|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
6.2.2010 22:24:00   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: jullie

Tulpek verjetno sem že prepozna ampak vseeno.. paracetamolne svečke se pri nas dobi samo na recept..

Smo jih dobili brez recepta, ravnokar prispele.

..super..pri nas jih pa ne dajo.. friki user posted image

saj v bistvu ne vem, kje so kupljene, mi jih je dostavila sestrična, ki je šla iz ljubljane...

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
6.2.2010 22:34:56   
Anonimen
jaz sm pa dans čist crknjena,skoz je bilo nečki čez popoldne pa prej moj spet neki pameten oziroma mu neki govorim odziv sm pa glih tolk dobila kukr od steneuser posted image tko da zdele prakticiram tišino,da bo vidu kolk je to fajnuser posted image prej popoldne sem še nanimo tablice naredila ki so fantastične ampak nasitne da dol padešuser posted image

nč zdele grem jaz kr vodoravno,moj misli še 2012 film gledat ampak naj ga kr samuser posted image
nočko

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2477
6.2.2010 23:16:33   
Mož*
No, dober večer. Obiski odšli, 4 in pol letni nečak je s stolom za dojenje vred zletel med časopise (po vsaj 5x opozorilu in fizikalni razlagi o ročici in sili); pa z vodo z okusom je temeljito polil vežo (mož je pa zaslajdaluser posted image user posted image );  sedaj je stanovanje posesano, pomito in pospravljeno, Klemen spi, posoda in perilo se pereta. Klemen se takoooo slini, da na dan uniči vsaj 10 podloženih slinčkov, pa kakih 5 bodijev; jasno - o zobeh ni ne duha ne sluha.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
7.2.2010 8:07:34   
baby blue
Dobro jutro

Mi smo že pokonci... In čakamo da se čajček ohladi user posted image Lana se pa valja v najini postelji user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
7.2.2010 8:19:54   
JaLuca
Nas je vseh pet pri zajtrku, A. pa je že je sadno kašo (kuhano jabolko in banano). More zraven nas nekaj jesti. Sestrci pa gledata zraven živžav.
Potem pa veselo na lopato - kidanje snega, še snežaka nam je nazaj zametlo.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
7.2.2010 9:36:56   
veselka
barika pralni oreški so za moj švic prešvoh user posted image . mi je pa sestra zrihtala, njen kolega dela eko prašek in mehčalec, ravno pridobivajo certifikate... 4 l je 12 eur zaenkrat, pa samo 4 mesece je rok uporabe, ker je brez konzervansov. me pa še čaka, tko da ne znam nič rečt, je pa sestra zlo zadovoljna.

tulpek pri tko mejhnih se mi zdi so alergotesti lahko lažno negativni, pa še ne smejo se prepogosto delat.

bety a vi ste tudi na dieti... mi se na srečo še držimo brez. moram fajn trkat, da je Aurora tako bp glede zdravja. vem, da se lahko vsak trenutek spremeni. vsem pošiljam user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 7.2.2010 9:37:46 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
7.2.2010 10:01:06   
trudi*
Dan!

Spet vas nisem nič brala,ker sva z Lano v bolnici. Vse, ki mislite cepiti otroke proti rota virusu naprošam v imenu drugih mamic, da otroka nekaj časa ne peljete v bazen. Lano smo peljali v bazen in je dobila rota virususer posted image . Tako je slaba, da vam ne morem povedat. Leži negibno in samo stoče. Še dobro, da je infuzija. Shujšala je iz 6400 na 5900.

Vsem septemberčkom želim samo veliko zdravja,ker gledat tako bolnega in slabega otročička je prav mučno in še nemočen si in nič ne moreš pomagati. 

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
7.2.2010 10:07:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: trudi*

Dan!

Spet vas nisem nič brala,ker sva z Lano v bolnici. Vse, ki mislite cepiti otroke proti rota virusu naprošam v imenu drugih mamic, da otroka nekaj časa ne peljete v bazen. Lano smo peljali v bazen in je dobila rota virususer posted image . Tako je slaba, da vam ne morem povedat. Leži negibno in samo stoče. Še dobro, da je infuzija. Shujšala je iz 6400 na 5900.

Vsem septemberčkom želim samo veliko zdravja,ker gledat tako bolnega in slabega otročička je prav mučno in še nemočen si in nič ne moreš pomagati. 

o ti bošček maliuser posted image hitr se naj pocajtauser posted image

no mi smo mel divjo noč oziroma jaz,mala je zaspala ob pol 2,pol sm tamalga božala do 3 in je čez celo noč pol še jokcal tko da sm ga mirila da mi ne bi tamale zbudil in razlog za ves ta nočni žur prehlad pri obehuser posted image včer mi je tamal v celem dnevu pojedu od polovice hrenovke polovico in to je bilo to pa mogoče da je spi 2dcl sokauser posted image noro

(odgovor članu trudi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2483
7.2.2010 10:16:11   
dolenjka
Dan user posted image

Nič kaj dobro na žalost user posted image Me hoče vročina stolčt user posted image Upam, da bom kamlu bolje, ker vas pogrešam user posted image

Dan!

No, tole je draga šola, zato pravim da user posted image res raje ne prehitro v bazen, pa če so cepljeni za roto ali pa ne user posted image Lahko je v bazenu tudi kdo ki ni bil cepljen, pa je okužen user posted image Naj se vam ne mudi v te bazene, ki so sploh v tem času precej polni, ker se ljudje nimajo kam dati, saj bodo imeli naši user posted image še celo življenje čas za čofotanje user posted image
Se bojim, da bom tečaj plavanja na april prestavila user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu trudi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
7.2.2010 10:21:14   
dreja79
Dobro jutro oz. dober dan,

user posted image user posted image user posted image

Dan!

Upam, da bo čimprej minilo user posted image user posted image user posted image

Zdaj vidim, da mi še nekaj časa ne bomo šli v bazen. Jest itak ne maram bazenov, moj me pa skoz neki ganja, ampak po vsem tem kar sem prebrala, je dobr da sem mal trmasta.

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu trudi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
7.2.2010 10:26:04   
baby blue
trudi upam da se Lana kmalu pozdravi...

Moram potrkat da je naša Lana zaenkrat še zdrava ko dren...

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
7.2.2010 10:36:01   
Pupček

Dan!

O revčka mala. Naj se hitro pozdravi user posted image user posted image user posted image
Mi smo prav zaradi cepljenja prestavli za 2 tedna današnje kopanje. Takrat bo skoraj 4 tedne od cepljenja. Ja, eni se res ne ozirajo na morebitne poslediceuser posted image ali pa sploh niso seznanjeni z njimi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trudi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
7.2.2010 10:36:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Dan user posted image

Nič kaj dobro na žalost user posted image Me hoče vročina stolčt user posted image Upam, da bom kamlu bolje, ker vas pogrešam user posted image

user posted image nas premal pogrešaš zato pa tud prehlad noče it stranuser posted image user posted image
jaz ne maram it z otročki v bazene vsaj mika me ne,pa tud nimam namena se pogledat v špegu v kopalkah k pol me lahk čaka sam še rešilc k me bo infarkt tko to pr men no gouser posted image

(odgovor članu dolenjka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2488
7.2.2010 10:51:17   
dreja79

Dan user posted image

Hej, imaš samo še 2 dni časa, da se pocajtaš user posted image . Mal čaja, pa počitka, pa bo user posted image

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
7.2.2010 11:45:32   
anitka7

Dan!

user posted image user posted image upam da se čimprej pocajta Lana

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu trudi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
7.2.2010 11:49:31   
Bety11
Veselka...jaz nisem šla k nobenemu na posvet glede prehrane....damjan je naenkrat postal zelo nemiren, lačen a nič ni mogel jesti, ker vsakič, ko je primil za dojko, je začel z nogami brcat, jokat, zvijati se.....in blato je bilo zeleno s belimi koščki skute, velikosti riža.....
Malo sem prebrala in se sama odločila za skrajnji ukrep pri meni....pa je delovalo....Še kapljice zraven BioGaia sem dala in smo kot na začetku, veseli, mirni pri hranjenju.....spimo ok....

Po 14.dneh diete sem vzela samo en navadni jogurt (za test) in je poleg zvijanja v trebuščku prvo blato bilo patološko (zeleno, beli koščki...).... Jajca mislim, da niso problem, ma sem vseeno ukinila...Sadje in zelenjavo (surovo) pa bom začela počasi uživati ponovno nazaj.....

rota virus.....user posted image user posted image user posted image ....Zelo sem jezna zaradi vsega, kar se dogaja.....Pri treh otrocih, nikoli ni bilo govora o tem virusu.....Bilo je nekaj, kar se je izjemoma in zelo redko dogajalo.....Ko so iznajdli cepivo, pa je ratala epidemija, ki smo jo sami naredili.....Na eni strani cepivo, na drugi okužba.....user posted image user posted image user posted image ....In nekomu je pomembno le, da denarčki kapljajo.....
Cepiva so rešila svet in otroke pred sigurno smrtjo.....To, kar se dogaja danes, pa je neetično, sramotno, katastrofalno.......Predaleč je šlo.....

Ko so v 50.letih izumili adaptirano mleko, so vse mamice prepričevali, da je to edina prava hrana, da je njihovo dojenje prešvoh, da imajo mleko zanič......Zato zdaj v AMeriki šele odkrivajo, da je dojiti možno.....

in tako naprej....user posted image ...Zelo sem žalostna, ker je ta dojenček tako zbolel in komaj diha, pa še infuzija...user posted image ..

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
7.2.2010 11:50:23   
anitka7

Dan user posted image

user posted image user posted image revca...upam da bo hitr boljš...če kaj rabš,veš kje sem in poklič

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
7.2.2010 12:39:32   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

tulpek pri tko mejhnih se mi zdi so alergotesti lahko lažno negativni, pa še ne smejo se prepogosto delat.

No, nekaj takšnega se mi zdi, da je rekla...

Trudi, srečno za tvoje malo dete! Žal se mi zdi, da nekateri niti ne vedo, da ne smejo v bazen po cepljenju za rotavirus.

Naš Tjaš je boljše, vročine ni, je vesel in nasmejan, se igra... samo nosek še ima malo poln. Upam, da se je končalo in da se še nosek pozdravi. Doziranje fiziološke je danes lažje, ampak z baby vac-om pa ne pridem zraven, tak da ga kar na veliko zalivam.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
7.2.2010 13:15:09   
JaLuca
tulpek - Probaj še mu svoje mleko malo vbrizgati v noseka. Recimo če A. takoj na začetku spusti bradavico, itak ven fejst šprica pa kar curek obrnem k noseku, ali pa po dojenju mu malo stisnem še pod noseka. Tako sem tudi praktirirala pri sestricah.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
7.2.2010 13:41:13   
škorpijončica

Mi pa čist zares čakamo zobek...ko jo dojim, parkrat pocmoka potem pa da dlesni skupaj in povleče, da boli...tok jo srbijo, pa mam grizalce, da ga grize, pa še kar čakamo...

Ej punce, jst pa mislm, da mamice niso tok egoistične, da grejo v bazen kljub cepljenju, ampak preprosto ne vejo..kaj pa če bi dali prošnjo na kopališča, da se na veliko napiše obvestilo mamicam z dojenčki, pa objavi na spletni straniuser posted image Bety, maš prav, namest da bi bilo manj virusa zarad cepljenja ga je sam še več..pa v bazenu že lahko preverjajo kakovost vode, ampak to ali vsebuje viruse pa ne. Nio nismo cepili za rotavirus, nekako ni bilo denarja, tako da če ga bo staknila bomo pač mogli potrpet. Tudi meni je hudo za trudi in njeno Lano. Nia je zdava, čeprav smo bili v čet. v bazenu..sam je tok uživala, da jo bom kmalu peljala še enkrat, kljub tej slabi izkušnji.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
7.2.2010 14:50:11   
vila MaLiNa

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Naš Tjaš je boljše, vročine ni, je vesel in nasmejan, se igra... samo nosek še ima malo poln. Upam, da se je končalo in da se še nosek pozdravi. Doziranje fiziološke je danes lažje, ampak z baby vac-om pa ne pridem zraven, tak da ga kar na veliko zalivam.

user posted image user posted image
No tudi Sari je vročina izginilauser posted image . Ima pa tako zabasan nosek, da je kar groza - ne mora jesti in spati zaradi tega, tako da pri nam tudi laufa fiziološka raztopina na polno. Tako,da punce hvala za vse lepe želje, je pomagalouser posted image

Trudi drži seuser posted image user posted image user posted image .

Dolenjka ti pa kakšnega rukniuser posted image . No upam, da nisi vročine staknila in da si že boljšega počutjauser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
7.2.2010 15:19:47   
tulpek
Tudi za Saro user posted image , da je boljše.

Naš se je danes pošteno pokakal (res pošteno) in v celi ogromni porciji je bilo manj nitk, kot prej na nekaj cm kakca. Tak da kaže boljše user posted image . Ampak ne vem, če zaradi diete, ali bi bilo tudi sicer boljše.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
7.2.2010 17:34:43   
Mož*
Hej!
Bazeni - so in so bili vedno problematični. Najpogostejše okužbe z bazenso vodo so: enterovirusne (slabost, vročina, izpuščaj, prehladni znaki, hud glavobol); adenovirusne (visoka vročina, povečane bezgavke, bolečine v žrelu, intenzivni prehladni znaki, rdeče očesne veznice); rota-virusne (vendar z NE zaradi cepljenih - temveč zaradi prebolevnikov, saj se virus z blatom po rota-virusni driski izloča najmanj 1, večinoma pa do 3 tedne); calicivirusne okužbe (slabost, 1 dnevno hudo bruhanje in/ali driska) - slednje so izjemno izjemnpo pogoste; kriptosporidioze, pa tudi bakterijska klasika: salmonele, šigele, kampilobaktri,...
Pri virusnih okužbah je pomembno zlasti to, da je le zelo malo virusnih delcev potrebnih za okužbo

Rotavirusi pa so eden najpogostejših vzrokov za smrt dojenčkov v manj razvitem svetu. (No, pri nas je možnost zdravljenja z infuzijo).

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
7.2.2010 17:53:06   
barika
eno vprašanje
T. ima  malo vneto oko. malo gnoja in rdeče okoli očesa. Jaz mu učko spiram s kamilicami ..ampak vseeno ga bo treba peljati k pediatru.
a mu lahko še s čim drugim pomagam? (mleko odpade ..ni ni)

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
7.2.2010 17:56:40   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: barika

eno vprašanje
T. ima  malo vneto oko. malo gnoja in rdeče okoli očesa. Jaz mu učko spiram s kamilicami ..ampak vseeno ga bo treba peljati k pediatru.
a mu lahko še s čim drugim pomagam? (mleko odpade ..ni ni)

fiziološka raztopina ali prekuhana voda, meni je bilo odsvetovano s kamilicami, ker lahko povzročajo reakcijo - alergijo

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prihod novorojenčka iz porodnišnice
Vsaka bodoča mamica se med nosečnostjo sprašuje, kaj pripraviti za novega prihajajočega člana. Veliko veselje je hoditi ...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?