mk8
|
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka dobro jutro nas še vedno spremljajo nesrečne zvezde... ta velika je bolna in ful kašlja, ponoči se zbuja, tako da smo vsi čisto neprespani. razen katje, ki na srečo še vedno spi spanec pravičnega. zanima me, kako se kaj hranite s svojimi dojenčki? pri nas je trenutno takole: ZAJTRK (7h) - flaška mleka DOPOLDANSKI OBROK (9-10h) - sadje s komiči MALICA (okoli 13h) - mlečna kašica ali mali frutek KOSILO (15-16) - zelenjavna kašica VEČERJA (17-18) - mlečna kašica (HIPPova z jaboljki je najljubša) pred spanjem (19h) - flaška mleka Ves čas ima na voljo za pit in spije okoli 3-4dc na dan (zraven pa še 4dc mleka). Vode ali nesladkanega čaja ne mara, zato ji ponujem rahlo sladkan čaj ali razrečen sok. ker smo se prvih 5 mesecev polno dojili, se šele sedaj "navaja" na flaško. sama si jo že tlači v usta, samo ni ji jasno, da jo mora dvigniti, ko sedi. Joj 10ka, se mi zdi, da se tole ful super hranite... Pa še tolk tekočine spije, ful fino!! Pri nas je takole: - sredi noči (enkrat od 01.00 pa do 04.00 - vsako noč ob različnih urah) hoče mleko, ki ga potem spije max. 150 ml (danes naprimer samo 100ml). Ne vem, kako naj ta obrok ukiniem, sem že danes poskušala samo z vodo, pa je začela ful jokat . Če bi mi to ratalo, bi pomoje lahko nategnila to uro hranjenja tam do 6.00, ko bi verjetno tudi več pojedla in bi to že lahko bil zajtrk. Ker tega ni, imamo pa dnevne obroke tkole: ZAJTRK (9.30) - sedaj mlečna kaša, ker mleka sploh noče več MALICA (11.30) - sadje z jogurtom ali skuto, včasih tudi noter zdrobljeni piškoti, včasih kakšna hipova kašica, tudi z jogurtom ali skuto KOSILO (enkrat od 13.30 - 14.30) - zelenjava + OH (krompir, testenine, enkrat sem ji dala riž, pa ji ni bil všeč, morem še probati) + meso 3x na teden + kisla smetana ali sirček MALICA (16.30) - ponovi se malica od dopoldneva, samo da je sadje ponavadi drugo, včasih ji dam tudi kakšne kosmiče v jogurt ali skuto VEČERJA (19.00) - mlečna kašica pred spanjem ob 20.00 ji ponudim flaško, včasih spije 100ml (redko), včasih nič Vglavnem je tako, da ji ob vsakem obroku podturim nekaj mlečnega, ker noče AM. Samo meni se to vseeno zdi ful premalo mleka, ker ne vem, če ga iz mlečnih izdelkov sploh dobi toliko, kot bi mogla. Tole, da noče mleka pit, me je čist iz tira vrgl, ampak že ko zagleda flaško, jo kr histerija zgrab. No razen ponoči, ko je itak zakomirana od spanja, pa skor ne ve, da pije. Ko bi vsaj ponoči veliko popila mleka, se še ne bi tok sekerala. Probala sem ji dat celo mleko pit iz magičnega lončka (iz njega vsak dan pije sok pa čaj - ga ma ful rada), ampak takoj, ko je okusila, da je notri mleko, ni več hotla pit. Meni se še ne zdi dovolj stara, da bi bila na čisto vseh obrokih GHja, samo kaj pa naj?? Lačno je ne morem pustit, če ji pa za malico (ko se je včasih dojila, al pa dobila AM) ponudim GH, pa vsaj malo poje. Skrbi me, ker ne dobi dovolj tekočine . mleka ne pije, soka pa popije na dan približno 2 deci. In to je čist premal tekočine. Zelo me skrbi!! No sem spet zamorila, ampak sploh ne spim, ker me tok skrbi zarad te njene hrane... Aja pa dobro jutro 10ka za vašo taveliko punčiko!! Končno je mal mera pri bajti (moj in tamala spita) pa grem za nazaj prebrat