gajka
|
Dobro jutro! bridget3 - košar žal ne poznam, ker je nisem nikoli imela in ne vem, če je to dovolj kakovostno ležišče za prve mesece. Ti bo katera druga lažje povedala. Sicer pa marsikdo, ki ima prostorsko stisko, prvi mesec kar pri sebi carta (tega jaz ne bi mogla, ker bi zanič spala ob isli, da ga lahko pomečkam sredi mojega nočnega premetavanja ), nekateri ga pa že na začetku dajo v svojo sobico in stavijo na el. varuško (mislim, da obstajajo neke varuške, ki zaznavajo tudi, če se premika, neki senzorji v podlagi, ki jo daš na ležišče). Pač vsak se po svoje odloči, kar mu najbolj ustreza. Srečanje - ja, jaz pridem (se bosta moja dedca sama poštimala ), samo zdaj povejte, kje točno na Trojanah (razen, če boste lokacijo v LJ prestavile), ker jaz že dooolgo nisem bila tam in se spomnim samo, kje se krofe kupi. Voziček in košara - prvič sem se odločila, da košare ne kupim, dokler se ne pokaže, da jo resnično rabim (športni del se poleže čisto vodoravno, poletni ). Če bi se pokazalo, da jo rabim, bi jo pač potem šla nabavit. Zdaj je tudi ne nameravam nabavit, ker smo že prvič čisto lepo shajali brez nje in je nismo nič pogrešali. Bodyji/majčke - prvič smo lepo shajali z bodyji na preklop. Preklop je po mojem mnenju na začetku obvezen, ker ni treba oblačila vlečt čez glavo. Sami bodyji pa so mi praktični, ker še lepo pleničko gor držijo, pa ledvičke so vedno lepo pokrite. Količina oblačil - kot je že bilo rečeno, hitro pokaže, da mu je prevroče (postane poten, včasih tudi pikast za vratom). Imam pa še dobro v spominu, da sva tudi z mojim našega palčka poleti na začetku (rojen sredi julija) pridno oblačila v dolg bodi in žabice z naramnicami. Nakar naju enkrat patronažna skoraj ''nadere'', da bova ubogega reveža (starega manj kot 14 dni) še skuhala in sva mu potem po navodilih oblačila ''samo'' kratek bodi in žabice do pasu, kapico pa samo zunaj, če je bil res veter. Pri 1 mesecu je imel že kratke hlačke ali pa samo bodi. V vozičku je bil pa pokrit kvečjem s kakšno tetra pleničko. Tokrat bo sicer 1 mesec prej (junija), pa najbrž še ne bo tako vroče, ampak pretiravat pa res ni treba. res še nimajo razvitega uravnavanja telesne temperature, ampak raziskave kažejo (to sem prebrala v enem članku), da starši večkrat oblačijo preveč kot premalo in da je kvečjem to večji problem, ker ''kuhajo'' v preveč oblačilih. Je pa zanimivo, kakšni so nasveti na raznih šolah za starše - ponekod za poletne dojenčke svetujejo dvojne dolge rokave, ponekod samo ene, potem pa naj človek sam zgrunta, kaj je prav, če pa si še naši ''strokovnjaki'' niso edini.
|