|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 10:32:55   
babyloverka
no, ni problema.  user posted image  sem napisala informativno do kdaj je, če bi katero zanimalo pa še ne ve.

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 10:36:15   
Anonimen
Aja da vam povem še to. Včeraj nam je v Postojni v MŠ rekla, da naj kar pričakujemo, da bojo obiski aprila še vedno dovoljeni SAMO za partnerja in da naj to upoštevamo, ker so že razmišljali o tem, da tud partnerjem ne bi pustili obiskov, tako kot so to naredili mislim, da je rekla v Izoli in Šempetruuser posted image

(odgovor članu babyloverka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2527
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 10:38:52   
babyloverka
da niti partnerjem ne bi dovolili obiskov? user posted image user posted image  o to pa ne! ati pa ja more videt svoje dete

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 10:44:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka
da niti partnerjem ne bi dovolili obiskov? user posted image user posted image  o to pa ne! ati pa ja more videt svoje dete


ja tako je rekla, da so naredili v 2 porodnišnicah, sej pomoje, da so zdej opustili. Samo je pa rekla, da naj se tega res držimo, da ne bo prišlo do česa takega da še partner ne bo mogel videt svojega otroka.

(odgovor članu babyloverka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2529
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 10:47:21   
Chi_Pita
Ah glede obiskov v P ... V LJ so dovoljeni samo partnerjem - do kdaj bo tako ne vem, v Izoli so obiski dovoljeni vsem - ne vem, kdo vam je rekel, da jih ni - ko smo bili na ogledu v Izolski P, so bili obiski pri vsaki nosečki (no takrat so bile mislim da 3 in so prihajali partneji, kolegice in starši. Kako pa je v PO ne vem.

_____________________________

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
   [Brisano sporočilo]
5.2.2010 11:22:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2531
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:32:25   
nincy29
IZVIRNO SPOROČILO: tropical

Evo mene srček smo poslušali, pa pregledala me je. Baby ni še na glavici. Uz mi ni naredila, jah bomo počakali pa do naslednjič, mogoče bo kaj.





kdaj maš naslednjič pregled??se nisi zmenila da naslednjič plačaš ultrazvok??

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:35:21   
nincy29
mi smo iz pregleda..
naš pobič naj bi bil na glavo obrnjen..
kg use skupi +8kg,naslednji pregled 25.2 in takrat imam tudi ultrazvok.

sem pa tudi inekcijo dobila ker sem rh negativna.

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:37:06   
Bobek75
Živjo,

jaz sem iz bolnice, kjer so me malo prepikali s tistimi injekcijami za dozorevanje pljučk.user posted image Zabičali so mi, da moram zdržat vsaj še 4 tedne (do 34 tedna). No, pa smo se zmenili, da bom prišla rodit šele aprila, ko bo že bolj toplouser posted image in bodo naše user posted image user posted image blizu 3 kg (ali več) vsaka. user posted image

papirji in CSD jaz jih pošljem kar danes. Od firme sem že dobila vse podatke o plači, obrazce pa sem snela kar z interneta.

medenična kost - boli ko user posted image . Še najmanj je bolelo v prvo. Zdaj pri 3 nosečnosti pa moram kar malo obstat ko vstanem in šele potem lahko hodim. user posted image

oprema za dojenčke - bolj ko gledam različne sezname, kaj vse potrebujem za user posted image user posted image , manj mi je jasno. Pred 6 leti, ko sem nazadnje rodila, ni bilo tako dolgih seznamov. Mislim, da bom najmanj opremljena mama v Slovenijiuser posted image .

materinska šola - meni je bila ful všeč, ko sem bila noseča prvič. Potem pa ko sem poskusila v praksi, pa ni ravno tako, kot ti predavajo. Porod prav drugačen, porodni načrtuser posted image ?- ha, ha. Nega in vzgoja otrokauser posted image - niti približno. Na koncu si za vse sam in moraš delat po občutku. Ampak je ful dober filing, ko vidiš, kako ti z nekimi triki in z lastno domišljijo uspeva negovat, hranit, varovat in vzgajat otrokauser posted image .

aprilski hrošček -  ne se sekirat za sistematski. Pri 5 letih vse pošljejo k logopedu. Naša je govorila kot navita ura in ima lepo, čisto izgovorjavo, pa je vseeno dobila datum. No, logopedinja je samo ugotovila, da ni potrebe, da hodimo k njej. Je pa en naš 5-letni sorodnik pri psihologinji delal ene neumnosti, ko ga je spraševala, kako del krava, pa muca,pa.... Doma imajo kmetijo in vse živali prav dobro pozna, ampak se mu je zdelo zamalo pravilno odgovarjatuser posted image . Potem so dobili datum za naslednjič, ampak niso več šli, ker te stvari niso obvezne. Mulc je zdaj zdrav, priden in brihten 12-letnik.
Če je z otrokom kaj narobe, itak starši sami vidijo. Ni treba, da jih zafrustrirajo neznanci, ki jih sploh ne poznajo.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:40:22   
tanika1
hej!
zdejle sem pa rabla kar ene 2 uri, da sem vse prebrala.
Kok mate vse lepe kompletke, aprilčica tvojih pa tudi jaz nisem vidla.

Ja na materinski šoli je pa tudi meni kar fajn, sam težko mi je tok časa skupaj sedet. Pa sem v tej isti predavalnici presedela kar nekaj časa na predavanjih ginekologije, pa takrat ni blo nobenega problema, se pozna da imam zdaj trebuh, takrat ga pa še nisem mela. Tudi jaz si delam zapiske, pa mam že kar tam ene par barvnih kulijev. Pa se mi moj samo smeji, pa pravi kaj si to pišeš, sej ti to itak že vse veš. Včeraj smo meli predavanje pediatrinje pa sem si določene stvari zapisala, pa je reku, pa sej si dons nardila ta izpit, res si ne rabiš pisat, sej moreš itak to vse vedet.

Ja včeraj sem nardila izpit, ki se mi je že kar vlekel, mi je ustnega kar malo prestavljal profesor. Tko da zdej mam še tri, pa upam, da še nega nardim pred porodom.

V petek bi morala met pregled pri ginekologinji, sem bla že v Lj, pa je morala domov, ker je njen otrok zbolel. Tako da mi ga je prestavila na torek. V petek sem potem samo nečaka čuvala. V ponedeljek popoldne sem pa tudi jaz malo krvavela, sej je blo samo par kapljic, ampak sem se kar ustrašila. Na srečo sem mela potem v torek pregled, ap mi je zaradi tega naredila še vaginalni pregled in UZ, pa je rekla, da je vse vredu. Maternični vrat je dovolj dolg in zaprt, user posted image je pa že obrnjen na glavico in je že kar nizko, je glavica že čisto pri materničnem vratu, in je rekla, da možno, da bo kar tako ostal do poroda.
Za seznam: +9kg, naslednji pregled 2.3.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:44:16   
sanje2
pozdravljene moje aprilčice!

samo malo se vam javim, da vam povem, da mi je uspelo in sem v osmem tednu nosečnosti, drugi teden v sredo imam prvi pregled, zato držte pesti zauser posted image user posted image user posted image .

za tiste ki ne veste kdo sem:
sem bila vaša soaprilčica in sem v desetem tednu ss, zato sem se morala od vas posloviti. ss sem imela septembra zaj pa imam po mojih izračunih septembra datum poroda - kakšna je usoda!


no če sem pa že tu gor, bi mi prosim povedale, kolk dni prej se gre v porodniško,.... kaj vas je veliko v bolniški?

ok uživajte

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:46:16   
aprilski hrošček
Pozdravljene!

Res je kar je napisala Nax05 res nam je babca včeraj v MŠ povedala, da so lani decembra v Izolski in Šempeterski porodnišnici prepovedali obiske za vse. Jaz močno upam, da nas aprila to nebo doletelo user posted image user posted image user posted image . Nax05 nič nisi mahala včeraj user posted image user posted image user posted image . Kako se ti je zdelo predavanje??? Mene je kar po trebuhu zvijalo, do sedaj se nisem poroda nič bala (čeprav sem bila že na porodu z mojo najboljšo prijateljico) zdaj me je pa kar malo strah user posted image user posted image user posted image

Pupa*81 kaj pa se je dogajalo, da si tako slabo spala, upam, da se danes spočiješ!!!! Mene itak vsako noč ob 4h zjutraj vrže iz postelje in potem ne moram zaspati vsaj eno uro.

Zdaj pa grem kuhat kosilo juhico sem že skuhala zdaj pa še krompirček in solatko, imam hčerkico doma je zbolela. Pa ravno danes, ko bi imeli nastop z baletom. Malo je žalostna pa bo že.

Lep deževen dan še naprej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:49:47   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

pozdravljene moje aprilčice!

samo malo se vam javim, da vam povem, da mi je uspelo in sem v osmem tednu nosečnosti, drugi teden v sredo imam prvi pregled, zato držte pesti zauser posted image user posted image user posted image .




user posted image user posted image user posted image

Čim lepšo nosečnost ti želim. user posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:52:45   
nejanejc
ojla! sanje2 cestitke!user posted image user posted image

jst sem si vcerej sprintala papirje za porodniško pa očetovski... tudi meni ni blo jasno, kako lahko 30 dni prej obvestijo za ocetovstvo delodajalce, pdp j eznan, sam kdaj se bo res dete rodilo pa ne... No, bo treba se malo pobrskat...

cojka, kateri avto bo padu? ;-)

ja jst tud slabo spim, pol pa se kake nocne more in guzva vs uzbi, cist zmozgana....

sva bal vcerej v pikapolonici in sva vzela jogi pa blazino za previjanje :) vrtiljaka, ki sem ga hotela pa ni bilo :(

super, Kepica upam, da si za na poti odmov user posted image user posted image

tanika, čestitke za izpit!

lep konec tedna vsem skupaj!

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 11:54:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aprilski hrošček
Res je kar je napisala Nax05 res nam je babca včeraj v MŠ povedala, da so lani decembra v Izolski in Šempeterski porodnišnici prepovedali obiske za vse. Jaz močno upam, da nas aprila to nebo doletelo user posted image user posted image user posted image . Nax05 nič nisi mahala včeraj user posted image user posted image user posted image . Kako se ti je zdelo predavanje??? Mene je kar po trebuhu zvijalo, do sedaj se nisem poroda nič bala (čeprav sem bila že na porodu z mojo najboljšo prijateljico) zdaj me je pa kar malo strah user posted image user posted image user posted image


aprilski hrošček naju je skor kap k je rekla, da so bili obiski prepovedani tud za partnerja in da so oni razmišljali, da bi naredili isto. Upam, da nas res ne doleti kaj takega. Včeraj ti nisem mogla pomahat, ker sva zamudila 10 minut in sva bila čisto zadaj pri vratih, tako da te niti vidla nisem. Ti pomaham v torekuser posted image
Glede predavanja pa...mene je ful zvilo včeraj. Še ko sva domov prišla sem bila pomoje vsa zelena, ker me je moj vprašal če sem ok in če me je zdej fajn strah it rodit. Men je ta babca res ok, pa predavanja tud, sam me je pa zdej res strah poroda.

(odgovor članu aprilski hrošček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2540
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:08:28   
Bobek75
Živjo,

obiski- no, ker sem sveža iz Šempeterske bolnice, naj vam povem, da je obisk dovoljen eni osebi naenkrat, lahko pa greš na hodnik, kjer imajo stole, ampak dojenček tja ne more s tabo. Upam, da bodo do aprila pustili v sobo vsaj otroke skupaj z možem, ker če ne bodo pri nas strašne solze zakaj ne morejo videt svojih sestricuser posted image .  Drugih obiskov pa jaz v porodnišnici ne pričakujem. Sem že v prvo in drugo povedala, da lahko pridejo user posted image pogledat domov - starši naslednji dan, ostali pa so prišli čez cca. 14 dni.

injekcije za pljučka- nažalost imajo stranske učinkeuser posted image , o čemer se zdaj že bolj javno piše in govori - predvsem so v nevarnosti pljuča in ledvice. Pred leti, ko jih je dobila drugorojenka, so jih še zanikali. Zdaj pa sem našla nekaj podatkov tudi v slovenščini, tako, da ni dvoma. Ampak še vedno lahko rešijo življenje, če pride do prezgodnjega poroda, tako, da sem tudi jaz pristala na njih.
Me pa jezi, ker so mi pred leti eni zdravniki govorili, da so popolnoma neškodljive, sedaj pa mi razlagajo o možnih stranskih učinkihuser posted image user posted image user posted image , ki sem jih že itak sama opazila pri svojem otroku in otrocih nekaterih znancev.

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:08:39   
pupa*81
hej aprilski hrošček! ma ob polnoči sm se zbudila ker mi je blo res ful slabo, sej ven lih nism metala, ni pa manjkalo dosti user posted image pa do sedaj sploh nisem imela nobenih slabosti user posted image pol pa na wc, pa obvezno smrčanje lubita... v glavnem sm kr dost cajta rabla da sm zaspala, sm dolg štela ovce user posted image no sej zdej izležavam user posted image bo pa treba počasi pripravit za kosilo ja. upam da se tvoja pupa pozdravi, pa da bo drugič na baletu razturala user posted image

sam to da bi prepovedali partnerjem obisk je pa kr neki... že tako imajo v postojni zelo kratek čas obiskov user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:14:34   
nejanejc
pupa lepo pocivaj, upam, da bo spanje boljse.

(odgovor članu pupa*81)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:18:03   
Anonimen
Ve katera kak je z obiski v mb porodnišnici al pa na ptuju?

(odgovor članu nejanejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2544
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:41:28   
Anonimen
Pri Nivea baby lahko naročite vzorčke.

http://www.nivea.si/imported_specials/show/16144


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2545
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:53:14   
aprilski hrošček
Pupa*81 škoda ker ne smeš hodit bi lahko prišla kar k meni na kosilo sem ravno skuhala, izgleda da ne najbolje ker mala kr neki brska po krožniku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Bobek75 ne saj se sploh ne sekiram zaradi napotnice ki sva jo dobili za logopeda, ker mislim, da je niti ne bom peljala, ker je tudi pri 3 letih nisem peljala k psihiatru. Rojena je januarja, vendar sva imeli sistematski pri treh letih šele marca (prej je bila operirana za žrelnico in mandeljne so ji odstranili) in potem sem klicala, da jo naročim za psihologa pa so mi rekli naj pokličem maja, da jo bodo naročili septembra. Pa pejt se solit in potem je sploh nisem naročila in ni šla pa kaj potem user posted image . Res pa je, da svojega otroka najbolje poznaš in da jo en psiholog, ki jo bo videl eno uro že ne more oceniti. Pa glede nato kakšen zabavljač je moja hči bog ve kaj bi pokala tam in bog ve kakšno oceno bi dobile user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nax05 veš kaj bova stisnile pesti in bova že preživeli ta porod ni hudič a ne?! No drugič pa le mahaj, sem mojega vrčeraj tako gonila v Postojno, da bova le prej, da se vsedem na tisti stol kjer sem vednouser posted image user posted image user posted image . Rit me pa še danes boli od tega dolgega sedenja. Ena si je včeraj povšterček prinsela in mislim da je edina naredila prav!!!!

(odgovor članu pupa*81)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:53:26   
babyloverka
sanje user posted image  bravo punca, veliko sreče želim

malenaa89, jaz sem vzorčke naročila prešnji teden pa jih še nisem dobila, dvomim da bodo sploh prišli. no škodlo nebi, če pa jih ne bo pa tudi ok.
glede obiskov na ptuju ali v mb, sem vprašala na forumu o ptujski porodnišnici pa mi še nobena ni odgovorila. če boš vedela kaj več mi prosim javi.

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:55:23   
babyloverka
aprilski hrošček in nax05 kaj za vraga pa vama pravijo v materinski da so obe prestrašli? saj bosta še mene prestrašle user posted image

pa še to: je katera tu ki gre 22.2 v materinsko na ptuju? tatly če se ne motim si ti ptujčanka in imaš nekje tam blizu mene rok, ne?

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 12:59:45   
dacy
Evo mene iz UZ ... Z otrokom vse vredu ... tezki pa smo ze skoraj 1900 g user posted image user posted image user posted image ... Zdaj pa kosilo in pol nazaj na Bled ...

IZVIRNO SPOROČILO: sanje2

pozdravljene moje aprilčice!

samo malo se vam javim, da vam povem, da mi je uspelo in sem v osmem tednu nosečnosti, drugi teden v sredo imam prvi pregled, zato držte pesti zauser posted image user posted image user posted image .

za tiste ki ne veste kdo sem:
sem bila vaša soaprilčica in sem v desetem tednu ss, zato sem se morala od vas posloviti. ss sem imela septembra zaj pa imam po mojih izračunih septembra datum poroda - kakšna je usoda!


no če sem pa že tu gor, bi mi prosim povedale, kolk dni prej se gre v porodniško,.... kaj vas je veliko v bolniški?

ok uživajte


Me veseli da ti je ponovno uspelo in drzim pesti da bosta zdaj ti in tvoj user posted image vredu user posted image user posted image user posted image Vglavneem cuvaj se user posted image V porodnisko pa se gre 28 dni pred PDP user posted image V bolniski pa nas je ze skoraj vecina se mi zdi user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89

Ve katera kak je z obiski v mb porodnišnici al pa na ptuju?


V MB so obiski omejeni samo na partnerja ... za nedolocen cas- do preklica user posted image

< Sporočilo je popravil dacy -- 5.2.2010 13:01:19 >


_____________________________

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
   RE: Aprilčice 2010 - 2. del
5.2.2010 13:17:01   
aprilski hrošček
Babyloverka joj joj oprosti, sigurno te nisva hoteli prestrašiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Samo dokler ne veš kaj se sploh pravi porod in ti o tem ne predavajo in ne kažejo slikic se ti zdi da boš že. Ko pa ti tam babca govori o drugi fazi poroda pa da je ta najtežja pa da boli pa da nisi glih priseben pa da traja dolgo časa,.... ja pol ti pa res rata kar mal slabo user posted image . Je pa baje res, da lahko vrašaš svojo mamo ali pa sestro če jo imaš in če že ima otroke kako je ona rodila, ker baje da potem naj bi bilo kar podobno. Moja sestra je oba rodila full hito in oba v 3 urahuser posted image user posted image user posted image . Tako, da me je kar malo potolažila, upam, da to res kaj držiuser posted image user posted image .

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Ime za FANTKA
Da|sy

S partnerjem se ne moreva odločiti glede imena za fantka. Rada bi, da otrok z imenom ne bi bil preveč zaznamovan (asociacije ...), da bi lepo zvenelo, imelo nek globji pomen oz. bilo "ime s karakterjem". Hvala za vašo pomoč!

Jon (32%)

Jurij (40%)

Izak (28%)


Število vseh glasov: 500

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!