|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
23.2.2010 9:49:22   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006
v nedeljo je bilo mleka tako da ga je kar zalivalo in se si od začetka malo stisnila ven da je sploh lahko normalno pil, včeraj pa so bile moje zize čisto uvele. Popoldan se ga morala podojiti na obeh da je imel zadosti. Sicer iz ta druge ni spil vse, ampak...en dan prej je imel eno preveč, potem naslednji dan...user posted image Pa sem normalno jedla, pila tako kot običajno, tako da...mi ni jasno zakaj takšna sprememba. Je imela katera podobno izkušnjo?

Koliko vam pa malčki spijo čez dan? Naš spi med dvema podojema maksimalno 40min. Ko pa je buden pa zahteva mojo popolno pozornost, tako da ne morem čisto niča narediti po stanovanju.

Nekaj podobnega se je tudi meni zgodilo pred kakima dvema tednoma. Je bilo naslednji dan spet vse normalno, tako da se niti nisem veliko ubadala s tem. Mi je bilo pa tisti dan malo hudo in sem se sekirala, kaj in kako bo. Potem sem se pa spomnila opozorila patronažne, da pridejo tudi takšni dnevi, dokler se povpraševanje in ponudba ne uskladita. In res je bilo naslednji dan vse ok oz. spet malo preveč mleka. Zdaj sva se pa dokončno ujela in mi tudi vmes več ne teče toliko, mogoče malo dopoldne in ponoči, pa tudi dojke več niso tako neudobno napete. Mali je pa tudi lepo sit user posted image

Čez dan spi veliko manj kot na začetku, podobno kot pri vas - max nekje 1h med zizanji. Edino okoli 16h ga malo bolj zmanjka in spi nekoliko dlje, ampak ne več kot 2h. Ko je buden pa počne vse sorte - včasih se je treba z njim ukvarjat, včasih mu je dovolj že to, da ni sam v prostoru, včasih je pa tudi sam čisto zadovoljen. Je pa res, da v našem 34m2 stanovanju nikoli nisi zares sam user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
23.2.2010 9:58:58   
Oren
Glede spanja...jaz sem rodila v Postojni in tam otročke odpeljejo od 23.00 do 5.00 in lepo vsi po vrsti spijo pri sestrah...baje skoraj nikoli ni nobenega problema. In potem bi bilo res butasto da bi jo jaz navajala da spi pri meni. Naša že spi od začetka v svoji sobi in v svoji postelji.
Glede crkljanja, jaz jo čez dan tudi vzamem v roke ko si to želi, ali pa je čist zadovoljna da sedim ob njej ko je na  ležalniku.
Sem pa že ugotovila da včasih malce zajoka ko je ful zaspana in takrat jo kar pustim ker potem jo kar na sredini vzame in lepo zaspi.
Nisem pa pristaš tega da bi otroke vlačli po rokah vedno  ker res nočem imeti razvajajenega froca ker jo to nekaj najhujšega.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
23.2.2010 10:00:40   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži
ker dojenčki zelo velikokrat jokajo tik preden zaspijo in jo samo zmotim če grem do nje, ko vidim da vseeno predolgo traja pa le grem in jo potolažim pa nikoli toliko da trdno zaspi, ker otroke zelo moti, da zaspijo recimo v naročju, zbudijo se pa potem naenkrat v posteljici in zato ne znajo zaspati nazaj in se sami uspavati sredi noči.

Vidiš to se pa tudi meni zdi, da jih to precej zmede. Sploh je bilo tako ko smo kam šli in je po poti spal v lupinici. Naš se tudi velikokrat malo predrami, ko ga damo v posteljico, ampak precej hitro tudi zaspi nazaj brez težav. V bistvu se mi zdi, da mamo tukaj res srečo, ker je mali čisto sam pogruntal razliko med dnevom in nočjo. V stanovanju imamo namreč kuhinjo z jedilnico in eno večjo sobo, kjer mamo najino posteljo, posteljico in omare. Mi2 sva čez dan večinoma v tistem prostoru, kjer ponoči tudi spimo in čez dan mali spi na najini postelji, ker se mi ga zdi butasto za vsako spanje odlagat v njegovo posteljico. Pa je sodeč po aktivnosti (ne glede na to, da je večinoma v enem in istem prostoru) čisto lepo ugotovil, da se ponoči spi in podnevi razgraja user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
23.2.2010 10:05:50   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Oren
Sem pa že ugotovila da včasih malce zajoka ko je ful zaspana in takrat jo kar pustim ker potem jo kar na sredini vzame in lepo zaspi.

To se pa tudi pri nas dogaja, da od zaspanosti sitnari. Takrat tudi na mara biti v naročju, lažje zaspi v svoji posteljici in ga zato seveda ne ujčkamo na silo user posted image

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
23.2.2010 10:16:18   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

ker dojenčki zelo velikokrat jokajo tik preden zaspijo in jo samo zmotim če grem do nje, ko vidim da vseeno predolgo traja pa le grem in jo potolažim pa nikoli toliko da trdno zaspi, ker otroke zelo moti, da zaspijo recimo v naročju, zbudijo se pa potem naenkrat v posteljici in zato ne znajo zaspati nazaj in se sami uspavati sredi noči.

Vidiš to se pa tudi meni zdi, da jih to precej zmede. Sploh je bilo tako ko smo kam šli in je po poti spal v lupinici. Naš se tudi velikokrat malo predrami, ko ga damo v posteljico, ampak precej hitro tudi zaspi nazaj brez težav. V bistvu se mi zdi, da mamo tukaj res srečo, ker je mali čisto sam pogruntal razliko med dnevom in nočjo. V stanovanju imamo namreč kuhinjo z jedilnico in eno večjo sobo, kjer mamo najino posteljo, posteljico in omare. Mi2 sva čez dan večinoma v tistem prostoru, kjer ponoči tudi spimo in čez dan mali spi na najini postelji, ker se mi ga zdi butasto za vsako spanje odlagat v njegovo posteljico. Pa je sodeč po aktivnosti (ne glede na to, da je večinoma v enem in istem prostoru) čisto lepo ugotovil, da se ponoči spi in podnevi razgraja user posted image

Vso to "pamet" sem pobrala iz Pantleyeve knjige Otroško spanje brez joka v sanje, ki sem jo prebrala šele sedaj pred drugim porodom, prvič sem bila tudi prepametna in ga skoz po rokah vlačila, pa uspavanje v naročju in mi po par mesecih ni bilo več niti malo zabavno, ko je imel 10kg, jaz sem pa pa sredi noči morala nosit v naročju da je zaspal nazaj, ker drugače ni znal zaspati. Ni šanse, da se grem to še enkratuser posted image . Dan je za crkljanje, noč pa za spanje vse družine ker tako kot potrebuje otrok svoj miren spanec, tako ga potrebujem tudi jaz, ker lahko samo tako čez dan normalno funkcioniramuser posted image user posted image .
Ker se je to uspavanje vedno na daljši čas raztegovalo, tudi po uro sem ga uspavala, pa čez dan dvakrat tako ko je šel spat podnevi in čez čas ne bodo več hodili z dojenjem in flaško spat ker se tudi tega potem rešiti ne moreš ker samo sesanje povezujejo z spanjem, pri 10 mesecih pa res nima več kaj ponoči jesti itd. Mah, kot sem rekla, v prvo sem pogrnila na celi črti in morala potem kasneje vse te razvadice odpravljati, upam da mi bo tokrat lažje in se bom uprla temu cartanju male dišeče štručkeuser posted image

< Sporočilo je popravil Žaži -- 23.2.2010 10:19:46 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
23.2.2010 11:07:16   
somic

Vso to "pamet" sem pobrala iz Pantleyeve knjige Otroško spanje brez joka v sanje, ki sem jo prebrala šele sedaj pred drugim porodom, prvič sem bila tudi prepametna in ga skoz po rokah vlačila, pa uspavanje v naročju in mi po par mesecih ni bilo več niti malo zabavno, ko je imel 10kg, jaz sem pa pa sredi noči morala nosit v naročju da je zaspal nazaj, ker drugače ni znal zaspati. Ni šanse, da se grem to še enkratuser posted image . Dan je za crkljanje, noč pa za spanje vse družine ker tako kot potrebuje otrok svoj miren spanec, tako ga potrebujem tudi jaz, ker lahko samo tako čez dan normalno funkcioniramuser posted image user posted image .
Ker se je to uspavanje vedno na daljši čas raztegovalo, tudi po uro sem ga uspavala, pa čez dan dvakrat tako ko je šel spat podnevi in čez čas ne bodo več hodili z dojenjem in flaško spat ker se tudi tega potem rešiti ne moreš ker samo sesanje povezujejo z spanjem, pri 10 mesecih pa res nima več kaj ponoči jesti itd. Mah, kot sem rekla, v prvo sem pogrnila na celi črti in morala potem kasneje vse te razvadice odpravljati, upam da mi bo tokrat lažje in se bom uprla temu cartanju male dišeče štručkeuser posted image

točno to... zdaj ko so še tako "lahki" ni problema, kasneje je težava in točno tako kot si opisala mi je zelo všeč in sem nekako razmišljala v tej smeri, da pač že mora otroček nekako sam zaspat v svoji postelji. to pa da mali pojokca pa mislim, da je čisto normalno, marsikdaj se to pri nas dogaja da pojokca na kratko v spanju. itak, da ga ne bom za vsako ven jemala. malo pa tudi mora, ne?

komaj čakam, da bo prišla noč, ko ne bo potrebe zvečer vstat, da bomo vsi trije lahko spali v kosu... smo na dobri poti sicer, ampak ko bomo dokončno pa mislim, da bo to poseben užitek.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
23.2.2010 11:11:13   
ugi

IZVIRNO SPOROČILO: ugi
Jaz malo vzamem k sebi vedno kadar rabi bližino. Se ne bojim, da bi jo razvadila. Še prehitro bodo hoteli biti samostojni. user posted image

No jaz tudi nekako tako razmišljam. Če želi, se lahko komot pocrklja - je pa res da ga za vsak stokec ne vzameva v naročje. Včasih mu pa tudi ne paše in je v naročju tečkast, ko ga odložim pa ok (ponavadi takrat, ko bi on ful brcal in telovadil user posted image ). V bistvu niti nimamo težav s tem, ker itak večinoma zaspi na zizi, če ne je pa zadovoljen tudi izven naročja in zaspi kjer ga pač prime. Tako kot pravi ugi - še prehitro bodo toliko stari, ko si bomo me želele crkljanja in stiskanja, njim pa več ne bo do tega user posted image Se mi zdi da smo v naši kulturi zadnje čase vsi preveč obsedeni s tem, da se otroke ne razcrklja. Al so še male bibe, ki nimajo niti približno toliko razumevanja okolice in samozavedanja, da bi lahko izvajali kake manipulacije, ki tičijo za razvajenostjo. Ne vem no, jaz tako razmišljam.  

No našo je glih zdele zmanjkal na kavču, je jokcala prej pa sem jo kar pustila. Sem mogla tavelikmu inhalacijo prštimat. Je neki prehlajen pa kašlja. Tako, da je lepo sama zaspančkala. user posted image Mora kdaj tudi počakat, ker nimam vedno časa samo zanjo.

Mam pa vprašanje za tiste, ki že imate starejše otroke in ste malo bolj izkušene na tem področju user posted image Koliko časa se dojenčki redijo s to hitrostjo? Glede na minimalne mere, ki naj bi jih pridobili, je možno sklepat, da prve tri mesece dobijo cca 1kg, potem pa v četrtem mesecu in kasneje nekoliko manj. Sem prav razumela? Je v praksi tudi tako?

Do enega leta naj bi potrojili porodno težo. Pol se pa manj redijo. Naš bo zdele pet, pa ima 16 kg, pri enem letu je imel pa majhen manj kot 10.

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
23.2.2010 11:38:04   
felicia

Glede spanja...jaz sem rodila v Postojni in tam otročke odpeljejo od 23.00 do 5.00 in lepo vsi po vrsti spijo pri sestrah...baje skoraj nikoli ni nobenega problema. In potem bi bilo res butasto da bi jo jaz navajala da spi pri meni. Naša že spi od začetka v svoji sobi in v svoji postelji.
Glede crkljanja, jaz jo čez dan tudi vzamem v roke ko si to želi, ali pa je čist zadovoljna da sedim ob njej ko je na  ležalniku.
Nisem pa pristaš tega da bi otroke vlačli po rokah vedno  ker res nočem imeti razvajajenega froca ker jo to nekaj najhujšega.

mislim, da če otroka nosiš po rokah ali pa spi pri tebi v postelji, ga ne naredi razvajenega. Razvajenost pride zaradi drugih stvari (recimo, da nima postavljenih meja, da ne ve kaj je prav in kaj ne kaj lahko in kdaj).
Sama sem pri prvem otroku težila h temu, da bo spal v svoji postelji, dokler enega dne ga nisem vzela h sebi v posteljo in sva se oba lepo naspala. Potem sem njegovo posteljico dala čisto zraven moje tako da sem mu bila na razpolago in se je samo prekucnil k meni in se pocrkljal. Na ta način sva se oba spočila. In tudi noben problem ni bil, da bi potem spal v svoji postelji, kar je sedaj praksa. Pa še to, zdi se mi, da se otroci prehitro nehajo crkljati.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
23.2.2010 11:52:44   
ugi
IZVIRNO SPOROČILO: felicia

mislim, da če otroka nosiš po rokah ali pa spi pri tebi v postelji, ga ne naredi razvajenega. Razvajenost pride zaradi drugih stvari (recimo, da nima postavljenih meja, da ne ve kaj je prav in kaj ne kaj lahko in kdaj).
Sama sem pri prvem otroku težila h temu, da bo spal v svoji postelji, dokler enega dne ga nisem vzela h sebi v posteljo in sva se oba lepo naspala. Potem sem njegovo posteljico dala čisto zraven moje tako da sem mu bila na razpolago in se je samo prekucnil k meni in se pocrkljal. Na ta način sva se oba spočila. In tudi noben problem ni bil, da bi potem spal v svoji postelji, kar je sedaj praksa. Pa še to, zdi se mi, da se otroci prehitro nehajo crkljati.

Evo, točn to. Razvadjo se pol, kar se kaže v kakšni štacuni k pol froc tul dokler mu mami ne kupi tistega kar hoče, recimo. To je pa men čist nepojmljiv. Moj se je sam enkrat na tla vrgu u štacun in sem šla gladk naprej brez njega, je hitr pogruntu, da izsiljevat se pa ne pustim. Smo postavli meje in se jih držimo moram rečt, da kar uspešno. Sej proba še kdaj kaj izsilit (ne sicer na tak način, da bi se po tleh metal), ampak jaz se ne dam. Ne mislit, da ne. To je večna borba. Pa zvečer recimo nikakor spat, k on ima še ful dela z legicami pa mora nevemkajševse sestavit. Ampak, če je tak red da gre ob 8-ih spat, gre ob 8-ih spat. No razn, če smo kje zunaj, tako kot zadnč ko je moja mami praznovala RD in smo prišli domu mal pred 9 zvečer. Sam je pa že v avtu zaspal.

Aja, drgač pa nosit je tudi jaz ne mislim ponoči. Je pa res tako, da zvečer zaspi na zizi, pa jo dam v njeno posteljo, če ne zaspim še jaz zraven.  Pol jo dam pa v njeno posteljo, ko moj pride spat. Je pa tko da zdej spi 6-7 ur v kosu in ko se zbudi je tako lačna, da ni šans da jo pustim. Mora takoj jest. Pol pa sazpi še za kakšne 3-4 ure.

Čez dan pa zaspi za kakšno urco. Vmes je pa budna in rada leži v lupinci in gleda naokoli. Edin mene ne sme vidt ko jem, k to je pa katastrofa. Hoče bit pr men pa še ona jest po možnosti. Tako da zdej probam jest ko ona spi. Prav noro, res. K Luka ni bil tak. Njega moram še zdaj skor prosit, da je.

Naša tudi celo pest da v usta.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
23.2.2010 12:07:43   
Zala01
jaz sem pa zbolelauser posted image ...gripa z vsemi pripadajočimi simptomi včeraj sem zakuhala, dobila bolečine v mišicah in sklepih, ponoči sem  bruhala, v glavnem počutim se kot zombi in sploh ne vem, kje sem jo fasala. Mislim, da pandemska ni, ker sem se decembra proti njej cepila. Upam, da se ne naleze še mali mišek od mene, me je pošteno strah tega. Potem ponoči ga nisem dojila, ker nisem vedela, če se virus preko mleka kaj prenaša, moči za črpanje pa tudi nisem imela, pa sem zjutraj še skoraj mastitis fasala. Sem pa klicala prej njegovo P., pa mi je rekla, naj ga kar dojim, naj pazim samo na kapljično infekcijo.

Marijaa, upam da se tvoj Tian hitro pozdravi, bogec mali.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
23.2.2010 12:13:35   
ugi
O, jej Zala upam, da se hitro pozdraviš. user posted image

Marijaa, Tianu pošiljam user posted image user posted image user posted image , da bo tudi čimprej zdrav. user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
23.2.2010 12:38:19   
Isabelle
Marija, naj se Tian čimprej pozdravi. user posted image

Js sem danes imela pregled pri G in mi je dal KT Yaz. Zdej ne vem ali jih jemat ali ne.Nisem lih nek privrženec KT in sem nekaj let nazaj imela zelo slabe izkušnje (ponavljajoča vnetja in bolečine spodaj, ko sem pa prenehala jemat je pa vse minilo).Reku mi je da se te KT daje najstnicam ker imajo manj hormonov...sam sem brala da so možni neželeni učinki tudi vnetja nožnice.
Na kontrolo me je naročil čez 3 mesece da bomo vidli kako mi te KT ustrezajo.Zdej pa sploh ne vem ali jih začet jemat ali ne. user posted image
Se mi je pa spodaj vse lepo zacelilo, maternica se mi je spustila, pa še bris mi je vzel.

Me je že moj klical če lahko otvorimo sezono user posted image . user posted image

Prejšnjo noč je mala res lepo spala, danes pa je bla kr budna in neki sitna.Zato pa zdej spi ku bomba. user posted image Bomo šle pa zdej malo vn za zrak k je prou prijetno zuni, sam sončka ni.

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
23.2.2010 14:03:01   
tinncyka
ahoj user posted image

jaz bi pa vprašala če se zdaj mora ta kartica od ZZZS-ja potrdit ali ne?
(ko je blo nekaj po televiziji da je ne bo treba več) imamo jutri 1. posvetovalnico pa jo je naša  dobila kartico user posted image

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
23.2.2010 14:03:26   
nincrli

Koliko vam pa malčki spijo čez dan? Naš spi med dvema podojema maksimalno 40min. Ko pa je buden pa zahteva mojo popolno pozornost, tako da ne morem čisto niča narediti po stanovanju.
Sedaj še spi in grem hitro pospravit posodo in obesit cunje.

Lepo se imejte!

Pri meni je enako!

Tudi jaz ga dajem v svojo posteljico pa sma čez teden sama, ampak ga nočem navadit, da bi pri meni spal, ker se jaz ful bolj naspim, če on lepo v svoji posteljici spančka... Pa tud nosit ga ni treba pred spanjem, čez dan bi pa se skos nosil, malo se zamoti z igračkami potem pa spet hoče na roke. Pa včasih bi pasalo, da bi ga imela v naročju, ampak ne, gospodiča je treba nosit, ne velja, če sedimuser posted image
Mi pa čez dan ni blem, ga ne bi pustla kje, da se joka, ga bomo pač nosli pa cartali, ker je res, da bo prehitro minilo. Saj že ko bo hodil mu naročje ne bo veljalo več, čas pa itak taaaak beži...

Aja pa podnevi moj sploh ne spi v svoji postelji, je skos nekje v kuhni al pa dnevni z nami in spi v ležalniku, tak da posteljo ima za ponoči.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

Neposredna povezava do sporočila: 1389
23.2.2010 14:13:08   
polho3006
Punce pomoč prosim!! Sem šla na WC in sem prestrašena. Čišče nimam že cca 3 tedne in z možem pridno user posted image  in pred nekaj min. opazim na hlačkah kri. user posted image  mislim da ne more biti ker polno dojim na cca 2,5 - 3 ure. Včeraj zvečer sva user posted image , ampak...saj sva že večkrat pa ni bilo nobene krvi. Se jekateri zgodilo kaj podobnega?

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
23.2.2010 15:04:34   
mimikica
živijo

končno ,s mo že 2 dni brez neta, in so končno danes poriktali

tudi mi imamo jutri 1 posvetovalnico

kje v austriji pa lahko kupiš tele kpljice oleovit??

Neposredna povezava do sporočila: 1391
23.2.2010 15:11:28   
ALEXI M.
Imeli smo prvo posvetovalnico...vse super le za učko sva dobila antibiotik in masažo očesa-deluje super!!!Aja pa ad3 bomo videli kako bo...

TEŽA-
5100g (odpustna 3650g)
DOLŽINA- 57cm (54cm)
OBSEG GLAVICE-40 cm (37cm)

Pridno rastemo in se radi cartamo , na zizi ali brez nje... user posted image user posted image user posted image user posted image

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
23.2.2010 15:16:44   
majčyca
Hej!
Samo na hitro se malo javim. Včeraj zvečer pojma nimam, kaj se je dogajalo - Pia je cel dan res veliko spala, praktično cel čas, razen ko je jedla. Pa pojedla je tudi malo manj, vsaj tako se mi zdi. Potem pa sma se šle ob 18.30 umivat (kot vsak večer) in ob 19h jest in je že skoraj zaspala zraven in se je naenkrat prebudila in ni mogla zaspat do 22h user posted image pa mi vedno zaspi med 20h in 20.30, včeraj pa se je prav videlo kako je bila utrujena in bi rada spala, pa ni mogla. Danes pa sma se zbudile ob 6.30, se porihtale in najedle in je kar nazaj zaspala in danes spet praktično samo spi - vsega skupaj je bila čez dan danes budna cca. 2 uri (s hranjeni vred). Kaj je to normalno ali bi me moralo kaj skrbet?
Drugače pa meni Pia zvečer vedno trdno zaspi v naročju vmes med hranjenjem, pa še potem se včasih zbudi in jo vzamem ven, ponoči pa jo lahko odložim, ko samo drema in sama zaspi nazaj. Vedno pa spi v svoji posteljici, do zdaj je samo 1x spala pri meni, ko sma imeli res nor dan, ko je cel dan jokala.

IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka

ahoj user posted image

jaz bi pa vprašala če se zdaj mora ta kartica od ZZZS-ja potrdit ali ne?
(ko je blo nekaj po televiziji da je ne bo treba več) imamo jutri 1. posvetovalnico pa jo je naša  dobila kartico user posted image

Ja kartico je potrebno potrdit, vsaj ko jo je Pia dobila, je na listu zraven pisalo, da jo je potrebno potrdit.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
23.2.2010 15:20:06   
ALEXI M.
meni je ni bilo potrebno potrdit mi piše da velja potridev 1 leto 

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
23.2.2010 15:26:08   
ugi

Punce pomoč prosim!! Sem šla na WC in sem prestrašena. Čišče nimam že cca 3 tedne in z možem pridno user posted image  in pred nekaj min. opazim na hlačkah kri. user posted image  mislim da ne more biti ker polno dojim na cca 2,5 - 3 ure. Včeraj zvečer sva user posted image , ampak...saj sva že večkrat pa ni bilo nobene krvi. Se jekateri zgodilo kaj podobnega?

Pri meni je podobno. Polno dojim, zdele pa že tri dni kri, kot pri user posted image , ampak bolj švoh, tako da imam samo dnevni vložek. Jemljem pa KT, pa je G rekla, da bom lahko kmalu dobila user posted image , tudi če polno dojim. Pri Luku je nisem imela 8 mesecev, pa pri njemu sem mogla dodajat, Laro pa samo dojim. Mi ni jasn. user posted image Bom pa jutri poklicala, če se ne bo nehalo. Boli me pa nič.

Neposredna povezava do sporočila: 1395
23.2.2010 15:29:13   
ugi
IZVIRNO SPOROČILO: ALEXI M.

Meni tudi ni bilo treba nič potrdit.

(odgovor članu ALEXI M.)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
23.2.2010 15:43:42   
tinncyka
IZVIRNO SPOROČILO: ugi

IZVIRNO SPOROČILO: ALEXI M.

Meni tudi ni bilo treba nič potrdit.

meni pa piše na listu zraven: Kartico potrditi najkasneje do 15.02.2011

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
23.2.2010 15:50:07   
Anonimen
Smo iz posvetovalnice, vse ok. Je zdravnica rekla, da se v redu redi, sicer na spodnji meji in da je ok. Sem rekla, da ne vem, če imam dovolj mleka, pa je rekla, da če ga ne bi imela, se ne bi tako lepo redil user posted image user posted image user posted image  Jamranje na dojki popoldne in zvečer je rekla je najverjetneje pripisati krčkom (za katere sploh nisem vedela, da jih ima) ker se takrat ko imajo krčke hočejo skoz dojit, ker jih tako manj boli. Zanimivo.

(odgovor članu ugi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1398
23.2.2010 16:14:12   
alex17
marijaa, Tianu želim čimprejšnje okrevanje pa eno pikapoko mu pošiljam user posted image
zala01, tebi pa tudi želim, da gripa čimprej mine. sem ravno pred kratkim nekje brala, da če mamica zboli, ne sme prenehat dojit, ker naj se ne bi prenašalo z mlekom, paziti je samo treba na higieno rok ipd.

midva sva bila že dopoldne pred kosilom eno uro zunaj, zdaj pa ne greva, ker je ratalo ful oblačno, pa še ne da se mi in tamal je zaspal, končno, je malo sitnaril ker je bil zaspan.

naš ponoči vedno zaspi na joški po zizanju in ga potem odložim previdno v posteljico, ne da bi se zbudil, ker če se, potem noče zaspat in joka in je treba ponovit vajo. a to delam narobe, da zaspi čisto trdno ko ga odložim? ga pa ponoči nikoli ne nosim po rokah, res nikoli.
podnevi pa redko zaspi sam od sebe, ponavadi ga malo ujčkam in nosim okrog, pa zaspi, ga pa odložim tam, kjer mi je bolj pri roki-ali v gugalnik ali na kavč ali pa v posteljico. samo ko se potem zbudi, nikoli ne zaspi sam nazaj ampak začne jokat in ga je treba vzet k sebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
23.2.2010 16:44:37   
Oren
Jaz mislim da ima čist vsaka mamica svoje poglede na vzgojo in prav je tako, ker drugače bi bili vsi otroci isti. Pač delaš po svoji pameti in po prepričanju kaj je najboljše za tvojega otroka. Je pa fajn da vidiš včasih kaj druge delajo in dobiš kako dobro idejo.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.