Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 14:18:50
|
|
|
|
Bojana 29
|
Žiga
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 15:39:01
|
|
|
|
SaaS
|
Kot sem že napisala sva se tudi midva obremenjevala s temi družinskimi srečanji, ko bosta dva z istim imenom. Ampak zdaj pri tretjem pa sva se požvižgala na to. Enkrat letno (pa tudi če dvakrat) se bomo pa že znašli, če bova s sestrično klicali sinove in se bosta oba oglašala .. Pri nas smo namreč (jaz) še malo bolj zakomplicirali zadevo. Ne samo 4 črke, temveč tudi dva zloga, kar še skrči izbor. Odpadejo torej Nejc, Jošt itd. Da bi bilo še bolj zanimivo se prvima dvema imeni začneta na isto črko, zato smo še tretjemu želeli dati tako ime na isto črko . To je bilo pa že preveč (ostalo nama je le par imen, pa še ta nama niso bila všeč) in smo to z začetno črko opustili. Drugače pa v tvojem izboru navijam za Jaka.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 20:07:48
|
|
|
|
krtek 1
|
Čakaj malo.Prvo si napisala,da so Svit,Brin in Maks premoderna imena Kolikor vem,so to zelo stara imena,ki so bila mogoče le malo pozabljena.Po drugi strani so ti pa všeč Lan,Tibor,Maj in Nik.A to ni pre-moderno ime?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 20:08:19
|
|
|
|
elanor
|
meni je jaka full ušeč...
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 16.12.2009 9:47:19
|
|
|
|
živa
|
IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1 Čakaj malo.Prvo si napisala,da so Svit,Brin in Maks premoderna imena Kolikor vem,so to zelo stara imena,ki so bila mogoče le malo pozabljena.Po drugi strani so ti pa všeč Lan,Tibor,Maj in Nik.A to ni pre-moderno ime? Je je, tudi premoderno , zato pa niso ravno aktualna ... In tista prva so stara imena, ampak 1. mojemu nikakor ne potegnejo, 2. imajo preveč neposreden pomen 3. Maks je pa spet ena krajšava za Maksimilijana in to zagotovo ni ravno staro slovensko ime. Saj pravim, smo zahtevne stranke . Če bo punčka, bo pa najbrž kakšna Neža, Nuša, morda Lučka, Jerca ... Zelo nama je všeč Miha, ampak ga ima moj bratranec in bla-bla-bla, saj veste, sorodstvo. In potem ostane Jaka, ampak bo tudi hecno, ko bo moj sedaj najmlajši svojo ninico klical Jaki in še dojenčka z istim imenom .
< Sporočilo je popravil živa -- 16.12.2009 9:50:31 >
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 16.12.2009 20:05:16
|
|
|
|
ursi
|
Kaj pa Kobi? Je isto izpeljanka iz imena Jakob, kot Jaka. Meni je bilo na začetku malce nenavadno ime, ampak sedaj sem se navadila nanj in mi je prav lušno.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 17.12.2009 6:32:57
|
|
|
|
CatJa
|
Komplicirata, če mene vprašaš. Preprosto dajta ime, ki vama je všeč, pa če ima dve črki al pa deset. Pa če ga ima kak stric, nečak, ...
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 14:06:43
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursi Kaj pa Kobi? Je isto izpeljanka iz imena Jakob, kot Jaka. Meni je bilo na začetku malce nenavadno ime, ampak sedaj sem se navadila nanj in mi je prav lušno. Sorry... sem se mal nasmejala zdele. Ker poznam nekoga, ki ga tako klicejo, ampak to ni njegovo pravo ime... Ce ze, potem rajsi Tobi!? Ampak men so vsa ta imena, ki se koncajo na i, kot neka pomanjsevalnica: Jaki, Robi, Beni, itd. Jaka mi je npr cist zakon! In nima veze z odejico al s cim ze... sej ni Jaka, ampak je Jaki... in tud ta ne bo vecna.
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 14:14:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa Še dobro, da imamo ene 4 mesece časa . vsak mesec izžrebajte eno črko pa boste dobili ime! kaj pa Rado? je bolj redko. ali Rudi?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 14:16:34
|
|
|
|
Anonimen
|
je bil Robi že omenjen?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 14:21:39
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja je bil Robi že omenjen? ja, jst sm ga omenila zgoraj... ampak meni ne potegne...
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 14:21:47
|
|
|
|
sjmm
|
Miha, Niko, Jani, Jaka, Joni,, Tine, Toni, Beno, Sašo, Jože,
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 14:35:41
|
|
|
|
Bima
|
Pozdravljena, na spodnjem naslovu boš našla kar nekaj imen. Mogoče ti bo v pomoč pri izbiri. http://www.otroska-imena.si/ Meni je lepo, če imena bratcev in sestric lepo zvenijo skupaj oziroma imajo določen pomen. Tisti pravi zven pa bo ime dobilo šele, ko bosta imela štručko v naročju. Veliko sreče! LP
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 18.12.2009 16:03:25
|
|
|
|
mateyka
|
to je pa res- Jaki bo aktualen kake par let in adijo forever, Jakata boste pa meli za skoz. pa mejte Jakca, sej Jaki gre kmal na permanentni dopust, a ne?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 20.12.2009 21:33:51
|
|
|
|
Najki
|
Jaka je meni tudi zelo vsec. Se bolj mi je vsec Jan, zato je mojemu malcku tako tudi ime, pa nismo verni. Predlagala bi Bor, poznala sem tuda fanta po imenu Borja, samo ne vem izvora tega imena. Sicer pa prav slovenska imena so iz slovanskih casov in ponavadi zelo dolga... Pomenu imena se ne mores izognit, razen ce nakljucno zbijes skupaj par crk in naredis originalno pa hkrati tudi moderno ime . Kar se pa tice usklajenosti imena z brati in sestrami, pa je sicer zabavno za starse, ni pa fer do otroka, da ga opredeljujejo po bratcih in sestricah in ne individualno. Meni bi bilo ful smesno, ce bi bil fantek Jan, sestrica pa Jana al pa nekaj takega...
< Sporočilo je popravil Najki -- 20.12.2009 21:36:43 >
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 21.12.2009 16:00:05
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa Tevž - bi šlo, pa mojemu ni všeč, pa še Matevža imamo v družini Jaša - meni res lepo, pa se moj ne strinja Ivan = Jani = Anže (izvorno Janez) - zasedeno Aleš - zasedeno Žiga - zasedeno Nejc - zasedeno Svit - premoderno Brin - premoderno Ažbe - preveč podobno Anžetu Jošt - ne Tjaž - ne, imamo Matjaža v bližnjem sorodstvu Jure - zasedeno Jaka - ta je zaenkrat na prvem mestu Uroš - zasedeno Vito - meni super, mojemu ne Tine - ne, imamo cel kup Martin in Tin v sorodstvu Bine - zasedeno Lovro - zasedeno Nace - lepo, ampak mojemu ne Niko - tuja oblika imena Miklavž, ne bo šlo Mark - rimsko ime, lepo, ampak moj se ne strinja Maks - moderno Izak - židovsko, ne slovensko Luka - zasedeno Vidite, da imamo res problem . Zasedena so še: Miha, Blaž, Matic, Domen, Izidor, Borut, Filip in zihr še kakšno, ki se ga zdaj ne spomnim ... Še kakšna ideja? EVO PR NAS JE ISTO. za vsako ime zakaj ja in ne. še danes nismo ziher,no pa saj je še cajt.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 12.1.2010 22:53:07
|
|
|
|
ninocka
|
Jst navijam za Jaka, Samo in Rudi (ta mi je zdnje case fuul vsec, ce bi mela se enega bi resno razmislia o tem imenu ). Pa se lepo pasejo k bratcema, pa tvoji mami si ga ne bo treba na listek napisat, da ga bo lahko okrog povedala
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 13.1.2010 10:29:00
|
|
|
|
živa
|
A si je tvoja zdaj že zapomnila, ko pa nobeno ime tvojih otrok nič ne pomeni ?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 14.1.2010 10:07:21
|
|
|
|
Erin
|
Kaj pa Ožbej (aja, 5 črk)... pa Erik, Dane, Miro, Fran, Cene, Gaber, Miha, Igor, Karl
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 5.2.2010 14:42:58
|
|
|
|
ina11
|
Moja dva nečaka sta Vito in Tomi in oba sta prava cukra.
< Sporočilo je popravil ina11 -- 5.2.2010 14:44:03 >
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 6.2.2010 12:32:56
|
|
|
|
Beckie
|
Meni je pa ERIK lepo ime
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 6.2.2010 13:25:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka IZVIRNO SPOROČILO: ursi Kaj pa Kobi? Je isto izpeljanka iz imena Jakob, kot Jaka. Meni je bilo na začetku malce nenavadno ime, ampak sedaj sem se navadila nanj in mi je prav lušno. Sorry... sem se mal nasmejala zdele. Ker poznam nekoga, ki ga tako klicejo, ampak to ni njegovo pravo ime... Jaz tudi enega takeg apoznam Kaj pa Dejan, Krišt ali Matija? pač niso 4 črke so pa lepa imena.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 6.2.2010 13:41:26
|
|
|
|
baguSka
|
Aja Otika? Hmm.. kaj pa ce poznava istega? In ce se celo mi2 poznava!?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 6.2.2010 13:44:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Če si iz Kamnika ali okolice, potem je zelo vrjetno, da istega poznava
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 9.2.2010 13:56:05
|
|
|
|
romy
|
David Ok, res da je 5 črk, ampak ime je pa lepo!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?