SONČEK LARA
|
Pozdravljene nisem se nič oglasila, ker imamo doma gužvo in sicer stanje je tako,.. starejša je bila bolna, kašelj, zabasana pljuča in visoka vročina in seveda je vse to pokasiral tudi Gaber. Začelo se je v soboto, no včeraj se je temperatura dvignila na 39 in opazila se hitro dihanje, kašelj je bil grozen, res je revček. In sva šla k dežrnemu zdravniku. Tam niso mogli izmerit saturacije (kisika v krvi), so pa našteli res preveč vdihov na minuto). Tavo so nama dali napotnico za v pediatrično v primeru, da doma, ko bo spal in bil brez vročine, da naštejeva več kot 40 vdihov, no in sva baštela, 50, in potem 55. Pa smo se napokal in seveda šli. Tam so nas toplo sprejeli, fasal je virus, nek plučni, saturacija je bila 99, kar je dobro. Diha pa res prehitro. In niso vedli ali naju naj zadržijo čez noč ali ne. ker je bilo samo pred nama 15 takih primerov, in niso imeli več postelj. No tako da so mu vzeli kri, zmenili smo se da nas ponoči pokličejo v primeru slabih izvidov. No HB niso nič klicali. So nama pa razložili na vaj na bova pozorna. In če naštejeva še ved vdihov naj prideva nazaj. Danes sem sama doma z obema, moj dela, in hb imam mami blizu, da je prevzela starejšo. Gaber je kar slab, joka in joka, kar ni v njegovi navadi, vročina je še vedno prisotna. Sedaj je končno zaspal in sem štela vdihe in naštela 62 na minuto, kar je baje slabo, samo res je da ima povišano temperaturo, saj ob vročini vsi hitreje dihamo. Tako da bom spremljala še naprej. Jutri greva pa k svoji dr. Pri starejši do leta in pol njene starosti nismo vedeli kaj je to vročina, nič ni bila bolna, ta revček pa vse pobere od nje. Samo kako naj preprečim tista njena lučkanja, pa ko mu kašlja tja v obraz, ni drugega za pričakovat kot pa da še on zboli. No tko je pri nas, zdej grem pa brat za nazaj in če bo čas kaj pokomentiram. lp
|