|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 10. del
5.3.2010 8:46:36   
KatMat
danes grem v kamnik po nou izpit...lahko se vidimo na kaksni kavici ali sprehodu?!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
5.3.2010 8:52:34   
lake
Moj otrok še vedno obnemi ob operi. Čist pri miru je in gleda. user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
5.3.2010 8:56:08   
PapuaNG
jutro,

spali super, če bo šlo tako naprej, smo na konju user posted image Vročino mi je pa očitno moj včeraj tako zbil, da mi niti do 36 ne naraste več user posted image Tko da danes gremo žurat user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: eelyy

Res je vse ga zanima ampak je fora da v sobici se bo igral,ko bom zraven ko se umaknem se že joka in se plazi zamano je preveč navezan name....ker je Tian prvorjenec in tudi marsikaj nisem vedela o malčkih sem ga znala samo razvajati stem da sem ga nonstop držala in nosila po rokah,zdej pa imam.
Ker pa pri prvem nisem dojila nevem kako bo pa zdaj(sej to je odvisno od otroka posebej, Tian je imel prekratek jeziček?)

nč bom šla zdej,kar pospravit pa se potem še kaj beremo.

Eelyy, nič ga nisi razvadila, zdej je pač v tej mama fazi...sej so naši isti. Mi našga skor nič nismo nosili (razen prva dva meseca, ko je imel krče), pa vseeno skos za mano hodi. Kamorkoli grem-kuhinja, wc, cunje dajat v stroj...ni da ni. Pač, zdej grejo čez to fazo, ko počasi dojemajo, da niso del nas, ampak samostojna bitja in jim je težko.
Bratranec od mojga ima dva otroka, skoraj točno eno leto narazen, pa z ženo čist dobr hendlata. Pravita, da ni starejši nič ljubosumen. Pa še v tretji štuk gredo vedno peš, ker nimajo lifta...tko da user posted image Pogumno, na začetku bo gotovo težko, a imaš zdaj vsaj mir za naslednjih x let (če ne nameravata še enega seveda...).

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
5.3.2010 8:59:47   
Kasija
eelyy ti bom odgovorila kar tu, mogoče mi zsji kaj nagajajo.

voziček - ko sem hotela kupit dodatni stolček (moja sta razlike 18 mesecev) sem ugotovila, da se ne da poležat. torej starejši ne more spat v njem. prej se samo malo vozi. za kaj takega je pa predrag. jaz sem imela dva vozička - trikolesnik in marelo, za takrat, ko sva šla oba z možem. sicer pa sling in voziček ali pa sling in trikolesnik za starejšega. če ga nimaš in ga boš kupovala, je dobro, da se da otroka privezat na sedež, da ti ne more uiti. aja, pa imam tudi buggyja - tisto desko na kateri otrok stoji za vozičkom in se pelje.

predlogi sicer - uredi si udobno previjalno z vsemi pripomočki pri roki, ker bo veliko previjanja. kupi vnaprej obleke, plenice, robčke, kreme... da ti vsaj nekaj časa ne bo treba v trgovino. meni je zmanjkalo oblek v naslednji številki za starejšega in je bilo kriza možu po telefonu dajat navodila user posted image . imej nek varen kotiček v dnevni, kamor lahko odložiš dojenčka, da ga tian ne doseže. jaz sem imela prenosno posteljico. lahko daš notri igralni center ali kaj navesiš gor, ker mora dojenček dostikrat počakat. za starejšega pa predlagam - pa ne me križat user posted image - da ga navadiš pri enem letu počasi pogledat kako risanko. ker ga moraš nekako zamotit med dojenjem. lahko bereta knjigice ali pogleda risanko. nodi, mojster miha in telebajski so dobra izbira. trajajo 15-25 minut, kar je eno dojenje. moj starejši risank ni gledal, zato sva brala knjigice. tako se je dojenja veselil, namesto nagajal med tem.

sprejmi pomoč. če ti bo kdo par ur čuval tiana, naj gre tja že pred rojstvom kdaj. k babici recimo. pa če ti hočejo kaj skuhat, tudi prav. lahko si skuhaš in zmrzneš hrano,m da ti prvi mesec ne bo treba še kuhat. golaže, polivke, ipd.

pa v bistvu je v slabe pol leta že dosti bolje. se otroka opazita med sabo, igrata in zdaj - gal 10 m - tudi že kdaj igrata skupaj, jaz pa na kavču samo nadzorujem. da boš vedela, ko bo najbolj hudo, da je hitro bolje!

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
5.3.2010 9:00:35   
petra a
ledenka-a si se dans zjutraj kaj po slomškovi sprehajala?

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
5.3.2010 9:01:19   
petra a
majana-let`s go!!!user posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
5.3.2010 9:06:14   
majana79
Jutro!

Kar naenkrat je bilo jutro user posted image noč kot ponavadi, tako da sem zombi

tukej se tut neki kaže sonček, ampak bolj švoh

Danes pa praznujemo, pa Maks pa Filip tudi user posted image user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
5.3.2010 9:10:40   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: petra a

ne, sem še v pidžami user posted image mam dvojnico? user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
5.3.2010 9:11:08   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: majana79
Danes pa praznujemo, pa Maks pa Filip tudi user posted image user posted image

čestitke user posted image user posted image user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
5.3.2010 9:15:17   
šivilja
Kje ste pa bile včeraj?

Eelyy - ti je Kasija ful dobro napisala. Pa realnost je taka, da bo kakšem od otrok kdaj tudi malo jokal - ali en ali drug, medtem ko boš rihtala drugega - imaš pač samo dve roki in ni to nič narobe.
Pa če stanovanje ne bo stalno perfektno se tudi ne smeš obremenjevati - otroci so samo enkrat majhni, stanovanje pa čistiš celo življenje.
Zelo pomembno pa je, da otroka vključiš v skrb za dojenčka po njegovih zmožnostih. Naj ti drži pleničko, kremico, lahko tudi malo namaže ko previjaš...<se jim zdi fino in bolje sprejmejo bratca ali sestrico.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
5.3.2010 9:28:01   
lake
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: petra a

ne, sem še v pidžami user posted image mam dvojnico? user posted image

Si prepričana da se ne sprehajaš v spanju? user posted image user posted image

Maks, jure, Filip, vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
5.3.2010 9:30:33   
ledenka
sneeeeg user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 4687
5.3.2010 9:36:40   
šivilja

Aja, zato si že navsezgodaj v pižami po slomškovi laufalauser posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
5.3.2010 9:39:53   
Kasija
meni pa gal zdaj prespi noč že kak mesec. gre spat ob 19h. je tečen že od 18h in ga potem animiram in vlačim okrog, da ne gre spat pred 19h. sicer ob 18h imamo večerjo, pred spanjem se pa doji, samo po moje je to bolj mazenje kot hranjenje. potem se pa zbuja že dva tedna ob 6.20. po moje je lačen in žejen. ampak noče adaptiranega mleka, moje mleko ga več ne nasiti (ali ga je bolj za vzorec), sojino mleko sem poskusila danes, tudi ni šlo. narezano poli mu pa težko postrežem v postelji user posted image . kakšni predlogi? a se preveč pritožujem, ker mi je predobro user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4689
5.3.2010 9:40:34   
Kasija

resno?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
5.3.2010 9:48:21   
majana79
ja neke pahuljice letijo dol

če ne bi bla flaska na faksu, bi jo okrivila da tepihe strepa user posted image

šivilja, v Slonu user posted image nama je bil tako mraz z ledenko ko sva čakali ostale da sva šle kar v prvi lokal pit user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
5.3.2010 9:51:50   
eelyy
No tkole pri nas še vedno popravljajo bojler in so rekli da bodo po malci spet prišli bohved do kdaj se bo zavleklo..tako da katmat bi se res lahko kdaj drugič zmenile za kakšno kavico sej večkrat prideš v Kamnik?

Mah ja sej bom že,če lahko starši z dvojčki bom tudi jst zmogla..pačeprav bolj sama ob kakšno mamino pomoč,ker možek dela tam do 5h popudne in bom bolj sama za vse.
Sej mene sploh ni skrbelo mi je bilo čist normalno pač bom mela otročka z majhno razliko, sem pa zdej opazila,koliko pomeni to da nimam mami več za sosedo in malček je čist vse zamenjal spanje podnevi in ponoči in je res nonstop revček zaspan spati pa noče in je po uro mučenja da zaspi in to samo za kakšne pou urce in potem je spet isto... tako da upam da se bo res tega privadil čimprej in takrat bo res bolje da se bom vsaj spočila.
ja pa hvala za nasvete....mi bojo prav prišliuser posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
5.3.2010 9:58:08   
Dudica1
evo mene doma,sva šla mal počvekat pa v trgovino...

Kuha se fižolovka(ker je post)...in palačinke bom pekla

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
5.3.2010 10:06:27   
eelyy
Kasija pri nas ga tam od 19 ure že vlačim okrog ker zmeraj rata zaspan navajen pa zaspati okoli pol devetih ,pa že tko da je zaspan se potem skos obrača in prstek tlači usta ko je zaspan.
Pri nas tudi ad. mleko nenasiti to pije bolj iz navade in je fora da je potem skos lačen(on bi tudi samo meso,salamo kakšne sirčke papcal) to mu pa res nemorem postreči ob 4h zjutraj.....nevem no jst si pomagam že nekaj časa z čokolinom,ker nasiti. 

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
5.3.2010 10:09:09   
KatMat
veckrat pridem ja

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
5.3.2010 10:14:38   
KatMat
no pocasi štartam...lepo se mejte!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
5.3.2010 10:16:16   
maja1488

jutro user posted image

včeraj je blo fajn user posted image sam kelnar bi lahk še prišu vprašat, če bomo kaj pile user posted image

danes pa plavanje user posted image bo katera mogoče po 12h v Supernovi?

k.tja, hvala user posted image

Pomojem se vas je bal....tko kot tisti naš v PO user posted image user posted image

Medicinke (tanja, lake)....a če sem zatečena v obraz zaradi reakcije na penicilin, moram nehat jemal al mi ne bo hudega?

Pri nas sije sonce kot pri norcih. Ful je toplo. Počutje še vedno za en drek, Z se prebuja, oj je mogu v službo...

Majana, a že knjige listaš user posted image

KatMat a si vidla kozarčke na FB?

Čestitke Filipu, Maksu in Juretu! Pa mamicam še bolj...se niste (nismo) đabe matrale par mesecev nazaj user posted image

Aja...za seznam...Z ima sistematski šele 12.3. (glih 8 dni pred 10 m.)

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
5.3.2010 10:20:47   
Tanja_
Jutro!

maja nehat jemat in k zdravniku

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
5.3.2010 10:23:10   
mama11
včeraj je blo fajn user posted image sam kelnar bi lahk še prišu vprašat, če bomo kaj pile user posted image

user posted image  Pa kaj je to punce, da imate tako pogosto težave s kelnarji??? A izgledate tako hude user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: eelyy
Vem da bo teško prve mesece,samo jst mislim če se bom tega strašila in vsa zaskrbljena že do roka ki ga imam 30.7 bo stvar res še hujša in bo čist zgubljena.

user posted image  To ti pa res ni treba, saj nisi prva, pa tudi zadnja ne, ki bo skrbela za dva majhna mulčka obenem. Rabila boš par tednov, da boste našli svoj ritem, pa bo šlo. Glede Tianovega spanja pa ne skrbi, do julija se bo novega bivališča že povsem navadil.

IZVIRNO SPOROČILO: lake
Maks, jure, Filip, vse najboljše user posted image user posted image user posted image user posted image

Podpis, podpis, user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
kakšni predlogi? a se preveč pritožujem, ker mi je predobro user posted image

Ja, definitivno se user posted image . J. vstaja malček pred 7h, dojenje ji tudi ne zadošča več, zato po tem, ko je T. dostavljena v vrtec dobi še zajtrk - kakšen jogurt ali skuto, ki ga večer prej postavim iz hladilnika, ali pa keksolino/rižolino in podobno. Hrane v posteljo pa ne dajem - nima smisla, ker tako ali tako ne zaspi nazaj.

Sicer je večerjo okoli 19h, kašico Milupa 7 žit okoli 2 dcl (ja, uporabljam kar kravje mleko, sem ga tudi že pri starejši), po umivanju in oblačenju v pižamico se še podoji in nekje med 20-20:30 je v postelji in spi. Ponoči ne je od pepelnične srede (post, post user posted image ).

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488
Aja...za seznam...Z ima sistematski šele 12.3. (glih 8 dni pred 10 m.)

J. pa 16.3., 4 dni pred 10 meseci. Sem kar slabe volje, ker nimam točnih mer od sistematskega v novembru user posted image

Sicer pa je bila danes noč ok - zbudila se je, ko sva se midva spravljala spat ob pol enajstih in ko sva šla na stranišče/pit malček čez 4h. Pa zategnila do 6:45. Vseeno sem vsa čudna - mislim, da me spet daje nizek pritisk, ker me zadaj tišči glava, pa po malem se mi vrti. Še dobro, da sem se končno zrajtala in naročila k osebni zdravnici za danes ob pol enih - bi rada preverila en kup zadev - pritisk, holesterol, materina znamenja (eno se mi je med nosečnostjo spremenilo po barvi in velikosti) - pa zase nikoli ne najdem časa.

Aja - pa včeraj sem dobila že drugi klic iz službe (prvi je bil že novembra user posted image ). Me pogrešajo in sprašujejo, kdaj se vrnem. Zdaj sem dogovorjena, da bom s 3.5. nazaj. Me je kar malo groza, se mi zdi, da so se mi možgani v tem letu popolnoma zasušili... Se bom pa morala dogovoriti glede delovnega časa - če odidem ob 16h, ni šanse, da ujamem zapiralni čas vrtca na Škofljici (16:30) user posted image .

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
5.3.2010 10:25:37   
FLASK_A
Po soncu na faks, v snegu domov. Mislim skor me je kapuser posted image Smreke imamo že malo obeljene... Svašta!

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?