picola1
|
Najprej kar se knjige tiče...Kupila si jo prehitro... To pomeni, da bi si prej morala nujno prebrat knjigo Najina ljubezen. Ker šele tako boš dobila uvid v to, zakaj v resnici se sploh zaljubimo, ostanemo skupaj, ugotovimo, da mož/žena pa le ni tisto, kar je kazalo na začetku in kako spet zlezemo ven iz tega in se začnemo pogovarjat in konstruktivno reševat probleme. Kar se pa tiče knjige 5 jezikov ljubezni pa nisi nič povedala, če to tut prakticiraš, kar piše notr al si jo samo prebrala in zdej čakaš, da jo bo še on? Ker dejstvo je takšno, da ko začneš spreminjat sebe, se začne ponavadi spreminjat tut tvoja okolica (če pa ne, kar tut obstaja verjetnost, potem pa pač ponavadi toliko dozorimo, da gremo naprej, se umaknemo od teh ljudi, če nam postanejo preveč različni-vsaj jaz imam takšne izkušnje). Torej ne obremenjuj se preveč s tem, kar tvoj mož počne narobe, ker tvojega moža ne moreš spremenit. Začni spreminjat raje samo sebe in ugotavljaj, zakaj pa TI tako reagiraš, zakaj Ti tako deluješ, Ti tako razmišljaš. Konkretno iz te knjige...ko boš ti začela njemu delat stvari zarad katerih se bo počutu ljubljenega (a če ga vprašaš, katere so to stvari, ti ne bo hotu odgovorit?), bo tut on po vsej verjetnosti začutu potrebo po tem, da ti to začne vračat nazaj. Ker, ko v sebi začutimo, da smo nekomu pomembni, da se nekdo trudi na točno tisti način, kot ga mi sami dojamemo kot dokaz ljubezni, potem se v nas ponavadi začne zbujat občutek, da tej osebi lahko zaupamo. Da nas ima rada. da je vse ok. In kolikor sem razumela iz tvojih postov, on ravno ta občutek potrebuje, ker ga je non stop strah, da ga boš zapustila. Pomembno je ugotovit tut to, kaj točno se skriva v ozadju tega strahu (sej pravim, Najina ljubezen...) Kar se tiče financ...praviš, da se ne bo nikoli nič spremenilo in da pustmo to pri miru... Očitno si že zapečatila usodo... Sama veš zakaj tako misliš (da se ne bo nič spremenilo) in mislim, da je tukaj v ozadju en problem, o katerem nočeš sploh razmišljat kaj preveč (razen takrat, ko ti dvigne pokrovko) kaj šele ga začet reševat. Še en komentar liliani...Mogoče je to kdaj res, kar pišeš o branju knjig...samo poznam konkreto kar precej ljudi, ki jim je branje knjig pomagalo pri tem, da so včasih popolnoma spremenili svoje življenje, večinoma pa so ga vsaj toliko izboljšali, da se je iz neznosnega spremenilo v znosno...pa mogoče bo še boljše čez leta... Pa tut sama (kot si najbrž že opazla) imam neverjetno pozitivne izkušnje z knjigami...meni res dajo ogromno v življenju in nekatere so bile res odgovorne za resnično velike spremembe...Je pa res to, da ti mora taprava knjiga pridet v roke ob tapravem času... Se pa strinjam tut s tem, da je na trgu tut eno malo morje enih knjig, ki samo medejo ljudi...sploh knjig za samopomoč, ki ničesar konkretnega ne povejo. Me pa ful zanima, zakaj imaš takšno mnenje o branju (že večkrat sem namreč zasledila, da pač nisi ravno fan). Res me ful zanima, ker imam sama tolk drugačne izkušnje in me matra firbec, zakaj pa ti razmišljaš tako kot pač razmišljaš. Tnx.
|