somic
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 IZVIRNO SPOROČILO: Žaži ker dojenčki zelo velikokrat jokajo tik preden zaspijo in jo samo zmotim če grem do nje, ko vidim da vseeno predolgo traja pa le grem in jo potolažim pa nikoli toliko da trdno zaspi, ker otroke zelo moti, da zaspijo recimo v naročju, zbudijo se pa potem naenkrat v posteljici in zato ne znajo zaspati nazaj in se sami uspavati sredi noči. Vidiš to se pa tudi meni zdi, da jih to precej zmede. Sploh je bilo tako ko smo kam šli in je po poti spal v lupinici. Naš se tudi velikokrat malo predrami, ko ga damo v posteljico, ampak precej hitro tudi zaspi nazaj brez težav. V bistvu se mi zdi, da mamo tukaj res srečo, ker je mali čisto sam pogruntal razliko med dnevom in nočjo. V stanovanju imamo namreč kuhinjo z jedilnico in eno večjo sobo, kjer mamo najino posteljo, posteljico in omare. Mi2 sva čez dan večinoma v tistem prostoru, kjer ponoči tudi spimo in čez dan mali spi na najini postelji, ker se mi ga zdi butasto za vsako spanje odlagat v njegovo posteljico. Pa je sodeč po aktivnosti (ne glede na to, da je večinoma v enem in istem prostoru) čisto lepo ugotovil, da se ponoči spi in podnevi razgraja Vso to "pamet" sem pobrala iz Pantleyeve knjige Otroško spanje brez joka v sanje, ki sem jo prebrala šele sedaj pred drugim porodom, prvič sem bila tudi prepametna in ga skoz po rokah vlačila, pa uspavanje v naročju in mi po par mesecih ni bilo več niti malo zabavno, ko je imel 10kg, jaz sem pa pa sredi noči morala nosit v naročju da je zaspal nazaj, ker drugače ni znal zaspati. Ni šanse, da se grem to še enkrat . Dan je za crkljanje, noč pa za spanje vse družine ker tako kot potrebuje otrok svoj miren spanec, tako ga potrebujem tudi jaz, ker lahko samo tako čez dan normalno funkcioniram . Ker se je to uspavanje vedno na daljši čas raztegovalo, tudi po uro sem ga uspavala, pa čez dan dvakrat tako ko je šel spat podnevi in čez čas ne bodo več hodili z dojenjem in flaško spat ker se tudi tega potem rešiti ne moreš ker samo sesanje povezujejo z spanjem, pri 10 mesecih pa res nima več kaj ponoči jesti itd. Mah, kot sem rekla, v prvo sem pogrnila na celi črti in morala potem kasneje vse te razvadice odpravljati, upam da mi bo tokrat lažje in se bom uprla temu cartanju male dišeče štručke točno to... zdaj ko so še tako "lahki" ni problema, kasneje je težava in točno tako kot si opisala mi je zelo všeč in sem nekako razmišljala v tej smeri, da pač že mora otroček nekako sam zaspat v svoji postelji. to pa da mali pojokca pa mislim, da je čisto normalno, marsikdaj se to pri nas dogaja da pojokca na kratko v spanju. itak, da ga ne bom za vsako ven jemala. malo pa tudi mora, ne? komaj čakam, da bo prišla noč, ko ne bo potrebe zvečer vstat, da bomo vsi trije lahko spali v kosu... smo na dobri poti sicer, ampak ko bomo dokončno pa mislim, da bo to poseben užitek.