gajka
|
ziva1 - sem šele zdaj prebrala, da si iz Velenja. Meni se pa ni panika predaleč na srečanja vozit (če je volja, seveda), ker sem se itak 4 leta vozila vsak dan v službo v MB, se lahko kdaj tudi skupaj peljeva, če boš hotela. Drugače pa kar svoje srečanje organizirava, pa bo! A te slučajno kakšna telovadba za zanima? Sem v ZD zadnjič videla plakat, da se jo na eni šoli izvaja, ampak iščem še kako ''žrtev'', da ne bom imela izgovorov. bcljka - evo, sem izbrskala, kaj sem že enkrat nazaj o opremi pisala (nekaj malega sem še zdaj na hitro dodala)... Oprema za novorojenčka - tisti seznami na netu so vse preveč obširni. Na začetku sem jaz imela naslednje zadeve (za julijskega fantka): - voziček, jajčka, bombažna dekica za v vozičku - posteljica (kupila samo nov jogi, posteljica pa ima preko 30 let (jo imamo še od mojega brata, pa potem mene, pa bratranca..., sem jo pošmirglala in prebarvala), kovtrček, posteljnina 2× (ne vidim poante v več kosih posteljnine, itak se lahko vse reši, če sproti pereš) - banjica (osebno mi je veliko boljša kot čebriček), termometer za vodo - brisača z zavihkom za glavo: 2 kom - previjalna miza, previjalna blazina (to dvoje niti ni nujno, ker lahko previjaš tudi na kakšni postelji, ampak potem hrbet bolj trpi) - tetra plenice (na začetku nabavila 20 kom in se je pokazalo, da jih je bilo čisto dovolj, se jih pa najbrž malo več porabi, če moraš na široko povijat) - pajacki (tisti z naramnicami brez rokavov): 3 kom št. 56, 3 kom št. 62 - hlačke do pasu oz. bombažne žabice: 1 kom št. 56, 2 kom št. 62 - bodiji z dolgimi rokavi (priporočam na preklop, ker lažje oblačiš): 4 kom št. 56, 4 kom št. 62 - bodiji s kratkimi rokavi: 1 kom št. 56, 2 kom št. 62 - jopica iz flisa: 1 kom št. 62 - tanjša bombažna kapica: 1 kom št. 56, 2 kom št. 62 - nogavičke: 3 kom - plenice (na začetku sem imela Pampers New Baby št. 1 (mislim, da sem imela 2 paketa za začetek), kasneje št. 2, sem jih pa kupovala obvezno v Mullerju, ker so za zahodni trg malo drugačne in lepše vpijajo tisto prvo drisko) - kozmetika (široke palčke za ušesa, olje za telo, hladilno mazilo za ritko, ribodermin, trdo milo za kopanje, fiziološka raztopina, vata, otroške škarjice za nohte, krtača/glavnik...) - duda 1× (dobila v materinski šoli, ampak je nikoli nismo uporabljali), flaška 1× (kupila za vsak slučaj, nismo uporabljali do ca. 6 meseca) - ... Kaj več mi trenutno ne pade na misel... Je pa res nepotrebno kupovati preveč vnaprej. Predvsem si pa zapomnite, da bodo vse trgovine odprte tudi po rojstvu in boste lahko stvari sproti kupovale, če bo potreba. Jaz sem imela to smolo, da sem morala vse nabavit, mi pa vsaj zdaj to ne bo treba. Nikar že vnaprej ne kupujte raznih prsnih črpalk za mleko, pa sterilizatorjev za flaške in podobnih zadev (ki jih najdete na seznamih na RR), za katere sploh ne veste, če jih boste potrebovale. Je pa še nekaj poletnih mamic med nami, ki lahko še svoje izkušnje povejo. Pa še enkrat, trgovine bodo tudi po rojstvu odprte in je bolje potem kupovati po potrebi kot pa vnaprej delat nepotrebno zalogo. Jaz sem raje imela manj cunj in pogosteje prala, ker dojenčki tako hitro vse prerastejo.
< Sporočilo je popravil gajka -- 20.1.2010 8:52:04 >
|