|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Predihovanje popadkov
5.2.2010 13:37:10   
Getreal
Pozdravljene!

Sem v 31 tednu svoje prve nosečnosti in seveda veselo obiskujem materinsko šolo user posted image

V glavnem se cel čas več al manj poudarja to PRAVILNO predihovanje popadkov, in kako je to pomembno in kako lahko zmanjša bolečino za 50% in oh in sploh...

Problem je, da se ta šola počasi bliža koncu, ampak nam še vedno nihče ni demonstriral tega PRAVILNEGA predihovanja, vsi samo govorijo o njem user posted image Zdaj me je pa že res počasi prijela panika, da pač tega ne bom znala..

Zato bi resnično rada prosila, kakšno mamico z izkušnjami, če bi malo bolj podrobno opisala kako to zgleda, oz. če obstaja kakšna vaja, kakšen zapis o tem, kako naj bi se pravilno predihalo popadek, oz. kakšne napake najpogosteje delajo porodnice, da popadka posledično ne predihajo...

Sej vem da je mal neumno vprašanje, ampak sem prav mogla.. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Predihovanje popadkov
5.2.2010 13:40:57   
Volga
Ja tako je to, ko začutiš, da te v križu štihne, začnemš hitro na kratko po pasje dihati, tako: hohohohohohohohohoho, čisto na kratko, potem ko pa popadek spusti pa spet normalno.

če ne veš, kako je po pasje dihati, daj pejt kakšnega psa poslušat, kako diha, res to ti bo ful pomagalo.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2010 13:43:32   
Anonimen
Ko bo prišel čas boš že znala dihat
Ni pravilnega dihanja .
meni tole pasje dihanje sploh ni pomagalo,kvečjemu še težje bilo
ne obremenjuj se s tem

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2010 13:44:47   
Getreal
hehe hvala volga -ne ne mam mrcine doma, vem kako to zgleda.. user posted image user posted image

tako sem si tud predstavlala vso to stvar, ane..ampak res mi ni jasno, kje lahko sfališ, da pol ni pravilno predihano user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2010 13:50:20   
ZARA
V skrajni sili še vedno lahko prosiš babico, če ti demonstrira predihavanje popadkov. Ali pa si kupiš psa in narediš, kot svetuje Volha.
user posted image

< Sporočilo je popravil ZARA -- 5.2.2010 13:52:52 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2010 13:51:23   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal

hehe hvala volga -ne ne mam mrcine doma, vem kako to zgleda.. user posted image user posted image

tako sem si tud predstavlala vso to stvar, ane..ampak res mi ni jasno, kje lahko sfališ, da pol ni pravilno predihano user posted image

Važno, da poslušaš in ubogač babco, pa bo vse v redu. Ne se vnaprej obremenjevat.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2010 13:53:38   
skuštrana
Ko bo prišel čas boš že znala dihat
Ni pravilnega dihanja

Seveda je pravilno dihanje, ne kobasaj. Jaz sem imela prvič po licih žilice čisto popkane ker nisem pravilno dihala, sem se napihovala kot balon namesto da dihamuser posted image

Volga ti je lepo napisala, dihaj po pasje, moči pa čuvaj za popadek da lahko takrat potiskaš. In potiskaj tako kot da bi šla kakat pa bo user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2010 13:54:43   
kjava
Meni je šlo pri prvem porodu ful na bruhanje in je rekla babica, da zato, ker diham skozi usta. Vdihniti moraš skozi nos, izdihniti pa skozi usta. Nam so to predstavili, kot da poduhaš rožo, nato pa pihneš svečo in to sem si zapomnila. Ko pa začnejo šopat uni ta hudi popadki, pa res samo še psaje dihanje ostane, ker nimaš časa ust odpirat in zapirat user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.2.2010 13:55:50   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

. In potiskaj tako kot da bi šla kakat pa bo user posted image

To pa obvezno, drugač ti bojo vse žilce na glavi, vratu in v očeh popokale.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2010 13:58:03   
FLASK_A
Kot so že povedale. Na začetku globoko dihaš, potem pa po pasje.

Nepravilno dihanje? Lahko ga začneš izvajat če si boš v glavi zamislila da te preveč boli in potem boš vse drugo počela kot DIHALA. Ti samo dihaj, pa bo vse prej konecuser posted image
še slikovni prikaz: KLIK

Pa ne se preveč obremenjevat, babca ti bo ful pomagala, poslušaj jouser posted image Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.2.2010 13:58:13   
Anonimen
Kopiram:

Meni je najljubši naslednji: predstavljajte si, da iamte na torti 50 svečk (teoretično seveda) in da morate upihniti vsako posebej vendar z eno sapo (ne vseh skupaj!). Treba je torej zelo plitko pihati pri skoraj zaprtih ustih. Tako nekako naj bi se dihalo med popadki. Sicer pa nosečnica pogosto kar nagonsko sama diha pravilno, če je le ne grabi nepotrbna panika in pretiran strah. Navsezadnje pa vam bo o dihanju med porodom pomagala tudi babica pri porodu.

Torej nosečnica nagonsko diha sama pravilno.Ni vse kar je napisano v knjigi ali kar se govori pravilno !
No,si se napihovala kot balon-očitno te je panika grabila.Pa ne pisat da ni,ker potem si boš vso zgodbo pokvarila ki si jo napisala.
Torej si se napihovala in ne dihala-razliko upam,da vidiš
Ker je tudi razlika če gre nosečnica rodit brez strahu in panike.Veš že sama kaj je treba narediti :)

Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2010 13:59:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal

Getreal mi smo ravno včeraj o tem govorili. Ko imaš počasne popadke vdihneš skozi nos, izdih skozi usta, ko pa popadki trajajo dlje časa pa začneš po pasje dihat. napako naredimo tako, da dihamo pregloboko. Tako nam je rekla. Moraš res samo na hitro dihat, ena pa prav vdihavat.

(odgovor članu Getreal)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2010 14:00:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

če ne veš, kako je po pasje dihati, daj pejt kakšnega psa poslušat, kako diha, res to ti bo ful pomagalo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.2.2010 14:05:51   
skuštrana
No,si se napihovala kot balon-očitno te je panika grabila.Pa ne pisat da ni,ker potem si boš vso zgodbo pokvarila ki si jo napisala.

Žal moram ravno to napisat, panika, mene, med porodomuser posted image user posted image He, he, tretjega sem rodila kar v avtu, babica je bil mož pa ti meni o panikiuser posted image user posted image

Ne, ni me grabila panika, ampak enostavno nisem vedela kak dihat, saj so nam povedali ampak tisti trenutek vse pozabiš. Potem ko sem začela poslušat babico kaj mi govori je bilo boljše in je šlo en, dva, tri... Pravilno dihanje je res zelo zelo pomembno.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.2.2010 14:09:27   
skuštrana
Treba je torej zelo plitko pihati pri skoraj zaprtih ustih. Tako nekako naj bi se dihalo med popadki.

To je pa itak po pasjeuser posted image Poslušaj Volgin nasvet pa pojdi poslušat kako kužki to delajo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.2.2010 14:11:58   
lucika
to nepravilno dihanje se nanaša po moje na one, ki se imajo čas po par ur dret v porodni, ...tiste sem sigurna, da ne dihajo prav:)

jaz se tega počasnega dihanja sploh ne spomnim, ko pa so mi našopali umetnih popadkov, da se mi je kr malo bledlo zraven. sem dihala po pasje menda glih 10 ur. pa tam, do okrog trideset teh vdihov na popadek sem naštela. mi je to ful pomagalo, da sem malo misli preusmerila, štetje.

Neposredna povezava do sporočila: 16
5.2.2010 14:14:06   
mika
men je babica v SG porodnišnici pred porodom rekla, naj diham tako, da vidhnem in po pasje izdihnem.

V Mb materinski šoli so rekli najprej globoko dihat, ko so popadki na krajši čas pa tako, kot sem zg. napisala.

Prijateljica, ki je rodila v MB je tud rekla, da so ji takoj rekli dihat (vdihnit in po pasje izdihnit). Se pravi v MŠ so rekli eno, v porodni drugo.

ne sekiraj se, ker te bo babica usmerjala.

Neposredna povezava do sporočila: 17
5.2.2010 14:22:14   
poli*
Jaz sem se preveč vživela v to pasje dihanje user posted image  in zato sem že po parih urah bruhala. Baje je šlo preveč zraku v želodec user posted image .
Tako, da nobena skrajnost ni dobra user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.2.2010 14:28:01   
Isabellabina
Sicer so ti že vse punce lepo napisale.Ampak pišeš,da si komaj v 31 tednu.Pri nas v šoli smo se to učili čisto na koncu od 37 tedna,takrat smo vsi skupaj v sobi predihavali tako kot je prej pokazala babica,tako ,da imaš še čas.Le pridno hodi v šolo pa boš tud do dihanja prišla.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.2.2010 14:29:03   
manna
Tudi pri nas so v Šoli za starše nonstop pričali o pravilnem dihanju, pokazala nam ga je pa šele na zadnjem predavanju in še to v 1 minuti, na hitro.
Na porodu sem se najprej strašno trudila pravilno dihat, pa mi je rekla babica, naj to prišparam za kasneje, ko bo res potrebno (pri zadnjih popadkih). Ko je res postalo hudo, je pa tako bolelo, da nisem sploh razmišljala o dihanju... Lubi me je skoz opominjal kako naj diham, jaz pa sem mu težila naj bo tiho ker mi gre na živce user posted image

Srečno! Saj ti bo babica v porodni največ povedala, njo poslušaj!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.2.2010 14:30:10   
FLOWR12
Jaz pa sem si predstavljala, da z vsakim popadkom premagujem val (morski). To sem prebrala v neki reviji. Mogoče se boste smejale a meni je pomagalo. Med popadki sem se sproščala z mislijo na morje. Ko je prišel popadek - val - in zopet mirno morje.  Jaz sem rodila v eni uri.

Pa pri popadku moraš biti čimbolj sproščena.  Kot bi zajahala val na morju. Bolj ko si zakrčena bolj boli.

Probaj pa boš videlauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
5.2.2010 14:32:08   
Anonimen
Preden sem mogla it rodit, sem že vse pozabila. user posted image  

(odgovor članu FLOWR12)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
5.2.2010 14:34:46   
ZARA
user posted image

user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil ZARA -- 5.2.2010 14:35:19 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.2.2010 14:52:16   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

user posted image

user posted image user posted image  

Joj, Zara, ti ga pa pihnešuser posted image Najboljše da tale graf s seboj v porodno nesemo. In potem vsake toliko pogledaš če delaš prav....

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.2.2010 14:54:21   
Ulla80
eh, jaz sem obakrat komaj uspela dihat, kje da bi imela čas in željo in voljo pravilno dihatuser posted image

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?