|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvi poizkus zanositve
18.1.2010 14:57:20   
MiniMe85
phelps - tvoja ginekologinja bi na ultrazvoku videla ciste, saj je meni na pregledu z UZ povedal, da imam na desnem jajčniku cisto in tudi označil jo je, kot user posted image , da je videl kako je velika. Povedal mi je, da te vodne ciste niso nevarne in da ponavadi same počijo. No, lahko so nevarne, da so zelo velike in da ne počijo, samo ponavadi ni tako. Želim ti vso srečo in da boš tudi ti kmalu z nami user posted image  user posted image
Gledel kil pa tako : bodi vesela, da si visoka, boš krasna user posted image . Js sem velika 161cm in bom verjetno kot krofek user posted image . Rada bi nehala misliti na kile, pa nekako ne morem, ker se bojim, da me bo ginekolog kregal. Je pa res, da sem tisti dan, ko sem zvedela, da sem user posted image , nehala kaditi in tudi zaradi tega lepo pridobivam kile.

Natalija28 - sem šele zdaj skapirala, da si napisala, da si se v 10ih dneh zredila 0,4kg. No, js sm se v 14ih (od prvega do drugega pregleda) zredila točno toliko. Zdaj, od 6.1. pa do danes pa 0,6 kg. A ni to preveč?? V enem mesecu eno kilo, a dete še grama ni imel user posted image  
drugače sem pa js tud študirala, da bi blo fajn še kak modrc nabavt, ker me že mal vežejo. user posted image  mojga tud nič ne motijo moje zaotekle prsi, sam js, če se dotakne mojih prsi, se začnem smejat od vse groze, da bo bolelouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 526
18.1.2010 15:01:59   
*Star*
Phelps - pri takšnem pregledu je mogoče videti tudi ciste na jajčnikih.
Drugače pa te ciste niso nič posebnega, obstaja jih več vrst. Jaz sem imela vodno, te niso škodljive, razen, če res nebi dolgo izginila, ali pa če bi še naprej rastla. Je pa tako, se naredijo in kot se naredijo tudi izginejo - nič ne čutiš, edino pri UZ se vidi.

Kar se tiče fantov in njihove neodločnosti pa je res, ko jih postaviš pred dejstvo da ni nujno da takoj rata, se vsi zamislijo in so skoraj vedno takoj za. No potem pa čist možno da se takoj narediuser posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 527
18.1.2010 15:14:02   
phelps
Potem je tole glede tega, da se ciste vidijo na UZ verjetno zame tudi dobra novica (menda bi mi povedala ginekologinja, če bi bilo kaj)...

Stars: iz tvojega pisanja v božja ušesa (oz. mojo maternico) user posted image user posted image

MiniMe85... hm ja... visoka pa še okrogla user posted image prava matrona user posted image . Tebe bodo pa vsaj policaji oboževali user posted image user posted image

Sicer  pa sta najbolj pomembna nasmeh na obrazu in iskrive oči, te nosečke so najlepše ne glede na to, kakšni krofki ali avtobusi so user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 528
18.1.2010 15:16:38   
phelps
pa lep dan še naprej user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 18.1.2010 15:18:17 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 529
18.1.2010 15:24:18   
MiniMe85
phelps - ginekologinja bi ti sigurno povedala, če bi videla kakšne ciste. SIGURNO! Men je še za vsako povedal, ko sem bila na UZ in moji sestri tudi. Saj to ga je zdaj presenetilo, ker sem vedno imela neke ciste, pa ne vem kaj, potem pa v prvo zanosim. To je res krasno in če bom krofek al pa ne ... bo moje dete čudežuser posted image  kot je vsako, ampak svojega bom smatrala še za večji čudež.
Sestrična je velika 172, 173 in ko je bila user posted image , je bila tako lepa. Nikoli ni bila šlank, zdaj (5 mesecev po porodu) pa ima 10 kg manj, kot jih je imela skoraj celo življenje. user posted image

DRŽIM PESTI ZATE SONČEK user posted image user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 530
18.1.2010 15:25:12   
isobel
Ker je padla debata o kilogramih, vam lahko povem še lastne izkušnje. Med prvo nosečnostjo sem jedla po večini majhne obroke sadja, zelenjave in žitaric, a sem se kljub temu redila preveč kot je bilo dovoljeno. Pred prvo nosečnostjo sem bila drobne postave (težka 51kg) in sem se prvi mesec tudi zredila za okoli 4 kg. Mene osebno to ni pretirano skrbelo, čeprav so mi v ambulanti povedali, da je največja 'dovoljena' pridobitev teže v nosečnosti 2 kg na mesec. Ko sem potem prišla na pregled in so videli, koliko sem se zredila, sem imela lekcijo iz zdrave prehrane in števila obrokov, hkrati pa sem morala 2 tedna zapisovati popolnoma vse, kar sem v tem času jedla. Ta jedilnik sem nato prinesla v ambulanto, kjer so mi z njega črtali vse, kar sem morala prenehati jesti (npr. kakšna čokoladica, naravni sokovi, izdelki iz bele moke, kaj drugega že ni bilo; btw. mlečne izdelke ne črtajo). S tem jedilnikom so mi nehali težiti šele, ko se nisem zredila za več kot 2 kg na mesec. Sama sem se takrat jezila na sestre in ginekologinjo, ker so mi povzročale takšne težave, medtem ko druge nosečnice ginekologi niso imeli na 'dieti'. Ko sem rodila in stopila na tehtnico, je ta kazala 10 kg več kot sem jih imela pred nosečnostjo, kar sem tudi nekako pričakovala. Po porodu sem polno dojila 1,5 let brez dodajanja umetnega mleka malemu, a kilogrami kljub temu niso odšli. Mit, da z dojenjem ali tekanjem z vozičkom naokoli, izgubiš kilograme, ne velja. Tri leta po porodu imam še vedno teh 10 kilogramov preveč. Preprosto ne gredo stran. Čeprav po postavi delujem suha, imam trebuh kot bi bila v petem mesecu nosečnosti.
Če povzamem, imeti dieto med nosečnostjo ni priporočljivo, saj lahko pride do pomanjkanja hranilnih snovi. Prenajedanje ni dobro, ker tvegaš nosečniško sladkorno in visok krvi pritisk. Vsi pa priporočajo gibanje in zdravo prehranjevanje, a iz lastnih izkušenj lahko povem, da se lahko kljub temu prekomerno redite. Vendar sem bila med nosečnostjo zagovornica tega, da bom jedla, če bom lačna, veliko sem se tudi gibala, nikakor se pa nisem stradala, da bi zadovoljila nekim zdravstvenim smernicam. In to zagovarjam še sedaj.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 531
18.1.2010 15:39:04   
MiniMe85
isobel - tako je tudi pri meni, čeprav sem se le prvi mesec zredila za kakšne 3kg, drugi pa za 1kg in zdaj ne vem kako je. Pa sem tudi že rekla, da ne jem preveč. Glede kurjenja kilogramov z dojenjem, je pa očitno pri vsaki ženski drugače. Sestrična je dala dol 10 kg, pa je dojila le 4 mesece, kolegica pa 12 kg in je dojila 9 mesecev. Obe pa imata takšen apetit, da ni res - huje, kot jaz. Je pa res, da bom jedla, ko mi bo pasalo in nikakor se ne mislim odpovedovat hrani, da bo nekdo zaradi tega zadovoljen.
Ginekologinja je sestrično kregala v 32. tednu, češ, da če bo tako nadeljevala, da bo imela na koncu 30 kg preveč in se je zredila samo 11kg. Tega pa ne razumem. To je zame idealna teža. In ko je šla rodit, je imela 12,5kg več od začetne teže. Če že zaradi takih malih številk norijo, naj počakajo, da mene v roke dobijo, ko bom v 5, 6 mesecu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 532
18.1.2010 15:39:41   
MiniMe85
isobel - za koliko kg pa si se zredila med nosečnostjo?

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 533
18.1.2010 18:19:33   
Pikab84
Pozdravljene punce!

Ste se razpisale...je lepo brati.
PilotGirl 15 kako kaže?

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 534
18.1.2010 19:02:20   
Natalija28
isobel - nisi me razumela: jaz sem v 6. tednu nosečnosti, samo pravim, da glede na informacije, ki sem jih dobila na netu piše, da je 3 mm značilna za 4 tedne user posted image .
MiniMe85 - ne sekiraj se za kg. Itak pa je normalno, da se redimo, zaradi sprememb v telesu. Sicer pa, če boš pretiravala te bo na to vsak mesec opomnila tehnika, ki G.user posted image

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 535
18.1.2010 22:04:16   
isobel
IZVIRNO SPOROČILO: MiniMe85

isobel - za koliko kg pa si se zredila med nosečnostjo?

Dejansko nisem nikoli računala, koliko sem se zredila med nosečnostjo. user posted image Res ne vem. Vedela sem le, koliko sem jih imela na začetku in koliko sem jih pridobivala na mesec (računala od prejšnjega tehtanja + 2 kg), pa potem, koliko po porodu. Proti koncu nosečnosti so me začele skrbeti druge reči, ne kilogrami. Zagotovo pa imam vse to zabeleženo v materinski knjižici, a bi jo morala poiskati. Če zanosim, jo bom zagotovo poiskala, ker jo moraš prinesti na prvi pregled. user posted image

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 536
19.1.2010 8:34:39   
phelps
Dobro jutro čebele!user posted image

Kakšne nove dobre novice? Kolikor se spomnim našega seznama, naj bi bil ta teden pester user posted image

Uživam ob pomaranči in user posted image . Vem, nora kombinacija, ampak mi danes paše, ker sem zaspana (sicer je le pomaranča) user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 537
19.1.2010 8:47:39   
archie
pri meni ni nic novega. ne vem se, kdaj delam test. Ta teden verjetno enkrat. 

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 538
19.1.2010 9:33:43   
jana84
MiniMe85 glede pridobivanja kilogramov v nosečnosti. Če imaš v začetku več kilogramov je potem hitro dovolj pridobljenih kg...Največji problem glede kilogramov, ki jih pridobiš v nosečnosti je to, da lahko nakazujejo nosečniško sladkorno in zaradi tega G malo več pozornosti namenijo temu...
Jaz sem se zredila za 11,5kg, pa sem s porodom dala čist vse dol (iz P sem prišla z 1kg več kot pred nosečnostjouser posted image ), v prvih treh mesecih pa sem dobila vse nazaj in čisto nič dol (toliko o "hujšanju z dojenjem")user posted image . Zdaj pa se trudim da bi kakšen kilogramček dala dol preden ponovno vidim user posted image user posted image ...Kar upam da bo to nedeljo ali ponedeljek...user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 539
19.1.2010 10:49:34   
isobel

Moja gospa s Krvavca bi načeloma morala priti jutri ali pa včeraj. user posted image Ker nisem zaznala ovulacije ta mesec, sploh nisem prepričana, kdaj bo. Te neredne menstruacije so prava smotka. user posted image
Testa še ne nameravam narediti.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 540
19.1.2010 11:44:16   
planikica
Od user posted image hvala za vse lepe besede, punce. Veliko mi pomenijo.

Testi so pokazali, da sploh nisem bila noseča. Kar je po eni strani super, po drugi pa žalostno. Nekaj čudnega se dogaja v vsakem primeru. user posted image je namesto 8.1. prišla 21.1., imela sem cel kup simptomov, ki mojih menstruacij sicer ne spremljajo. No, kakor koli, zdaj gremo naprej. UZ spremljanje cikla, potem klomid, če to ne bo pomagajo, pa injekcije. Aja, stara sem 35 let, nikoli nisem bila noseča, oba pa si zelo želiva otroka in na tem "delava" od lanskega poletja. Držite pesti.

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 541
19.1.2010 11:55:20   
phelps
Nekje sem prebrala (pa se ne morem točno spomniti kje), da se veliko spontanih splavov zgodi v zelo zgodnji nosečnosti in da se ženske tega sploh ne zavedajo.

(odgovor članu planikica)
Neposredna povezava do sporočila: 542
19.1.2010 13:14:39   
MiniMe85
Ja, tudi jaz sem že večkrat zasledila, da včasih spontani splavi pridejo potiho in se jih ženska sploh ne zave, ampak kaj ni to tako, da imaš potem še vedno urinski test pozitiven zaradi nosečniškega hormona ali je to samo pri umetni prekinitvi nosečnosti? Ja, jaz resnično upam, da vam bo kmalu uspelo in boste tudi ve user posted image . Jaz sem včeraj od mojega ljubija dobila majčko PRIDEM AVGUSTA user posted image user posted image  ... je taka kjut, ampak zdaj še hecno zgleda, ker nimam trebuha in sem ravna kot plod user posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 543
19.1.2010 15:29:03   
phelps
Z jano_k bova pa na isti dan delali teste user posted image , če jih bo (pri meni) sploh  potrebno delati.

Planikica, ne obupaj. Koliko je takih primerov, ko se leta in leta trudijo, pa jim uspe šele takrat, ko se že popolnoma sprijaznijo, da pač otrok ne bo.

MiniMe85, super glede majčke. Kakšne barve pa je? Z dolgimi ali kratkimi rokavi? Zadnjič sem na netu videla, da je že ful različnih variant majčk, barv in napisov... Jaz si jo bom sama naredila, gor bo pa pisalo phelps, mogoče tudi phelps (2x) user posted image moja mami je dvojčica user posted image

Razmišljam, če bi šla danes na aerobiko (prvič po tem, odkar delamo na user posted image ). Ostale hodite? V soboto sem bila na smučanju... Mi manjka gibanja! Kako pa ginekologi svetujejo glede gibanja?

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 544
19.1.2010 15:34:00   
luna_25
živjo punce,počasi se približujejo dnevi, ki bodo pokazali kako pridne smo bile ta mesecuser posted image . Upam da bo čim več user posted image  mene že kar zelo matra da bi kupla test in ga šla delat, po drugi strani bi šla lahko pa na odvzem krvi (k imam to možnost v službi) pa bi bilo takoj jasno kok je ura. sam ne vem kaj naj....bolje da še malo počakam. moj pravi....počak če menstre ne bo pa boš vidla...tako flegma, mene pa kar razganja. da o znakih niti ne govorim....no sej ni nč posebnega ampak mal se drugače počutim, al pa so to že namišlene zgodbice v moji glavi. m
tak čas drug teden mislim da bo že veliko več jasno, če ne bo že prej.
Kako ste pa kaj ve, ki čakate v prihodnem tednu na user posted image , vas kaj živči dajajouser posted image .

lep dan še naprej

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 545
19.1.2010 15:46:08   
*Star*
Fantje so itak flegma... nas pa tok razganja... joj k bi vidli tele naše poste, pomojem se jim tud sanja ne, kako nam jeuser posted image

Midva greva drug teden šele v akcijo tko da testka še ne bo v kratkem..

Za vse ostale pa seveda držim pestiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 546
19.1.2010 16:26:53   
Pikab84
Pozdravljene punce!

Phelps...paše mal rekreacije, jaz sem bila ravnokar zunej na sončku, sem si šla mal možgane in telo prevetrit, ker 8-urno sedenje me čist utrujauser posted image . pomoje če hodiš na aerobiko ne more biti nič narobe..meni je aerobika zakon

v nedeljo se zakjuči tudi moj 28 dnevni cikel, vendar prejšnji mesec je prišlauser posted image na 32 dan, tako da zdej ne vem al bo tako tudi v bodoče, ker v preteklosti so bile kar točne ali 28 ali 29 dan, tko da zdej mi je to mal porušlo sistem. ma v glavnem, da je ne bouser posted image

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 547
19.1.2010 18:13:39   
isobel
IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Razmišljam, če bi šla danes na aerobiko (prvič po tem, odkar delamo na user posted image ). Ostale hodite? V soboto sem bila na smučanju... Mi manjka gibanja! Kako pa ginekologi svetujejo glede gibanja?

Jaz sem do 7. meseca nosečnosti hodila v gore. Bi hodila še kasneje, a je zunaj nastopil minus. user posted image Točno tiste dneve, ko se je prijelo, sem lezla na Nanos. Ginekologi pa pravijo, da v nosečnosti vzdržuješ aktivnost, ki si jo imel pred nosečnostjo. Nekje na forumu sem zasledila, da je ena ženska tekla (joging) vso nosečnost, ker je pač to počela tudi pred nosečnostjo. Mislim, da je odsvetovano le kolesarjenje - se spomnim, da sem se temu med nosečnostjo odpovedala s težkim srcem.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 548
20.1.2010 8:05:34   
phelps
Dobro jutro!

Glede gibanja, brala sem, da se plod ne sme pregreti in da telo ne sme imeti pulza čez 140 udarcev na minuto. Jaz sem želela aerobiko zamenjati za tek (uporabljala bi Polar), pa nekako moja ideja ni uspela, ker ne dobim nekoga, ki bi tekel poleg, sami mi je pa nelagodno oz. me je strah (možnost imam samo ponoči, ker tako pozno pridem iz službe). Moja bivša sodelavka je delala na user posted image kakih 12 ali celo več let, pri 40 je zanosila (kao totalno presenečenje, ker sta že čisto okdlopila misel na otroke). In potem je še v 7. mesecu plezala. Punčka je lepa in zdrava. Jaz mislim, da je ena srednja pot najboljša (ne pretiravat in ne čisto obmirovat). Če se gibam, se počutim veliko bolje.

Pri meni vse po starem, nervozna nisem. Tifol sem zamenjala z Elevitom (zaradi dodatnih vitaminov, ker mojih standardnih vitaminov trenutno niso meli v lekarni) in sem sedaj totalno zaprta!! user posted image Jih bom nehala in grem nazaj na Tifol. Pa bom kakšne druge vitamine poleg jedla. Moja prehrana je sicer zelo zdrava, samo imunski sistem se mi je v jesenskih mesecih malo zrušil (sumim, da zaradi klimatiziranih prostorov v poletnih mesecih).

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 549
20.1.2010 11:28:05   
Natalija28
Jaz pa z Elevitom sploh nimam problemov. Vsak dan spijem še en jogurt Activia pa me še do zaj ni zaprlo. Ravno obratno.user posted image

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.