|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi gibi
9.2.2010 15:19:33   
Sanija13
Sem na začetku 18 tedna in še nič ne čutoim gibov (druga nosečnost). Včasih me sicer malo "špikne", ampak ne vem kaj je to, gib ali pač kaj drugega.
Kdaj se vi začutile prve gibe?
lp

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 10.2.2010 8:44:40 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj začutiti plog
9.2.2010 16:14:27   
evangelie
konkretno brco okoli 20. tedna, metuljčke pa že prej, nekje v 15. Ne skrbi, kmalu bouser posted image

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2010 17:13:59   
divans1
Prve metuljčke sem začutila nekje v 17. tednu, konkretne brcike pa v 20. tednu. Še malo, pa bo....user posted image  

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2010 17:47:26   
benika
V 1user posted image sem metuljčke začutila nekje v 21. tednu, brce še kasneje. V 2user posted image sem metuljčke začutila v 12. tednu, brce 3 tedne kasneje. V 3.user posted image pa sem prve metuljčke začutila včeraj, se pravi v slabem 10. tednu.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2010 18:48:16   
anckabancka
Benika, to ti pa težko verjamem. Metuljčki v 10. tednuuser posted image   Koliko je takrat sploh plod težek?

Jaz sem 4. noseča in par dni čutim nekaj nežnega tam spodaj... sem pa 17 tednov noseča . V Prejšnjih nosečnostih sem prve gibe čutila v podobnem času.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2010 18:49:40   
benika
Benika, to ti pa težko verjamem. Metuljčki v 10. tedn

Sej mi ni treba verjet, res ne. Ampak mende bom pa ja vedela kaj čutimuser posted image Sicer je pa vsaka nosečnica drugačna, a ni tako?

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2010 19:22:08   
divans1
Jp, tud meni je to malo čudno, tako zgodaj???.....user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2010 19:24:04   
štrumfek
 v 20 tednu metuljčke, v 22-23 pa brcike

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2010 19:24:51   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Benika, to ti pa težko verjamem. Metuljčki v 10. tedn

Sej mi ni treba verjet, res ne. Ampak mende bom pa ja vedela kaj čutimuser posted image Sicer je pa vsaka nosečnica drugačna, a ni tako?

Ko sem bila jaz v 18. tednu na pregledu pri G in me je vprašal po gibih, sem mu rekla, da se mi zdi, da sem jih že pred dobrim ted-nom začutila, mi je jasno in odločno dal vedeti, da tisto niti pod razno ni bil plod, da je kaj takega nemogoče in da ga bom začutila v naslednjih nekaj dneh.
Torej je 10. teden res za lase privlečeno.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2010 19:28:11   
benika

Ja, prav imaš. Zlagala sem se, res mi je žal. Tudi brce v 15. tednu so bile najbrž le premikajoče črevesje. Se res posipam s pepelomuser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2010 19:40:17   
ljupka
Jaz pa beniki verjamem,ker je moja sestra tudi v tretji nosečnosti začutila brce v 3 mesecu,in je tudi hčerka prva začutila!Je pa fora v tem da so jo bile same kosti ,brez mal maščevja,pol se je pa začela mal redit!
Ja z ki jih imam 100kg sem jih z dvojčkih tudi tretjič začutila šele po 20t!Odvisno je tudi od konstitucije ženske in od samega ploda koliko je živahen!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2010 19:41:57   
tintin
Obakrat v 16t.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2010 19:42:05   
tasa_m
metuljčke okrog 17 tedna, brcike okoli 22 tedna.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2010 8:11:39   
ziva1
Jaz sem v 21. tednu, pa tu pa tam čutim metuljčke, se mi zdi da so, sej ne vem, dokler ne bo to brca, da bom res začutila, zame brcik še ni. Tudi mene že skrbi, da ni kaj narobe. 

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.2.2010 12:26:32   
romy
v 10. tednu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2010 20:36:12   
mayci
Pri prvem sem metuljčke začutila v 15.tednu, nekaj tednov za tem pa bolj konkretne brcike (okrog 20.tedna). Pa tudi pri tej nosečnosti se mi zdi, da sem ta teden (15.teden) pričela čutiti te "mehurčke", prve rahle brce...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.2.2010 11:10:20   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Ja, prav imaš. Zlagala sem se, res mi je žal. Tudi brce v 15. tednu so bile najbrž le premikajoče črevesje. Se res posipam s pepelomuser posted image

Nihče pa ti ne pravi, da si lažnivka. Si pa zamenjala ene stvari z drugimi, kar pa ni enako laži, ampak zmoti!

Dejstvo je, da je otrok v 10. tednu velik nekaj cm, recimo, da nekje 3 cm in da imajo nekje v povprečju 5 gramov. In dejstvo je, da tudi če bi se zaletaval vate, tega pač ne bi čutila, ker:
1. otrok nima niti približno take moči, da bi te toliko brcnil, da bi ti kaj čutila
2. ima otrok še zelo omejeno možnost gibanja (glede na to, da ima na tej fazi komaj "štrclje" rok in nog in ki se bodo šele razvili v končno obliko)
3. tudi če bi imel razvite okončine in bi te želel brcniti, nima niti približno take sile, da bi lahko karkoli tagega izvajal.

Si pa očitno nekaj čutila... verjetno pretakanje raznih sokov, vod in kaj jaz vem kaj še. To čutimo vse. Ampak to ni otrok, to je nekaj drugega v telesu. Jaz tudi ko nisem noseča, se mi včasih kaj tako premakne, kot da sem v 6. mesecu nosečnosti in res že konkretno čutim otroka, pa se že vprašam, če kaj ne vem user posted image

SIcer pa jaz zdaj pričakujem 3. otroka, pa sem ga "konkretno in dejansko" začutila šele v 18. tednu.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?