|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
29.1.2010 6:53:34   
ČikaPika
Dobro jutro... user posted image

A danes pa še vse spite... no se boste vsaj naspale user posted image

Mi lahko katera pove kaj vse meri CTG (kaj in koliko je normalno izmerjeno), ter kako to izgleda oz. poteka...

Jaz pač še nikoli nisem bla, pa bi rada šla tja vsaj malo pripravljena, da ne bom čist nevedna...user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
29.1.2010 7:23:03   
lana08
Dobro jutro,
čikapika ctg meri otrokov srčni utrip in popadke. Kar vprašaj sestro, ti bo vse razložila. Jaz se ravnokar odpravljam na ctg, že tretji. Do sedaj nič ne dogaja, verjetno bom šla čez rok rodit.

Lep dan vsem.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
29.1.2010 7:55:38   
MATEJKA_
jutro.

moj prehlad gre počasi počasi na boljše, ne kašljam več tolko, grlo me sicer še pošteno boli...sem se odločla, da imam danes bolj delovni dan... user posted image najprej moram stanovanje počistit, pol pa bom malo počivala, pol pa še grem likat. in to je tisto, kar najbolj sovražim... likanje...
vikend bo spet polno zaseden, tako, da moram danes čim več nardit, ker imam močen občutek, da bom v ponedeljek že v P. no saj če ne, pa tud ne user posted image .

tak, zdaj pa si grem zajtrk nardit, sem že pošteno lačna. ta mala je že v vrtcu, mož v službi, jaz pa za računalnikom.

uživajte!

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
29.1.2010 7:59:39   
valentinčica30
Kaj pa je kera kaj slišala od twixy al sem kej spustilauser posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
29.1.2010 8:18:29   
Nattasha

IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Mi lahko katera pove kaj vse meri CTG (kaj in koliko je normalno izmerjeno), ter kako to izgleda oz. poteka...

Jaz pač še nikoli nisem bla, pa bi rada šla tja vsaj malo pripravljena, da ne bom čist nevedna...user posted image

Jutro pupe!

No najprej na tole. CTG meri otrokov utrip, popadke in zapisuje gibe. Tak da ko prideš tja pa ti bodo naštimali vse tiste trakove, mora ena črta bit kot kamniškosavinjske alpe (hehe ne vem kateri sem to ukradla, ampak mi je všeč opis). V glavnem polno špičk in dolin, če bosta obe ravni, robaj mal vstat al pa mal bušija premaknit, tolko, da otroček ne bo ravno spal med CTG-jem:)))

Jaz zadnje dva dni spim bolj zanič. Fora je v tem, da me vedno ob isti uri zbudijo krči in pol trajajo kake 2 ure, potem pa ponehajo, pol pa živčna čakam če bo še kaj bolj konkretnega in ker ni, sem že budna ob 7h. No ponavadi se full potrudim, da nazaj zaspim, danes pa ne morem. Ja ja počasi se pripravljamo. Še 14 dni....

Aja1: Jaz sem tudi rekla, da bi še kakih 10 dni počakal, pol pa že počasi;)

Bauky: Glede akupunkture, nam jo je predstavila anesteziologinja na predavanju v materinski šoli. Meni osebno, je stvar malo draga. Ne poznam pa nobene, ki bi mi rekla, da je sprobala in da je vredno. Pomoje je tukaj tudi veliko na tem, da se tekom akupunkture pač malo bolj pripravljaš na porod, pa pogovarjaš, pa pol z malo lažjo psiho, rodiš...ne vem, kot sem rekla ne poznam nobene.
Pa dobro, jaz sem šla zdaj prav iskat račun od Sanolaborja v MB v citiyu. Kako se lahko tolko razlikujejo te cene. Jaz sem za 10 kom mrežastih hlačk dala točno 3,26 evra. Mislim, kaj zdaj si pa vsaka franšizna trgovinica sama postavlja cene al kaj??? Noro...
Pri hemoglobinu 127 si lahko čestitaš, pa rečeš, bravo bodoča mami;)) Ko boš padla pod 110 se pa začni čisto malo sekirat. Glede vrednosti hemoglobina je pri nosečnosti tako tako. Nizek ne sme bit, če ne ima mami težave, drugače pa je problem samo v tem, da otroček ne dobi zalog železa in so pol malo bolj občutljivi in imajo vedno take mejne vrednosti železa. No kot vedno so izjeme!

ČikaPika: Glede muckinih mladičkov. Ne vem kako zelo je tvoja mucica navezana nate, lahko pa povem, da je ena prijateljica že dolgo časa nazaj imela muco, ki ji je ušla in seveda našla nekega potepinskega gospoda in sta se šla ringlšpil, Posledice so bile očitne. Ampak ta moja prijateljica je rodila prej, kot je muca kotila in ta muca je bila full ljubosumna na tega otročka. Skoz je silila v posteljico, ko je bla mala not in vedno k obrazu. Sicer je to značilno za muce ne? Da se cartajo pri obrazu? No ampak ta mucica je enkrat šla tak daleč, da je celo skočila v košaro od vozička ko so se pakirali na sprehod in se mali naštimala na obraz. Ok ponavljam, mucic ne poznam, lahko da je smao hotla sodelovat, kot mlajši bratci in sestrice;)) Skratka, vse to se je nehalo, ko je muca imela svoje mladičke. Slaba stran je bla baje to, da so mucki vedno bolj glasni. Njene novorojenke takrat to sploh ni motilo, Je pa rekla, da je ona skoraj živce zgubla:)))

Ja točno, kaj se kaj z našo Twixico dogaja;(

Zdaj ko sem prvo rundo napisala, si grem v pekarno po sveže žemljice, pa kavica, pol pa pridem nazaj. Nabiram voljo za likanje. Se katera javi? Skuham kosilo in kavo z veliiikkkoo sladke smetane;))

Papa

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3855
29.1.2010 8:24:56   
MATEJKA_
sem se pred kakima 2 tednoma z eno pogovarjala, ko hodi na akopunkturo (no, v tem času je že rodila). kolko je dala ne vem, so pa ji priporočali 10 obiskov in je rekla, da je ful boleče user posted image . več pa žal ne vem povedati...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
29.1.2010 8:46:25   
MATEJKA_
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

vidim, da so ta glavne zadeve punce že napisale. dodajam še samo, da sam ctg običajno traja pribl. 15 min. pri tem sediš in ti s trakovi gor zavežejo tiste zadeve, ki pač merijo utrip in popadke. mojuser posted image je vedno pred ctg-jem spal, pa sem se že bala, da bo med merjenjem tud, pa je ful rintal, po koncu merjenja pa je spet šel spat user posted image . očitno že ve, kdaj mora migat user posted image . drugače pa pomaga tud, če pred merjenjem kaj poješ (po možnosti sladkega) ali popiješ, narediš kaki počep ali pač malo trebuh premigaš (pri tem miganju je edino tak, da dostim zaradi tega pol slabo postane).

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 29.1.2010 8:51:27 >

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3857
   [Brisano sporočilo]
29.1.2010 8:55:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 3858
   [Brisano sporočilo]
29.1.2010 9:00:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3859
   [Brisano sporočilo]
29.1.2010 9:02:25   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3860
29.1.2010 9:12:31   
Jada82
Dobro jutro!

Evo, moj se je ravno odpravil smučat, ker sva enkrat poleti na ribiški veselici zadela karto za Pokljuko. Upam, da mu bo fajn ... čeprav je malo bedno, ker gre sam ... no ja, bo že ...

Jaz pa sem še v pižami ... sicer že po zajtrku. user posted image

Hm, mački - ja, pri nas imamo tudi enega. Ful je lušten, zdaj je ene 5 let star. Zdaj k smo 9 mesecev delali stanovanje, je bil ves čas zunaj, pa smo ga samo čez dan malo pobožali, pa za jest dali. Zdaj odkar sva tukaj, pa se mi seveda smili, tako da je ponoči kar notri. Je bil tudi že prej. Tako da je zunaj in notri. Včasih me potem ob 2h ponoči zbudi, da ga ven peljem ... kakor je ... danes je ob 8h želel ven.
Me pa tudi malo skrbi ja, kako bo, ko bo user posted image tu. Najbrž bo ponoči kar zunaj user posted image , saj je lahko v kleti ... pa itak upam, da bo že topleje. Ker včer, ko sva mela obiske, smo ga s kavča pregnali, potem pa je užaljen in je hodil po stanovanju in na koncu ga dobim v vozičku. Prav nič mi ni bilo všeč, sem ga takoj prejagala. Ja, bova mogla res zelo pazit ... da ne bo kake nesreče. Saj to samo dokler je user posted image majhen ....

Sicer pa nič ne kaže, da bi se pri meni kaj dogajalo user posted image Sem upala, da bo ta vikend kaj ... pa ni nič ... user posted image še. No, saj je šele petek, ampak imam občutek, da bo isto tudi, ko bo torek ... ja no, nimamo kaj. Sicer pa še cunjice perem, tiste, že malo večje ...

Ja, no, od Twixy pa res nič ... upam, da ni kaj narobe .... user posted image

No, punce, dobro bodite, saj v ponedeljek je pa že naš mesec na vrsti user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3861
29.1.2010 9:24:23   
Kati81
dobro jutro še od mene!

Kaja je ok, tko da je šla v  vrtec, malo kasneje sicer, ker si je privoščila daljši spanec, jo je včerajšnji dan utrudu, kot kaže je bil kriv zobek.

Spanje je blo pa tko tko, sem se skoz nekaj obračala, pa neki me je trebuh bolel, pa kolki, no ja saj ne bo več dolgo.

Glede mucka - nimam pojma, pr nas mamo psa, ki pa je večinoma zunaj in se nekje do starosti 2h let sploh ne zmeni za otroke, pa ribe imamo, ki so pa itak v akvaiju tko da mislim, da se sploh ne zavedajo da pride nov član.
Pr nas bo največji problem naša razvajena princeska! Saj zaenkrat se veseli, sam kako bo ko bo dojenček dejansko tukaj?

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
29.1.2010 9:33:01   
elaaa
Oj user posted image in mamice z user posted image .

Jaz pa že grizem nohte. Uradno še 7 dni. Fffffff, fffffff ... že diham user posted image . Ne, sem se odločila, da bo kar na rok. Hahaha, prej nimam časa.

Berem, da imamo enake težave. Spanje, obračanje, lulanje, skrb kdaj in kako se začen in ali bomo vedele ... No, sicer pa res še noben ni not ostal.

Lepo preživite še zadnje tedne, dni ... jaz pa grem še malo v Ljubljano in po trgovinah.

LP in user posted image .

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3863
29.1.2010 9:35:51   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/m_4740827/mpage_12/key_/tm.htm

(odgovor članu elaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3864
29.1.2010 9:37:20   
Anonimen

glede twixy (se je javila na naslednji temi):

http://www.ringaraja.net/forum/m_4740827/mpage_12/key_/tm.htm

http://www.ringaraja.net/forum/m_4740827/mpage_10/key_/tm.htm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3865
29.1.2010 9:48:49   
smuki
Kar se tiče muc - midva sva oba čisto nora na mačke in imava naštudirane vse sosedove mačke, ker svojih zaradi nosečnosti nimava (na tej lokaciji kjer sva zdaj živiva šele dobro leto). Se pa moj user posted image večkrat poheca, da komaj čaka, da rodim, da bova lahko dobila muce. OK, v začetku marca itak še ne bo mladih muc, aprila oz. maja, ko bo naše dete že 2-3 mesece staro pa mogoče že. Vendar sem tudi jst kar mal skeptična. Čeprav imam noro rada muce, vem kako je to, ko hočejo bit v središču pozornosti in jih je dovolj vsepovsod (spijo pa itak najraje tam, kjer ne smejo).
Je pa tudi res, da kaj veliko dela z mladimi mucami ne boš imela, ker so mame muce včasih še bolj zaščitniške kot me mame. In če bo muca skoz z mladimi tud ne bo jokanja.

Punce, jst pa celo nosečnost nisem imela nekaj težav z vnetji oz. zatečenostjo spodaj, včeraj mi pa nekaj ni bilo po godu in sem šla to mal pogledat in sem bila kr šokirana - vse je enkrat večje in tud tak malenkost pekoč občutek. Nikoli nisem imela vnetij, zato niti ne vem kaj naredit - čem se it pokazat? Bi pomagalo če bi se namazala s Canestenom?

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3866
29.1.2010 9:58:41   
gapii27
jutro babe

smukiuser posted image ne se sekirat... vse smo dole kot da bi gledle usta od kameleuser posted image če te pa peče pa le namaži...bo ziher pomagalo.... oteklina pa bo zginla po porodu

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
29.1.2010 10:01:30   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

jutro babe

smukiuser posted image ne se sekirat... vse smo dole kot da bi gledle usta od kameleuser posted image če te pa peče pa le namaži...bo ziher pomagalo.... oteklina pa bo zginla po porodu

user posted image user posted image user posted image

smešno, a resnično

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
29.1.2010 10:03:11   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

jutro babe

smuki ne se sekirat... vse smo dole kot da bi gledle usta od kamele če te pa peče pa le namaži...bo ziher pomagalo.... oteklina pa bo zginla po porodu

smešno, a resnično

user posted image user posted image user posted image user posted image

dober si to poštudirala user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 29.1.2010 10:04:01 >

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 3869
29.1.2010 10:04:57   
mucica2

a mogoče katera od vas pozna RECARO avtosedeže? Kakšni so kaj pa kakšne so kaj cene? (glih tu v eni motoreviji gledam)

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3870
29.1.2010 10:05:39   
Kati81

jutro babe

smuki ne se sekirat... vse smo dole kot da bi gledle usta od kamele če te pa peče pa le namaži...bo ziher pomagalo.... oteklina pa bo zginla po porodu

Se pridružujem, Canesten pa kar lepo pomaga, vsaj malo omili.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3871
29.1.2010 10:16:36   
ČikaPika
Punce, hvala za odgovore za user posted image in CTG...

Smuki, če maš občutek da je kako vnetje se dobro umij (brez mila, sam z vodo) in namaži s Canestenom če ga maš...
Kar se "kamele" tiče... se pa kar strinjam ja...user posted image

Zimska, če ti kaj pomaga - jaz bom tudi sedaj likala - bova v duetu... user posted image za spodbudo user posted image

Kakšen pa naj bi bil povprečen obseg glavice user posted image ko se rodi?

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
29.1.2010 10:19:58   
Kati81
ČikaPika, obsegi glavice so čist različni, Kaja je imela 32 cm, pa lohk so tud tja do nekje 37 cm, čist odvisno od otroka.

O men pa dons ni treba kuhat, mi bo moj prnesu kebab, bi ga zadnje dni lohk jedla non stop. Komaj čakam!

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 3873
29.1.2010 10:23:56   
Kati81
Punce a ima še katera full suho kožo po telesu, k jaz mam zdej že ene par dni pa je groza, mažem se non stop z Just Mandljevim mlekom, pa ni nič bolje, prej sem se tud s tem mazala pa je bilo čist ok.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3874
29.1.2010 10:37:13   
zvesta
evo, midva sa od pediatra.. Izak ima virusno pljučnico user posted image pa čist nič druga mu ni, kot da kašlja.... imava AB in v torek kontrolo...

sem pa pozabila vprašat, če bi jaz lahko imela isto zadevo.... ker jaz sme pa še vedno cela zabasana in crknjena in oh in sploh :( razmišljam, da bi se šla pokazat še jaz k svojemu zdravniku.... kaj pravite?

no, pa vsaj ena lepa reč.... po urgiranju mi bodo le nakazali solidarnostno pomoč.... za lani in za leto 2007.... bom vsaj lahko minus pokrila, pa mogoče še za registracijo avta ostane....

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?