|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 3. del
16.2.2010 21:12:33   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Zdej bo na Preverjeno prispevek o porodu na domu - glejte.

gledala in me je ratal strah... user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 651
16.2.2010 21:15:24   
Kati81
Zakaj te je strah?

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 652
16.2.2010 21:20:45   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

Zdej bo na Preverjeno prispevek o porodu na domu - glejte.

gledala in me je ratal strah... user posted image user posted image

mene tudi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 653
16.2.2010 21:21:31   
slomak
joj da si me vidla kako sm bulila v TV user posted image ... ko so kazal mamice in potem še rojene user posted image ...aaaaaa kr otrpnila sm. Ne vem...mogoče zato, ker se bliža jutri in je možno da not ostanem.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 654
16.2.2010 21:28:01   
Lily86
Jaz imam pa ju3 prvi pregled v porodnišnici. Uradno imam rok 17.2., po mojih izračunih in po vseh merjenjih velikosti na utrazvokih pa 23.2. Ampak ker je razlike manj kot 1teden, je uradni datum ostal kar 17.2. Pri nas še ni videti, da bi se kaj dogajalo... Še vedno skačem okrog po trgovinah počnem vse mogoče, me pa res že fajn pritiska navzdol, medenične kosti ful bolijo, pa tisti scenarij, da šepam par korakov ko nekaj časa sedim ali ležim, mi je tudi znan user posted image . Sicer pa sva z user posted image sklenili dogovor, da pride enkrat od petka naprej, ko se horoskop prevesi v ribico.

Sem pa bila danes na predavanju o handlingu dojenčkov. Ful zanimivo, kako lahko mali prijemi na primer pri previjanju in dviganju dojenčka, spodbudijo pravilen razvoj in motoriko. Nekaj smo tudi praktično delali na pupah, ena mamica pa je bila tam s svojim dojenčkom. Po porodu definitivno še gremo.

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   [Brisano sporočilo]
16.2.2010 21:29:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu slomak)
  Neposredna povezava do sporočila: 656
16.2.2010 21:33:37   
Kati81
zimska, pri nas ne dovolijo jesti, zaradi možnih zapletov potem in če je slučajno potrebna anastezija. Saj recimo tudi pred operacijami ne smeš jesti. Saj po eni strani je prav tako, za vsak slučaj.

Neposredna povezava do sporočila: 657
   [Brisano sporočilo]
16.2.2010 21:37:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 658
16.2.2010 21:51:41   
mucica2

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 17.2.-slomak, rožca26 (ctg+pregled), lunca83 (ctg+pregled), Tinca Malinca, ČikaPika (ctg), zimska, Lily86

18.2.- babajči (porod - CR)user posted image , Bauky (ctg)
19.2.-mucica2 (ctg v P), Jada82 (ctg v P)
22.2.- Astralis, seya

24.2.- rožca26
26.2.- mavo  (porod - CR)
4.3. - rožca26 (CR?)

user posted image   

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 659
16.2.2010 21:52:12   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

No, da se še jaz javim kak je bilo na pregledu v P, kjer sem bila 5 ur user posted image user posted image user posted image

V bistvu je tako, da je naša pupika težka že 3300g user posted image user posted image user posted image  in da se ona pri meni počuti prav fajn (pretoki so ok, plodovna voda je primerna, aktivna na turbo ...). Skratka nič ne kaže, da bi šla ona kej kmal vn user posted image  To pa ni ravno ok, ker če ne bo do roka šla ven, mi bodo morali narediti CR teden po roku. Kar pomeni, da mam še točno 2 tedna do predvidenega CRja. Tega si pa ne želim - zdej bi res rada rodila vaginalno, sam če ne bo pač ne bo. Kaj mormo. Sem pa na tem pregledu dobila en kup info. o možnem poteku prve nosečnosti in zaradi česa se je zalomilo tko kot se je, tak da bom mela po porodu še ogromno dela z zdravniki. Ma, sej bo.
Drgač pa so me včeraj klicali iz pediatrije in že hotli kar danes Videka operirat na jajčkih (v manj kot enem tednu so me klicaliuser posted image ), sam je bil na srečo še malo prehlajen in pol mu ni bilo treba še it na operacijo. Na srečo jest pravim zato,ker se moram še jest psihično pripravit na to, da ga 1 dan in 1 noč ne bo. Se mi že zdaj smili kak bo.

Aja, pa še to - glede na postavljen datum CRja (ki naj bi bil 1 teden po terminu), so mi zgleda spet prestavili rok na 25.2. user posted image  Zdej pa res ne vem več kaj sm user posted image user posted image user posted image

Ajoj, rožca ... se pa res ne morejo odločit, kaj bi.
user posted image user posted image user posted image zate, user posted image in Vida - da boste vse lepo uredili.

podpis user posted image

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 660
16.2.2010 21:56:56   
mucica2

Jaz tudi še veselo skačem okol, res nobenih znakov še nimam da bo kaj kmalu...zdele sm bla s sestrično pa njenim v harvey normanu, smo vse pregledal, pol sem bla še v bing bangu, se je še user posted image priključu, zdej smo šli pa še na pijačo...zdej pa grem pod tuš sm kar utrujena...danes sem  bila zelo aktivna, sem veliko prehodila, zdej mam pa posledično tako zatečene roke...ampak sej bo minilo...kmalu...

je reku user posted image da juter mam prepoved da rodim, in sicer zato, ker mu je en sodelavec reku (k ma jutr rojstni dan), da če pa juter rodim je pa ziher on (sodelavec) mel prste vmes...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nč lepo bodite...se javim spet jutri...bom še ziher tu...lahko noč

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 661
16.2.2010 23:00:56   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Midva z user posted image pa prihajava pravkar iz pustne povorke (seveda sva sodelovala le kot gledalca user posted image ).
Zdej sva pojedla: segedin in krompir, zdej pa pečem še štrudel (made by Lidl user posted image - k pride ful poceni cca 1,5 €).

Kako lepo je če je moj user posted image doma, ahhhh user posted image user posted image user posted image ... zdej se že igra z user posted image ...
Aha in kavica je že skuhana... evo, evo že grem...user posted image

Joj, si ti en dobrovoljček, me prav v dobro voljo spraviš s takimi posti user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 662
16.2.2010 23:03:01   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: busybee882006

Evo naju doma!

Kratek povzteke
kot veste sem si zelo prizadevala, da bi videla otvoritev olimpijskih iger in tako se mi je tudi sešlo. Že b petek zvečer me je začelo malo ščipati in trgati na 6 min, vendar je potem vse presahnilo. Lepo sem se šla stuširati, glavo umit, nohte nalakirat in spat. Okoli 2 zjutraj pa akcija na 5 min, vendar sem si ogledala otvoritev, uredila farmo in ob 5. zjutraj šla zbudit user posted image . zbudila punčki, jih peljala k tašči, midva pa v P. V sprejemni so mi povedali, da sem odprta 4 cm in imam popadke na 5 min, peljali me gor, kjer so me sprejeli. Čakala na porodno sobo 3 ure - v soboto je bilo noro - porod na porod. Ob 9.20 prišla v porodno, 9.25 predrli mehur, Brina se je temeljito pokakala v plodovnico, 9,50 so se začeli tisti pravi popadki, 10,38 rodila - brez protiboličinskih zdravil ali umetnih popdatkov. Vsega skupaj 10 popadkov brez maske, 4 z masko in še 4 da se je rodila Brina - manj kot 20 popadkov.

Z Brino sva bili na oddleku C, kot že prej obakrat - jaz sem tam res zadovoljna z vsem, predvsem pa z osebjem.

Aja!
Babci je bilo ime Marinka Kralj in je bila super.

LP Vsem!

Vav, tole je bilo pa super in ekspresno!!! Bravo in hvala za lepo porodno zgodbico, nam dajejo upanje ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu busybee882006)
Neposredna povezava do sporočila: 663
16.2.2010 23:07:19   
Jada82

Danes sem bila pri svoji zdravnici, crp imam 14, kar pomeni, da ni bakterije v krvi ampak navaden prehlad. AB so torej izključeni, super! Počasi gre na bolje, še kašljam, malo me še peče grlo in iz nosa mi teče 100 na uro.
Jada - lekadol lahko jemljeva, nos pa pucaj s fiziološko (Operil NE!), za grlo sem začela lizat Granobil - pomaga predvsem ponoči, ko nisem mogla spat, ker me je pekla žrelnica.

Jutri imam pregled, čez 2 dni pa PDP. Držim pesti za vse, ki nas najtežji del še čaka...

Ja, sej danes sem en Lekadol že vzela, drugač sem pa že pol ta velikega kozarca domačega medu pojedla .... je šla spet 1 kg gor, ampak kaj mormo.
Za nos imam pa fiziološko od Nivee - nič ne pomaga user posted image - to me najbolj jezi ... zdaj pa mi hoče še na kašelj udarit, upam, da ne bo user posted image user posted image

No, sicer pa super, da ti gre na bolje in da je "zgolj navaden prehlad"user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 664
16.2.2010 23:08:22   
Jada82

joj da si me vidla kako sm bulila v TV user posted image ... ko so kazal mamice in potem še rojene user posted image ...aaaaaa kr otrpnila sm. Ne vem...mogoče zato, ker se bliža jutri in je možno da not ostanem.

Ja, isto je bilo meni kar malo težko pri srcu .... aaaaa, tudi nas to zdaj čaka ... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 665
17.2.2010 6:11:20   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Ja, isto je bilo meni kar malo težko pri srcu .... aaaaa, tudi nas to zdaj čaka ... user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja in kar je najhuje, da vsi tako težko čakajo na to, se veselijo, nas non stop klicarijo da kdaj bo - nas pa čaka ena najtežjih bolečin v življenju user posted image user posted image BRRRRR

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 666
17.2.2010 6:14:57   
ČikaPika
Pa tist glede rezanja presredka - ste vidle? Pri nas skoraj splošna praksa...

Mi je razlagal user posted image o tem rezanem presredku...
V Italiji npr obstaja veliko žensk ki imajo stomo - vrečko, ker jim nočejo rezat presredka, zato pa jim vse tako raztrga črevesje, da se tega sploh ne da več popravit in morajo ženske do konca življenja imet stomo (vrečko). Zato pa se tam ženske tudi množično odločajo za carski rez - ki je zato tam čisto normalen...

Jaz raje vidim da me razrežejo, kot bi bila nepopravljivo raztrgana. Tistih par šivov bom pa ja že preživela...

Neposredna povezava do sporočila: 667
17.2.2010 6:19:46   
ČikaPika
No, da še pozdravim ... jutro user posted image

Sem cela nervozna k mam pregled danes... zbujena že od 4 h in me kar nekaj špika spodaj - ne vem al od živcev al od včerajšnjega segedina al kaj user posted image
Bojim se da bo CTG pokazal spet ravno črto, ali pa če bo že pokazal spet popadke, da pa bom jaz še totalno zaprta user posted image ... ali pa da me bo slučajno noter obdržal - bognedaj BRRRRuser posted image
Skratka - en kup enih strahov...

Zdej morm it nekaj pojest, da me sestra spet ne bo kregala na CTG-ju in pol se šibnem gužvat na CTG - danes bo baje ena velika gužva tam....

In če ne ostanem v P, grem k noni na kosilo user posted image ...

Se javim kaj tekom dneva (upam user posted image )...

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 668
17.2.2010 7:44:41   
valentinčica30

Sem cela nervozna k mam pregled danes... zbujena že od 4 h in me kar nekaj špika spodaj - ne vem al od živcev al od včerajšnjega segedina al kaj user posted image
Bojim se da bo CTG pokazal spet ravno črto, ali pa če bo že pokazal spet popadke, da pa bom jaz še totalno zaprta user posted image ... ali pa da me bo slučajno noter obdržal - bognedaj BRRRRuser posted image

Zdej morm it nekaj pojest, da me sestra spet ne bo kregala na CTG-ju in pol se šibnem gužvat na CTG - danes bo baje ena velika gužva tam....

Le pogumno in brez straha bomo pesti držale in navijale.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 669
17.2.2010 7:50:25   
Aja1
Srečno vsem danes na pregledih. user posted image Bo danes kakšen bov dojenček?

Jada - zakaj ne uporabiš Operila? Jaz sem ga v obeh nosečnostih 1x nadan (zvečer), da sem lahko vsaj spala. Tudi G. so mnenja, da ga v zmernih količinah lahko.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 670
17.2.2010 7:52:44   
Aja1
Zimska- kam boš šla rodit? Pa če hočeš EA pejt kmalu od doma, ne čakat, ker pol bo lahko že prepozno za EA.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 671
17.2.2010 8:48:03   
Jada82

Držimo pesti, da bi bila odprta in da bi te kar rodit dali!!!!! Mogoče pa bo!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 672
17.2.2010 8:55:21   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Jada - zakaj ne uporabiš Operila? Jaz sem ga v obeh nosečnostih 1x nadan (zvečer), da sem lahko vsaj spala. Tudi G. so mnenja, da ga v zmernih količinah lahko.

haha, zato ker ga nimam doma, tist od Nive-e pa sem imela, sicer pripravljeno za user posted image , pa bom kar sama uporabljala user posted image user posted image

Sicer sem pa danes nekoliko bolje, tudi spala sem bolje ... nos se je kar malo odprl, zdaj je tko, normalno zamašen z občasnim odpiranjem. Včer po 10. zvečer se je čudežno odprl in potem sem bila cela zadovoljna ... kolk malo rabimo za user posted image Tako da sem potem lažje zaspala. Mislim, da zdaj bo šlo pa le še na bolje, jeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako da ... zaradi mene, če že danes rodim, hehe.
Kje pa je Mucica? Ali že rojeva? user posted image user posted image user posted image Držimo pesti, da bo kakšna fajn novička.

Midva z mojim user posted image pa ravno ugotavljava, kako je vsak dan enak: vstaneva, zajtrkujeva, računalnik, kosilo, pojeva, pospraviva, spet računalnik, tv, kakšna zdavnloadana nanizanka (trenutno House), potem je večer, tv, spat ... in jovo na novo ....
Tako da, danes greva mal v akcijo, hehe, če drugega ne, peš do tašče po eno pecivo, k je spekla, pa na komunalo peljat ene smeti še od selitve pa avto oprat (je moj včer wap kupil...). Pa da bom jaz malo zunaj ... mogoče pa kaj pospešimo user posted image user posted image ... pobožne želje, ja, vem ... user posted image user posted image

No, zaenkrat vas pozdravljam, se pa danes definitvno še oglasim ...

Aha, drugače sem še vedno 2v1 kinderjajček, brez sprememb, nič špikanja, nič .... vse ok, še trebuh me več tolk ne moti ... dlje kot gre moja nosečnost, bolje se počutim ... zanimivo, a? user posted image
No, se tipkamo! user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 673
17.2.2010 9:04:04   
mucica2

srečno na pregledu, pa upam da bo kaj in boš kmalu zibala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 674
17.2.2010 9:11:01   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Kje pa je Mucica? Ali že rojeva? user posted image user posted image user posted image Držimo pesti, da bo kakšna fajn novička.

evo mene, nč bat, jaz bom tukaj do konca z vami...po moje bom seznamčke uredila do konca, ko bo pa konec in boste vse rodile, bom pa mela prosto, da grem jaz tudi...user posted image user posted image user posted image user posted image

danes sem kar dobre volje, k sm dober spala, pa sam enkrat sm šla na wc, me je še moj pohvalu glede tega user posted image user posted image

zdej sm pozajtrkovala, pa malinov čaj skuhala, zdej sm pa rekla da moram mal na RR pogledat, da vidim kaj se dogaja...pa vidim da zaenkrat še nč novega...zdej morem it pa posodo umit, pa oblečt pa zobe umit, pol grem pa knjigo naprej brat (berem od agathe cristie Nemesis)...sej druga tako nimam za delat....joj kako se mi dnevi vlečejo...pol po kosilu me pa pride moj iskat k grema nekaj v konjice kupit...tako da upam da bo dan vsaj kolikor toliko hitro minil...

aja znakov nobenih...čisto super se počutim...čedalje boljše...

sm se odločla da se ne bom več sekirala pa kdaj bo, ker sam otročku škodim če sm nervozna, hitreje pa zarad tega ne bo šlo, tako da...user posted image

nč grem posodo umivat, se javim kasneje

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?