posted image user posted image user posted image Prej nikoli nisem imela težav. Upam, da je začasno in se uredi. Ima katera podobne težave?

Aja, štorkljin ugiz? Hm, pri nas nimamo, ima pa user posted image od kolegice .... saj, to ni nič hudega, a?

No, grem južnat, potem pa moj šiba na šiht, midve z mami bova pa malo pestovali in na čez imeli, heheh.
pa pa user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 262
5.3.2010 12:55:55   
Kati81
Jada jaz sem tud mela težave s pritiskom in mi je pomagal čaj iz kopriv, dojenčku pa nič ne škodi. Poskusi.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 263
5.3.2010 13:50:28   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

slomak, naša Daša bo v sredo stara 1 mesec, pa smo do zdaj imeli samo 1 obisk, ta torek. Meni se vse prej zdi prezgodaj in sem to ljudem že prej povedala, če me pa kdo zdaj vpraša, pa rečem, da se še ne počutim dobro za obiske, da bom povedala, ko bom. Ker eni pač ne razumejo. In vedno se zmenimo kmalu popoldne, ker po 18. uri je že starejši tečen, ker je utrujen in je na sporedu pospravljanje igrač, večerja, umivanje in imamo cel sistem porušen, če so takrat obiski. Tako da ne, hvala. Večer je za družinske rituale, ne pa kaos v hiši. No, vsaj meni paše, da smo do določene ure vsi umirjeni...sicer pa kakor kdo, nekaterim paše vedno polna hiša...mogoče bo meni tudi, ko bosta otroka večjauser posted image

ojla, ja jest se strinjam s tabo, ampak moji starši in njegovi bi bli kar naprej pri nama in pol tamalo po naročju nosjo in je vsa živčna, mi je kr všeč če malo zastoka pa rečem da mora jest in jim jo vzamem pa jo podojim da zaspi user posted image ... bom pa ukinla obiske in sem jim tudi že rekla da je še premajhna da bi jih animirala in se jim smejala sploh pa da bo pokonci lih takrat ko bojo oni tukaj...user posted image ...ne gre enostavno in čist prov ti dam da ne sprejemaš obiskov še...

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 264
5.3.2010 14:02:40   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

aj, še to...

Ko sem bila prvič mamica, sem bila kar živčna včasih, ko je jokala v nedogled ali podobno..sedaj v drugo vem, da otrok potrebuje našo bližino več kot karkoli na svetu, saj koga drugega pa naj? potrebuje naš vonj, naš objem, bližino, občutek, da smo tam in da se ne počuti sam...Sedaj, ko joka, ga samo stisnem k sebi in se pogovarjam z njim nežno, ga objamem, skratka vse, da ne bo imel občutka, da je sam v veikem svetu..In ko mirno zaspi v mojem naročju mi ni žal tistega nošenja po stanovanju gor in dol, miren, spokojni obraz mojega sinčka mi povrne vse moči...to so neprecenljivi trenutki, zato si jih užijte...

in ko poslušam nekatere o tem, da se s tem razvajajo otroci, lahko samo odkimam z glavo...to ni razvajanje, to je ljubezen, ki jo otrok potrebuje...

papa

Žirafa, tvoje poste je pa vedno tako lepooooo brat ... prav pomirijo me in dajo nek nov zagon user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo!

Se strinjam. Hvala. Mi ki smo nove v tem rade preberemo kk spodbuden nasvet!

jest se tuki tud popolnoma strinjam... pa dodala bi samo še tole, sama sem prvič mamica kot nekatere tukaj in sem opazila da ful ne kompliciram za nič, če mi mala spi jo pustim spat, če hoče jest ji dam jesti, če se hoče nosit jo nosim jaz ali pa moj dragi, previja jo tudi on včasih...morm rečt da mi ful pomaga in je res lažje potem... recimo proti večeru ko mene že malo zmanjka ima on tamalo in jo zabava oz. jo poskuša uspavati, če mi slučajno ne zaspi na dojki, jaz se vležem za 3 urce in potem ko je čas za jesti mi jo prinese v posteljo. Včeraj sva spali od 23-4.15huser posted image user posted image ...no samo potem je blo pa na 1,5h-2h ampak jest sm takoj drugačna - spočita...
jada jest jo tudi ne bi budila, kot so že punce prej napisale, razen če res ne bi pridobivala na teži...tudi tašča je to delala z mojim ko je bil dojenček pa ji je patronažna rekla da naj tega ne dela, ker je otrok potem še bolj razdražen in ni šans da bi jedu normalno, kot če bi se sam zbudil... pa še probaj na stvari gledat pozitivno in čim manj živčno boš vidla bo vse bolj steklo po eni mirni poti...user posted image

no moja sedaj spi po ne vem kolkih poskusih ampak pač tko ji paše...jedle sva pa tud že ene 4x user posted image

nič lepo se rihtajte in samo pozitivno ..papa

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 265
5.3.2010 14:07:05   
punsha
Obiski. Mi smo jih kar prepovedali za prvi mesec. Sicer so vseeno eni vleteli, a so se res oglasili toliko da so videli malega in šli. No pa še en prijatelj je prišel, ker je potem šel za 2 leti v tujino. Ostali so pa kar lepo počakali. Moja stara mama je že rekla, če bom imela malega samo za sebe dokler ne bo shodil user posted image . No ampak so kar razumeli. Potem je pa že meni počasi zapasalo, da sem malo klepetala. Je pa res, da jaz še sedaj ravno ne ponujam malega, če ga bo kdo pestoval. jaz mislim da je kar treba povedat. Tudi če se sam povabi, pač rečeš: oprosti, samo smo se odločili, da prvi mesec ne sprejemamo obiskov. Se more mali malo odpočiti in privaditi, pa mamica tudi. No ponavadi so kar razumevajoči.

Štorkljin ugriz. Največkrat sem videla, da ga imajo na čelu (tam je pač najbolj opazno). No, potem pa zadnjič gledam Eneja tam zadaj na sredini, čisto pod laski in vidim. Potem mi je bilo pa kar grozno...Nisem bila ravn ziher, da je to to, ampak haloooo, če je to to, potem ga ima od rojstva, jaz pa tega nisem videla toliko časa! Res da ima mali ogromno laskov in jih je treba vzdigniti, ampak vseeno. Najprej sem še mislila, da mu je vroče, da je zato rdeč, ampak ima še sedaj. Se pravi da je gotovo to štorkljin ugriz user posted image Drugače je pa menda kar pogost. V knjigi piše, da se z njim rodi 40 % novorojenčkov. In seveda ni nič nevaren. Navadno izgine do 1 leta oz najkasneje do 3 let. Ok, to ne vem, pač piše tako.

Midva sva bila pa na sprehodu, sva hodila uro in pol. Ja res je bilo super. Jada, za par minut pa mislim da greš lahko ven, samo glej da ne bo pihalo. Meni ti sprehodi res pašejo (no eneju seveda tuduser posted image ). Potem se človek kar bolje počuti, se naužije svežega zraka... Naj bo že lepo vreme in toplo. Kaj jada, a si potem, ko bo toplo za kak sprehod okoli jezerauser posted image ?

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 266
5.3.2010 14:18:59   
zirafa76
jada..
jaz sem v prvo slepo sledila kot kura nasvetom, pa na 3 ure budila..no, po enem mesecu pa slučajno debatiram o tem s pediatrinjo, ki je btw.ful preprosta in ne komplicira in mi je takoj dejala, ja moja draga, zakaj trpeti in zbujati otroka, če lepo spi?? če lepo napreduje in če mu nič ne manjka?? zbudi se tako ali tako, če je lačen.in če čez dan lepo papca, je to nepotrebno..
Otroci si sami dločajo ritem, razen, če so kakšni nedonošeni ali imajo še zlatenico, v tem primeru je potrebno več pazljivosti.

No, jaz cela srečna, pa sem pustila Izabelo spati, nazadnje je jedla okrog 00.00, ali 23.00, nato pa šele ob 5.00 ali 6.00 naredila velik pompuser posted image od lakote....tako je spala že praktično od drugega meseca cele noči, tu in tam se je zbujala ponoči še 1x, tako ostaja še danesuser posted image ..da ne govorim o tem, kako smo se naspali ostali člani družine..user posted image

sem pa itak že napisala, da nekje je res kot v prejšnjem stoletju, vsak otrok pa je drugačen in se drugače odziva in ima drugačne potrebe...user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 267
5.3.2010 15:28:01   
punsha
jaz imam pa eno vprašanje. Sem brala na RR dojenje in dodajanje... v glavnem zelo veliko pišejo, da so že kmalu kljub dojenju začele dodajati vodo ali čaj. Kolikor vem, se materino mleko že med samim dojenjem spreminja in je na začetku za odžejat. Ampak punce vseeno pišejo, da so dajale malo piti. Zanima me, kaj ve mislite o tem.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 268
5.3.2010 15:50:16   
Aja1
Punsha - jaz ji ne dajem nič čaja.

Naša ima štorkljin ugriz na čelu, učku in zadaj pod laski. Neja ga je imela samo na čelu in je izginil do enega leta.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 269
5.3.2010 16:01:23   
mucica2

moja ga ima na čelu in na zadaj na zatiljuuser posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 270
5.3.2010 17:15:05   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Jada jaz sem tud mela težave s pritiskom in mi je pomagal čaj iz kopriv, dojenčku pa nič ne škodi. Poskusi.

Hvala Kati, bom! user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 271
5.3.2010 17:20:46   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Midva sva bila pa na sprehodu, sva hodila uro in pol. Ja res je bilo super. Jada, za par minut pa mislim da greš lahko ven, samo glej da ne bo pihalo. Meni ti sprehodi res pašejo (no eneju seveda tuduser posted image ). Potem se človek kar bolje počuti, se naužije svežega zraka... Naj bo že lepo vreme in toplo. Kaj jada, a si potem, ko bo toplo za kak sprehod okoli jezerauser posted image ?

Seveda sem za sprehod ... ampak taprvo moramo še sprobati .... danes sva bili zunaj tako, za kakšne 5-10 minut. Je kar zaspala. Malo je pihalo, zato sva hitro šli nazaj notri. Potem je bil pa ves čas sonček user posted image No ja, zdaj moj še do torka dela, potem pa upam, da bo kakšno vreme, da bomo šli malo z vozičkom okoli user posted image user posted image
Ko pa zalaufamo, Punsha, pa sva na vezi za sprehod user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 272
5.3.2010 17:24:56   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

jada..
jaz sem v prvo slepo sledila kot kura nasvetom, pa na 3 ure budila..no, po enem mesecu pa slučajno debatiram o tem s pediatrinjo, ki je btw.ful preprosta in ne komplicira in mi je takoj dejala, ja moja draga, zakaj trpeti in zbujati otroka, če lepo spi?? če lepo napreduje in če mu nič ne manjka?? zbudi se tako ali tako, če je lačen.in če čez dan lepo papca, je to nepotrebno..
Otroci si sami dločajo ritem, razen, če so kakšni nedonošeni ali imajo še zlatenico, v tem primeru je potrebno več pazljivosti.

No, jaz cela srečna, pa sem pustila Izabelo spati, nazadnje je jedla okrog 00.00, ali 23.00, nato pa šele ob 5.00 ali 6.00 naredila velik pompuser posted image od lakote....tako je spala že praktično od drugega meseca cele noči, tu in tam se je zbujala ponoči še 1x, tako ostaja še danesuser posted image ..da ne govorim o tem, kako smo se naspali ostali člani družine..user posted image

sem pa itak že napisala, da nekje je res kot v prejšnjem stoletju, vsak otrok pa je drugačen in se drugače odziva in ima drugačne potrebe...user posted image

Uf, hvala vsem za nasvete. Sem danes povedala patronažni, kako je zoprno, ko Iza zaspi in jo že budimo. Je rekla, da naj jo pa 4 ure pustim spat ponoči. No, potem smo se pa tehtali in je imela 3060 g (pred 2 dnevi pa 3086 g) in spet cela panika ... naj jo kar na 3 ure zbujam ali pa še manj čez dan. Ponoči pa kar na 3 ure. Ker tudi sama nekako ne zahteva hrane.
Sploh ne vem, kako naj vem, da je lačna. Ker ona, ko je zbujena, itak ves čas nekaj jokca ... ne vem. Pol k ji daš za jest, pa poje bolj malo vse skup. Zdaj pa ne vem, a je kriva tehtnica (je imela eno drugo, kot ponavadi) al kako. Sem spet kar malo slabe volje. Ker se res trudimo jesti.
Je pa rekla, da bi mogla okoli 100 ml pojest na obrok. Mi pa ponavadi okoli 50 ml, v najboljšem primeru stisnemo 80 ml. Ponavadi kar zaspi vmes, pa ne vleče več, potem podremo kupček in spet probamo, pa se kar davi ali pa zapre usta ali pa da jezik na nebo. Res, nič kaj noče jest in je res hudo gledati. Vsakič imamo borbe in se matramo ... ajej. user posted image user posted image user posted image user posted image Prav muka je.
Koliko vaši kaj pojejo? Oz. so na začetku? Naša je zdaj stara 12 dni ...

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 273
5.3.2010 19:17:35   
Kati81
Jada, jaz bi poskusla, da ji bi dala en obrok AM en pa tvojega, tko bi menjavala vsak drugi obrok. Vsaj dokler si mala ne opomore, da bo lahko normalno jedla in vlekla, taka je bila moja Kaja in ko sem to uvedla si je opomogla in hitro lepo začela jesti. Mislim da je tvoja user posted image tok švoh da tud jest ne more normalno, in zato je čist zaspana. Poskusi če želiš, jaz mislim da bo pomagalo.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 274
5.3.2010 20:11:24   
vaney
Kati, kolikor sem jaz razumela Jado, ji daje skoraj samo AM, ker svojega nima, tako da ne more menjat obrokov...seveda pa je možno, da sem jaz narobe razumela...

Jada, pa še nekaj je pri tej kilaži...prvo je, da so tehtnice različne, drugo, da eni odštejejo plenico, drugi ne (60g), še 2 pomembni stvari pa sta, ali se je user posted image obilno pokakal 10 minut pred patronažno in je po vrhu še sit ali pa je ni kakal že par ur in je lačen. Tako da čisto do grama natančno tudi ni. Boste videli pri naslednjem tehtanju. Zgleda pa, da je tvoja Izabela res še bolj švoh za jest. Naša poje med 90 in 120ml vsake 2-3 ure.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.