Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 7:51:47
|
|
|
|
madela
|
Veš,da ne vem Zame pa itak velja splošno prepričanje,da niti ne vem kako zgleda krompir
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 8:18:25
|
|
|
|
Janya
|
Menda je v času po vojni, ko šole še niso bile tako pomembne, veliko otrok tak čas manjkalo, ker je to čas, ko se prvič prebira krompir in je bilo to delo otrok. Če je pa res zato pa ne vem, bi bilo pa logično
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 8:43:01
|
|
|
|
Ploha
|
Janya: bo kr držal po mojem, samo zdej jih imajo oktobra al kdaj, u glavnem pozno, glede na to kdaj se krompir pobira
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 8:53:25
|
|
|
|
Janya
|
Ko smo se še pri nas ukvarjal z kmetijstvom smo krompir pobirali konec avgusta ali začetek septembra, potem pa ga je potrebno čez nekaj časa spet premetat da ločiš gnilega od ostalih in to je kar bilo čez kakšen mesec ali več čisto odvisno od letine.
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 10:06:08
|
|
|
|
tamiflu
|
nimam pojma
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 16:15:49
|
|
|
|
bumerang
|
Menda jih tako imenujejo v Nemčiji potem se je pa ime k nam preneslo.
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 16:20:34
|
|
|
|
Kliki
|
Včasih se je v tem času pobiral krompir in potem so dobile ime. In tako kot pravi predhodnica
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 16:59:17
|
|
|
|
Hope2
|
Pred 4 leti sem isto vprašanje postavila tu gor in ni noben vedel točno, očitno smo se z leti na RR izobrazili in se zdaj ve Krompir pa se ni nikoli novembra pobiral, ker je ponavadi bila že ornk zima in sneg, ja prebiral pa se je .
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 19:55:07
|
|
|
|
neisha80
|
Bolj bi pasalo kostanjeve počitnice po moje
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 22.1.2010 22:23:15
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janya Ko smo se še pri nas ukvarjal z kmetijstvom smo krompir pobirali konec avgusta ali začetek septembra, potem pa ga je potrebno čez nekaj časa spet premetat da ločiš gnilega od ostalih in to je kar bilo čez kakšen mesec ali več čisto odvisno od letine. ja prebira pa ja pa še kšno rundo kasnej se ga tudi prebira, če si tak narediš
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 23.1.2010 8:30:30
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Menda jih tako imenujejo v Nemčiji potem se je pa ime k nam preneslo. Verjetno da res. Sami se itak ne moremo kaj pametnega spomnit.
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 23.1.2010 18:07:15
|
|
|
|
liliana
|
To se je preneslo iz nemško govorečih držav, kjer so nekoč šolske počitnice prilagajali kmečkim opravilom, da so deca lahko doma pomagala pri obiranju krompirja.....in tam se je jesenskim počitnicam, ki so bile nekoč septembra, reklo Kartoffelferien....ker pa mi septembra počitnic nimamo, smo prve jenske počitnice izgleda morali nekako poimenovat.....no, s poimenovanjem so začele turistične agencije, ki so začele za te počitnice ponujati aranžmaje, in so kar prevedli ime v krompirjeve počitnice, čeprav so novembra.....lažje pač nekaj tržiš, če imaš ime za to......
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 23.1.2010 19:55:42
|
|
|
|
TomTaylor
|
jaz, oz. mi smo jih ns SŠ preimenovali v mrtvaškje počitnice, ker so bile okoli 1. novembra in zato, ker je bil v tistem času tut kkšen hud žur in smo se ga nažurali "do mrtvega"..
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 17:38:52
|
|
|
|
liliana
|
Jaz sem pa še tista generacija, ki smo imeli v osnovni in srednji šoli samo zimske in poletne počitnice......
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 18:17:31
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Jaz sem pa še tista generacija, ki smo imeli v osnovni in srednji šoli samo zimske in poletne počitnice...... No no no, saj tako hudo pa spet ni bilo - en malček smo bili fraj tudi za prvega maja
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 21:18:03
|
|
|
|
muška
|
seveda prvomajskih pač ne pozabit! pa podaljšan vikend za veliko noč. Mater saj nam ni bilo tako hudo
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 21:23:51
|
|
|
|
bumerang
|
Za veliko noč pa res nismo imeli podaljšanega vikenda. Smo pa zato imeli par dni fraj okoli silvestrovega. Tako na oko ene štiri, pet.
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 21:30:56
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Za veliko noč pa res nismo imeli podaljšanega vikenda. Smo pa zato imeli par dni fraj okoli silvestrovega. Tako na oko ene štiri, pet. Ojej, velika noč pa res ne Za 29. novembra je bilo fraj dva dni al kako že
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 21:48:47
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: liliana Jaz sem pa še tista generacija, ki smo imeli v osnovni in srednji šoli samo zimske in poletne počitnice...... No no no, saj tako hudo pa spet ni bilo - en malček smo bili fraj tudi za prvega maja Saj ne pravim, da je bilo hudo..... so pa zimske počitnice trajale nekaj časa....v osnovni šoli tri tedne, kasneje pa dva tedna......
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 24.1.2010 21:49:44
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Za veliko noč pa res nismo imeli podaljšanega vikenda. Smo pa zato imeli par dni fraj okoli silvestrovega. Tako na oko ene štiri, pet. Pa 29. november je bil tudi fraj......
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 25.1.2010 15:24:24
|
|
|
|
5ra8
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Za veliko noč pa res nismo imeli podaljšanega vikenda. Smo pa zato imeli par dni fraj okoli silvestrovega. Tako na oko ene štiri, pet. Pa 29. november je bil tudi fraj...... a ni bil takrat dan republike al kaj že....
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 25.1.2010 15:28:30
|
|
|
|
liliana
|
Ja.....29. november 1943 je bilo v Jajcu drugo zasednje AVNOJA
|
|
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 25.1.2010 15:41:17
|
|
|
|
bumerang
|
A da so zimske počitnice kdaj trajale tri tedne? Mislim, da so bile samo dva, od tega je bil eden skupni.
|
|
RE: Krompirjeve počitnice - od kod ime? 25.1.2010 16:00:51
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang A da so zimske počitnice kdaj trajale tri tedne? Mislim, da so bile samo dva, od tega je bil eden skupni. Ko sem jaz hodila v osnovno šolo so bile nekaj časa, v tretjem in četrtem razredu.....tri tedne......pozneje pa so bile dva tedna.....
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?