Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ela24 Jutro! Ko vidim sonček sem kar polna energije Tako, da sedaj grem likat, pospravljat, popoldan pa greva z nakupovat za stanovanje pa nekaj privat v Avstrijo Upam, da ne pride kaj vmes. Glede tega testiranja oziroma odvzema brisa. Meni so ga odvzeli (naključno ko sem bila v bolnici) in ugotovili, da sem pozitivna na streptokok b To pomeni, da mi morajo dati v začetku poroda nek antibiotik, v primeru da pa otrok kljub temu kaj odnese pa še njemu antibiotik. Je pa to zelo nevarna zadeva menda Posledice neugotovljene okužbe so sepsa in meningitis, pa tudi nekaj primerov letno v Sloveniji umre. Zato sem res jezna, da ne dajo te preiskave pod rutinsko. Punce, vztrajajte, naj vam naredijo to preiskavo! Znaki pa lahko da jih sploh ni, lahko pa kot izcedek, ki pa se v nosečnosti vsaj pri meni še bolj pojavlja Ker enim ginekologom se zdi to nepotrebna preiskava, ampak je pa baje visoka okuženost, tudi do 1/3 nosečk. Kar se mi zdi ogromno. In daljši je porod, večja je možnost okužbe. Mene je kljub temu, da so jo ugotovili in bodo torej temu primerno ukrepali, presneto strah, da se ne bi to preneslo, na mojega pikeca. Za nosečnico menda ni škodljivo, za pa zelo. se opravičujem ker kar tako vpadam...no sej eno točko imamo skupno ela24: ne sekiraj se...zdja vsaj vejo, da imaš streptokok in lahko ukrepajo...jaz sem ga imela še predno sem zanosila...tamala se je med porodom okužla...je pa bilo vse v redu...lej, v glavo si zapiši, nariši kar češ, če slučajno pozabjo (tako kot pri meni) da jih sama opomneš na to...in potem ga pregledajo, če je otrok okužen, takoj dobi AB...vse bo OK, sam ne se zdej zarad tega sekirat...kaj pa če ti brisa ne bi nardil in tega ne bi vedla, pozitivna pa bi bla?? Vse bo dobro.
|