Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 19:30:15
|
|
|
|
grahek85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 Ojla mamice hvala za čestitke, evo eno slikco naše 2 mesečnice Oooo, lepotička Mi mamo pa enak bodi, samo z modro obrobo - za fante, se zastopi IZVIRNO SPOROČILO: nincrli Pa še moj Nataniel U, kako brihtno gleda v igračke Lušen poba IZVIRNO SPOROČILO: nincrli IZVIRNO SPOROČILO: somic kaj dajete svojim malčkov vedno kapice na glavo ko ste notri??? mene vsi nekam čudno pogledajo, če mu ne dam kapice na glavo in poslušam samo to... zdaj pa ne vem. prosim, povejte mi, jaz nisem pametna Nikol! V P so eno ful kregali ko je dala kapo tamali, so rekli da nikol v zaprtih prostorih kape... Ne vem zakaj so jim včasih tolk tiščali te kape na glavo Aja dam samo takrat, ko ga umijem za pol urce Enako, nam so v MŠ in potem v P močno odsvetovali dajat kapice gor v zaprtem prostoru razen za pol urice po kopanju. Pod kapo jim hitro rata vroče in se potijo v glavo, starši to ne ugotovijo, ker se ne vidi in potem se hitro prehladijo. Naš je itak ful ne mara in začne jokat, ko mu jo damo gor.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 20:32:25
|
|
|
|
majčyca
|
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Meni pa je čudno to, da čišče nimam že cca. 14 dni, se mi je pa včeraj pojavil rjav izcedek in ga imam še danes. Kaj bi naj to bilo? Se je še kateri to zgodilo? Pregled pri G pa imam komaj 10.3. Hm to je lahko že začetek prve menze, ki je prva zmeraj čudna. Jaz sem to dobila tak temno rjav izcedek po prvem porodu ene 3 tedne po zaključku čišče, torej kakih 7 tednov po porodu. Izcedek je trajal 3 dni nato izginil, prvo pravo menstruacijo sem dobila šele dobrih 6 mesecev kasneje, sem pa dojila. Kolegica je isto dobila podoben izcedek nekaj tednov po zaključku čišče in je tudi dojila. Taqko, da nimaš razloga za skrb. Ja jaz tudi zdaj polno dojim, tak da se mi to zdi tak hitro, ampak očitno je to že to hja kaj hočem, bo treba pazit, dokler ne dobim zaščite. IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: majčyca Meni pa je čudno to, da čišče nimam že cca. 14 dni, se mi je pa včeraj pojavil rjav izcedek in ga imam še danes. Kaj bi naj to bilo? Se je še kateri to zgodilo? Pregled pri G pa imam komaj 10.3. Pri meni podobno...čišče nimam že cca 3 tedne, v torek se je pojavil krvavkast izcedek in kasneje normalna menstrualna krvavitev. Sem bila že malo panična ker polno dojim, vendar menda to ni nič narobe. Jaz še prave krvavitve nimam, je pa tak močno rjav izcedek in se mi zdi, da ga je tudi malo več kot včeraj. Midve s Pio pa sva bile danes spet pri zdravniku zaradi popka, ker je spet vnet in so ji ga spet malo žgali in imava jutri spet kontrolo in če ne bo vredu, bo morala dobit antibiotik je pa spet tako jokala res upam, da se ji to čimprej uredi. Jaz kapice tudi nikoli ne dajem gor v zaprtih prostorih, razen ko se umijeva. Me pa še zanima ali jim še vedno oblečete žabice in preko hlačke ali samo hlačke? Kaj pa ko grete na sprehod in je takšno vreme kot danes, kaj jim je potrebno vse oblečt?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 21:40:17
|
|
|
|
majčyca
|
Še eno vprašanje imam - kako dolgo potrebuje hrana, ki jo mi pojemo, da pride v naše mleko in jo pojedo potem tudi ?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 22:43:41
|
|
|
|
marijaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Oren Marijaa mi prosim poveš kak je kaj Tian jedel ko je bil bolan...oziroma koliko je pojedel ko je bil zdrav in koliko ko je bil bolan. Naša pupika nekaj kašlja, vročine nima, kri so ji vzeli pa je blo vse OK, grlo tudi in pljuča ampak ji je ful padel apetit pa me malo skrbi. Jaz ga dojim, tako, da koliko točno spije ti ne morem povedat žal.Je pa že v nedeljo popoldan začel majn časa se dojit in dremat na joški. Ponoči iz nedelje na ponedeljek pa je začel jokat pri podojih, zdrav se doji okrog 15-25 minut, vmes še kdaj malce zadrema. Bolan pa je le največ 5 minut, potem pa začel na zizi grozno jokat. Dopoldan se je nadaljevala ista pesem, sploh ni več htel se dojit, je kar glavo proč obračal. Vročine do popoldneva ni imel pa to le 37,5 kar je zanimivo. Zato ga je moj, ko je prišel domov peljal k zdravniku. Pri takih malih je hudo, ker ne znajo povedat kaj jih boli in, če še vročine nima si v dilemi ali ga peljati ali ne. Ampak, če je bila pregledana potem bronhitisa zagotovo nima, ta se rad razvije iz kašlja pri takih malih. Poskusi ji napravit tople čebulne obkladke in ji to položi na prsni koš. Mojemu tastarejšemu je to pri kašlju pomagalo. Če je kašelj suh ga pomirjata sinecod in panatus, vendar mislim, da se to otrokom mlajšim od treh mescev ne sme dat. Držim pesti, da tvoja pikica čim prej neha kašljat. kape Notri je nikoli ne dam, pri nas v stanovanju imamo 23 C. Ko jima jo dajem gor za ven se oba dereta.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 22:53:54
|
|
|
|
marijaa
|
Aja sedaj se mu počasi vrača apetit, vendar so še zmeraj krajši podoji kot so bili pred angino. ležalniki Imam od fisherja, ki vibrira, oddaja glasove in ima lok z visečimi igračkami. bSta zelo rada v njih, ko kuham dam m ležalnike z njima na mizo, da me gledata, tudi včasih, ko jemo. Patrika sem imela v ležalniku do 6 mescev in pol, potem pa ni več hotel bit kot odrezano. Sem začela pa uvajat GH še v njem. Sem ga premestila takrat v stolček, katerega pa nikoli ni ljubil. Najbolj še le po enem letu, ko je sam splezal v njega čez stol in mizo, če mu je kdo obrnil hrbet .
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 23:08:45
|
|
|
|
naja6
|
nincrli;naš bo v nedeljo star 8 tednov in mu tudi dajem 120ml,moj pa mu kdaj naredi tudi 130ml,in mene že včasih krega ,da mu je premalo ,pa mu ne upam dajat več ker mi je že pediatrinja rekla da je preveč pojedel,se mi pa glupo zdi da ga bi nazaj držala,če ima apetit naj pač je
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 25.2.2010 23:40:22
|
|
|
|
Kika99
|
čeeer moja punca je ravno zaspala, mami pa hitro še malo na net . Luštkane maste punce tok so cortkani, da bi jih človek kar nonstop razvajal kapica - jaz ji dam gor po kopanju (je rekla patronažna da jo mora imeti vsaj pol ure na glavici), drugače ko smo v prostoru ji ne dajem. Razen če grem dol k tašči pogledat, ker tam čez dan bol malo kurijo pa da se ne bi kaj prehladila. ležalnik - imamo od peg peregota in smo zelo zadovoljni, zraven je nekaj nočne in dnevne melodije in viseče igračke. mayčica - jaz sem imela rjav izcedek, drugi dan pa se mi je menstruacija ulila grahek85 - mislim da smo ta bodi kupili v leklerku, je zlo fajn šibam tut jaz malo spat - mirno noč vsem mamicam
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 9:26:49
|
|
|
|
Oren
|
Marijaa nejlepša hvala za izčrpen odgovor...danes še grema k najini pediatrinji da vidimo kaj je s tem kašljem...vročine nima tako da upam na najboljše. Kako pa pripraviš tople čebuline obhladke?
< Sporočilo je popravil Oren -- 26.2.2010 9:27:04 >
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 9:33:46
|
|
|
|
Zala01
|
Dobro jutro punce, naš pikec pa že 3 noči tako fajn spi, da je očitno pogruntal kaj je dan in noč. Se zbuja sicer na 4 ure, ma to mi ni panika. Imate tolk luštkane tamaučke na fotkah, da so kar za pojesti . Bom tudi jaz poskusila mojega cukerčka dat gor, samo kaj ko pa sem čisti antitalent za take zadeve . Ja, jaz sem tudi dobila včeraj roza izcedek in mislim, da je začetek menstruacije, sicer ne dojim polno, ampak dodajam in je prav možno da je to res . Ja kaj čmo, mireno ni šanse, da si vstavim še enkrat, bomo kar na kondomih.
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 9:55:51
|
|
|
|
Isabelle
|
Daan Učeri smo ble s punco zuni s še eno kolegico ki ima 2 mesečnega fantka in je blo prou fajn, danes pa tak dež. Ampak baje da bo jutri spet lepo, upam. Učeri je bla mala ko smo pršle s sprehoda do večera skos budna, edino malo je vmes zaspala za kakih 10-15 min, ob 20:30 sem jo okopala, nahranla in nesla v sobo, odprla majhno lučko in vklopla uspavanko, pol sem ji dala še dudo in okol 22 je zaspala.Ob 02:30 se je zbudila in pojedla, potem je hmal zaspala, mal je bla sitna in sem ji dala dudo.Spala je do 07:30. Sem jo previla, nahranla in zdej spi že kake pol ure. Bom pa kr furala to rutino, da se lepo navadi da se ponoči spi. Js kapice ji ne dajem notr (razen ko jo umijem in ji pustim kapico ene 15-20 min).Ji pa tudi ko greva vn in ji dajem kapico gor ni glih všeč in se malo krega, sam pol ko jo ma gor se nč ne buni. Ležalnik imam js od Brevi in je super, jo mam notr skos ko je budna in ji je zelo všeč. Kika99, tamala je res cukr.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 10:31:46
|
|
|
|
ellie
|
majčyca jaz Aneju zdaj, ko je bolj toplo, oblečem doma samo bodi, hlače in 2 zoknčke...ene tanke in ene debelejše, ker ga vedno zazebe v nogice. Za ven pa mu pod hlače oblečem še žabice in preko bodija še eno majčko. Pa v vreči je potem v vozičku. Hrana pa mislim, da rabi 5-6 ur, da se pojavi v mleku. nincrli ti kar tu odgovarjam allstarke smo mi dobili direkt iz las vegasa . Sem pa videla na amazon.de, da se jih tud da naročit. Ne vem pa, če se dobijo pri nas. Pomoje bi jih kje v avstriji sigurno našla. Moj Anej je pa čisto bogi...ful ga matrajo vetrovi...in ne more kakat in prdet, tak kot bi bilo treba. In včasih kar kriči revček. Jaz sem pa zdaj pri sebi uvedla brezmlečno dieto, ker resnično sumim, da ima alergijo na kravje mleko. Sem jo kot dojenčica imela tudi jaz. In zdaj mi je ful kriza...ker sploh ne vem, kaj naj jem. Sem na prisilni shujševalni ker sem res črtala vse zadeve, ki vsebujejo mleko...od čokolade, sirov,.. Včeraj sem si kupila riževo mleko...pa ni ravno bogvekaj. Sojinih stvari pa zaradi sebe ne smem, ker imam ful alergijo na sojo. Za znoret..
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 10:37:18
|
|
|
|
Isabelle
|
Doma ji js oblečem bodi, tetra majčko in hlačke (če so na nogice ji ne dajem dodatnih nogavičk, če ne pa ja) in copatke.Za ven ji pa še zimski pajac oblečem in kapico.V vozičku jo pa pokrijem z dekico in čez košaro dam še prevleko od vozička.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 10:46:51
|
|
|
|
zmajčika
|
Živjo punce Sploh nimam cajta kej napisat ker matic zahteva vsako sekundo moje pozornosti . Mam pa eno vprašanje moj sinek še vedno je na 2uri, pa je patronažna rekla naj mu dam namesto mleka čaj. se pa doji tko da nimam pojma kolk poje v ml. upam da mi kera znala svetovat koliko čaja naj mu na enkat dam. Pa še to pediatrinja je rekla naj začenm počasi spuščat nočne obroke ker se je dosti poredil v 1m za 2kg. A je še kera v taka. Hvala za pomoč lep dan
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 10:57:10
|
|
|
|
*BellaLuna*
|
Živjo punce! Mi imamo tudi že več kot en mesec. Lara ima že 56 cm in 4200 g. Drugače pa je lepo ujela rutino, da se ponoči spi (seveda jemo vseeno na 3 ure), podnevi pa je aktivno. Sicer pa ob 2 letniku doma čez dan itak ne more biti miru. Komaj pa čakam na lepše vreme, da bomo lahko več zunaj. Sicer pa Laro nosim v slingu in v traku in ful uživa, jaz imam pa proste roke. Ugi če sem prav zasledila, imaš tudi ti Lukata in Laro tako kot jaz :) Sta fajn imeni, ne?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 10:59:51
|
|
|
|
lejla969
|
zmajčika meni je pediatrinja na pregledu pri 2 mesecih rekla, da čaja nič dajati, dokler se polno dojiva. Dojenček z dojenjem dobi baje vse. Enkrat sem nekja brala, da ima materino mleko 3 funkcije. Takoj na začetku se dojenček odžeja, potem nasiti in na koncu dobi še "slaščico". Mislim, da sem zadela vrstni red. Mogoče pa katera druga ve kaj več o tem.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 11:16:19
|
|
|
|
Kika99
|
ojla Mi smo danes spali od 23.30 do 8 , zdaj pa se z očijem igrata - čebljata Jaz sem bila včeraj pri G in sem se odločila za tabletke yasminlle prej sem mela pa trinovum. A kera pozna te tabletke? je rekla da ful polepšajo kožo. Moja biba je začela pestko dajet v usta pa cmokat zraven. Poleg pa teče slina v potokih. Za zobke je prekmalu, tako da moram v ponedeljek na pregledu vprašat kaj bi to bilo da ni kaj narobe
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 11:25:00
|
|
|
|
Zala01
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 Mi smo danes spali od 23.30 do 8 Veste kaj me zanima, ko to pišete, ma kaj to pmeni, da spi 8 ur in pol v kosu, brez da bi se zbudila? Ker če je tako, ste pa res srečnice . Čeprav jaz bi se malo bala, če dobi pol dovolj kalorij za razvoj. Kika, kaj jo dojiš ali je na AM?
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 11:27:52
|
|
|
|
Žaži
|
kapica, samo po kopanju za doma. oblečene ima žabice pod hlače, ker je drugeče kot pri nas ko skoz migamo, pa so večinoma pri miru in ležijo in jim še ni tako toplo. ležalnik od brevi, čisto navaden z enim lokom in igračami, je veliko v njem, velika večina otrok jih mara, v njem sem prvega tudi dolgo hranila, tam nekje do 9 meseca ko se je začel plaziti na veliko. in imam še gugalnik od fischer price z melodijami in igračkami, tisto je do 9kg in bo tam do 6m uporabno, ker ima že zdaj okoli 5kg. na flaško popije 150ml, 6 obrokov v 24 urah, stara je 7 tednov. zmajčika, včasih ko vidim da je lačna in še ni dovolj časa preteklo (je na 4 ure) ji dam komarčkov čaj. Popije kolikor ji paše, tudi po 80ml in kasneje brez težav poje vso mleko. tudi jaz imam na par dni izcedek in nato spet nič. v pon imam pregled. jutri imamo obiske, smo kar na en dan vse povabili da pridejo dojenčka pogledat, do zdaj sem pa obiske odklanjala da sem imela mir.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 11:28:52
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja6 nincrli;naš bo v nedeljo star 8 tednov in mu tudi dajem 120ml,moj pa mu kdaj naredi tudi 130ml,in mene že včasih krega ,da mu je premalo ,pa mu ne upam dajat več ker mi je že pediatrinja rekla da je preveč pojedel,se mi pa glupo zdi da ga bi nazaj držala,če ima apetit naj pač je Hmm, kaj pa če mu nardiš mal več, sam bolj redko, da ne daš točno praha in bo pomoje vseen sit Js mu 130 tak nardim, da dam praha za 120 pač je več vode... IZVIRNO SPOROČILO: ellie nincrli ti kar tu odgovarjam allstarke smo mi dobili direkt iz las vegasa . Sem pa videla na amazon.de, da se jih tud da naročit. Ne vem pa, če se dobijo pri nas. Pomoje bi jih kje v avstriji sigurno našla. fuuul dobre so
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 11:35:14
|
|
|
|
zmajčika
|
hvala jz sm tut tazga menja da ni treba čaja dat, sam nevem kako ga nej pripravim do tega da ne bi več jedu na vske 2 uri.
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 12:03:57
|
|
|
|
lejla969
|
zmajčika kaj ga dojiš iz ene dojke ali obeh pri enem obroku?
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 12:08:01
|
|
|
|
nony
|
Evo jaz iz pregleda...vse je ok...naša punčka spi že po 7-8 ur...
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 12:12:19
|
|
|
|
lejla969
|
IZVIRNO SPOROČILO: nony Evo jaz iz pregleda...vse je ok...naša punčka spi že po 7-8 ur...
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 12:33:49
|
|
|
|
Kika99
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01 IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 Mi smo danes spali od 23.30 do 8 Veste kaj me zanima, ko to pišete, ma kaj to pmeni, da spi 8 ur in pol v kosu, brez da bi se zbudila? Ker če je tako, ste pa res srečnice . Čeprav jaz bi se malo bala, če dobi pol dovolj kalorij za razvoj. Kika, kaj jo dojiš ali je na AM? ojla Zala01 ja v kosu mi spi. S tem da ima tam okrog 22 kričalno uro in je fuuuuul lačna. Ko se pomiri pa zaspi, najpozneje ob 00.30 pol je do jutra mir.
< Sporočilo je popravil Kika99 -- 26.2.2010 12:34:56 >
|
|
|
|
RE: Prve snežinke 2010!! 26.2.2010 12:38:43
|
|
|
|
zmajčika
|
ponavad iz ene odvisn kokl je polna ko ga 3 dam na isto dojko se pa vmes prestavma na drugo.
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.