Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 19:14:49
|
|
|
|
babyloverka
|
hej kam ste pobegnile vse? se cartate ha jaz se pa nimam s kom, ker je lubi v službi no saj me čaka polno dela ampak še kar sedim pred računalnikom, celo rekord pri igrci sem naredla o groza jaz, morem it nekaj delat, pol je itak nogomet.
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 19:48:50
|
|
|
|
katy83
|
ojla bejbe. Jaz vas samo na hitro pozdravim, ker mi tak ni. Moja noč je bila bolj tak tak, sem komaj ob 4-ih prav zaspala, ampak bo že. Se očitno privajam. Ju3 imam pregled , pa vam popoldan javim kakšno je stanje. Lepo se imejte. Dacy- si dobila moj sms? čao, Katy
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 21:03:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdravo...kako kaj ...jaz vsak dan bolj slabo spim,,,se na vsake 3 ure zbujam...ima še katera takšne probleme.... Se že pripravljate za na porod...sem zasledila ,da že gledate kdaj so lunini mrki...jaz na to ne gledam ..se pa res naj več otro rodi na lunine mrke ..posebej,če je polna luna... Ja že komaj čakam ,da bom rodila....ste že vse pripravile za opremo novorojenčkov..jaz imam vse .... Hvala za odgovore za modrčke iz mullerja.... Kako pa kaj naša aprilčica NAX... je vse uredu z njo in sinekom,bo morala dolgo biti v bolnišnici ...javite ,če katera kaj ve,,,pa pozdravite jo... Ja nič lepo se naspančkite in čim mirnejšo noč...lahko noč....
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 21:06:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Hey nosečke Vidim, da ste si datume za porode že kar rezervirale Naj bo vsaj ena na 12.4., si bom rojstvo njenega 100000% zapomnila Še raje pa bi na ta datum rodila sama, bomo potem praznovali kar skupaj Danes sem naročila otroško sobico in kupila blago za poročno obleko 15.3. imam probo, potem bo pa tako že kmalu poroka No, na 27.3. tudi lahko katera rodi - si bom tudi zapomnila datum Nič, grem zdaj pod tuš, sem res utrujena. Lp
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 21:53:42
|
|
|
|
Kepica83
|
Tropical sem brala na RR da so eni puni sprožili porod ker je otrok bil tak velik. 1,5 meseca ali celo 2m prej so ji sprožli pa je mali imel 3kg.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 22:06:32
|
|
|
|
amelie
|
Moj je imel tudi več kot mesec pred rokom 3 kg ... samo mi G ni nič rekel, da bi blo treba sprožit porod. Če bo s takim tempom rastel, bo imel čez en mesec dobre 4 kg, kar je pa še v mejah normale. Upam samo, da ne bo še več pridobil v tem času. Mam čez dobra dva tedna pregled, pa bomo videli ... Je pa res precej boleče že vse skupaj - raztegovanje in naslanjanje na mehur, se vidi, da je že veliko dete v trebuščku
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 22:09:32
|
|
|
|
ela24
|
Ojla! Tropical, če ima dete res tako težo, pol je res med večjimi, ampak po moje moramo punce upoštevat tudi to, da se lahko preceeeej zmotijo. In je odvisno kako ima nastavljen aparat. Meni so ga v bolnici vedno par 100g več zmerli kot moja ginekologinja. Tako da... Itak pravijo, da pol kile gor dol se lahko zmotijo. Po moje še malo več. Pol kile pa ni tak malo. Če ti rečejo da bo imel 3,5kg ali pa 4kg Moji svakinji so skoz govorili, kako bo velik otrok pa je imel 3,7kg, kar se mi ne zdi tako gromozansko dosti. Sm pa jaz upanja, da ne bo preveč velikanski Skoz se hecam da tam okrog 3kg pa malo zravn ma dovolj Je pa dragi danes sestavil zibelko Prav hecn občutek jo je videt. Čeprav oblekla je še ne bom, da ne bo polna dlak od naše mrcine, ki se ravno misi. Me pa kar malo panika grabi, ko jo vidim..Se mi zdi, da bo to tako hitro minilo in da jaz še kar nisem pripravljena. Za razliko od vas, ki že komaj čakate, bi se jaz zdaj od začetka aprila, kar malo preselila bolj proti koncu, če hočem vse do takrat porihtat
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 22:26:11
|
|
|
|
memole
|
Čer! Kako kej? A že spite? Moja dva ja! No popoldan sem dva stroja posode pomila v stanovanju,pa Larino sobo spucala pa dala v omaro poletne stvari,v petek bom pa še to kar zdej nosi za v vrtec in doma! Jutri bom pa najino sobo spucala! Danes sem od sosedine hčere dobila en bodi eno majčko in enega pajacka in je vse troje full lepo! Bom jutri poslikala pa bom pokazala! Pri nas pa je prej zvečer začelo deževat! Jz upam da bo vsaj za vikend mal lepše vreme! Lune meni so tudi rekli da se gleda črne lune in jih more bit 9!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 22:28:28
|
|
|
|
dacy
|
IZVIRNO SPOROČILO: memole O kera bo pol zdej v nedeljo rodila? Bomo skupaj nazdravljale! To nedeljo bom kr ven spustila ... je treba v torek se v pohorsko kavarno it ... pa placa je sele 15.3. , tak da sele po placi bom jaz na vrsti babyloverka upam da vsaj tvoj hitro pride pa da se pocartas ... moj dela do 6ih zjutraj, potem bo pa itak pol dneva prespal in bo bolj malo cartanja ... sicer pa sva danes zjutraj spet malo , sem mislila prvo da mi nebo odgovarjalo lih, pa se je hitro spremenilo stanje, mi jeblo prav fajn katy dobila sem SMS ... Stevilka shranjena
Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 3.3.2010 23:53:43
|
|
|
|
tropical
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 Tropical sem brala na RR da so eni puni sprožili porod ker je otrok bil tak velik. 1,5 meseca ali celo 2m prej so ji sprožli pa je mali imel 3kg. Joj ne me strašit, ker jaz nimam pripravljeno še vsega. Jaz zadnja dva dni imam take krče da mi gre včasih prav na jok. Bolečine so neznosne še posebno kose otrok upre not in je videti prav izbolkina glavice. G. je rekla da otrok je težak za en mesec več. Bomo videli na naslednjem pregledu, kaj mi bo rekla. Lahko noč, čeprav vem da bo težka noč.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 4:51:26
|
|
|
|
neka_noč
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10 Danes sem naročila otroško sobico in kupila blago za poročno obleko 15.3. imam probo, Čestitam! Katero sobico pa sta naročila? Teža meni so tudi v prvi nosečnosti stalno govorili, da je otrok zelo velik, zelo težek.... (nikoli niso povedali koliko to je...) in ko sem enkrat na enem UZ , ko mi ga je delal nekdo drug, vprašala ali je še vedno tako zelo velik in težek .... me je dotični le začudeno pogledal in vprašal kdo mi je to rekel.... Eni drugi prijateljici pa, da je v zaostanku rasti - kasneje pa so "ugotovili", da je mesec kasneje zanosila... Ti izračuni so le približki, ženske se pa preveč razburjate/sekirate. Ne rečem, če imaš nosečniški diabetes.... ampak pri bp nosečnosti, ter razburjanje zakaj ti ne povedo koliko je težak.... Mislim.... Meni so sedaj le enkrat povedali koliko je težek - pa še to sem morala ekstra vpašat. Izračuna pa sestra od g . Vsaj pri meni je bilo tako. Punce ne se sekirat...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 7:47:56
|
|
|
|
NATAŠA35
|
nobena še ni šla rodit, kar je dober jaz tudi ne mislim še iti, upam, da me ne prehiti, ker res nimam uštimano ...včeraj nisem mogla nič naredit, tako me križ matra, pa trebuh, zvečer pa mi je stopalo oteklo ...zdaj pa me je začelo še bolj matrat, tako da se bliža dan D, kar mi ni všeč... memole madonca punca daj pridi še k meni malo, pa mi kaj pospravi...si zelo pridna , daj še meni malo te energije jaz sem dala danes kri, me tak roka boli kot ...pa jutri moram z malim na sistematskega, pa sem šele včeraj dobila vabilo...kreteni, kako naj si človek zrihta dopust ...
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 7:59:43
|
|
|
|
mamika25
|
Jutro! Hvala včeraj za odgovore. Še sem doma. Danes popoldne se bom šla mal pokazat. Zgubit nimam kaj, le odšla bom bolj mirna, če mi bojo rekli, da je vse v redu. Zdaj ležim že 4 dan pa se stanje ni izboljšalo. Verjetno se je mali res spustil nizko, samo mi je čudno, ker tako težko hodim... Danes popoldne grem kr mal do Postojne. Za odločbo sem klicala včeraj. Najprej je rekla, da nič ne ve... ker da ona ni prava za te stvari, glavne pa ni bilo. Potem me je vprašala kako se pišem, pa ko sem ji povedala, je rekla: "aja, to mi je pa neki znano." Jutri začnem s porodniško pa nimam odločbe. Čudno, da me sploh niso nič obvestili?? Pričakovala bi, da mi sporočijo če je bilo pri vlogi kaj narobe, al kako... mal so čudni....Danes me bo polklicala in povedala kaj je na stvari... brezveze. Drugače pa zdaj vsak dan samo razmišljam o porodu, pa o tem kdaj in kako bo. Takih bolečin pri tamali nisem imela, pa tudi zavedam se da bom popadke prepoznala (tako kot mi je napisala tropical). Sam ko ni vse tako po "planu" me zmede in prestraši. Ja, bom šla jst kr mal do porodnišnice danes. Da me mal pregledajo za vsak slučaj. Spet mete pri nas , sita sem tega snega. Tako lepo je že kazalo, zdaj pa spet mete kot za stavo. Sama sem doma, tmala je v vrtcu, moj v službi... še mal pa bomo mele družbo, a ne? Zasnežen pozdrav od mene!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 8:14:02
|
|
|
|
pupa*81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tropical IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 Tropical sem brala na RR da so eni puni sprožili porod ker je otrok bil tak velik. 1,5 meseca ali celo 2m prej so ji sprožli pa je mali imel 3kg. Joj ne me strašit, ker jaz nimam pripravljeno še vsega. Jaz zadnja dva dni imam take krče da mi gre včasih prav na jok. Bolečine so neznosne še posebno kose otrok upre not in je videti prav izbolkina glavice. G. je rekla da otrok je težak za en mesec več. Bomo videli na naslednjem pregledu, kaj mi bo rekla. Lahko noč, čeprav vem da bo težka noč. ah dejte no paniko zganjat ! tropical ne sekiraj se: splošno znano je, da ocenjena teža otročka lahko odstopa tudi do pol kile! če bi bilo kaj narobe, bi te že zdavnej kam poslali oz. bi ti G že kar carskega omenila. sploh ne vem kaj se lovimo na te OCENE teže dojenčkov na grame, če je pa lahko odstopanje -+0,5kg ja, neka_noč si me prehitela s komentarjem sneeeeeg! (ruknjena primorka v Logatcu )
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 8:34:57
|
|
|
|
memole
|
Jutro! Kako ste? Kaj kej počnete? Jaz sem tamalo oddala vrtcu za par urc! Možek je šel v službo,jaz sem pa sama,no moj kuži mi dela družbo! Zunaj zeeelllooo piha in pa zraven še dežuje sicer zaenkrat ne zelo se je umirilo,mogoče bo pa tudi nehalo,upam! Nataša energije ti lahko kej pošljem pospravit pa ne pridem! A še kr imate sneg? Sem misnla da je že konec,ki prejšnji teden ko sva šla k očetu od mojega je blo vse belo ampak od zvončkov! No res da je blo bolj na tolminsko idrijskem koncu, sam nekaj snega so še imeli lih tko za vzorec! A potem lahko pričakujem v kranjski gori veliko snega proti koncu marca? Če ja potem bom ko mali otrok bom delala konkurenco moji Lari! Evo zdej sem še zraven spraznila porcijo čokolinota in grem lahko nazaj vodoravno!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:00:19
|
|
|
|
Kepica83
|
Jutro punce! Pupa81... hja res je ena punca pisala da so ji zaradi teže otroka sprožili porod.... Nick ima se mi zdi Nea_Teja. Glede na to, če je dete od tropical mogoče za 1 mesec večje verjami, da nebodo čakali do njenega roka. Ker bi to bilo nesmisel. Saj je lahko prej zanosla. In pol lahko pride samo do zelene plodovnice. Tako da... Glede teže... moje mnenje je da se G lahko malo ušteje, ampak za 500g to pa je že malomarnost!!!! Jaz ko sem imela Uzje v MB pri dveh različnih G npr. v roku par ur, so odstopanja bila max za 30g. Nataša35 vem kako se počutiš.. Jaz sem že na koncu govorila naj že pridejo ta pravi popadki, da se rešim, ker nemorem več prenašat tega. No sedaj se je hvala bogu umirilo. Na koncu pa bom še čez rok, ker nebomo hteli it na sončka. Prej pa od 24t s popadki Jooooooooooooooooooj frdaman sneg.!!!!!! Pa saj to ni več normalno. To vreme. Pa tak lepo je že blo. Ma tu pri nas kar fajn pada. Grrrrrrr sem jezna. Ela24... midva imava sedaj 2 dni posteljico že oblečeno in pripravljeno, pa samo hodima mimo pa not gledama. Pa še je vedno prazna. Res hecen občutek. Komaj čakama da boma mala kepica not
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:15:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro Joooj, kje so tisti dnevi, ko sem jaz lahko spala do 11ih, 12ih... Zdaj pa komaj čakam, da vstanem Pri nas zaenkrat le dežuje. Upam, da bo ostalo tako, imam tega vremena že vrh glave, poleg vsega pa sem spet prehlajena. Celo zimo se mi že vlege ta prehlad, smrkanje, kašlanje, zabit nos aaaa Neka_noč: odločila sva se za Alplesovo Tempox. So naju sicer nekateri čudno gledali zakaj ne vzameva Planeta, ampak meni so tako podobne, razen ročk na predalih. Pa itak sta obe sestavljiv program. Sedaj sva naročila kotno omaro, omaro s policami in komodo - kar v barvi bukve. Ko bo enkrat to zmontirano bom prilepila slikce. Jaz res pogrešam veliko punc tukaj na RR, upam, da so vse ok!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:15:54
|
|
|
|
NATAŠA35
|
ja kepica točno tak, samo da se konča, ker te bolečine niso toliko neznosnekot so zoprne, pa še noben mi ne verjame, ker prej nikoli nisem imela problemov, sedaj pa nonstop... jaz imam posteljico in previjalko postavljeno, samo še v previjalko - komodo cunje pospravim, pa bo ok...včeraj nisem mogla nič, zato se bom danes spravila malo pospravit, pa ta vikend, potem pa res samo počivam naprej... memole zmenjeno , če ne boš energije poslala, pa vsaj kakšno brco v rit bo tudi dobra... ne bote verjele, danes sem dala kri za tokso in še za ostale preiskave in tam sta bila starša z zelo malim dojenčkom starim par dni , morali so mu vzeti kri in so tam ugotovili, da je ful rumen torej je zlateničen, pa je mama rekla, da je bil pod lučko samo eno noč in ona je bila noter samo 1 dan ...pa kako so jo lahko spustili domov, mi ni jasno - kreteni...
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:24:01
|
|
|
|
babyloverka
|
dobro jutro najprej vreme: zaradi mene še lahko sneži, samo da bo aprila lepo. mi je pa žal za tiste rožice ki jih je vreme prevaralo pa so že prišle ven zdaj pa trpijo uboge. spanje: včasih katastrofa, včasih kot angel, kdo bi vedel kaj me čaka se pa tolažim da takrat ko slabo spim da se pripravljam na čas ko bo mali jokal ponoči. en čas sem imela ful željo potem en čas čisto nič zdaj pa bi spet vsak dan hormoniiiiiiiiii danes me nič kaj ne boli, vsaj zaenkrat še ne, mam pa še polno za naredit ker se starša vračata jaz pa imam hišo v razsulu fajn se mejte babike pa naj bodo premiki čimmanj boleči
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:31:50
|
|
|
|
pupa*81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 Glede teže... moje mnenje je da se G lahko malo ušteje, ampak za 500g to pa je že malomarnost!!!! he he, kepica ne se jezit, to pa ni čist nč G kriv, ampak algoritem v napravi za UZ, ki težo izračunava na podlagi meritev določenih delov otročka: stegnenice, glavice, trebuščka,... pol pa glede na dimenzije računalnik izračuna/oceni težo. zato pa so LAHKO odstopanja velika - pač odvisno od proizvajalca UZ in uporabljenih algoritmov pri izračunu ;)
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:38:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupa*81 IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 Glede teže... moje mnenje je da se G lahko malo ušteje, ampak za 500g to pa je že malomarnost!!!! he he, kepica ne se jezit, to pa ni čist nč G kriv, ampak algoritem v napravi za UZ, ki težo izračunava na podlagi meritev določenih delov otročka: stegnenice, glavice, trebuščka,... pol pa glede na dimenzije računalnik izračuna/oceni težo. zato pa so LAHKO odstopanja velika - pač odvisno od proizvajalca UZ in uporabljenih algoritmov pri izračunu ;) Hahahahaha, pupa!!! Sori, ampak tukaj pa moram (potenciram?) Oh well, karma's a bitch
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:40:05
|
|
|
|
babyloverka
|
jaz sem se kar zgubla pri algoritmih se vidi da je še jutro in moji možnani so na paši
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:42:21
|
|
|
|
nincy29
|
jutro čvekice joj kako vreme je danes.. sem oblubla slikco mojega bušija..evo ga danes bo pa mami lazanjo naredila...mmm...se bom danes jaz mal od loncev odpočila ob 11,30 pa grem po mojo tamalo srako v vrtec..me bo sigurno vesela ker jo že 3 mesece nisem šla v vrtec iskat .
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:46:18
|
|
|
|
memole
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35 ja kepica točno tak, samo da se konča, ker te bolečine niso toliko neznosnekot so zoprne, pa še noben mi ne verjame, ker prej nikoli nisem imela problemov, sedaj pa nonstop... jaz imam posteljico in previjalko postavljeno, samo še v previjalko - komodo cunje pospravim, pa bo ok...včeraj nisem mogla nič, zato se bom danes spravila malo pospravit, pa ta vikend, potem pa res samo počivam naprej... memole zmenjeno , če ne boš energije poslala, pa vsaj kakšno brco v rit bo tudi dobra... ne bote verjele, danes sem dala kri za tokso in še za ostale preiskave in tam sta bila starša z zelo malim dojenčkom starim par dni , morali so mu vzeti kri in so tam ugotovili, da je ful rumen torej je zlateničen, pa je mama rekla, da je bil pod lučko samo eno noč in ona je bila noter samo 1 dan ...pa kako so jo lahko spustili domov, mi ni jasno - kreteni... Spustili so jo domov na lastno odgovornost! Sem že brala da se jih je kar nekaj odločilo da bojo šle domov takoj drugi dan po porodu,kar je zame velika neumnost!Ženska je po porodu 40 dni še z eno nogo v grobu,tako je vedno moja nona pravla in ji verjamem ker nikoli ne veš kaj se lahko zgodi saj do komplikacij lahko pride tudi par dni po porodu pa ne sam za žensko ampak tudi za dojenčka,predvsem so to zlatenice pri dojenčkih in še kej druzga! Jaz sebe in svojega otroka ne bi tako ogrožala! Doma ni isto kot v porodnišnici,potem se bojo pa na osebje v bolnici znašali! Moje mnenje pa brez zamere!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 2. del 4.3.2010 9:50:44
|
|
|
|
tatly
|
punce koliko pri vasem g stane odvzem brisa za streptokok=?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?