altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka IZVIRNO SPOROČILO: altati IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka IZVIRNO SPOROČILO: altati IZVIRNO SPOROČILO: moci je pa prijateljica v novi pediatrični, pa pravi da tudi ni nekega udobja, zložljivi kavč in en stol. pa saj bolnica ni hotel....prijatelji, ki so tam preživeli mesece, so bili zelo zadovoljni, sploh v primerjavi s staro bolnico na Vrazovem. da ni hotel, je vsem jasno, da pa ne moreš normalno bivati ob svojem bolnem otroku, pa ni najbolj prav Jaz sem bila z našo sredinko po bolnicah res že velikokrat - na kirurgiji, na infekcijski, na vrazovem, v bolnici na Jesenicah....in res vsepovsod so mi omogočili bivanje z otrokom (čeprav takrta po zakonodaji to še ni bilo obvezujoče za bolnico). V kolikor ni bilo gužve, sem vsepovsod dobila svojo posteljo, enkrat boljšo, drugič slabšo, ampak dobila sem jo. Nekajkrat sem prespala tudi na stolu in na tleh in res mi ni bilo mar kako spim, bistvo mi je bilo, da sem TAM, Z MOJIM OTROKOM in da je predvsem zanj poskrbljeno maximalno. In lahko rečem, da sem bivala precej manj udobno, kot je danes na novi pediatriji. Kaj je pa za koga normalno, je pa itak relativno. Ampak raztegljiv kavč in stol, ter zraven wc in kopalnica, se meni zdi že precej udobno, za bivanje v bolnišnici, seveda. Mene precej bolj moti to, da v času, ko je moj otrok v bolnici, meni ne pripada nega, pričakuje se pa, da sem z njim (in to da sem z njim je meni več kot logično). tudi to se bo spremenilo. baje že kmalu res je, da je najbolj pomembno, da si lahko ob otroku. tudi stala bi vse dneve in noči, če bi bilo treba. marsikje na svetu še tega ne omogočajo, res pa je, da marsikje omogočajo tudi kaj več. stremimo pa k boljšemu, a ni tako? a res se bo? bilo bi res prav, če bi se...pa priznam da skoraj ne verjamem. veš kdaj se je že govorilo o neobveznem cepljenju, pa predlog zakona še vedno ni prišel do parlamenta.... glede zdravstva sem jaz vesela zaenkrat da je tako kot je, ker kot kaže bo kvečjemu vse še slabše....kmalu bodo storitve, ki nam jih nudijo odvisne samo še od debeline denarnice, ki jo nosimo v žepu...katastrofa...
|