Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:34:35
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Sm ostala pamelasta tudi po dojenju. a to ne gre nazaj?! nočem met tako velikih ko neham dojit!!! zoja, vsaka naložba v znanje je super in se obrestuje, samo poglejta si kataloge, pa če imajo kje na vašem koncu samo tečaje, ki bi bili cenejši in bi osvojila enako znanje
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:37:32
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Glede tečaja - jaz sem ga naredila in pridobila NPK (nacionalna poklicna kvalifikacija) - včasih se ti je to vpisalo v delovno knjižico. To je na državni ravni priznana izobrazba in če misliš kaj delat se splača to . to ni izobrazba! je samo usposobljenost (priznana in potrjena, tudi predpisana s strani pristojnih ustanov) in nima enake stopnje kot izobrazba veš kolkrat na dan moram to v službi povedat
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:38:06
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 zoja, NPK je nacionalna poklicna kvalifikacija to je usposobljenost za opravljanje določenega poklica, ni pa enako kot izobrazba, ker ne greš skozi učni proces da jo pridobiš lahko samo opravljaš predpisane izpite (www.cpi.si - tukaj lahko več prebereš, dobijo se tudi katalogi, kaj vse moraš znat), lahko greš pa pred izpiti na to usposabljanje - kot je na tvojem linku dejansko pri izpitih za NPK dokažeš, da obvladaš predpisane vsebine, ne zanima jih kako in kje si to znanje pridobil To je sicer res, samo si ne predstavljam, da lahko narediš testiranje brez tega tečaja.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:39:09
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: zoja10 majana a to če pol maš prosrtor doma pol morš met najbrž tudi s.p? če hočeš uradno ane? ja s.p. ali katero drugo obliko družbe vem pa, da jih veliko to dela na črno, pa po domovih, kar po naši zakonodaji ni dovoljeno, ampak to je stvar inšpektorjev, ki jih je pri nas itak ful malo na vseh področjih Ups, zdej mam pa kar slabo vest. Pa ne me prjavt.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:39:35
|
|
|
|
majana79
|
leela sej bo vse ok! šivilja, super za H.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:40:55
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Glede tečaja - jaz sem ga naredila in pridobila NPK (nacionalna poklicna kvalifikacija) - včasih se ti je to vpisalo v delovno knjižico. To je na državni ravni priznana izobrazba in če misliš kaj delat se splača to . to ni izobrazba! je samo usposobljenost (priznana in potrjena, tudi predpisana s strani pristojnih ustanov) in nima enake stopnje kot izobrazba veš kolkrat na dan moram to v službi povedat Ja, sem narobe napisala - ni izobrazba, res je. S tem lahko dokazuješ znanje.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:41:04
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: majana79 zoja, NPK je nacionalna poklicna kvalifikacija to je usposobljenost za opravljanje določenega poklica, ni pa enako kot izobrazba, ker ne greš skozi učni proces da jo pridobiš lahko samo opravljaš predpisane izpite (www.cpi.si - tukaj lahko več prebereš, dobijo se tudi katalogi, kaj vse moraš znat), lahko greš pa pred izpiti na to usposabljanje - kot je na tvojem linku dejansko pri izpitih za NPK dokažeš, da obvladaš predpisane vsebine, ne zanima jih kako in kje si to znanje pridobil To je sicer res, samo si ne predstavljam, da lahko narediš testiranje brez tega tečaja. odvisno je od posameznega poklica... za maserja težje kot recimo za izdelovalca spletnih strani pa koliko si že prej kje fušal in se izučil
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:41:49
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: zoja10 majana a to če pol maš prosrtor doma pol morš met najbrž tudi s.p? če hočeš uradno ane? ja s.p. ali katero drugo obliko družbe vem pa, da jih veliko to dela na črno, pa po domovih, kar po naši zakonodaji ni dovoljeno, ampak to je stvar inšpektorjev, ki jih je pri nas itak ful malo na vseh področjih Ups, zdej mam pa kar slabo vest. Pa ne me prjavt. no sej dokler ne zaračunaš je to sosedska pomoč... recimo
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:42:38
|
|
|
|
Dudica1
|
grem na kavč...ne da se mi. lahko noč
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:43:45
|
|
|
|
šivilja
|
Je zdaj ogromno problemov, ker privatniki ponujajo neka šolanja in neka izobraževanja in ljudem nekaj ponujajo in marsikdo nasede. Potem se prijavljajo na razpise kjer zahtevajo določeno izobrazbo, oni so pa naredili nek sobotni tečaj za drage denarje in mislijo, da so enakovredni, ker so jim tam tako razložili.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:43:47
|
|
|
|
majana79
|
nočko dudi!
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:45:30
|
|
|
|
šivilja
|
No, jaz tudi grem gledat film že ta stotič (na popu) potem pa spat.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:45:54
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Je zdaj ogromno problemov, ker privatniki ponujajo neka šolanja in neka izobraževanja in ljudem nekaj ponujajo in marsikdo nasede. Potem se prijavljajo na razpise kjer zahtevajo določeno izobrazbo, oni so pa naredili nek sobotni tečaj za drage denarje in mislijo, da so enakovredni, ker so jim tam tako razložili. joj ne govori... veš koliko imamo problemov s tem, ker izvajalci teh usposabljanj zavajajo ljudi... najhuje je pri kozmetiki, ker se lahko cela dejavnost opravlja samo če imaš ustrezno izobrazbo in to je 5. stopnja, se pravi kozmetični tehnik ali več ustrezne smeri potem gredo pa delat NPK za manikerje, ipd. kar pa valjda ni dovolj, ampak so jim tam zagotovili, da lahko to delajo
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:48:52
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Je zdaj ogromno problemov, ker privatniki ponujajo neka šolanja in neka izobraževanja in ljudem nekaj ponujajo in marsikdo nasede. Potem se prijavljajo na razpise kjer zahtevajo določeno izobrazbo, oni so pa naredili nek sobotni tečaj za drage denarje in mislijo, da so enakovredni, ker so jim tam tako razložili. joj ne govori... veš koliko imamo problemov s tem, ker izvajalci teh usposabljanj zavajajo ljudi... najhuje je pri kozmetiki, ker se lahko cela dejavnost opravlja samo če imaš ustrezno izobrazbo in to je 5. stopnja, se pravi kozmetični tehnik ali več ustrezne smeri potem gredo pa delat NPK za manikerje, ipd. kar pa valjda ni dovolj, ampak so jim tam zagotovili, da lahko to delajo Ja vem, to je en od primerov. Je bil pra tudi primer neke zasebne šole, ki je ponujala študij restavratorstva in so ljudje nasedli. Uradno pa moraš za restavratorja narest likovno akademijo In potem da en revež ful denarja, na koncu ni pa nič.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:52:01
|
|
|
|
Tanja_
|
maja v ponedeljek imava nevrologa, ja. Bova pa kar sprejeti menda za 1 dan. A vidve tudi, ali imata ambulantni pregled? zoja10 men se zdi, da se včasih prou norca delajo teli majstri. Mislim, kupiš ploščice ki so ti všeč, mu razložiš, da jih ne sme kar po svoje položit in potem, ker se mu mudi in ne more počakat, da se na tel javite nardi po svoje. Ti boš pa 20 let to zdej gledala. Ma zadavim ga.Zato moj pravi, da ne bi rad sam zidal hiše, ker jim morš res skoz pod prste gledat-za to moraš pa imet neskončno veliko časa. Sem dobila izpisek za davčno iz CSDja, a to moram res v službo nest?Ker se mi tud slučajno ne da, pa ur,ure ne vem, kdaj so, pa ne vem, kater obračunava plače za naš oddelek in tako naprej....Skratka, a nujno moram to odnest?
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:53:39
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Sem dobila izpisek za davčno iz CSDja, a to moram res v službo nest?Ker se mi tud slučajno ne da, pa ur,ure ne vem, kdaj so, pa ne vem, kater obračunava plače za naš oddelek in tako naprej....Skratka, a nujno moram to odnest? Odgovor je DA, pa saj lahko pošlješ. Jaz bom poslala, ne bom šla osebno.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 20:58:25
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Sem dobila izpisek za davčno iz CSDja, a to moram res v službo nest?Ker se mi tud slučajno ne da, pa ur,ure ne vem, kdaj so, pa ne vem, kater obračunava plače za naš oddelek in tako naprej....Skratka, a nujno moram to odnest? Odgovor je DA, pa saj lahko pošlješ. Jaz bom poslala, ne bom šla osebno. To sem že razmišljala, ampak najprej moram izvedeti ime tiste ki obračunava za naš oddelek, to pa sej veš kako je po telefonu-pokličte tja, pa tja, pa tja...Celo dopoldne bo šlo.Kje imaš ti, tudi na Bohoričevi?
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:06:23
|
|
|
|
maja1488
|
Tanja, M bo tudi hospitalizirana baje. Naročena pa je ob 11:15. Obravnavana pa je pri DR Remar-jevi. Kdaj imata pa vidve? Mogoče se vidimo.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:08:41
|
|
|
|
majana79
|
še dobro da ste začele debatirat o tem... jaz sploh še odprla nisem pa po moje tut ne bi sem misla da je samo za nas podatek o tem kolk so nam nakazali
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:11:32
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Tanja, M bo tudi hospitalizirana baje. Naročena pa je ob 11:15. Obravnavana pa je pri DR Remar-jevi. Kdaj imata pa vidve? Mogoče se vidimo. Piše, da morva bit 7:15 v sprejemni, potem greva na oddelek, potem pa čakava, da bo UZ prost....A si sigurna, da je Remar?Ali je Rener?Ker ena je Rener na nevro, ampak ni pri dojenčkih, pač pa pri starejših-ta dva oddelka sta bila, vsaj na stari PEK ločena. Ne vem pa, če sta še...Če bomo skupaj na oddelku, se sigurno vidimo.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:20:50
|
|
|
|
maja1488
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Tanja, M bo tudi hospitalizirana baje. Naročena pa je ob 11:15. Obravnavana pa je pri DR Remar-jevi. Kdaj imata pa vidve? Mogoče se vidimo. Piše, da morva bit 7:15 v sprejemni, potem greva na oddelek, potem pa čakava, da bo UZ prost....A si sigurna, da je Remar?Ali je Rener?Ker ena je Rener na nevro, ampak ni pri dojenčkih, pač pa pri starejših-ta dva oddelka sta bila, vsaj na stari PEK ločena. Ne vem pa, če sta še...Če bomo skupaj na oddelku, se sigurno vidimo. Rener ja...je čudno napisano. Sam M je pri šestih mesecih tudi ona pregledala, zato naj bi jo tudi zdaj. Dr Rener Primec Zvonka piše na starih izvidih. Na starem vabilu piše, da so starejši od treh let v pritličju, do treh let pa v drugem štuku, na tem tanovem vabilu pa nič ne piše. Bom kukala v sobe
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:22:31
|
|
|
|
AKP
|
Flaska če bi bila iz Lj bi 100% prišla. Žal mi je predaleč .
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:24:08
|
|
|
|
PapuaNG
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 še dobro da ste začele debatirat o tem... jaz sploh še odprla nisem pa po moje tut ne bi sem misla da je samo za nas podatek o tem kolk so nam nakazali Jst sem tut danes slučajno to odprla, sicer jih spravljam v eno mapico, danes pa kot bi mi nekaj pravilo, da moram odpret Moram itak še nekaj drugega v službo poslat, pa bom kar hkrati. So mi pa mensezdi spet en dan dopusta preveč naračunal Pa ne vem, a naj jih opomnim ali ne. Mah, bo že. Sva šla do babice od mojga po bučo, ker je imela neko veliko bučo, pa jo tala naokoli. Bom jutri mogoče naredila njoke iz buče, če se mi bo dalo. Zadnje dni itak skos moj kuha. Kaj pa spi celo dopoldne Sva pa že cel popoldan ko pes in mačka, pa vse skup za prazen nič. Sem rekla, da se raje sploh ne pogovarjam več z njim Je pa še malega zdej zvečer nafutral, mora vadit, ker me jutri in v petek zvečer ne bo doma Sva se pa midva tut pogovarjala, da bi šla na tečaj masaže, sam 800 evrov mi je čist preveč Itak bi šla to delat bolj zaradi sebe, ker se včasih pomasirava, pa bi rada malo bolj vedela, kje so vse te točke...se mi zdi, da imam precej filing za to, pa bi blo fino malo bolj obvladat. Grem pred tv...dost je blo kompa za dans :)
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:32:01
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Tanja, M bo tudi hospitalizirana baje. Naročena pa je ob 11:15. Obravnavana pa je pri DR Remar-jevi. Kdaj imata pa vidve? Mogoče se vidimo. Piše, da morva bit 7:15 v sprejemni, potem greva na oddelek, potem pa čakava, da bo UZ prost....A si sigurna, da je Remar?Ali je Rener?Ker ena je Rener na nevro, ampak ni pri dojenčkih, pač pa pri starejših-ta dva oddelka sta bila, vsaj na stari PEK ločena. Ne vem pa, če sta še...Če bomo skupaj na oddelku, se sigurno vidimo. Rener ja...je čudno napisano. Sam M je pri šestih mesecih tudi ona pregledala, zato naj bi jo tudi zdaj. Dr Rener Primec Zvonka piše na starih izvidih. Na starem vabilu piše, da so starejši od treh let v pritličju, do treh let pa v drugem štuku, na tem tanovem vabilu pa nič ne piše. Bom kukala v sobe Zakaj pa jo je takrat že pregledala?
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 8 del 18.1.2010 21:46:38
|
|
|
|
maja1488
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Tanja, M bo tudi hospitalizirana baje. Naročena pa je ob 11:15. Obravnavana pa je pri DR Remar-jevi. Kdaj imata pa vidve? Mogoče se vidimo. Piše, da morva bit 7:15 v sprejemni, potem greva na oddelek, potem pa čakava, da bo UZ prost....A si sigurna, da je Remar?Ali je Rener?Ker ena je Rener na nevro, ampak ni pri dojenčkih, pač pa pri starejših-ta dva oddelka sta bila, vsaj na stari PEK ločena. Ne vem pa, če sta še...Če bomo skupaj na oddelku, se sigurno vidimo. Rener ja...je čudno napisano. Sam M je pri šestih mesecih tudi ona pregledala, zato naj bi jo tudi zdaj. Dr Rener Primec Zvonka piše na starih izvidih. Na starem vabilu piše, da so starejši od treh let v pritličju, do treh let pa v drugem štuku, na tem tanovem vabilu pa nič ne piše. Bom kukala v sobe Zakaj pa jo je takrat že pregledala? Sum na presnovno motnjo in prevelik obseg glave.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?