|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :))
23.2.2010 10:36:28   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: tilči

z našo prodajo avtomobila slabo kažeuser posted image .Očitno bo treba iti v menjavo.Ali ima katera kakšno izkušnjo,kako ocenijo avto? sedaj sva se končno odločila,kateri avto sploh hočeva imeti

Pogledajo v knjigo, kaj je že neke evro ocene user posted image

Ja, po eurotax-u gledajo.
http://www.eurotax.si/

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
23.2.2010 10:36:48   
špelin@

Hvala za pikapoke za Varjo user posted image . Je že bolje,. Upam pa, da ne bo Petja zbolela, zvečer je imela malo vročine user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
23.2.2010 10:40:33   
špelin@
Likam, zraven pa klikam in neumnosti klatim user posted image A ste videle tole temo? Jaz se režim zraven, da me že vse boli user posted image user posted image user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_4953016/mpage_1/key_/tm.htm

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
23.2.2010 11:08:53   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Likam, zraven pa klikam in neumnosti klatim user posted image A ste videle tole temo? Jaz se režim zraven, da me že vse boli user posted image user posted image user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_4953016/mpage_1/key_/tm.htm

Sem zasledila, tip je dobesedno preveč poln sam sebe.

Sem pa tako user posted image , ker ne najdem navodil od sušilnega stroja. V omari niso, sem vse preiskala in res ne vem, kam so potuhnila. Tale sušilec nimamo nit dve leti, in mi že ne dela prav. Voda pušča, tako da moram servis klicat. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
23.2.2010 11:31:29   
špelin@
Sem pa tako user posted image , ker ne najdem navodil od sušilnega stroja. V omari niso, sem vse preiskala in res ne vem, kam so potuhnila. Tale sušilec nimamo nit dve leti, in mi že ne dela prav. Voda pušča, tako da moram servis klicat. user posted image

Katerega pa imaš? Ker na netu je kup navodil user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
23.2.2010 11:35:17   
kasso

Sem že klicala na servis, ako da bo kmalu prišel pogledat.user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
23.2.2010 11:37:08   
špelin@

Upam, da res hitro pride in da te ne bo preveč "obral" user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
23.2.2010 11:50:30   
kasso

je še v garanciji, takko da upam, da mi ja ne bo zaračunal.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
23.2.2010 11:51:15   
špelin@

je še v garanciji, takko da upam, da mi ja ne bo zaračunal.

Potem je pa ok user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
23.2.2010 11:55:40   
špelin@
Glede na svoje današnje "bogato" user posted image računalniško-internetno udejstvovanje sem še hudirjevo produktivna - stanovanje ornk uštimano, perilo zlikano user posted image Samo kaj, ko bodo čez dobro uro doma dežurni razgrajači... user posted image Zdaj pa grem rezat krompir user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
23.2.2010 12:01:23   
tilči

Glede na svoje današnje "bogato" user posted image računalniško-internetno udejstvovanje sem še hudirjevo produktivna - stanovanje ornk uštimano, perilo zlikano user posted image Samo kaj, ko bodo čez dobro uro doma dežurni razgrajači... user posted image Zdaj pa grem rezat krompir user posted image

user posted image user posted image Kako je Gregi? Ga boli?
Pri nas je pa tako lep sonček,da smo bili prej malo zunaj,sedaj pa luftam,ko je šel Tilen spat,Nejc je pa zavit pod odejouser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
23.2.2010 12:04:06   
suzy85
Joj, ne govori... Gregor je že tako ves pobunkan po glavi, mene je prav sram, ker ima buške v različnih stadijih: od frišnih "šljiv", do zelenih odtenkov in nazadnje rumenih, ki se tudi najbolj vidijo - zanimivo, da se ravno buška v izzvenevanju nabolj vidi... user posted image A mu kupim čelado?? Kolikokrat si je presekal ustnico, več ne štejem user posted image Mala pika je nagnjena k temu, da se potolče po nogah, on pa po glavi... Pri njej je bilo še bolj grozno poleti (bom dala gor eno sliko, da si boste lažje predstavljale), ko je padala na dvorišču dobesedno po 10x na eno dopoldne in so noge izgledale, kot da jo nekdo nonstop brca user posted image Kar poglejte:

user posted image

tam, kjer se udari ga namaži z margarino ali maslom, pa ne bo pisan kot mavrica. user posted image buška hitro izgine in ne pušča barv za sabo

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
23.2.2010 12:05:31   
suzy85

naša dva imata ravno malico,pa imam malo časa.user posted image

danes za spremembo pa sonček sije in ptički že prav lepo pojejo.Počasi že diši po pomladi,hvalaboguuser posted image

špelin@...sploh nisem nog najprej gledala,ampak dva mala srčkauser posted image tudi Nejc je bil vedno potolčen po nogah,po novem pa se po obrazu praska.In to toliko časa,da pride do krvi.je pa zadnje čase tako bled in črn pod očmi,kot bi ga en nagonil.ga moramsilit,da veliko pije

Danes sem si vrat poležala in se komaj obračam.Moram nekaj zrihtali

ja, pri nas je tudi sonček! user posted image jst pa v postelji. user posted image sem mela zjutraj še vročino.
vrat je kaj boljše?

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
23.2.2010 12:06:18   
suzy85

Hvala za pikapoke za Varjo user posted image . Je že bolje,. Upam pa, da ne bo Petja zbolela, zvečer je imela malo vročine user posted image

super za varjo, za petjo pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
23.2.2010 12:06:27   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: suzy85

Joj, ne govori... Gregor je že tako ves pobunkan po glavi, mene je prav sram, ker ima buške v različnih stadijih: od frišnih "šljiv", do zelenih odtenkov in nazadnje rumenih, ki se tudi najbolj vidijo - zanimivo, da se ravno buška v izzvenevanju nabolj vidi... user posted image A mu kupim čelado?? Kolikokrat si je presekal ustnico, več ne štejem user posted image Mala pika je nagnjena k temu, da se potolče po nogah, on pa po glavi... Pri njej je bilo še bolj grozno poleti (bom dala gor eno sliko, da si boste lažje predstavljale), ko je padala na dvorišču dobesedno po 10x na eno dopoldne in so noge izgledale, kot da jo nekdo nonstop brca user posted image Kar poglejte:

user posted image

tam, kjer se udari ga namaži z margarino ali maslom, pa ne bo pisan kot mavrica. user posted image buška hitro izgine in ne pušča barv za sabo

Hvala za nasvet user posted image Verjetno ga bom že kmalu lahko uporabila user posted image Mali je tak divjak.

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
23.2.2010 12:09:21   
špelin@

Pri nas je pa tako lep sonček,da smo bili prej malo zunaj,sedaj pa luftam,ko je šel Tilen spat,Nejc je pa zavit pod odejouser posted image

Gregorja že včeraj popoldne glava ni več bolela, je že veselo ril po postelji z glavo naprej... user posted image Tudi ponoči je bilo vse kot običajno, zato je šel danes kar lepo v vrtec. Sicer tam ni bil ravno navdušen, bi šel kar z mano nazaj domov. Ima pa ful lepo ranico: nič oteklo, nič rdeče (vneto), samo en ta močen obliž čez in je.

Kako kaj počutje tvojih dveh fantov?

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
23.2.2010 12:10:19   
špelin@
jst pa v postelji. user posted image sem mela zjutraj še vročino.

Kar počivaj in se v miru pozdravi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
23.2.2010 12:13:13   
tilči

naša dva imata ravno malico,pa imam malo časa.user posted image

danes za spremembo pa sonček sije in ptički že prav lepo pojejo.Počasi že diši po pomladi,hvalaboguuser posted image

špelin@...sploh nisem nog najprej gledala,ampak dva mala srčkauser posted image tudi Nejc je bil vedno potolčen po nogah,po novem pa se po obrazu praska.In to toliko časa,da pride do krvi.je pa zadnje čase tako bled in črn pod očmi,kot bi ga en nagonil.ga moramsilit,da veliko pije

Danes sem si vrat poležala in se komaj obračam.Moram nekaj zrihtali

ja, pri nas je tudi sonček! user posted image jst pa v postelji. user posted image sem mela zjutraj še vročino.

user posted image user posted image user posted image da se čimprej pozdraviš
vrat je kaj boljše?
ma boli kotuser posted image

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
23.2.2010 12:16:30   
tilči

Gregorja že včeraj popoldne glava ni več bolela, je že veselo ril po postelji z glavo naprej... user posted image Tudi ponoči je bilo vse kot običajno, zato je šel danes kar lepo v vrtec. Sicer tam ni bil ravno navdušen, bi šel kar z mano nazaj domov. Ima pa ful lepo ranico: nič oteklo, nič rdeče (vneto), samo en ta močen obliž čez in je.
user posted image user posted image da je bolje
Kako kaj počutje tvojih dveh fantov?
Še vedno smrkata,inhalator in babyvac lavfata,Tilen ima še vedno bulico na lulčku.Pa me kar malo skrbi,kdaj bo to izginilo.Včeraj mi je sicer P rekla,da to kar nekaj časa traja.Ima pa kar precej ozko kožico,tako da se vsak dan namakamo,da gre vsakič malo bolj dol

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
23.2.2010 12:30:11   
suzy85

user posted image

Hvala za nasvet user posted image Verjetno ga bom že kmalu lahko uporabila user posted image Mali je tak divjak.

nam res pomaga. lani je eva za rojstni dan z arkado udarla v rob stopnice in je takoj mela maxi bišku in temno modro. sem ji namazala z margarino in je še isti dan šlo nazaj, drug dan pa ni blo nič več videt.
mislim, da je kasso enkrat to omenla in se res splača poskusit. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
23.2.2010 12:37:42   
jana81

super nasvet..bom probala, do zdej sem ga vedno kr z materino dušico namazala in ni bilo tako hudo sivo

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
23.2.2010 18:46:47   
Srčekgirll

user posted image

Jp, Vid ma tud noge potolčene, pa večinoma kadar pade se udari v glavo (ustnica je bla že ne vem kolikokrat prebita). Vsakič ko pridem ga iskat al jih dobi al po nesreči ali ne al pa sam pade (večinoma to). Drgač pa corti slikca. Pa na buško lahko namažeš tud z medomuser posted image (tko so mi vzgojiteljice svetovale). Sm si mislna, da pol ga bojo pa še čebele napadleuser posted image user posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
24.2.2010 8:51:13   
tilči
Dobro jutro!

Toliko smo spali,pa sem še vednouser posted image .Nas je pa ob 6.20 spet treslo.Tile potresi mi sploh niso všeč.Zadnje čase se skoz nekaj trese.
Včeraj je pa tudi Tilen pokasiral buško,ko je tako tišast in leze tam,kjer je najmanj prostora

< Sporočilo je popravil tilči -- 24.2.2010 8:52:07 >

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
24.2.2010 9:21:28   
kasso
tilči, tudi meni ti potresni sunki niso nič kaj fajn. Ravno včeraj sem dobila email kako ravnati ob potresu. Jaz sem pa vedno mislila, da je treba it pod obok vrat ali pod mizouser posted image

DOBRO JE VEDETI: KAKO PREŽIVETI V POTRESU
12.2.2010

Kadar ljudje začutijo, da prihaja potres, se v stavbah množično poženejo pod pisalne mize ali se postavijo med vratne podboje. Velja namreč prepričanje, da je to najbolj varno in da takšno zavetje nad glavo poveča možnosti preživetja.

Vendar je to velika napaka – pravi Doug Copp, vodja Ameriške mednarodne reševalne skupine (ARTI) in izkušen poveljnik reševalnih akcij v mnogih katastrofalnih nesrečah.

Doug je aktivno sodeloval v reševalnih akcijah v 60 državah in iskal preživele v 875 porušenih poslopjih. Dve leti je delal tudi kot strokovnjak Združenih narodov za odpravljanje posledic katastrof. Izkušenj ima torej več kot dovolj. Pravi pa, da je bila morda najhujša tista prva: »Prva porušena zgradba, v katero sem se moral splaziti, je bila šola, zrušena med hudim potresom, ki je leta 1985 prizadel Ciudad de Mexico. Vsi otroci so bili pod šolskimi klopmi. In vsi otroci so bili mrtvi, stisnjeni na debelino borih nekaj centimetrov. Bilo je grozno - obsceno in popolnoma nepotrebno. Kajti če ne bi čepeli pod klopmi, temveč POLEG klopi, bi zagotovo večina preživela. Takrat še nisem vedel, da so otrokom celo izrecno naročili, naj zlezejo pod klopi.«

Trikotnik preživetja

Ko se stavba poruši, ostane tik poleg večjih kosov pohištva prazen prostor s prerezom v obliki trikotnika. Teža stropa in nadstropij nad vami polomi mize, stole in postelje. Zato se je zelo nevarno skriti pod njimi. Le redko pa lahko večje kose pohištva popolnoma zravna s tlemi. Čim večji in bolj kompakten je nek predmet, tem težje ga bo teža zrušene stavbe do konca stlačila. Stisnila ga bo skupaj, vendar ne na nivo tal. Tako bo ob njih ostalo precej praznega prostora.

Doug pravi prostoru, ki ostane poleg večjih predmetov prazen, trikotnik preživetja.   

Zgodilo se je že, da so ljudje v popolnoma porušenih stavbah ostali v takšnih trikotnih praznih prostorih čisto nepoškodovani. Vselej pa so manj poškodovani od ponesrečencev, ki se niso zatekli ob kakšen večji kos pohištva. Zanimivo je, da je ena od reči, ki jih je zelo teško popolnoma potlačiti, tudi časopisni papir. Tako da če imate v pisarni ali doma velike skladovnice papirja, lahko počepnete na tla tudi ob njih.

Kadar na televiziji prikazujejo porušene stavbe, je možno te trikotne prazne prostore razločno videti. »Nikjer ni toliko trikotnikov, kot v porušenih stavbah,« prav Doug.

Kako ravnati med potresom - šest nasvetov Douga Coppa

1. Če imate možnost zelo hitro priti na prosto, je to še najbolj varno. Na prostem pojdite čimdlje proč od stavb, če pa to ni mogoče, se postavite ob zunanjo steno (ne pa med vhodna vrata).
   2. Izogibajte se stopnic, to so najbolj nevarne točke stavb, ker imajo drugačen nihajni moment od preostale stavbe. Tudi če stopnice ostanejo v potresu navidez nepoškodovane, jih ne uporabljajte, dokler jih ne pregledajo strokovnjaki.  Nešteto stopnic se je že porušilo, ko je bil potres že davno mimo.
   3. Izogibajte se vratnih podbojev – vrata morajo pasti na eno ali drugo stran in nato jih pokoplje pod sabo teža stropa. Vrata lahko telo tudi prerežejo, če se zrušijo vstran, nevarna pa je tudi kljuka, ki se lahko zarine v telo.
   4. Najbolje je skočiti k večjemu kosu pohištva (lahko je to tudi kavč) in se zviti v položaj zarodka.
   5. Če vas potres doleti ponoči, ko ste v postelji, se zakotalite iz postelje na tla in zvijte ob postelji kot zarodek. Otroci in živali vedno instinktivno naredijo tako – to je njihov naravni nagon, ki je tudi pravilen. (Boljša je tista stranica postelje, ki je višja).
   6. Če vas potres doleti v avtu, nikar ne ostanite v njem. Hitro skočite ven iz avta in počepnite ob njem na tla. Vse žrtve potresa v San Franciscu, ki jih je potres zalotil na avtocesti in so ostale v avtomobilu, so umrle. Doug pravi, da bi večina lahko preživela, če bi zavetje poiskale ob avtu. 

Doug Copp je o svoji metodi preživetja posnel tudi film. Skupaj s turško zvezno vlado, mestno upravo Istanbula in Istanbulsko univerzo so izvedli simuliran potres šole in še ene stavbe. Notri so razporedili 20 lutk, nato pa so reševalci zlezli v ruševine in iskali »ponesrečence«. Niti eden od tistih, ki so si poiskali kritje nad glavo, ni »prežive«l.

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
24.2.2010 10:42:59   
špelin@
Dobro jutro user posted image

Danes je Gregca in našo pikapolonco v vrtec peljal user posted image Ajej, kakšno dretje... Mali ni hotel v igralnico, bi bil z atijem user posted image Midve s ta večjo sva šli k ortodontu, so ji na zadnje zobe našponali ene elastike user posted image , jutri greva pa po nov zobni aparat. Po dohtarju še šoping user posted image V NKD in KIK-u sem kupila 7 zelo luštnih mikic z dolgimi rokavi (5 za najstarejšo, 1 za srednjo in 1 za malega) za 20,74 EUR user posted image
Včeraj sem namreč opazila, da je moji veliki dekl'ci dejansko prav samo še točno 1 (ena!!!) lepa mikica, druge so postale 3/4... user posted image

tilči, user posted image , mene je potresov zelo strah user posted image

kasso, zelo dobra tale navodila, ki si jih objavila, hvala user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?