|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
7.2.2010 18:09:32   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

IZVIRNO SPOROČILO: barika

eno vprašanje
T. ima  malo vneto oko. malo gnoja in rdeče okoli očesa. Jaz mu učko spiram s kamilicami ..ampak vseeno ga bo treba peljati k pediatru.
a mu lahko še s čim drugim pomagam? (mleko odpade ..ni ni)

fiziološka raztopina ali prekuhana voda, meni je bilo odsvetovano s kamilicami, ker lahko povzročajo reakcijo - alergijo

Natanko tako, spiranje s kamilicami je res odsvetovano, veliko bolje je s fiziološko. Pravilno spiraš tao, da vedno obrišeš od zunanjega kota proti notranjemu.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
7.2.2010 18:14:26   
baby blue
No mi smo pa prejle zaspali... Že od 11 ni spala nič mogoče enkrat za 10 minutk... Pa še kar nebi spala če je nebi skopala da se je razbrcala v vodi pa načofotala user posted image user posted image No voda jo je uspavala sedaj pa spi pa me zanima do kdaj bo spala...

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
7.2.2010 21:11:41   
JaLuca
Kaj ste zmantrane od snega? Mirno danes tukaj.

Večja, Jasna, bo danes spala pri tetici. Upam, da bo uspelo, da je ne bodo sredi noči prinesli. Je že lani poleti probala 2x, celo ko je bila sestrična tukaj iz tujine, pa so jo pripeljali nazaj sredi noči, je hotela domov. Je kar bil mir zdaj zvečer, ko se nista pričkali. Ati pa Lucijo uspava, samo mislim, da je on prej zaspal. Andraž pa že spi.
Tako da grem tudi jaz ajčkat.
Lahko noč.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
7.2.2010 22:57:25   
Anonimen
nočko

(odgovor članu JaLuca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2504
7.2.2010 23:16:01   
Mož*
Jaz imam taščico, ki je šla že spat; pravkar sem spisala 3 strani dolg zapisnik seje IO, Klemna s(m)o spravili spat okoli 21.30. Spravil ga je mož, po moje k sebi v posteljo, ker nobenega ni user posted image na obzorju. Hčeri še vedno harata okrog, jutri gre ta mala ob 5.40 na trening. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
8.2.2010 8:02:27   
veselka
jutro,

sej js res ne vem... ta moj 6. čut, upam, da se vsaj tukaj moti...

... tiste, ki ste ali imate pri vaših alergijo in so vaši bili pikasti... a je bilo po celem telesu?

ker učer je Aurora dobila pikice po trebuhu. take male, blede, ne izstopajo iz kože, če me razumete. se pa ne množijo, prej zginjajo. sej panike ne bom nardila. bom še malo počakala ali bo zginlo, drugače pa tud js najprej še tisto malenlkost mlečnega ukinem iz prehrane.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
8.2.2010 8:27:17   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

jutro,

sej js res ne vem... ta moj 6. čut, upam, da se vsaj tukaj moti...

... tiste, ki ste ali imate pri vaših alergijo in so vaši bili pikasti... a je bilo po celem telesu?

ker učer je Aurora dobila pikice po trebuhu. take male, blede, ne izstopajo iz kože, če me razumete. se pa ne množijo, prej zginjajo. sej panike ne bom nardila. bom še malo počakala ali bo zginlo, drugače pa tud js najprej še tisto malenlkost mlečnega ukinem iz prehrane.

rdeči fleki na rokah, dva na obrazu in na hrbtu, fleki so rdeči, izgledajo kot opeklina, pa koža se dol lušči, zgleda tudi kot hrapavo.

Male pikice so lahko od vročine, če so tudi preveč oblečeni, recimo ko je v jajčki pa v avtu, pa ima bundico gor, dobi po hrbtu male pikice.

Pri meni ni dobival na teži, izredno veliko polivanja. Zdaj po dogovoru P ponovno malo v mojo prehrano dajem KM, ker če se bo pojavilo zraven, potem bo dala napotnico, da se bo res ugotavljalo, če je to alergija na KM. Povedala mi je tudi:" da 100% izločitev KM in jajc ni nujno, da se njemu 100% izboljša, nekaj pa morem tudi gledati na svoje telo, in da te diete tudi niso čisto nedolžne oz. hudičeve." Beljak naj bi bil izredno alergen.

Zanekrat  zjutraj malo spijem mleka, dodatne reakcije ni za opaziti, tudi poliva nena bolj. Bomo vidli. So pa lahko to samo prehodne situacije.

Flekov pa se tudi po mesecu dni nismo rešili, razen, da so bolj bledi, hrapavo še je vedno.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
8.2.2010 8:42:02   
veselka
tud sama sem pomislila, da ji je bilo prevroče, ker je od tega že bla pikasta. pikasta postane tud če se razburi.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
8.2.2010 9:40:02   
Bety11
hrapava koža, fleki.....user posted image user posted image user posted image .....moja P je za to rekla, da je samo suha koža, da je od radiatorja doma ali mogoče od dodatnega kurjenja (kalorifer ob kopanju).....in ti fleki vedno izginejo, ko je od zunaj bolj toplo in smo več časa na zraku, pa zračimo bolj pogosto....user posted image user posted image user posted image ...Ti fleki so pri Damjanu po vratu, licah, rokah, nogah......Po kopanju pa noge namažem s mastno kremo (Nivea baby za suho in občutljivo kožo) in flekci so izginili......

Mah....jaz mislim, da mleko ni več tisto, kar je bilo pred leti....Tetrapak je itak homogenizirano in še Bog ve kaj....kmetje pa živino futrajo tudi s drugačno hrano.....Najbolj zdravo je, če krava uživa samo travo in seno.....

Kašica riževa...zanimivo je, da je v  kašici posneto KM in Damjan to lepo prenaša...user posted image

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
8.2.2010 10:01:06   
baby blue
Dobro jutro

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
8.2.2010 10:15:02   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

hrapava koža, fleki.....user posted image user posted image user posted image .....moja P je za to rekla, da je samo suha koža, da je od radiatorja doma ali mogoče od dodatnega kurjenja (kalorifer ob kopanju).....in ti fleki vedno izginejo, ko je od zunaj bolj toplo in smo več časa na zraku, pa zračimo bolj pogosto....user posted image user posted image user posted image ...Ti fleki so pri Damjanu po vratu, licah, rokah, nogah......Po kopanju pa noge namažem s mastno kremo (Nivea baby za suho in občutljivo kožo) in flekci so izginili......

Mah....jaz mislim, da mleko ni več tisto, kar je bilo pred leti....Tetrapak je itak homogenizirano in še Bog ve kaj....kmetje pa živino futrajo tudi s drugačno hrano.....Najbolj zdravo je, če krava uživa samo travo in seno.....

Kašica riževa...zanimivo je, da je v  kašici posneto KM in Damjan to lepo prenaša...user posted image

tud za kravo je to najbolj zdravo.

sama mleka večinoma ne pijem, tud jogurti mi ne grejo. sir sem svoječasno kupovala šparovega iz ekološke pridelave, pa ga pri nas nimajo več user posted image sploh imajo pri nas vedno manj teh izdelkov, ne vem zakaj.

Aurora ima pa ful lepo kožo. tudi P je pohvalila, da je lepo negovana. sicer jaz to bolj genom predpisujem. sama sem totalno bp, kar se kože tiče, kremo za obraz le redko uporabim, pa se mi nikjer ne pozna. še vedno ne zgledam svojim letom primerno user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 8.2.2010 10:18:01 >

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
8.2.2010 10:26:08   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

tud za kravo je to najbolj zdravo.

sama mleka večinoma ne pijem, tud jogurti mi ne grejo. sir sem svoječasno kupovala šparovega iz ekološke pridelave, pa ga pri nas nimajo več user posted image sploh imajo pri nas vedno manj teh izdelkov, ne vem zakaj.

Aurora ima pa ful lepo kožo. tudi P je pohvalila, da je lepo negovana. sicer jaz to bolj genom predpisujem. sama sem totalno bp, kar se kože tiče, kremo za obraz le redko uporabim, pa se mi nikjer ne pozna. še vedno ne zgledam svojim letom primerno user posted image

Fleki od suhe kože vem kako izgleda, to sem imela jaz, ko sem bila mala. Pa po mesecu dni izredne nege niso izginili oz. so postali malo bolj bledi, ker drugače je ostala koža izredno lepa.

Ko sem dojila Jasno sem pila domače mleko (tašča imela krave, in je najboljšo molznico hranila s hrano, ki so jo sami pridelali doma, trava, seno, koruza pšenica, mleko je bilo vedno ocenjeno z a kakovostjo, ko je dajala v mlekarno), no zdaj pa ima 3 krave, ker noben noče več molst, pa ker vedno krave ne pomolze nam ne upa dati mleka. Pila sem ga ogromno na dan, še skuto in jogurt sem si delala, pa ni bilo nič.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
8.2.2010 10:39:11   
veselka
pa krav nič ne boli, ko niso pomolzene... user posted image

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
8.2.2010 10:40:54   
SONČEK LARA
Pozdravljene

nisem se nič oglasila, ker imamo doma gužvo in sicer stanje je tako,..

starejša je bila bolna, kašelj, zabasana pljuča in visoka vročina in seveda je vse to pokasiral tudi Gaber. Začelo se je v soboto, no včeraj se je temperatura dvignila na 39 in opazila se hitro dihanje, kašelj je bil grozen, res je revček. In sva šla k dežrnemu zdravniku. Tam niso mogli izmerit saturacije (kisika v krvi), so pa našteli res preveč vdihov na minuto). Tavo so nama dali napotnico za v pediatrično v primeru, da doma, ko bo spal in bil brez vročine, da naštejeva več kot 40 vdihov, no in sva baštela, 50, in potem 55. Pa smo se napokal in seveda šli. Tam so nas toplo sprejeli, fasal je virus, nek plučni, saturacija je bila 99, kar je dobro. Diha pa res prehitro. In niso vedli ali naju naj zadržijo čez noč ali ne. ker je bilo samo pred nama 15 takih primerov, in niso imeli več postelj. No tako da so mu vzeli kri, zmenili smo se da nas ponoči pokličejo v primeru slabih izvidov. No HB niso nič klicali. So nama pa razložili na vaj na bova pozorna. In če naštejeva še ved vdihov naj prideva nazaj.

Danes sem sama doma z obema, moj dela, in hb imam mami blizu, da je prevzela starejšo. Gaber je kar slab, joka in joka, kar ni v njegovi navadi, vročina je še vedno prisotna. Sedaj je končno zaspal in sem štela vdihe in naštela 62 na minuto, kar je baje slabo, samo res je da ima povišano temperaturo, saj ob vročini vsi hitreje dihamo. Tako da bom spremljala še naprej. Jutri greva pa k svoji dr.

Pri starejši do leta in pol njene starosti nismo vedeli kaj je to vročina, nič ni bila bolna, ta revček pa vse pobere od nje. Samo kako naj preprečim tista njena lučkanja, pa ko mu kašlja tja v obraz, ni drugega za pričakovat kot pa da še on zboli.

No tko je pri nas, zdej grem pa brat za nazaj in če bo čas kaj pokomentiram.

lp

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
8.2.2010 11:27:58   
Anonimen
no vidim da so se začel virusi pa bacili
pikica je mela včer vročino oziroma dans ponoč,tamavči je tud bogi k ma tok hripav glas in kašlja grdo,men pa modrosten vn raste in imam zaotečeno pa je šlo še naprej na grlo in me grlo boli tko da se plu grla počutim k da bi me en na gobec udaruuser posted image

(odgovor članu SONČEK LARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2515
8.2.2010 11:46:03   
dreja79
Dan,

za vse male in malo večje bolnike user posted image user posted image user posted image , da se hitro pozdravite.

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
8.2.2010 12:41:26   
Mož*
Dober dan,
Sonček Lara, če hitrost dihanja še narašča, in če ob dihanju opaziš, da otroček uvlači medrebrne mišice, se je za vrniti v bolnišnico, ne glede na to, ali vas pokličejo ali ne.

Veselka, pri nas je imel preobčutjivosti (jajca) tretji, kazala se je kot rdeči fleki po koži, zlasti pa luščeča se mesta po upogibnih delih udov; za komolcem, po stegnih, ipd.) Droban izpuščaj na mestih, ki jih opisuješ ti, je takole, na prvi pogled, bolj podoben izpuščaju zaradi vročine, potenja.

Larilu, ne boš verjela, tudi meni pri rosnih 40+... raste modrostni zobuser posted image ; očitno sem na poti k pametiuser posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
8.2.2010 13:03:35   
anitka7
dan

se vid,da je podaljšan vikend pa smo vse s familijo...saj je prov tko user posted image

pa vsi bolani otroci, ta mali in tavelki, naj se čimprej pozdravijo user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
8.2.2010 13:07:24   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

dan

se vid,da je podaljšan vikend pa smo vse s familijo...saj je prov tko user posted image

pa vsi bolani otroci, ta mali in tavelki, naj se čimprej pozdravijo user posted image

Mi2 s Klemnom sva pravkar sama ostala, ker je mož taščico domov odpeljal. Ta veliki trije smučajo, Klemen pa bo, upam, zaspal nauser posted image user posted image user posted image (je buden že od 7.00).

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
8.2.2010 13:28:48   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

dan

Mi2 s Klemnom sva pravkar sama ostala, ker je mož taščico domov odpeljal. Ta veliki trije smučajo, Klemen pa bo, upam, zaspal nauser posted image user posted image user posted image (je buden že od 7.00).

Midva z Maticem sva tud sama. Je moj dragi peljal ta velikega in njegovega nečaka na Jezersko se sankat in drsat.user posted image

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
8.2.2010 15:47:30   
JaLuca

Veselka, pri nas je imel preobčutjivosti (jajca) tretji, kazala se je kot rdeči fleki po koži, zlasti pa luščeča se mesta po upogibnih delih udov; za komolcem, po stegnih, ipd.) Droban izpuščaj na mestih, ki jih opisuješ ti, je takole, na prvi pogled, bolj podoben izpuščaju zaradi vročine, potenja.

To ima A. po komolcih rdeča luščeča mesta. En mali se mu je danes naredil pa na čelu. Si uporabljala kakšno kremo?

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
8.2.2010 15:55:31   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

To ima A. po komolcih rdeča luščeča mesta. En mali se mu je danes naredil pa na čelu. Si uporabljala kakšno kremo?

Nobene.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
8.2.2010 15:58:01   
SONČEK LARA
mož....medrebrne mišice? ne zastopim prav dobro, diha še vedno v trdnem spancu tam do šestdeset vdihov, res pa je da ima vedno malo povišano temperaturo. Diha pa z trebušnim delom, jutri greva nazaj do svojega zdravnika. Upam da hitro tole mine

lp

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
8.2.2010 16:02:00   
katrin***
Fleki...tudi naša ima po rokicah, stegnih in malo po trebuščku te rdeče lise oziroma fleke, k so kot suha koža, se tudi lušči. Sm ukinla vso GH k sm ji jo že dajala (jabolko, korenček in banana) razen rižkota pa jih ima še vedno. Po nasvetu sestre rižko ni težava. Sm jo kopala v hrastovem lubju pa je malo bolje. Mažem z ničemer, da vidim če je od mandljevega olja. Sm najprej mislna da je to zarad praška k se ji je pojavilo to pri 3 mesecih pa očitno ni to od tega. Še vedno jih ima pa bo stara skoraj 5mesecev. Ali to pomeni mogoče tudi atopijski dermatitis mogoče? Ali sm že preveč panična mogoče. Upam, da se nam to čimprej porihta.

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
8.2.2010 16:14:50   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: katrin***

Fleki...tudi naša ima po rokicah, stegnih in malo po trebuščku te rdeče lise oziroma fleke, k so kot suha koža, se tudi lušči. Sm ukinla vso GH k sm ji jo že dajala (jabolko, korenček in banana) razen rižkota pa jih ima še vedno. Po nasvetu sestre rižko ni težava. Sm jo kopala v hrastovem lubju pa je malo bolje. Mažem z ničemer, da vidim če je od mandljevega olja. Sm najprej mislna da je to zarad praška k se ji je pojavilo to pri 3 mesecih pa očitno ni to od tega. Še vedno jih ima pa bo stara skoraj 5mesecev. Ali to pomeni mogoče tudi atopijski dermatitis mogoče? Ali sm že preveč panična mogoče. Upam, da se nam to čimprej porihta.

Zaenkrat pomeni le občutljivost na ??? Kasneje po največkrat ugotovi, da je šlo za občutljivost na prašek, milo, detergent, kremo, olje, nekaj iz oblačila, ... , kar je pač prihajalo v neppsredni stik z dojenčkovo kožo; ali pa preobčutljivost na nekaj v hrani (največkrat res mlečno ali jajčno beljakovino).

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prihod novorojenčka iz porodnišnice
Vsaka bodoča mamica se med nosečnostjo sprašuje, kaj pripraviti za novega prihajajočega člana. Veliko veselje je hoditi ...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?