Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 8:01:34
|
|
|
|
ČikaPika
|
...Jutro... Slomak, veš da niti pomislila nisem da bi me lahko obdržali v P ... zdej pa k si rekla, bom pa vseeno vzela torbo s sabo... za vsak slučaj... Jaz tako slabo spim - sploh zadnji teden... . Zbujam se na cca 1,5h... hodim na wc vsaj 3x na noč, kosti me bolijo za popi.... (a tudi vas bolijo kosti?), da ne govorim kako boli ta sramna kost ... Sej vem da mate tudi ve te probleme ... ma sem se morala kr malo potožit ... Pri nas v Postojni kar sneg naletava, pa sploh ni napovedan . Jz ga mam res dost za letos...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 8:46:57
|
|
|
|
slomak
|
jutro... ja čikapika možno je veš...jest mam amnio, kjer ti pregledajo plodovnico in kolk in če si odprta...zato kr vzami s sabo torbo, za vsak slučaj.. kosti ja..mene tudi bolijo, recimo, če se obrnem iz boka na bok boli ko sploh mi pa trebuh otrdeva fuuuulll...dons mi je pa tamala še pomoje roko stegnila al nekako glavo obrnila spodaj v medenici da sm vse zvezde vidla ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 8:54:35
|
|
|
|
Jada82
|
Dobro jutro! Samo na hitro se javim, ker moram zajtrkovat, potem pa imam ctg. Meni se je stanje čisto umirilo, nobenega špikanja več, nobenih bolečin, nič ... tako da, pomoje še neki časa ne bom videla Sem kar mal žalostna Prevladuje pa prehlad, spala sem grozno slabo, zbujena od pol 3h do pol 6h, kriza, zraven pa glava bolela ... me kar obvaduje. Mislim, da bom vseeno kakšen lekadol vzela, drugače žal ne gre. Dihat pa še kar ne morm. Včer sem sicer neki s fiziološko, pa ni bilo čisto nič boljš No, pejmo neki dobrga pojest, bom takoj boljše volje Se tipkamo kasneje, ko se vrnem! papap
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 9:06:04
|
|
|
|
ursulina
|
jada, saj lahko vzameš lekadol, zakaj pa ga ne bi? to lahko brez problema. jaz sem imela med obema nosečnostima tudi AB Hiconcil - zaradi groznega kašlja in vročine, ker je bolje zdraviti, kot pa predolgo biti bolan ali celo z vročino... sem pač zimska nosečka obakrat z Lekadoli te nafilajo v P po porodu, če imaš bolečine pri krčenju maternice ali zaradi šivov, čeprav pri zelo močnih bolečinah vsem ne primejo, no hočem reči, tudi ko začneš dojit - pa jih lahko jemlješ, tako da zdaj ko je še zadnje dni v trebuhu pa sploh ni nič narobe... zdaj pred porodom pa je sploh treba poskrebti za dobro kondicijo. mene je danes grozno bolela glava zjutraj, je sicer ponehalo in nisem vzela, ampak če bo slabše pa se ne bom matrala in vzela Lekadol... za nos pa jaz uporabljam Sterimar, se super očisti in res je čisto naravno... tako da toplo priporočam! vsem želim lep dan, pa hitro akcijo, če bo katera šla kar dokončno po
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 9:45:22
|
|
|
|
Tinca Malinca
|
Dobro jutro ! ČikaPika! Dobro opravi ... pa če te bodo obdržali v P, boš vsaj kmalu cartala svojega . Jada, tvoje telo bi se verjetno rado pozdravilo preden te preseneti z najlepšim na svetu ... a ne. Mogoče je pa bolje tako... Slomak, močno upam, da se bo jutri kaj dogajalo, jaz si res ne želim preveč, da bi šla tam kakšnih 10 dni čez rok. Ma - če bom, pa bom; narava bo že vedela, kaj dela .
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 9:48:24
|
|
|
|
Tinca Malinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika Jaz tako slabo spim - sploh zadnji teden... . Zbujam se na cca 1,5h... hodim na wc vsaj 3x na noč, kosti me bolijo za popi.... (a tudi vas bolijo kosti?), da ne govorim kako boli ta sramna kost ... Sej vem da mate tudi ve te probleme ... ma sem se morala kr malo potožit ... Jaz tako na obroke spim že kakšen mesec, mora biti že neka posebna sreča, da mi uspe prespati 3 ure v kosu. No, danes sem lepo spočita . Kosti nam pa verjetno hočejo pokazati, kdo je šef . Mislim, da je ni nosečke, ki jih tik pred zdajci ne bi dodobra čutila.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:25:36
|
|
|
|
slomak
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca Slomak, močno upam, da se bo jutri kaj dogajalo, jaz si res ne želim preveč, da bi šla tam kakšnih 10 dni čez rok. Ma - če bom, pa bom; narava bo že vedela, kaj dela . ja veš mene je bol strah če bi vedla kdaj točno bom rodila, kot recimo jutri, ker obstaja možnost..., če bi me pa kar presenetilo pa mislm da me ne bi blo tolk strah... ah sej bo, sam da bo vse ok... a ne?
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:35:03
|
|
|
|
mucica2
|
Pozdravček še od mene!! Sem lih kar prišla domov iz P, kjer sem imela CTG, pol pa je G sam pogledu pa je reku da je mal visok pulz imel , ampak je pa tako brcal skoz...jst sm pa še čokolado prej jedla da ja ne bo spal, hehe...pol druga pa nč kaj, kontrola spet čez 3 dni, če ne bo prej kaj...ampak znakov nobenih, tako da upam da res ne bom kje do marca čakala... sm že tako neučakana da groza...pa še spati danes nisem mogla, pa kr naprej na wc, ne vem kaj mi je blo...se m zdi da vedno kadar mam pregled sem nekako nervozna, tako da še spati ne morem...zdej sem pa taka kot kak mesečnik...mah bom šla popoldne kako kitico...oziroma bom mogla it...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:40:31
|
|
|
|
mucica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: slomak IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca Slomak, močno upam, da se bo jutri kaj dogajalo, jaz si res ne želim preveč, da bi šla tam kakšnih 10 dni čez rok. Ma - če bom, pa bom; narava bo že vedela, kaj dela . ja veš mene je bol strah če bi vedla kdaj točno bom rodila, kot recimo jutri, ker obstaja možnost..., če bi me pa kar presenetilo pa mislm da me ne bi blo tolk strah... ah sej bo, sam da bo vse ok... a ne? jst tudi tako čakam kdaj bo...čeprav res pač ko bo bo, sam da bo vse ok... ampak res si ne želim čakat predolgo...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:43:21
|
|
|
|
Bauky
|
Zdaj nas je pa res že zelo malo tukaj ... se moram še jaz malo oglasiti Dobro jutro! Moram pojamrat, da se danes ful slabo slabo ... najslabše do zdaj....sem šla od 23 v posteljo, se nisem mogla nikakor namestiti, sem vstala , šla v dnevno kr en film gledat ... vmes mi je pa taaaakkko trebh otrdeval, da še nikol tako... no pol sem bila pa res že zaspana in sem šla ob 2 spat in se s presledki slabo spala do 9. In zbudim se v spet zasneženo jutro... ja sneg kar lepo naletava.... a, je bil sploh napovedan? Jada, jaz sem si v nos špricala kar Olyinth, pa mi je ful pomagal.... sicer mi je v lekarni rekel, da ne smem pretiravat, in res sem samo zvečer, da sem lahko ponoči dihala. No pa tud lekadol lahko vzameš, no pa tud ne pretiravaj, pa bo... Mene tudi tako medenične kosti bolijo, pa trebuh mi še zmeraj otrjuje, ampak našega pa HB še ful čutim ... Dajte mi družbo delat.... se beremo.... Lep dan vam želim .... pa veliko maškar in krofov....
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:43:32
|
|
|
|
mucica2
|
PREGLEDI: 16.2.- rožca26 (pregled v P), Jada82 (ctg), seya (ctg) 17.2.-slomak, rožca26 (ctg+pregled), lunca83 (ctg+pregled), Tinca Malinca, ČikaPika (ctg) 18.2.- babajči (porod - CR) , Bauky (ctg) 19.2.-mucica2 (ctg) 22.2.- Astralis 26.2.- mavo (porod - CR)
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:45:55
|
|
|
|
mucica2
|
jst pa sploh ne vem kaj me tako boli v levi nogi na pregibu, ampak včasih me tako da če nekaj časa na boku ležim se skoraj obrnit ne morem pa ko vstanem sem tako kot da bi bila stara 100 let, dokler se malo na razhodim... kak je fajn mal pojamrat..čeprav tud mojmu kr povem če me kaj matra, kaj naj ve....
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:47:36
|
|
|
|
Bauky
|
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 Pozdravček še od mene!! Sem lih kar prišla domov iz P, kjer sem imela CTG, pol pa je G sam pogledu pa je reku da je mal visok pulz imel , ampak je pa tako brcal skoz...jst sm pa še čokolado prej jedla da ja ne bo spal, hehe...pol druga pa nč kaj, kontrola spet čez 3 dni, če ne bo prej kaj...ampak znakov nobenih, tako da upam da res ne bom kje do marca čakala... sm že tako neučakana da groza...pa še spati danes nisem mogla, pa kr naprej na wc, ne vem kaj mi je blo...se m zdi da vedno kadar mam pregled sem nekako nervozna, tako da še spati ne morem...zdej sem pa taka kot kak mesečnik...mah bom šla popoldne kako kitico...oziroma bom mogla it... Hoj, eno vprašanje imam za tiste ki ste že večkrat bile na ctg.. ker je sem bila do zdaj samo 1x. A je tud kateri pulz padel za moment na 50-60. Kaj to pomeni? Sem sicer vprašala, pa so rekli da je ok.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:47:37
|
|
|
|
mucica2
|
ja pa moje spanje, tud ponavadi na obroke, ampak čisto odvisno včasih se zbudim samo dvakrat v noči, pa lepo spim, včasih pa sploh ne gre....mogoče za kako urco pol se pa premetavam kako uro, pa tako naprej...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:53:18
|
|
|
|
Bauky
|
Tud jaz ne bi rada čakala ene 10 dni po pdp... kaj mora bit to en živčna vojna... sam si živčen, pa strah te je, pol pa še vsi okol te sprašujejo, kdaj boš ..... Kolegica je imela prejšnji torek (9.2) pdp, pa je božica še vedno 2v1, se mi kar mal smili... pa še nič se ji ne dogaja. Sem vprašala mojo G, kok časa po pdp sicer še čakajo... pa je rekla da en teden, potem pa kar sprožijo in več ne čakajo... da je čist brezveze, ker je itak že pripravljen.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:56:09
|
|
|
|
Tinca Malinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 jst pa sploh ne vem kaj me tako boli v levi nogi na pregibu, ampak včasih me tako da če nekaj časa na boku ležim se skoraj obrnit ne morem pa ko vstanem sem tako kot da bi bila stara 100 let, dokler se malo na razhodim... kak je fajn mal pojamrat..čeprav tud mojmu kr povem če me kaj matra, kaj naj ve.... Itak, naj vejo, kako nam je . Jaz tudi ne šparam z jamranjem
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 10:57:25
|
|
|
|
Tinca Malinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Sem vprašala mojo G, kok časa po pdp sicer še čakajo... pa je rekla da en teden, potem pa kar sprožijo in več ne čakajo... da je čist brezveze, ker je itak že pripravljen. No ... če je tako, potem do marca menda ne bomo čakale .
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:25:54
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 Pozdravček še od mene!! Sem lih kar prišla domov iz P, kjer sem imela CTG, pol pa je G sam pogledu pa je reku da je mal visok pulz imel , ampak je pa tako brcal skoz...jst sm pa še čokolado prej jedla da ja ne bo spal, hehe...pol druga pa nč kaj, kontrola spet čez 3 dni, če ne bo prej kaj...ampak znakov nobenih, tako da upam da res ne bom kje do marca čakala... sm že tako neučakana da groza...pa še spati danes nisem mogla, pa kr naprej na wc, ne vem kaj mi je blo...se m zdi da vedno kadar mam pregled sem nekako nervozna, tako da še spati ne morem...zdej sem pa taka kot kak mesečnik...mah bom šla popoldne kako kitico...oziroma bom mogla it... Hoj, eno vprašanje imam za tiste ki ste že večkrat bile na ctg.. ker je sem bila do zdaj samo 1x. A je tud kateri pulz padel za moment na 50-60. Kaj to pomeni? Sem sicer vprašala, pa so rekli da je ok. Meni sicer ni padel tako nizko, je pa za trenutek kar prenehalo kazat utrip. Sem prašala mojega pa mi je razložil, da to ni nič nevarno, ker pride le do slabega kontakta in pol pokaže tko... Itak pa ti zdravnik ali babica pogleda ta CTG listek in če nič ne komentira pol pa sploh ni nič ... tko da brez skrbi .
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:26:25
|
|
|
|
mucica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Sem vprašala mojo G, kok časa po pdp sicer še čakajo... pa je rekla da en teden, potem pa kar sprožijo in več ne čakajo... da je čist brezveze, ker je itak že pripravljen. No ... če je tako, potem do marca menda ne bomo čakale . jah men pa je moja rekla da 14 dni po roku počakajo oziroma do 14 dni, tako da se čisto lahko zgodi da bom marčevka
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:27:27
|
|
|
|
Bauky
|
Prej mi je pa med službo prinesel krofe in sem enga mogla takoj zmazat.... mmmmm je bil dober ker je čist frišen. Jaz se pa ubadam zdaj z mojim zeeelo povečanim izcedkom... že zjutraj ko sem šla na wc, in se obrisala ga je blo ful, potem prejle, ko sem samo iz stola vstala, se mi je tud kar mal vlilo in ni bla voda, ampak kot belkast izcedek... Mislite da je to to.....? Ja kaj čmo... zgleda da se je tudi pri nas že nekaj začelo: izcedek, trebuh mi ful otrdeva, ampak naše dete notri pa tudi še skače.... mogoče pa bo kar skočil ven .
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:29:45
|
|
|
|
mucica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika IZVIRNO SPOROČILO: Bauky IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 Pozdravček še od mene!! Sem lih kar prišla domov iz P, kjer sem imela CTG, pol pa je G sam pogledu pa je reku da je mal visok pulz imel , ampak je pa tako brcal skoz...jst sm pa še čokolado prej jedla da ja ne bo spal, hehe...pol druga pa nč kaj, kontrola spet čez 3 dni, če ne bo prej kaj...ampak znakov nobenih, tako da upam da res ne bom kje do marca čakala... sm že tako neučakana da groza...pa še spati danes nisem mogla, pa kr naprej na wc, ne vem kaj mi je blo...se m zdi da vedno kadar mam pregled sem nekako nervozna, tako da še spati ne morem...zdej sem pa taka kot kak mesečnik...mah bom šla popoldne kako kitico...oziroma bom mogla it... Hoj, eno vprašanje imam za tiste ki ste že večkrat bile na ctg.. ker je sem bila do zdaj samo 1x. A je tud kateri pulz padel za moment na 50-60. Kaj to pomeni? Sem sicer vprašala, pa so rekli da je ok. Meni sicer ni padel tako nizko, je pa za trenutek kar prenehalo kazat utrip. Sem prašala mojega pa mi je razložil, da to ni nič nevarno, ker pride le do slabega kontakta in pol pokaže tko... Itak pa ti zdravnik ali babica pogleda ta CTG listek in če nič ne komentira pol pa sploh ni nič ... tko da brez skrbi . men je pa rekel da je bil danes mal visok, če sem kaj razburjena, sam ni pa povedal koliko...ampak po moje je od tega k je razgrajal ko nor...najverjetneje če bi blo kaj narobe me ne bi čez tri dni naročil
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:30:44
|
|
|
|
Bauky
|
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Sem vprašala mojo G, kok časa po pdp sicer še čakajo... pa je rekla da en teden, potem pa kar sprožijo in več ne čakajo... da je čist brezveze, ker je itak že pripravljen. No ... če je tako, potem do marca menda ne bomo čakale . jah men pa je moja rekla da 14 dni po roku počakajo oziroma do 14 dni, tako da se čisto lahko zgodi da bom marčevka Ja, vsak ima svoj pristop in način dela.... 14 dni halooo....
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:32:57
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Jaz se pa ubadam zdaj z mojim zeeelo povečanim izcedkom... že zjutraj ko sem šla na wc, in se obrisala ga je blo ful, potem prejle, ko sem samo iz stola vstala, se mi je tud kar mal vlilo in ni bla voda, ampak kot belkast izcedek... Mislite da je to to.....? Ja kaj čmo... zgleda da se je tudi pri nas že nekaj začelo: izcedek, trebuh mi ful otrdeva, ampak naše dete notri pa tudi še skače.... mogoče pa bo kar skočil ven . Jz mam to zadnji mesec... včasih kak dan je res grozno, kot bi mela menstruacijo , sam da je belo rumene barve... kak dan pa manj... Ja, po moje se vse to pripravlja...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:33:13
|
|
|
|
mucica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Prej mi je pa med službo prinesel krofe in sem enga mogla takoj zmazat.... mmmmm je bil dober ker je čist frišen. Jaz se pa ubadam zdaj z mojim zeeelo povečanim izcedkom... že zjutraj ko sem šla na wc, in se obrisala ga je blo ful, potem prejle, ko sem samo iz stola vstala, se mi je tud kar mal vlilo in ni bla voda, ampak kot belkast izcedek... Mislite da je to to.....? Ja kaj čmo... zgleda da se je tudi pri nas že nekaj začelo: izcedek, trebuh mi ful otrdeva, ampak naše dete notri pa tudi še skače.... mogoče pa bo kar skočil ven . tudi jaz imam ful izcedka...ampak je tak rumen...pol matra me pa danes čisto nič ne...razgraja pa tudi....pol pa upam da tud moj kr skoč vn.... (pobožne in optimistične misli)
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 3. del 16.2.2010 11:34:34
|
|
|
|
mucica2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Sem vprašala mojo G, kok časa po pdp sicer še čakajo... pa je rekla da en teden, potem pa kar sprožijo in več ne čakajo... da je čist brezveze, ker je itak že pripravljen. No ... če je tako, potem do marca menda ne bomo čakale . jah men pa je moja rekla da 14 dni po roku počakajo oziroma do 14 dni, tako da se čisto lahko zgodi da bom marčevka Ja, vsak ima svoj pristop in način dela.... 14 dni halooo.... ja tako da če štejem od danes 14 dni pol pridem lih v marec (sam to je v primeru da je vse ok)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?