Ursi2
|
Živjo, punce! KK ste kaj? Upam, da vas ne zebe preveč! Najprej naj se opravičim za zadnjič. Res ne vem, kaj mi je bilo, da sem bila tako zjamarana!Ma, tako je če noseča ženska preveč razmišlja. Sej se bom poboljšala. Hvala vsem za vse vzpodbudne besde in nasvete. No, MI smo fajn in zdravi! Trkam, da ostanemo. No, z mojim se še vedno nisma pomenla. Sma se potem tisto noč pošteno vžgala in je sedaj tako malo čudno vse. Se pogovarjama, sma vljudna in prijazna, ampak se pa čuti, da nekaj ne štima. No, vsaj jz. Mislim pa da LUka ne preveč. No, pa sej gre na boljš in mogoč boma v nedeljo le imela kaj časa za kak pogovor. Jutri in v soboto imamo koline, tako da nič ne bo, ta teden je vsak popoldan še učil, tako da je prišel domov zvečer, ko sem dajala LUkana spat. No, sej bo. Pogovor je važen, sam treba se je lotit tega! V pon pri zdravniku je bilo tako kot sem si mislila, sam da je LUka jokal ves čas, ko sva se peljala not in ko sma čakala na zdravnika. Prej se je začel jokat šele, ko je zagledal zdravnika, med potjo pa malo, ko je pogruntal, kam grema. No, v ordinaciji je bilo še slabše in je rabil zdravnik 10 minut, da mu je uspelo dat tisto palčko v luleka. Smo bili vsi zašvicani. Seveda sem jih poslušala, zakaj nisma prišla prej, pa sem mu povedala, da sem hotla prit, pa so mi rekli, da nima smisla, če njega ni, da naj v pon pridemo. No, zdej je rekel, da naj pustimo vse pri miru, da nima smisla, da ga matramo, da mamo čez en mesec kontrolo, pa počakali bomo 6 mesecev, potem pa šivanje. Je rekel, da pol ko ne bo une luknjice več, da bo začel pa lulat skoz to. pa sem rekla, če zdej ne, pa smo mu skoz jo čistili, kk bo pol. Pa je rekel, da bo že mogel. Ma res sem jezna. Tudi midva sma mnejna, da so vse skupaj mu prehitro ven vzeli cevko in te stvari. No, glavno da lula, pa da mamo malo mir z zdravniki. Pa bomo pol vidli, kaj bo. Ko sma potem v pon popoldan z mojim domov prišla, smo pa nardili pravo ceremenijo, da je LUka tiste palčke za pikanje vstran vrgel in tudi une pleničke z luknjico, ki sem jih imela še narejene. Se mu je tako smejalo in mi sedaj vsakič pove, da je vstran vrgel in da ne bomo več pikali. Pa vsakič posebej prekontrolira, če plenička res nima luknjice in se mu prav nasmeji. Res je smešen. Se mi zdi, da je tudi Luka boljši volje in manj razdražljiv. Čeprav je še vedno ful na mene navezan in se sploh ne smem obrnat vstran. Ampak bo že. Zgleda pa, da mu še desna 5-ka nagaja, ker si skoz rokico not tiši in si s palcem gor pritiska. Pa če sma predolgo zunaj, da ga zazebe, se tako na ličko pritiska, kot da bi ga bolelo. Tudi noč je bila danes prav fajna, sa je sam enkrat jokal, pa še tisto je sam zaspal nazaj. No, jz sem sicer ponoči strašila okrog, ker sem perilo prala in obešala. Ko so kopalnico štemali, so neki cevi prebili in je moj cev iz pralnega stroja ven dal pa gor na en kup poblek, ki sva jih imela tam zraven. Potem je pa pozabil dat cev nazaj gor, vodo so pa priklopli in je bilo vse mokro, pa je bilo treba vse oprat. kAj moreš, se zgodi. Me pa nekaj zanima. Tiste, ki imate male v dvodelnih pižamah, ali jih imate v nogavičkah ali brez? Ker meni se zdi ful mrzlo, da bi bil ponoči brez, ker se velikokrat odkrije, da ga morem pokrivat. Ne prenese pa vreče. Pa ponoči, ali imate prižgano lučko? Predvsem me to zanima, ker sma midva zadnjič tudi dala ven une prečke v posteljici, da bi lahk sam prišel k nama, pol pa sem jih jz dala nazaj, ker me je bilo strah, da bi se kam zaletel ali zalutal, ker imamo temo. Sma pa že od prvega dneva imela ponoči ugasnjeno luč, tako da je navajen čiste teme in če vidi kje samo malo luči, potem kr misli, da je čas, da vstane. iNŠE ENA BOLJ VZGOJNA. Naprimer, da vam mali prinese kak keks ali kaj podobnga, pa rečeš hvala, jz ga pa ne bi, ga bom dala atiju in reče NE, ali ga upoštevate ali nardite po svoje. Ali pa če je npr. z mano cel dan in gre potem dol k dediju in babici pa noče, da si ti zraven ali greste vstran ali ga spet prezrete in naredite po svoje. Isto velja npr za igranje. če si izbere atija in noče, da sem zraven, ali je narobe, če ga upoštevam? Ker meni se zdi, da ima otrok pravico do tega, da pove, kaj hoče in če mu nekaj ni všeč in če so take stvari, da se ga upošteva. Sej je logično, da se hoče kdaj tudi spočit od kake osebe ali da se raje kaj igra z atijem kot z mano,..... Ker mi je tašča že parkrat rekla, da se mu preveč pustim in da me preveč komandira. Pa ne vem, ali je res ali ne. Ne pustim, da bi jz nekaj rekla, on pa bi se hotel igrat in ne bi tega nardil. Je treba z mize pospravit, ko pojemo in ga vedno nekak motivirama, ada nama pomaga in se potem gremo igrat. Ali da more najprej ene igrače pospravit, potem pa se lahko grema s čim drugim igrat. Če pa reče, da hoče, da grem stran, da se bo on z atijem igral, se mi pa ne zdi narobe, če pove, da mu paše tudi, da se z nekom drugim igra. Sej vem, da sem malo zmedeno napisala, ampak mal me zanima. Katy13, čestitke za vse zobke!!!!!! Zdej pa bo mir za nekaj časa. Mi tudi čakamo še zadnjo 5-ko, pol pa bo mir, upam. Špela, super, da ste v vrtcu!!!!! Upam, da čim dlje ostanete! Kaj si pa zadnjič zrihtala, ko si se šla pogovorit z vzgojiteljicama? Upam, da je ritka boljš! Tud naš je imel čist rdečo, tako pikasto ritko, pa tudi ne vem, a od hrane al mogoč od tega, ko sem mu zvečer mal s Calgelom namazala zobke. No, tudi tole s tvojo hčerko in njenimi šivi je nekaj podobnega, kot tole kajr zdej muštrajo z LUkijem. Dinki, kake lušte si mi nardila! . Če bo naslednji vikend dokaj lep, bom tudi jz našga malo nagovorla, da bi šli mal v Portorož . Ta vikend mamo koline v nedeljo imata pa moja starša praznovanje. Upam, da zdej kaj boljši spite!Ja, čist lahk, da je ograjica bila malo kriva oz to, da se je malo zbrihtal do dokler, da je do vaju prišel pa potem še v postelji in seveda se mu je fajn zdelo se crtlat pa afnat po postelji! Sej je lubano, sam je vseen boljš, da spi. Ja, posrečeni so tile naši zakladki, kk so navajeni na eno stvar in rabijo čas, da se navadijo na drugo. Čeprav je pa Luka npr čist srečen, če sma sama in bi rad jedel na atijevem stolu. Ko je ati doma, nikoli ne reče, če sma pa sama, pa velikokrat![ Mumu, pri nama ima moj prijavljenega LUkana. Se bolj splača. Nama pa ni treba, ker ga ima že čez leto. No, sem se pazmenila, ravno zdej, kos em šla papirje iskat za porodniško, da mi je napisala datum začetka porodniške 1.3 in e 23.2. Ker najprej mi je rok napisal 29.3., potem pa ga je prestavil na 23.3 po UZ. Pa sem rekla, če mi lahko upoštevajo unega 29.3, da grem kasnej na porodniško in se mi lahko upošteva še feb plača. Sem se doma tud zmenla, da mi bojo dali zadnjega feb plačo, da bo še šlo zraven. Ker se bo pa kr malo poznalo. Zofy, super, da vam inhalator tako koristi!!!!! in da se je nakup izplačal!Jz sem tudi rekla, da ga bi rada, zdej še posebej, ko bota dva, se mi zdi, da je pa že kr nujno, da je tudi to doma. Pridna Julija, da tako lepo in rada poje. Pa en kup , da ostanete zdravi še naprej in bo zdej v vrtcu. Mmmm, kako lepo delo imaš. Je fajn izbirat slike, kaj. Čeprav je problem naredit res ožji izbor. Jz tudi delam album za moja starša od vseh vnukov, da jima ga bomo dali zdej za RD. Sam na srečo sam za lansko leto, ker je že itak ful slik, spomnila sem se pa ta teden. NČK, en vlak , da ostali ne zbolite in da je Matija že ok!!!!!! Sem brala malo Dinki, da imata v planu kupit Titu sobico za 2. RD. Mene pa zanima če že kaj razmišljate o darilu za 2. rd. Sej vem, da je še daleč. Sam jz to vedno že ful vnparej razmišljam, pa mal iščem pluse in minuse. Razmišljam pa, da bi mu kupila traktorja na pedale. Mu je ful všeč, ko ga ima nečak. Za pisanko sem pa razmišljala o lesenem kolesu poganjalcu. Kaj ve mislite. Edino to je, da se naš tudi na unemavtu poganjalcu ne vozi kaj posebej, pa ne vem, a bi se na tem. Pri bici si vedno izbere to kolo, sam ga jz vozim okrog, ker je mal višje sedež (je od nečaka, ki je že 4 leta star) in ne doseže do tal. Dinki, super, da je Tit lepo zdrav. , da tako ostane. Maškare: mi smo dobli katalog od Babycentra, pa je not polno maškar in sem Lukana vprašala, kaj bi bil, pa je gledal nekaj časa in pokazal na Telebajska. No, potem je vsakič pokazal na Telebajska, tako da se lahk zgodi, da bo res. Al pa kak levček ali kužek. To je bolj moja izbira Upam pa, da bomo šli kam na maškare. Sicer imamo na pustno soboto prazniovanje nečakovega RD, ampak bomo že kam šli. No, naš je zdej v fazi, da bi rad gledal Telebajske. Ste se pogovarjale enkrat, pa me zanima, če ima katera Telebajske na rač, da bi mi mogoč lahk posnela na CD. Sem neki downloadala, pa rajš ne povem, kaj mi je potegnalo dol (rečmo risanke za odrasle ) Sem mu pa zadnjič potem kupila en CD, ko je bil znižan od Telebajskov (plešemo s Telebajski) in zdej, ko bi rad gledal risanko, se vsede na kavč in čaka čisto tiho, dokler, da ni meni malo čudno, kaj je taka tišina, če npr pomivam in grem gledat in sedi na kavču in se ziba sem pa tja. To pomeni, da bi rad gledal Telebajske. Če pa sedi in poskakuje na kavču pa pomeni, da bi gledal Traktorja Toma. To sta edini risanki, ki ju gleda, razen v nedeljo, ko je zvečer Nodi. Sicer gleda vsega skup mogoč 5 min, sam je posrečen, kk se smeji zraven in uživa. Terida, super da je mastitis že pozabljen. In čestitke za odvajanje od dude!Držim pesti, da vam uspe!!!!!!!! Ja, tega kar si za ERiko napisala je mene tudi strah. Kk najt eno pravo pot, da ne popuščaš in da še vedno nima občutka zapostavljenosti. Pa mene je najbolj strah, da bo kr letel k dediju in babici, ker je logično, da se ne bom mogla skoz z njim ukvarjat in bo letel dol k njima, ker bota imela oba ves čas sam za njega. Ma, vem, da sem lahk vesela, da bom imela pomoč, sam me je strah ravno tega in vmešavanja tašče zraven pa tega, da bo krprišla gor, da naj pride Luka k njima, ... No, sej mogoč pa ne bo tk. Bomo vidli, ko bo prišlo do tega, pa bomo takrat ukrepali. Super, da ste se imeli fajn, KO JE BILA zOFY na obisku in da se imata Julija in Erika tako radi!!!! Tako, tole bo zaenkrat od mene. Lepo se imejet, pa uživajte!!!!!
|