|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
10.2.2010 22:16:41   
Anonimen
Ah, jaz sem pa tako žalostna. Kot sem že napisala, se trudim dojiti, pa ponoči mi teče iz dojk, podnevi pa je dopoldne ok, po 15h pa imam očitno premalo mleka in čeprav se trudim, da mi user posted image  sesal, da bi mi posledično nastajalo več mleka, tega očitno ni dovolj al jaz ne vem kaj user posted image user posted image user posted image . Po 14h je user posted image  samo jokcal in hotel sesati pa si rokice tlačil v usta. Sicer mi je iz druge dojke tudi pritekla kakšna kapljica, tako da videti je bilo, da je mleka dovolj, a so bile dojke čisto izčrpane od celodnevnega sesanja, medtem ko je user posted image  še vedno hotel sesati. Srce se mi je trgalo in na koncu sem mu pripravila 60 ml Actimila, ki ga je spil na dušek in potem mu je šel čez NOS ven in čez usta. Bogi. Jaz sem pa bila prepričana, da se čez dan hoče crkljati in da ga krčki dajejo...user posted image  Kolk sem glupa! Je bil pa lačen. Sedaj pa imam slabo vest in bi se najraje zjokala user posted image user posted image user posted image  na ves glas!

Kako user posted image  naj vem ali imam dovolj mleka ali ne? In kdaj ga krčki in kdaj joka ker je lačen?

Saj to sem že spraševala, ampak kako ve, ki dojite, veste, da imate DOVOLJ mleka? Kako se to ve? Moj user posted image  pridobiva na teži, a ker mu dodajam od 30 do 60 ml na dan, ne vem ali je to tudi na račun dodatka... 

(odgovor članu marijaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1026
11.2.2010 8:50:15   
ALEXI M.
jaz sedaj vem po polulanih in pokakanih pleničkah... dvom je pa tko vedno prisoten...sicer je pa tudi moj 24 ur priklopljen na zizike user posted image  

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
11.2.2010 9:30:30   
grahek85
Živjo!

Naš prins več noče zjutraj po prvem podoju (med 5h in 6h) spat in se meni precej pozna, sem veliko bolj utrujena. V bistvu čez dan skoraj več nič ne spi. Posledično je tudi veliko bolj tečkast zvečer user posted image

Kia, tole je zate:

Kako pa mati najbolj enostavno ve, da otrok dobiva dovolj mleka?
  • štejemo polulane plenice (najmanj 5)
  • štejemo pokakane plenice (v prvih tednih najmanj 2, po 6. tednu lahko tudi na nekaj dni, toda takrat mora biti blato obilno)
  • otrok pridobiva na teži v prvih treh mesecih NAJMANJ 450 g na mesec. Torej najmanj 110g-115g na teden. Pridobljeno težo računamo od NAJNIŽJE teže, ne od porodne. Od tretjega do šestega meseca najmanj 80g in od šestega meseca dalje najmanj 50g na teden.
  • dojenček se pogosto in pravilno doji
  • ima zdrav videz, ima napeto kožo, zdravo barvo, raste v dolžino in se mu veča obseg glavice
  • dojenček je živahen in dejaven

Če veliko ziza, še ne pomeni, da nima dovolj. Mogoče je v igri prihajajoči skok v rasti, takrat veliko ziziajo, da povečajo ponudbo. Poleg tega - kar je bistveno - zizanje ni samo hranjenje ampak tudi nekaj, kar otroka pomiri, ko je v stiski, ko ga kaj boli, ok ga je strah ali ko je utrujen. Na kratko: v tej starosti je ziza (oz. cucelj) skoraj ves njegov svet, ne pa toliko objemi ali poljubčki. Slednje počnemo mame bolj zase kot pa za njih.Čas, ki pa preživi na zizi, torej odraža veliko veliko več kot pa samo lakoto.

Če mu je mlekec tudi čez nosek ven lezel, ga je bilo preveč. V tej starosti še nimajo dobro razvitega občutka sitosti in ne znajo vedno nehati, ko je dovolj. Kar nas spet vrne na to, da lahko zizajo praktično cel dan v eno.

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 11.2.2010 9:33:41 >

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
11.2.2010 10:00:36   
anita goitan
jutro
glede AD3 kaplic al pa D3: jemlje se jih do 1l, oz do zaprtja mečave.

Dojenje: KIA*** kako veš da ni dovolj mlekauser posted image lepo si preberi kar ti je že grahek napisala in IMAŠ dovolj mleka za svojegauser posted image samo ne razmišljaj o tem da ga nimaš, poglej res pleničke, kožo,...sicer si pa mal forum o dojenju preberi: http://med.over.net/forum5/list.php?94

kar pogumno!

Ula spi..jaz na hitro mal pospravila, sedaj pa lačna..ja tokrat sem jaz lačna, pa pa

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 11.2.2010 10:01:20 >

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
11.2.2010 11:04:21   
tweety83
AD3 kapljic jaz naši bejbi ne dajam več - ker jo ful krči mučijo - se dajo dobiti samo D3 kapljice 8A je tisti ki povzroča krčke). Tak da čakam na posvetovalnico....

Sama imam pestunjo in zraven tist listek kako se uporablja,sam meni nikakor ne gre in se mi zdi da je ta mala tak čudno noter naštimana....user posted image Pa ful bi jo rada uporabljala,ker bi mi bilo velik lažje kaj naredit tako...nevem....Če katera "skuži" to stvar naj javi....user posted image

Za pusta bo naša bejba pikapolonica - so imeli v Baby Centru take cartkane kompletke - slinček in kapica in itak da sem ji kupila - pa kaj če je stara samo dva meseca in še ne ve zakaj se gre....Bo pa imela lep spomin - slikice!!!

Ej full mam rada sneg,sam tole je pa že too much - pr nas je kot v sibiriji in sploh ne moreva ven.....user posted image Pa še nahod sem staknila in nevem od kod,glede na to da sem skoz doma.... In nimam pojma kako se naj pozdravim,glede na to da še dvakrat na dan dojim....

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
11.2.2010 11:22:05   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Moj je imel desni kolk 1b pa sem mogla z dvema tetra plenicama povijat.

Tian je imel pa levega 1B in so enako naročili. Tudi v odpustnme pismu je napisano, da to priporočajo.

Pri nas enako.
tinncyka mnenja so očino zelo različna, no jaz sem ga previjala skos široko, zdaj pa ga mam čez dan večina sam v pamperski, ker v unih ga še bolj krči matrajo oz. se ne more tolk razbrcat. Sma pa imela še en uz pa so rekli, da sa oba kolka 1a in da ni treba pretiravat s širokim povijanjem... Ponoči pa ga skos široko povijam. Na odpustnici p piše, da priporočajo siroko povijanje do 3meseca.

Sem zdaj dobila antiflat, zdaj pa me zanima koliko dajete in a pri vsakem obroku? Mojega danes spet tak matra tak da čez 1 uro, ko bo jedel mu dam to zraven pa ne vem koliko biuser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
11.2.2010 11:25:24   
egleria
tweety čajčki, pa kakšen lekadol C ti ne bo škodil..

KIA*** jaz se čisto strinjam z grahek. tudi jaz sem mela včeraj krizo ker se mi je cel dan jokal tak da sem že pripravila aptamil, ampak mi ga potem ni bilo treba uporabit ker se je najedel pri meni in zaspal. če mu je tak teklo ven potem sploh ni bil lačen.. pač popoldne čimveč pristavljaj, veliko pij in poskusi počivat da se ti mleko dela hitreje. saj se bo kmalu uredilo. pač kdaj pride kriza. včasih so dojenčki tudi žejni. jaz mu dam ko vidim da ma suhe ustnice pa je že jedel pri meni, kako majhno žličko čaja iz janeža in kumine pa je kr bolš..

jutri bo pa naš Patrik en mesec star, pa prvo posvetovalnico imamo..

povijanje
: Patrik je mel kolke 1a ampak jaz ga vseeno široko povijam z eno pleničko ker ga je tako lažje primt in tudi hrbtenici dajejo oporo. glede kolkov mi pa nobeden ne more garantirat da če so zdej ok da bojo pol tud..

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
11.2.2010 11:56:43   
Januarčk
Jep, se strinjam - da bo mleka dovolj, je treba čim pogosteje pristavljati, zaužiti čim več tekočine in predvsem - se ne obremenjevati ali je mleka dovolj user posted image .

Imam pa vprašanje za vse, ki dojite oz. si črpate mleko: ali jeste jabolka? Meni tako hudo pašejo, ampak mi jih je patronažna strogo odsvetovala, češ da bomo 100% dobili hude krčke, če bom pojedla že samo en krhelj...... Dovolj, da me je prepričala.. Vse življenje že jem jabolka-če sem par dni zapored brez, sem kar 'bolana' user posted image , tudi ves čas nosečnosti sem jih hrustala, zato me zanima, kako je kaj z vami. Zaenkrat se tolažim s kompotom user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
11.2.2010 11:59:07   
nincrli
Sem neki zanimivga našla, ko sem mal brskala, odgovor ene punce ne nekem forumu, glede krčev:

________________________________________________________________________________
Jaz ti priporočam knjigo "The happiest baby on the block". Razloži par tehnik za pomirjanje otrok:
- od zavijanja oz. povijanja
- guganja
- "neškodljivega hrupa"
- "šškanja" (pššššš)
- in seveda dude:)
Predvsem ti pa malo razloži, zakaj do kolik sploh pride, kolikor pač vejo;)

Naj ne bi bile povezane s hrano, ampak naj bi bil to (pretiran) dziv otroka na spremembo okolja - navajen je bit 24 ur na dan z mamo, zdaj pa je naenkrat v velikem okolju, ki ga ne pozna in ne obvlada in se počuti ogrožen - zato je ves zakrčen in prestrašen in ga tudi dobesedno boli.

Mene je prepričalo to, da v nekaterih kulturah kolik enostavno sploh ne poznajo. Niso na istem koncu sveta in uživajo različno hrano (par plemen v Afriki, kuna Indijanci in eno pleme na Tahitiju, se mi zdi), vendar ko so malo proučevali, kaj jim je skupnega, so vseeno našli par stvari.
Otroček je navajen bit z mamo in je pomirjen, ko jo čuti in ko je okolje čim bolj podobno tistemu v maternici - zato so radi zviti, se na začetku kar bojijo vsega prostora in si ne upajo stegnit rokice, ne marajo čiste tišine ampak so bolj pomirjeni ob zmernem hrupu (tudi takemu, ki bi šel nam na živce;), radi se tiščijo ob mamo, da jo vohajo, čutijo toploto in slišijo bitje srca.

No, jaz sem se tega preventivno držala in moja mala ni nikoli imela krčev. Rekla sem si, da škodit ne more in me nič ne stane, če probam,lahko mi pa precej olajša, če bo stvar delala;) In res so se sosedi samo čudili, kakšen je to dojenček, da nič ne joka... Še zdaj, ko ji rastejo zobki, ne joče, če je pri enem od naju in se carta. Počuti se varno in ve, da je vse ok, čeprav boli...

Dokazat seveda ne morem, da bi sicer imela krče, vendar je pa res, da na začetku ni prenesla, da sem bila stran od nje - tudi čisto malo stran. Ko sem se tuširala, sem jo odnesla v kopalnico, da bi me lahko videla, vendar pa to ni bilo dovolj, saj me ni čutila, vidijo pa itak bolj slabo na začetku... Tako da sem se potem tuširala, ko se je oči vrnil iz službe, hehe;)

Potem je zelo priporočljiva masaža in crkljanje koža na kožo. Midve se še zdaj tako crkljava, ker tako uživa. Predno se greste kopat, se gola stisnita skupaj in zavijta pod odejo, da ga ne bo zeblo in se samo cartajta kakih 15 min. ali pa kolikor vama paše pač;) Če bo dobil zvečer svojo dozo endorfinov (hormoni sreče, ki se sproščajo med drugim ob crkljanju), je manj verjetno, da boste imeli težko noč... Endorfini namreč dokazano zvišujejo prag bolečine in pomirjajo;)

Kadar pa že joka, pa pomaga zibanje, guganje, poplesavanje in nežno poskakovanje (pazi glavico, če še ni 4 m. star). Vendar mora biti dovolj energično, da ga sploh registrira med svojim jokom. Tak da je kaka R&R glasba čisto primerna, pri nas je delovalo. Samo dobro ga drži ob sebe, da mu ne bo kak del telesa mahal okoli. Ampak večini otrok je to všeč:)
Tudi sprememba prostora ali če ga odneseš pred ogledalo dostikrat pomaga (tudi pri večjih otrocih, jaz sem to enkrat izvedla na bratu, se je tako ustrašil svoje razjarjene podobe v ogledalu, da se je v hipu umiril:)

Dojenčki imajo radi okolje, ki čim bolj spominja na maternico, zato so radi zviti in se bojijo vsega prostora okoli sebe, saj so bili večino svojega bivanja v maternici precej stisnjeni in jim je to normalno. Zato se na začetku bojijo stegniti rokico, čeprav to že znajo, ker so to že delali v maternici. Strah jih je prostora, zato so radi zviti in čutijo nekaj okoli sebe, radi so v položaju zarodka, ne marajo čiste tišine, ker je ne poznajo, radi imajo tudi zmeren hrup, ker so ga navajeni iz maternice (uleži se z ušesom na lubijev trebuh, pa boš slišala, da je v maternici vse prej kot tiho, vse naokoli nekaj klokota;) Zato jim je všeč tudi tak hrup, ki nam ni (sesalec,...) Jaz sem se recimo bala, kako se bo moja mala bala, ko bomo morali montirat police, ona je pa super uživala na mojih prsih tik pod steno, kamo sta vrtala in rezala deske bratec in lubi...

Eni pravijo, da na ta način razvadiš otroka, jaz pa verjamem temu, da mu s tem daš občutek varnosti in si zato sam prej upa v svet kot pa če ga nimaš na rokah, dokler to potrebuje. Saj potem ne rabi več toliko, vedno manj, razen če je kaj bolana in se mi zdi, da se nič ne razvadi...

Tak da jaz bi ti svetovala, da probaš še to, ker je čisto neškodljiva metoda, nič ne daješ v hrano, nobenih kapljic, čajev, ničesar "nenaravnega". Skratka, svojemu otroku na ta način ne moreš škodit, lahko pa pomaga. Eni prisegajo na kaplice, drugi pravijo, da so samo "blažev žegn". Jaz nisem probala, ker mi hvalabogu ni bilo treba. Je pa vse za poizkusit;)

Meni se je življenje drastično spremenilo, ko je mala prvič 3 ure spala, v tem času pa sem jaz sešila sling. Od takrat dalje, če je bila zmatrana, pa ni mogla zaspat ali je bila razdražena ali prestrašena ali karkoli, sem jo lahko dala lepo not in se je takoj umirila in navadno takoj zaspala, kot bi jo izključil! Neverjetno, kako je to delalo! Če je bila res kriza, sem ji dala še dudo in se malo sprehajala z njo gor in dol ali jo malo gugala, pa je bilo. Pa tudi za nosit otroka naokoli je zelo praktičen, jaz ga zato še vedno uporabljam, mirit je ni več treba s tem.

Je pa treba bit malo prilagodljiv, otroci grejo čez različne faze in en čas bo palila ena stvar, kasneje pa druga.
___________________________________________________________________________________________

Sem pa pri mojem opazla, da se včasih krči in zvija v postelji al pa v ležalniku, ko ga pa dvigneš je pa kar boljeuser posted image No včasih pa se tolk zvija, da ne pomaga ne nošenje, ne un cd s sesalcem in ostalimi zadevami niti ne čaj, kapljice, duda itd.

No zdaj trenutno spi na meni, še dobro, da imam tak fajni stol, ki se tak fajn nazaj nagiba, da on tu spi jaz pa lahk po netu brskamuser posted image

pestunje pa še nisem dobila, da bi sprobala

< Sporočilo je popravil nincrli -- 11.2.2010 12:00:44 >

Optimism always works!!!

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
11.2.2010 12:05:26   
TiSta
Grahek tole si ful lepo napisala in tudi mene pomirila. Tud meni se zdi da je moj pikec na zizah 24h, še posebno ponoči, ampak glede na to kako velik kaka in lula, se ne bom obremenjevala ali imam dovolj mleka. Ampak ko se spomnim, kako polne sem imela pri prvem  me zaskrbi, da se ne dela toliko kolikor bi ga on rad imel.

Zanima me, tiste, ki dojite, ali ga dojite vsakič na eno zizo ali na obe? Jaz sem začela spet na obe, ker se mi zdi, da se v eni ali dvh urah samo ena ne napolne toliko da bi se najedel.

Moja škratka Nace 3.12.07 in Bine 7.1.2010

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
11.2.2010 12:09:06   
TiSta
IZVIRNO SPOROČILO: Januarčk

Jep, se strinjam - da bo mleka dovolj, je treba čim pogosteje pristavljati, zaužiti čim več tekočine in predvsem - se ne obremenjevati ali je mleka dovolj user posted image .

Imam pa vprašanje za vse, ki dojite oz. si črpate mleko: ali jeste jabolka? Meni tako hudo pašejo, ampak mi jih je patronažna strogo odsvetovala, češ da bomo 100% dobili hude krčke, če bom pojedla že samo en krhelj...... Dovolj, da me je prepričala.. Vse življenje že jem jabolka-če sem par dni zapored brez, sem kar 'bolana' user posted image , tudi ves čas nosečnosti sem jih hrustala, zato me zanima, kako je kaj z vami. Zaenkrat se tolažim s kompotom user posted image

Jaz jem jabolka vsak dan, pa moj pikec nima nič krčev, pa hruške in banane. Pomojem je od otroka odvisno kako občutljiv prebavni sistem in želodček ima in kaj mu povzroča krče. Ampak za jabolka še nisem slišala. Poiskusi s krhljem najprej in postopoma povečaj, pa boš videla, druge ni.

(odgovor članu Januarčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
11.2.2010 12:10:43   
Ksantipa77
Meni se je življenje drastično spremenilo, ko je mala prvič 3 ure spala, v tem času pa sem jaz sešila sling.

Sem neki zanimivga našla, ko sem mal brskala, odgovor ene punce ne nekem forumu, glede krčev:

________________________________________________________________________________

kako si ga pa sešila, oz. kje si dobila mere?

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
11.2.2010 12:11:56   
somic
nincrli!!! super, da si prilimala tale sestavek. mislim, da bo marsikomu pomagal!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
11.2.2010 12:13:20   
ellie
nincrli zanimiv članek user posted image  Je res za razmislit, če ni kaj na tem. Ker jaz tudi opažam, da če ga med krči vzamem k sebi, kar čudežno prenehajo. Sicer ne vedno, ampak če dovolj hitro odreagiram.

Čeprav komaj čakam, da se vreme porihta, da skočim do Avstrije po Lefaxin kapljice. Baje so od vseh še najbolj čudežneuser posted image

TiSta jaz ga imam vsak podoj na drugi zizi. Res da največkrat je na 4 ure. So pa mi v porodnišnici rekli, da če je na 2 uri ali več, potem ga daš vsakič na drugo zizo. Če pa na manj kot 2 uri, potem mu pa ponudiš isto. Ker če je lačen bolj poredko in vmes dosti spi, potem je zizo dobro izpraznil. Če pa je lačen npr. po 1 uri, potem pa ni dobil vsega tistega "ta boljšega" dela. In jaz delam tako...in super funkcionira.

(odgovor članu TiSta)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
11.2.2010 12:15:20   
MMMojca
Jaz dojim vedno na obe, ma ima levo dosti rajši kot desno. Posledično je tudi več mleka v njej user posted image Sicer pa tudi dodajamo. Tole s crklanjem pa verjetno malo res drži. Naša se včasih zvija, ko jo pa vzamem v naročje, se pomiri in zaspi. Se ne sekiram, če jo imam veliko v naročju, saj bo še prehitro minilo in bo raje odkrivala svet. Sem pa našla položaj, ko jo lahko držim, hkrati pa držim še knjigo in berem user posted image
lp

(odgovor članu TiSta)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
11.2.2010 12:30:26   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Meni se je življenje drastično spremenilo, ko je mala prvič 3 ure spala, v tem času pa sem jaz sešila sling.

kako si ga pa sešila, oz. kje si dobila mere?

to nisem jaz šivala ampak una, ko sem njen odgovor tu nalepla:)
pomoje pa so mere kje na netu...

ellie
mislim da so antiflat pa lefaxin enake sam pod drugim imenom

Men gre najbolj na živce, ko mi kake tete pamet solijo, da bo mali ful razvajen, če ga bom po rokah nosla al pa v uni pestunji... grrr

Optimism always works!!!

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
11.2.2010 12:33:15   
Žaži
Evo meneuser posted image , sem bila v MB in šla oropat S Oliveruser posted image . Enostavno obožujem njihove stvari, tako da ko je kakšna razprodaja takrat grem obleči sebe in otrokauser posted image . In sem še dobila res veliko lepega, čeprav razprodaje že dolgo trajajo, sem kupila en kup stvari za sina za drugo leto, tudi ful hudo puhovko sem mu kupila, pa tamali ene luštne kompletke in sebi enih 5 majic in dva puloverja in sploh nisem veliko zapravilauser posted image . Potem sem pa samo šla malo v New Yorker pogledat, pa sem videla da imajo po obešalnikih že ful poletnih kratkih majčk, zgleda da bomo letos nosile same majice na "batman rokave"user posted image in sem še tam eno vrečo nabasala, čeprav mi je tam samo amisu kolekcija všeč, ostalo je zame prepisano. In se prav fajn počutim, no, saj veste kako smo ženske in ko se nas spusti v šopinguser posted image user posted image user posted image .

Včeraj sem ji privič dala AD3 in je imela pol kar fajn krče. Bemti te blesave kapljice, pa kaj hudiča ko so res potrebneuser posted image

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
11.2.2010 12:35:15   
Januarčk
nincrli - super članek! user posted image Bo pomagalo.
Tista - hvala. Sem že šla po krhelj (okej 2), super je pasalo user posted image - bom zdaj pozorna, če bo kakšna posebna reakcija. Upam na najboljše oz. da tudi jaz ugotovim, da krči niso nujno povezani s hrano, kot pravi zgornji članek.

Dojim jo pa jaz vsakič na eni, ker se doji na cca 3-4 ure in potem kar pridno jé 20-40 minut, pleničke pa tudi vedno polne user posted image .

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
11.2.2010 12:40:10   
poopek
živjo mamuške :)

ja kot sem predvidevala je bla noč pestra :) seveda, ko pa je kraljična spala cel dan... vendar smo preživeli, zdaj pa spet pančka po dveh urah cartanja user posted image
ja men tud vsi govorijo kak sem jo razvadila, da jo mam skus pr seb, pa zakaj jo takoj vzamem ko joka... vendar, kako jo naj pustim?! ko ji pa verjetno nekaj fali, sej se jokajo samo ko so lačni, ustrašeni, če jih kaj boli... u glavnem, jih ne poslušam kaj dosti. razen ko sem res hin, jo pustim kako min dve, da pridem k seb.
nincrli super članek, mi je všeč tako razmišljanje user posted image otrok bo še prehitro zrastel zakaj nebi uživali v crkljanju :)

(odgovor članu MMMojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
11.2.2010 12:44:18   
ellie
nincrli kaj te antiflat se pa dobi pri nas?

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
11.2.2010 12:56:34   
ellie
Oz. me zanima...katere kapljice proti krčem se splača nabavit?

Vetrovne od Koroških lekarn nam čisto nič ne pomagajouser posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
11.2.2010 13:06:48   
TiSta
Poiskusi z kapljicami proti krčem iz lekarne Deteljica Tržič, nam so pri prvem pomagale, pošljej ti jih po pošti. http://www.lekarnadeteljica.com/narocilnica.html
Imajo pa tudi OLEOVIT D3, ki ne povzroča krčev, midva sva jih začela uporabljati 3 dni nazaj.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
11.2.2010 13:33:31   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Januarčk

Jem. Najprej v kompotu, potem počasi tudi sveže. Si jih pa olupim in pojem samo pol. Pa še to se mi zdi, da brez potrebe kompliciram. Tudi babca, ki je prišla s patronažno, mi je rekla, da lahko komot tako jem. Da več škode naredim, če se izogibam svežemu sadju (in zelenjavi) in posledično vsem vitaminom in mineralom. Pa še v čaj si vedno dam malo 100% jabolčnega soka, da je malo bolj sladko in nimamo nič težav. Vsaj ne takih, da bi se časovno logično povezovale z jabolki.

IZVIRNO SPOROČILO: TiSta
Zanima me, tiste, ki dojite, ali ga dojite vsakič na eno zizo ali na obe? Jaz sem začela spet na obe, ker se mi zdi, da se v eni ali dvh urah samo ena ne napolne toliko da bi se najedel.

Samo na eno, do druge niti ne prideva. Bi pa dodala tole - dojke so precej opazno napete samo cca prve tri tedne, potem več ne, ker se do neke mere že uskladi povpraševanje in ponudba. Kasneje se to zgodi samo, če se kak obrok preskoči. Mene je na to opozorila patronažna (da se ne bom potem sekirala), sem pa tudi prebrala v članku in odgovorih LLL svetovalk na med.over.net. Spet  prilagam tale SUPER članek:
http://med.over.net/klinicne_stroke/dojenje/index.php?pcat=185&stran=7&n=13898

Direktno skopirano iz enega odgovora:
Polnost in mehkost dojk naj vas ne skrbi. Normalno je, da ko je ponudba usklajena s povpraševanjem, da dojke postanejo POVSEM MEHKE, ves čas. Dojke niso posodice, rezervoarji za mleko, mleko se tvori sproti. polnost dojk ne kaže, koliko mleka imamo. Polnost dojk je značilna le za prve tedne, kasneje pa le še kadar dojenček preskoči obrok ali prespi celo noč. Včasih tudi pri tem niso več trde in polne.

Tukaj so tudi tel. številke LLL svetovalk:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4437104

članek imam dovolj mleka:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4718681

nincrli, na dolgo in široko o kolikah (podobno, kot navajaš ti, tudi link do youtube filmčka):
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978260,1978279#msg-1978279

in še veliko zanimivega (poopek, tudi o (ne)razvajanju dojenčkov):
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Januarčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
11.2.2010 13:35:20   
nincrli
Joj žaži kak ti zavidam, midva sma zadnjič tamalega dala v varstvo in šla v šoping v sg in tu je itak katastrofa, en pulover sem dobla v vogele pa v new yorkerju majcouser posted image No pol so pa še kake 3 trgovine, joj komaj čakam da grem v mb v evropark, sam ko za to pa rabim cel dan, malega pa ne morem cev dan komu pustit.
No mogoče pa 11.3 ko mam gin. pregled, šele takrat mam pregled ker moje gin menda trenutnot ni.

No pa še neki glede krčev, moj takrat ko je ful zaspan, ponavadi zvečer in ponoči (na srečo) ne tolk joka ampak se sam zvija in jamra v postelji dokler ne zaspi. Takrat, ko pa je zbujen pa ga šraufa se pa ful razburi pa vlk bolj joka, boli ga pa pomoje isto.

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

nincrli kaj te antiflat se pa dobi pri nas?

ne, jaz sem jih v avstriji dobla. Se je pa ravno lefaxin dobil pri nas, sam ne vem a se še.

Ja kapljice iz kor. lekarn našega sam za par sekund pomirijo pa mal bol punka mogoče po njih no pa navadil se je da so večkrat na dudiuser posted image . Ga bom odvajala zdaj, če ne bo sladka in če je ne bo hotel je pač ne bo dobil, ker mu nočem filat tega cukra še ko ne bo imel krčev...

Optimism always works!!!

(odgovor članu Januarčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
11.2.2010 13:37:32   
Isabelle
Danes je bla bolj težka noč zame.Mala je zaspala ob 11, ob 1:30 se je zbudila in bila budna do 4. user posted image Meni je kr oči zapiralo, ona pa cela živahna. Pol je pa hvala bogu spala do 9, še mojga nism sploh slišala kdaj je šel v službo k sem spala ku ubita.
Zdej spi, js malo počivam, sem en mladinski film na pop tv pogledala.Pa najedla sem se tolk da mi zdej kr slabo dela. user posted image
Učeri je prou uživala ko sem jo kopala, komi čakam da jo bom danes spet. user posted image
Sem pa tudi js jezna ker je slabo vreme in mraz in ne moreva ven. user posted image

(odgovor članu TiSta)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.