kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: kodrana namreč zanima me sledeče.. če me sedajle očim zaposli in grem potem jaz takoj na bolniško, bi znalo bit kaj narobe? je kak hakelc? namreč on bi mi nakazoval en, dva meseca plačo, jaz pa bi mu vrnila vse skupaj in še kar bi imel stroškov z mano. vem, da je enzakonito, vendar nekako se more človek znajti. kaj pa če se prijavim na zavod? pa me potem on takoj vzame in zaposli!? sme slišala, da ima delodajalec koristi, če vzame iz zavoda brezposelnega! bi bil problem, ker imam drugo izobrazbo? lahko mi katera pošlje kak link, če kje kaj piše.. ker pošteno povedano, sme že brskala in se nič ne znajdem. se vidi, da mi zakonodaja in te formale zadeve ne ležijo. pojdi na stran zavoda za azposlovnaje ali pa kar pokliči.. Če se prijaviš na zavod,moraš biti nekaj časa prijavljena, da bi on potem dobil kaj zate,če te zaposli, ne vem ali je 0,5 leta ali kako dolgo..pozanimaj se.. izobrazba ni prolem ! tudi če te zaposli in greš takoj na bolniško,pa kaj potem, nihče ti ne more dokazat,da ti dejansko nič ne manjka.. naj ti da fajn visoko plčao, da boš potem imela višjo porodniško Jana in kasso hvala vama. moja zdravnica je itak rekla, da če bom zaposlena, me bo itak dala takoj delat, ker s takimi diagnozami, ki jih imam, itak ne morem delat.. tako da, to sploh ni problem! kasso kako za eno leto? jaz bom itak šla čez recimo 7m na porodniško.. a to se potem vseeno šteje, če bom mela pogodbo za eno leto? sme nameravala,d a me zaposli najprej za 3mesece.. potem pa bi mi podaljšal, recimo.. Ti se zaposli za 1 leto in imej pogodbo o zaposlitvi. Se pravi, da ti bo pogodba potekla med porodniško, kar ne pomeni, da ti 3 mesečno nadomestilo ne pripada. V roku 8 dni po zaključku porodniške pa pejdi na zavod za zaposlovanje in se prijavi kot brezposelna. Pripadajo ti teli trije meseci nadomestila, saj si bila zaposlena za eno leto. Med porodniško tega ne dobivaš, ampak po končani porodniški. Pripada ti tudi, če si npr. najprej zaposlena za 3 mesece in ti potem podaljša še za 9 mesecev. 12 mesecev mora bit neprekinjena zaposlitev. Meni so najprej tubali na našem zavodu, da mi nič ne pripada, ko sem klicala na območno enoto, pa da ja, tako da sem mogla te referentke na naši občini še učit glede tega Jaz ti želim, da takoj po končani porodniški dobiš zaposlitev, a v primeru, da je ne dobiš imaš vsaj par mesecev nek dohodek.
|