Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 16:24:21
|
|
|
|
Kati81
|
Če misliš to tistega, ki je tak v ovalnih posodah dozah, tist je v granulah in se sam zmeša z vodo. Ma jaz bi kar v sanolaborju oz kaki zeliščni trgovini kupila posebej čaj in zešala. Jaz mam to srečo, da mi vse to prpravi mami. Ona suši čaje in mi pride vse prav, edin tega iz malinovih listov sem pa v sanolaborju kupila.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 16:29:33
|
|
|
|
niwci
|
Sem pozabila vprašat, če se katera ukvarja kaj s porodnim načrtom in če mislite, da je to smiselno? Jaz sem prej o tem razmišljala, zdaj pa se mi zdi skoraj brezveze. Kaj pa ve?
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 16:40:30
|
|
|
|
Kati81
|
Ma niwci kot kaže imava dialog. Jaz se s porodnim načrtom nič ne ukvarjam, se tud v prvo nisem, bom šla in se prepustila babici in njenim nasvetom, je po moje še najbolje. Sem tud mal govorila z babicami o tem in so mnenja da če so preveč zahtevni porodni načrti so pol ženske razočarane, ker ni blo tko kot so si zamislile, ker ponavad je tko da vsi nekaj hočemo in trmasto vztrajamo, če pa ne gre skoz smo pa razočarani. Najbolje je da imaš kako željo in si pripravljen da če se je pač ne da uresničit se je ne da in nisi potem žalosten. Moja želja je sam ta da bo moj možek zraven in to je to.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:03:47
|
|
|
|
Cappy96
|
Živjo! Uf, ste bile pridne s pisanjem Najprej čestitke rosi za Tejo! IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76 pozdrav da se vam javim še zadnjič pred porodom, ker imamo tako nabit vikend z obiski, da ne bo šlo, v ponedeljek pa v p. Sem psihično pripravljena, v glavi podoživljam vsako minuto prejšnjega poroda..hmm, zanimivo, kako se lahko spomniš naenkrat vseh podrobnosti...sem sprijaznjena s CR, razen, če se ne zgodi čudež in rodim v ekspresnem času naravno... No, ja..bomo videli, upam samo, da bo vse vredu... Vsem želim čimlepši porod, pa cartanje svojih pa če imate čas, se spomnite name v ponedeljek... papa Lep vikend in še lepši ponedeljek ti želim . Srečno! Se pridružujem lepim željam !
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:07:32
|
|
|
|
Kati81
|
Cappy96, šele sedaj vidim da imaš isto staro hčerko k jaz, sta točno en teden narazen. Moja je pa 17.5.2007 rojena.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:11:43
|
|
|
|
Cappy96
|
Pa še poročilo iz včerajšnjega CTG-ja: se ni dalo sodelovat, tako da sem bila priklopljena več kot pol ure. Za povrhu pa še voda ni čisto ok: so neke sledi notri, ne vem česa- mogoče beljakovin Zato imam v ponedeljek 1.2. spet pregled. Popadki samo 2x nad 35, torej nič posebnega. Drugače smo pa tudi pri nas že dobre 3 mesece na dieti.... se mi zdi, da se počasi kar navadiš ... Kati, tale pestunja mi je pa prav všeč, pa še draga ni. Jaz sem pri Lani kupila sling, pa ga nismo mogli uporabljat. Ga tamala ni prenašala, zato sem ga prodala. Pa še če nisi pri najbolj spretnih, kar nekaj časa traja, da osvojiš zavezovanje. Zimska, hvala za info. Sem že dobila papirje.
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:15:51
|
|
|
|
Cappy96
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81 Cappy96, šele sedaj vidim da imaš isto staro hčerko k jaz, sta točno en teden narazen. Moja je pa 17.5.2007 rojena. O, kako smo usklajeni . Lana pa je rojena 26.5.2007. Me zanima, koliko bosta narazen!!!
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:36:21
|
|
|
|
niwci
|
Jaz sem samo na neslani dieti , čeprav tudi te ne prenašam več in se malo pregrešim pri kosilu.
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:42:25
|
|
|
|
Cappy96
|
Ti kar malo zavidam, ker se pri tvoji dieti lahko vsaj malo pregrešiš, pri moji pa ne bi bilo glih fajn .
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 17:45:29
|
|
|
|
Kati81
|
O kakšna dieta, jaz sem ravno en tok dober kebab pojedla! Mi je moj možek prnesu k je šel iz službe. Njami!
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 18:24:12
|
|
|
|
jannusa
|
Pozdravljene punce. Vidim, da se vsem full dogaja. Tako je tudi pri nas. Nuša in Jan še vedno kašljata, vročine pa ni več, tako, da bosta v ponedeljek že pripravljena na šolo in vrtec. Jaz se zaenkrat še držim, čeprav so noči že napete in polne lažnih popadkov. Čeprav to ni moja prva nosečnost, še nikdar nisem šla v P zaradi popadkov, pač pa zaradi predrtja mehurja in tokrat si RES želim rodit s svojimi popadki, ne pa samo z umetnimi. Upam, da bo šlo... Tudi jaz sem imela danes generalno čiščenje: sesala, pomila po tleh, preoblekla vse postelje, vmes pa sem jim pripravila lazanjo, ki jo vsi obožujejo. Ma, sem kar zmatrana... Jutri me čaka še naporen dan, zvečer pa me čaka še zadnji "špil" s svojo skupino, česar me je že prav strah... Pri Janu sem bila na odru do 30t, zdaj sem pa res že tik pred zdajci...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 18:33:37
|
|
|
|
dskubin
|
Jutri me čaka še naporen dan, zvečer pa me čaka še zadnji "špil" s svojo skupino, česar me je že prav strah... Jaz poznam eno, ki poje v ženskem pevskem zboru in je tudi nastopala do konca. So jo peljali v porodnišnico direkt z odra, je pa počakala, da so končale nastop
< Sporočilo je popravil dskubin -- 29.1.2010 18:43:31 >
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 18:57:57
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin Jutri me čaka še naporen dan, zvečer pa me čaka še zadnji "špil" s svojo skupino, česar me je že prav strah... Jaz poznam eno, ki poje v ženskem pevskem zboru in je tudi nastopala do konca. So jo peljali v porodnišnico direkt z odra, je pa počakala, da so končale nastop Jaz sem pela v zboru do srede decembra... več nisem mogla, ker imam tolikšno maternico, da mi predpona ni več delala- kar izginila ... No punce, povejte mi... kakšne obsege trebuščkov imate? Jaz sem zadnjič zvečer namerila 120 cm... a je to v povprečju? Meni se zdi da sem kot kak slon... in vsi me že sprašujejo če še nisem rodila
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:01:33
|
|
|
|
dskubin
|
No punce, povejte mi... kakšne obsege trebuščkov imate? Tega pa nisem merla v nobeni nosečnosti, tko da se mi ne sanja. Zdej pa zanalašč ne grem, ker se mi zdi, da bi me kap al pa da grem takoj rodit - tega pa ne morem, ker sem sama z otroci doma, je moj še v službi
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:04:23
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: niwci Jaz sem samo na neslani dieti , čeprav tudi te ne prenašam več in se malo pregrešim pri kosilu. Jaz vneto tajim mojo zatečenost ko sem pri G, ker me je strah da mi bo dal to neslano dieto... pol lhk kr umrem... ker neslane hrane pač ne jem... pol je itak isto al sem na vodi ali brez Ne zatekam prav močno, trenutno so še eni čevlji ki jih lahko obujem , problem pa je ker ne morem veliko s prsti delat, sploh zjutraj jih ne morem stisnit v pest...in bolijo ko ... Ah sej bo kmalu mimo...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:05:43
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin No punce, povejte mi... kakšne obsege trebuščkov imate? Tega pa nisem merla v nobeni nosečnosti, tko da se mi ne sanja. Zdej pa zanalašč ne grem, ker se mi zdi, da bi me kap al pa da grem takoj rodit - tega pa ne morem, ker sem sama z otroci doma, je moj še v službi Ja zna bit kar hudo ... tele številke, al pa tista številka ko stopiš na vago pri G... uffff
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:27:51
|
|
|
|
dskubin
|
Ne zatekam prav močno, trenutno so še eni čevlji ki jih lahko obujem user posted image , problem pa je ker ne morem veliko s prsti delat, sploh zjutraj jih ne morem stisnit v pest...in bolijo ko user posted image ... Pij ogromno, ma res ogromno vode. Pomaga, da ne zatekaš tolko. Jaz sem v taprvo tolk bla napihnjena, da sem v P šla kar 13 kil dol v šusu, na konu pa sem lahko obula samo še superge Pr nas pa ne moreš ne vem kolk skrivat, sestra pri G, ki te premeri in zvaga, ti kar potegne hlače gor in potipa pri gležnjih, če se ji prsti kaj vdirajo
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:34:51
|
|
|
|
kora33
|
punce lep pozdrav...lepo je biti spet doma.... moja porodna izkušnja... ob 7h sem šla v porodno sobo, kjer so me pripravili...popravili moje slabo britja...ha ha ha...vbrizgali barvilo v mehur....nastavili kanal v žilo....posneli še zadnji ctg.... ob 8h so me odpeljali v operacijsko sobo...malo so skakali okoli mene...vsi v zelenem in v maskah...grozni občutki....prišla je moja gin.....malo sva še poklepetali....razkužila mi je trebuh...in slišal se je glas...gospa zdaj boste pa zaspali.... Nana je rojena ob 8:26...22. in ne 21. januarja....dolga 44,5 in težka 2460g.... 70min po rojstvu sva se že prvič podojili.... no brez komplikacij seveda tudi po rojstvu ni šlo...v soboto ji je močno padel sladkor v krvi in so mi jo odpeljali v center za nedeonošenčke, kjer je dobivala infuzijo glukoze...jaz pa sem črpala mleko in ga ji nosila....seveda potem, ko so me premestili iz sobe za intenzivno nego... mleka dovolj...preveč...tako, da sem bila že na meji mastitisa, ki pa smo ga hb ustavili in zdaj je vse ok.... pojavila se mi je alergija na tabletke proti bolečinam...tako, da sem morala malo stisniti zobe.... ampak zdaj je vse mimo...danes sva prišli domov in svet je lepši.... čestitke vsem, ki so v času mojega bivanja v porodnišnici, končale svoj maraton... lep pozdrav in srečno vsem, ki vas čaka še ciljni šprint.... lahko noč....
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:35:38
|
|
|
|
slomak
|
zdravo punce, da se še jaz malo javim... najprej vsem bolančkanim, čimprejšne okrevanje, potem vsem, ki se odpravljate v P srečno ... in naj gre čim hitreje mimo... no jaz sem slabo spala to noč od 3 pa do ene 5-ih sem bila budna in mi je na misel hodilo marsikej, tudi o forumu sem razmišljala...da če je že kera rodila, kaj bomo tokrat pisale pa kr neke ideje... pa preštela sem dneve še do mojga PDP-ja in me je kar panika mal zagrabla, po eni strani bi da pride mal prej, imam še 19 dni po drugi strani pa še ne, naj še počaka... me je kar strah kako bo vse skupaj potekalo. Pred se nisem spraševala, če sem pripravljena, sedaj se pa to sprašujem...a je to čudno? Drugače sem pa tudi jaz imela čistilno akcijo danes, potem sem dobila obisk dveh kolegic, ki je ena tudi nosečka in ima rok v začetku aprila, živi drugače v tujini ampak je že v slo, ker namerava tukaj roditi...naredila sem nam jabolčni štrudel in potem sem si pa še pico naročila ... mojga ni doma je šel na en turnir in se vrne pozno, tko da mi je pasala družba. No kar se pa našga tiče ima pa danes, oz. ravno sedaj telovadbo na urniku...spodaj me tako špika, ko da bi glavico premikal oz ne vem točno kaj dela... Kati jest bi tudi to mela pestunjo ali kako si rekla da se reče... upam da jih bojo še mel...kašne barve so pa še imeli? uf..mal sem se razpisala..sorči čikapika, jaz ko stopim na vago pri G vedno povem par gramov manj no dost bo za zdele, berem vas, pišem pa malo manj, da vas ne bom sanjala oz tuhtala ko ne spim
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 19:38:17
|
|
|
|
slomak
|
kora33... lepo se cartajta doma...
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 20:16:18
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: slomak pa preštela sem dneve še do mojga PDP-ja in me je kar panika mal zagrabla, po eni strani bi da pride mal prej, imam še 19 dni po drugi strani pa še ne, naj še počaka... me je kar strah kako bo vse skupaj potekalo. No kar se pa našga tiče ima pa danes, oz. ravno sedaj telovadbo na urniku...spodaj me tako špika, ko da bi glavico premikal oz ne vem točno kaj dela... Se podpišem pod oboje .
|
|
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 20:16:57
|
|
|
|
dskubin
|
Kati jest bi tudi to mela pestunjo ali kako si rekla da se reče... upam da jih bojo še mel...kašne barve so pa še imeli? Imajo bež, oranžne, rdeče, svetlo modre. Kora - WB, psuper, da ste se lepo pošlihtale A ne, da ni videt, da sem sama z dvemi mulčki doma? Sta tolk pridna danes, da sploh ne morem verjet. Odkar sta vstala se veselo igrata, rišeta, plastelin sta valjala in kuhala, pa prepevala. Prpravla sem jima večerjo in zdej jesta, jaz pa sem medtem na računalniku, pa vmes še kuham za jutri. Pa stoj cunj sem oprala in iz sušilca pospravla. No, sej vsake tolko me kaj rabita, počistla sem za nima plastelin, pa žeja ju daje, pa to, ampak drgač sta si čisto sama zaplnila cel popoldan (4 in skor 3 leta). Jaz se pri njiju držim načela: ne diraj lava, dok spava in ne diraj ženu, dok šuti. Tko, da če se sama igrata se ne vtikam kaj dosti in ju kar pustim pri miru, da uživata Kaj bi dala, da bi bilo čimveč takšnih dni
|
|
RE: Februarke 2010 - 2. del 29.1.2010 20:20:00
|
|
|
|
ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin A ne, da ni videt, da sem sama z dvemi mulčki doma? Sta tolk pridna danes, da sploh ne morem verjet. Odkar sta vstala se veselo igrata, rišeta, plastelin sta valjala in kuhala, pa prepevala. Prpravla sem jima večerjo in zdej jesta, jaz pa sem medtem na računalniku, pa vmes še kuham za jutri. Pa stoj cunj sem oprala in iz sušilca pospravla. No, sej vsake tolko me kaj rabita, počistla sem za nima plastelin, pa žeja ju daje, pa to, ampak drgač sta si čisto sama zaplnila cel popoldan (4 in skor 3 leta). Jaz se pri njiju držim načela: ne diraj lava, dok spava in ne diraj ženu, dok šuti. Tko, da če se sama igrata se ne vtikam kaj dosti in ju kar pustim pri miru, da uživata Kaj bi dala, da bi bilo čimveč takšnih dni Ajoj ti si pa čist naspidirana... uf... jz ne vem če bi lhk tako... no sej verjetno se človek na vse navadi
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?