Nattasha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika Dobro jutro... A danes pa še vse spite... no se boste vsaj naspale Mi lahko katera pove kaj vse meri CTG (kaj in koliko je normalno izmerjeno), ter kako to izgleda oz. poteka... Jaz pač še nikoli nisem bla, pa bi rada šla tja vsaj malo pripravljena, da ne bom čist nevedna... Jutro pupe! No najprej na tole. CTG meri otrokov utrip, popadke in zapisuje gibe. Tak da ko prideš tja pa ti bodo naštimali vse tiste trakove, mora ena črta bit kot kamniškosavinjske alpe (hehe ne vem kateri sem to ukradla, ampak mi je všeč opis). V glavnem polno špičk in dolin, če bosta obe ravni, robaj mal vstat al pa mal bušija premaknit, tolko, da otroček ne bo ravno spal med CTG-jem:))) Jaz zadnje dva dni spim bolj zanič. Fora je v tem, da me vedno ob isti uri zbudijo krči in pol trajajo kake 2 ure, potem pa ponehajo, pol pa živčna čakam če bo še kaj bolj konkretnega in ker ni, sem že budna ob 7h. No ponavadi se full potrudim, da nazaj zaspim, danes pa ne morem. Ja ja počasi se pripravljamo. Še 14 dni.... Aja1: Jaz sem tudi rekla, da bi še kakih 10 dni počakal, pol pa že počasi;) Bauky: Glede akupunkture, nam jo je predstavila anesteziologinja na predavanju v materinski šoli. Meni osebno, je stvar malo draga. Ne poznam pa nobene, ki bi mi rekla, da je sprobala in da je vredno. Pomoje je tukaj tudi veliko na tem, da se tekom akupunkture pač malo bolj pripravljaš na porod, pa pogovarjaš, pa pol z malo lažjo psiho, rodiš...ne vem, kot sem rekla ne poznam nobene. Pa dobro, jaz sem šla zdaj prav iskat račun od Sanolaborja v MB v citiyu. Kako se lahko tolko razlikujejo te cene. Jaz sem za 10 kom mrežastih hlačk dala točno 3,26 evra. Mislim, kaj zdaj si pa vsaka franšizna trgovinica sama postavlja cene al kaj??? Noro... Pri hemoglobinu 127 si lahko čestitaš, pa rečeš, bravo bodoča mami;)) Ko boš padla pod 110 se pa začni čisto malo sekirat. Glede vrednosti hemoglobina je pri nosečnosti tako tako. Nizek ne sme bit, če ne ima mami težave, drugače pa je problem samo v tem, da otroček ne dobi zalog železa in so pol malo bolj občutljivi in imajo vedno take mejne vrednosti železa. No kot vedno so izjeme! ČikaPika: Glede muckinih mladičkov. Ne vem kako zelo je tvoja mucica navezana nate, lahko pa povem, da je ena prijateljica že dolgo časa nazaj imela muco, ki ji je ušla in seveda našla nekega potepinskega gospoda in sta se šla ringlšpil, Posledice so bile očitne. Ampak ta moja prijateljica je rodila prej, kot je muca kotila in ta muca je bila full ljubosumna na tega otročka. Skoz je silila v posteljico, ko je bla mala not in vedno k obrazu. Sicer je to značilno za muce ne? Da se cartajo pri obrazu? No ampak ta mucica je enkrat šla tak daleč, da je celo skočila v košaro od vozička ko so se pakirali na sprehod in se mali naštimala na obraz. Ok ponavljam, mucic ne poznam, lahko da je smao hotla sodelovat, kot mlajši bratci in sestrice;)) Skratka, vse to se je nehalo, ko je muca imela svoje mladičke. Slaba stran je bla baje to, da so mucki vedno bolj glasni. Njene novorojenke takrat to sploh ni motilo, Je pa rekla, da je ona skoraj živce zgubla:))) Ja točno, kaj se kaj z našo Twixico dogaja;( Zdaj ko sem prvo rundo napisala, si grem v pekarno po sveže žemljice, pa kavica, pol pa pridem nazaj. Nabiram voljo za likanje. Se katera javi? Skuham kosilo in kavo z veliiikkkoo sladke smetane;)) Papa