Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 0:16:59
|
|
|
|
živa
|
Hoj! Iščem predloge za fantovsko ime s 4 črkami, ker smo pri prejšnjih dveh fantalinih in otrocih sorodnikov izčrpali vse možnosti . Sicer nočemo vedeti, kaj bomo imeli, ampak treba je biti pripravljen, ne? Niso mi všeč novodobna imena v smislu Anej, Enej, Tian ipd., ampak klasična slovenska, npr. Miha, Nejc, Jaka, Anže, Luka ... Imate kakšno idejo? Lp, živa
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.12.2009 8:06:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:16:31
|
|
|
|
tikatonka
|
Tine
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:18:44
|
|
|
|
uškinamama
|
Ivan, Aleš, Žiga, Nejc, Svit, Brin, Ažbe, Jošt, Anže, Tjaž
|
|
[Brisano sporočilo] 15.12.2009 8:21:17
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:29:37
|
|
|
|
noranate
|
Uroš, Vito
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:34:04
|
|
|
|
kristinaj
|
dajmu tako ime, da se bo lepo sklanjalo.... tine, bine, lovro,
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:41:52
|
|
|
|
špelin@
|
Tine, Nace, Jure.
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 15.12.2009 8:42:51 >
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:45:22
|
|
|
|
SaaS
|
Niko, Mark, Maks
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:46:19
|
|
|
|
sonček33
|
Jošt. Izak.
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 8:48:51
|
|
|
|
mlavla
|
Luka, Anže, Jani,
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:03:15
|
|
|
|
živa
|
Tevž - bi šlo, pa mojemu ni všeč, pa še Matevža imamo v družini Jaša - meni res lepo, pa se moj ne strinja Ivan = Jani = Anže (izvorno Janez) - zasedeno Aleš - zasedeno Žiga - zasedeno Nejc - zasedeno Svit - premoderno Brin - premoderno Ažbe - preveč podobno Anžetu Jošt - ne Tjaž - ne, imamo Matjaža v bližnjem sorodstvu Jure - zasedeno Jaka - ta je zaenkrat na prvem mestu Uroš - zasedeno Vito - meni super, mojemu ne Tine - ne, imamo cel kup Martin in Tin v sorodstvu Bine - zasedeno Lovro - zasedeno Nace - lepo, ampak mojemu ne Niko - tuja oblika imena Miklavž, ne bo šlo Mark - rimsko ime, lepo, ampak moj se ne strinja Maks - moderno Izak - židovsko, ne slovensko Luka - zasedeno Vidite, da imamo res problem . Zasedena so še: Miha, Blaž, Matic, Domen, Izidor, Borut, Filip in zihr še kakšno, ki se ga zdaj ne spomnim ... Še kakšna ideja?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:07:08
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa Tevž - bi šlo, pa mojemu ni všeč, pa še Matevža imamo v družini Jaša - meni res lepo, pa se moj ne strinja Ivan = Jani = Anže (izvorno Janez) - zasedeno Aleš - zasedeno Žiga - zasedeno Nejc - zasedeno Svit - premoderno Brin - premoderno Ažbe - preveč podobno Anžetu Jošt - ne Tjaž - ne, imamo Matjaža v bližnjem sorodstvu Jure - zasedeno Jaka - ta je zaenkrat na prvem mestu Uroš - zasedeno Vito - meni super, mojemu ne Tine - ne, imamo cel kup Martin in Tin v sorodstvu Bine - zasedeno Lovro - zasedeno Nace - lepo, ampak mojemu ne Niko - tuja oblika imena Miklavž, ne bo šlo Mark - rimsko ime, lepo, ampak moj se ne strinja Maks - moderno Izak - židovsko, ne slovensko Luka - zasedeno Vidite, da imamo res problem . Zasedena so še: Miha, Blaž, Matic, Domen, Izidor, Borut, Filip in zihr še kakšno, ki se ga zdaj ne spomnim ... Še kakšna ideja? O, hudo, tole si pa ornk razčlenila Kaj pa npr. Alen?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:08:58
|
|
|
|
živa
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ O, hudo, tole si pa ornk razčlenila Kaj pa npr. Alen? Saj pravim, da je res kriza . Še za Jaka, ki nama je všeč, imamo težavo, ker ima naš mali ninico, ki jo kliče Jaki . Alen - ne.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:10:54
|
|
|
|
uškinamama
|
, ta pa je težka. A mora ime imet ravno 4 črke? Ahac Vili Adam Toni /Tone Aldo Alan Nino Božo Blaž Cene
< Sporočilo je popravil uškinamama -- 15.12.2009 10:15:50 >
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:29:55
|
|
|
|
melanija
|
Kaj pa Beno. Mi imamo fantolina s tem imenom. Izvorno ime je lahko Benedikt, Bemjamin in mislim da Bernard - sam za tega nisem sigurna.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:33:27
|
|
|
|
uškinamama
|
Oton
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:43:23
|
|
|
|
špelin@
|
Igor, Mare, Sašo? Pa mora biti prav točno 4-črkovno??
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 15.12.2009 10:52:05 >
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:49:55
|
|
|
|
Melia
|
SAMO LEON ARON LADO
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 10:52:16
|
|
|
|
tweety83
|
Definitvno JAKA!
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 11:07:29
|
|
|
|
SaaS
|
Kaj to pomeni zasedeno? Pri prvem sva midva brez problema izbrala ime. Pri drugem sva jih imela nekajv naboru, pa so bili v ulici ali v moji širši družini (otroci sestričen in bratrancev). Končno sva potem našla ime za drugega. Pri tretjem pa nisva več vedela kaj naj in sva se na koncu požvižgala na to in zdaj ima sin enako ime kot sestričnin. Pa saj vidimo se pa ravno enkrat na leto... Nikogar ne moti, lepo ime, vsi zadovoljni! Edino kar sem se res izogibala je tistih nekaj fantkov v naši ulici, s katerimi bo naš prijatelj in se bo dnevno videval, ter nečaki.
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 11:23:58
|
|
|
|
ursi
|
Mi imamo tudi že Nejca in Jaka, sedaj se pa tudi igrava z mislijo,da bi tudi tretji otrok imel v imenu 4 črke. Za punčko imava že izbrano ime, za fanta pa ne. Nama je pa všeč Žiga, Jure, Nace, Luka. Ampak še razmišljava naprej.
< Sporočilo je popravil ursi -- 15.12.2009 11:25:04 >
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 11:32:58
|
|
|
|
mateyka
|
iz Hervardija: Miro, Rado, Samo, Ingo, mogoče tudi Vid (čeprav ima 3 črke)?
|
|
|
|
RE: Ime za fantka s 4 črkami 15.12.2009 13:23:14
|
|
|
|
živa
|
"Zasedeno" pomeni, da imamo fanta/moškega s tem imenom v bližnjem sorodstvu, s katerimi se - razen redkih izjem - večkrat vidimo. Ampak pri nas je poleg tega še tako, da recimo moji ali moževi starši ravno ne odobravajo oz. se jim čudno zdi, da bi otroka poimenoval isto kot njihov nečak ali brat, na primer. Pa saj je res čudno, da si na družinskih praznovanjih, pa nekdo pokliče npr. Gašper in trije priletijo. Ali pa ima neko ime kak star stric, od moje ali moževe babice brat, in potem tudi nimaš ravno najlepše asociacije; hecno se ti zdi, da bi otroka poimenoval Leon ali Bine, če imaš pa v sorodstvu same 80- ali 90-letne gospode s tem imenom . Enako velja za Tonete, Cenete, Božote ipd. Oton ali Ingo ali Nino ali Aldo ali kaj v tem smislu pa tudi ne pride v poštev, ker mi bolj spadajo v nemški oz. italijanski prostor. 4 črke so bolj ali manj fiksna ideja, ker imata mala dva oba po 4 črke v imenu . Drugače mi je všeč npr. Aljaž, Lan, tudi Vid, morda Tibor (od tistih z več ali manj črkami), ampak tudi pri takih je kako lepo že zasedeno, recimo Maj ali Nik. Ampak vsa tista, ki so meni všeč in jih nima nihče od bližnjih sorodnikov, mojemu niso. Zato pa zbiram ideje . Še dobro, da imamo ene 4 mesece časa .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.12.2009 14:17:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?