|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Razočarana!
17.1.2010 19:02:55   
mateyka
jaz se pa strinjam z bino, nobenih scen.
ker:
1. zamera med staršema ni nikoli dobra za otroka
2. naj bo jasno kdo je bolj osveščen od obeh - mogoče je mali še majhen, samo otroci dost stvari dojamejo instinktivno in sigurno je to boljši zgled kot maščevalna ali besnjenska taktika
3. ko bo sin večji, nikoli ne bo mogel nihče nič čez njegovo mamo rečt - ker mama je vedno težila k slogi.
4. ti maš čisto vest - nikoli mu nisi storila nič žalega. nikoli. tudi takrat ko bi imela povod in ko marsikdo drug bi (izgubil živce)
in to se mi zdi pomembno za prihodnost - tebe in tvojega sina.

in vso srečo bina user posted image

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.1.2010 7:06:34   
bina2005
po neprespani noči, je najhuje, kje naj najdem pravi odgovor na vprašanje 4 letnika:mami zakaj mi je babica* vzela MOJEGA atija, saj ma ona svojega, naj gre k njemu in mu bo kuhala, ker sam več ne more????user posted image
a ni bolano, da 34 letni moški po 8 letih veze zapusti otroka in partnerko zaradi svoje mame, menim da bi bilo normalno in letom primerno , če že, da gre zaradi druge ženske ali?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.1.2010 7:14:52   
Anonimen
joj joj... mamini sinčki.
jah.. tega bo treba fajn na trdo prijet.

sicer pa vem kako je... tudi kadar gre moj dam,
pozabi na čas... pa se lahko drugje svet podira -
dokler je on pri mamici je vse ok. user posted image

(odgovor članu bina2005)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
18.1.2010 7:41:40   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: bina2005

po neprespani noči, je najhuje, kje naj najdem pravi odgovor na vprašanje 4 letnika:mami zakaj mi je babica* vzela MOJEGA atija, saj ma ona svojega, naj gre k njemu in mu bo kuhala, ker sam več ne more????user posted image
a ni bolano, da 34 letni moški po 8 letih veze zapusti otroka in partnerko zaradi svoje mame, menim da bi bilo normalno in letom primerno , če že, da gre zaradi druge ženske ali?

Uh, nisi nič kaj v lepi situaciji. Ampak ne obupat. Otroku govori pozitivno o očetu, koliko lahko. Sicer se bo pa za njun odnos, moral mož potrudit sam.
S sinkom  idi čimveč ven, h kakšni prijateljici na obisk, sploh če ima otroke, da bo čimveč v otroški družbi in se mu bo dogajalo, da  ne bo preveč razmišljal.

Kaj naj ti rečem za možauser posted image ...nezrel do onemoglosti. Razumela bi, da želi stati ob strani mami, ker je oče umrl, ampak da gre v takšno skrajnost in bruha takšne izjave, pa ni normalno.

Ko boš pri močeh, mu spakiraj vse stvari. cinclanje sem in tja, da bo pri vaju, ko se mu bo zahotelo in pri mami, ko se mu bo zahotelo, ne smeš dovolit.

Nič lažje ti ne bi bilo pri srcu, če bi odšel zaradi ženske. Poznam tak primer, ki se je zgodil pred pratkim in je hudo. Vsaka razveza boli, ne glede na vzrok, sploh če so prisotni otroci.

ti samo poskrbi (v kar sploh ne dvomim), da se bosta s sinom imela lepo in ne dovoli možu, da bi se selil sem in tja. To bi šele povzročilo tprljenje otroku. vedno znova bi upal, da se bo ati vrnil. Vem, da ti je hudo zanj, ampak če sedaj dokončno presekaš, se bo navadil, da ati več ne živi z vami.

user posted image

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.1.2010 8:41:20   
madela
Hudo je tole brat,res hudo.
Bi pa želela,nekaj dopisat. Jaz imam partnerja,kateri sicer ni mamin sinček,vendar če bi njegova mama hotela bi to zelo zlahka postal,ker je pač vseeno zelo navezan na njo in nima rad občutka krivde. V tem primeru bi seveda poskušala težave rešit z njim samim,če pa ne bi šlo bi pa stopila do tašče in se pogovorila tudi z njo.
Ne vem sicer kakšna bi bila reakcija,vendar mislim,da ko ima starš svojega otroka rad,bo tudi delal na tem,da bo otrok srečen.
Si kdaj poskusila vajino situacijo razložit tudi tašči? Ti zelo priporočam,pa četudi se skregata,gre se za tvoje življenje,za življenje tvojega sina in praktično za vašo celo družino se gre.

Tvoj ima cel čas občutek krivde,če ni zraven mamice,to pa verjetno zato,ker mu njegova ljuba mamica hoče ravno to dopovedat. Tukaj je treba v rešitev težav vključit tudi njo in ji odpret oči.
Morda se niti ne zaveda,da s tem sina ne osrečuje,ampak onesrečuje.ODPRITA JI OČI!!

Sicer sedaj berem,da te je zapustil in mi je zelo žal user posted image
Če se vrne in bosta imela oba željo karkoli rešit je prva na vrsti njegova mama.
Srečno user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.1.2010 8:46:16   
madela

Tole je izjava 4-letnika user posted image
Ti priporočam,da paziš,kaj govoriš pred otrokom,ker mali res ni nič kriv. Ne onesrečuj svojega otroka. Verjamem,da ve kaj se dogaja,ker otroci preprosto čutijo,vendar pa ti izjave proti očetu ne koristijo. Samo rada ga imej in ga stisni k sebi. Odgovore mu dajaj take,za njegovim letom primerne,da ne bo otrok potem nosil bremena vajinih težav.

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.1.2010 8:57:05   
pridna_janja
Bivši moj je bil tudi mamin sinček.Mi je zelo hudo za tebe user posted image user posted image upam da ti bojo punce znale svetovat,meni so nekatere velik pomagale 

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.1.2010 9:32:16   
mateyka
se strinjam z madelo. kot sem že napisala, ne zamer nosit k sinu. nikoli ne govori slabo čez njega ali babico. bo sin že sam dojel, ko bo večji.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.1.2010 10:57:48   
kristinaj
držim pesti zate in za sinčka... pa kako si te upa zaprosit.. upam,da nisi sprejela prstana ... mamin sinko pa naj se k mami vrne in jo za kiklo drži.... oz. bi bila še žleht in ga vprašala,  kaj bo če mu pa mama naslednji teden umre.. a bo več doma ali bo še vedno hodil na njen domek... lahko mu tudi pokažeš kaj si napisala in kakšne odg si dobila...

jaz bi znorela, da bi imela takega moškega ob sebi.. imam pa tudi srečo, da ga ni med tednom, sem sama in uživam z mojimi otročki...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.1.2010 11:06:17   
bina2005
ja žalostno, je vse skupaj...moj sinko je od sileuser posted image , črnit nobenega nima smisla, to mi je jasno...sedaj sem samo prazna in v srce me dobesedno boli. Bom morala to vse premagat in bit močna...korak za korakom

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.1.2010 11:36:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj
jaz bi znorela, da bi imela takega moškega ob sebi.. imam pa tudi srečo, da ga ni med tednom, sem sama in uživam z mojimi otročki...

samo tole mi tudi ni normalno, sorry... ti imaš SREČO da tvojega ni med tednom, ker uživaš sama z otroci? prava ljubezen, ni kajuser posted image

bina tebi in tvojemu sinku pa želim vso srečo!user posted image

< Sporočilo je popravil Tamika87 -- 18.1.2010 11:37:17 >

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
18.1.2010 11:40:49   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87

samo tole mi tudi ni normalno, sorry... ti imaš SREČO da tvojega ni med tednom, ker uživaš sama z otroci? prava ljubezen, ni kajuser posted image

Se podpišem. Če si vesela, da človeka cel teden ne vidiš, potem res ne vem, zakaj si sploh z njim. user posted image  Mene bi to zelo morilo, če ga cel teden ne bi bilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.1.2010 11:43:13   
zmajaz
Ja žalostno, je vse skupaj...moj sinko je od sileuser posted image , črnit nobenega nima smisla, to mi je jasno...sedaj sem samo prazna in v srce me dobesedno boli. Bom morala to vse premagat in bit močna...korak za korakom

Tak človek te ni vreden, niti tvojih solz, čeprav verjamem, da zelo zelo boli, kar ti je naredil. Bodi močna - mislimo nate in na tvojga sončka.  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.1.2010 11:43:32   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87

Se podpišem. Če si vesela, da človeka cel teden ne vidiš, potem res ne vem, zakaj si sploh z njim. user posted image  Mene bi to zelo morilo, če ga cel teden ne bi bilo.

Mene tudi! Že ko čez teden pride pozneje zaradi službe se mi meša.
Uživanje sama z otročki, kot praviš kristinaj, pa ne bo večno. saj otroke si ne vzgojiš zase in nimaš jih zase. Vzgojiš jih za svet in zato, da si najdejo sami mesto pod soncem. Ne bodo večno tvoji. Kaj boš pa potem?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.1.2010 12:40:57   
Vijoličarka
Meni se zdi spet to en tak človek, ki mu primarna družina izpolnjuje vse njegove čustvene potrebe.

Ta družina mu je privzgojila precej čuden občutek odgovornosti in hkrati neodgovornosti. Po eni strani se čuti zelo odgovornega, da staršem in sestri povrne 'trpljenje', ki jim ga 'je povzročil'. Torej mora biti tam, pri njih, da zadovoljuje njihove potrebe po skrbi zanj. Po drugi strani pa nima nobenega zrelega občutka odgovornosti za svoje odločitve in dejanja, ki se od človeka njegove starosti normalno pričakujejo. Torej, če si je izbral življenjsko partnerico, če ima celo otroka, potem to zahteva od njega določena dejanja.

Ali je tudi sestra tako navezana nanj? Ali je bil bolj njen otroček, kot njen brat? Ali pa je sestra samo izkazala več pameti pri izbiri moža-partnerja in je izbrala takega, ki se je v družino lepo integriral ali takega, ki se kaj dosti ne sekira, samo da je sit, opran in poseksan, za ostalo mu je vseeno?

Oni so pač skupaj najbolj srečni in pika. Morda bi bili celo srečni, če bi on izbral kakšno partnerico, ki bi kar padla v njihovo družino, žal pa je izbral tako, ki je, kot prvi greh, imela celo lastno stanovanje, predvsem pa karatkerno nekako ne paše k njim. Morda bi katera druga bolj pasala, morda ne bi nobena.

Čustvene potrebe po vnukih očitno zapolnjujejo sestrini otroci. Sem že večkrat slišala teorijo, da so vnuki po hčeri 'pravi vnuki', vnuki po sinu pa ne. In najbrž nečaki zadovoljujejo tudi čustveno potrebo po otroku s strani tvojega partnerja. Z nečaki se lahko zabava in igra, ni pa prav nič neposredno odgovoren zanje.

In morda gre prav za slednje. On bi rad od življenja samo tisto lepo in dobro, odklanja pa vse ostalo, kar pride zraven: skrbi, odgovornost. Starši in sestra mu omogočajo prvo, ti ga siliš zraven še z drugim. On pa bi rad ostal večni otrok. Ljubljen, razvajan, deležen potuhe... in vse to dobi, če je prijazen z mamo.

Morda gre za nekaj drugega. Za močan občutek krivde, ki so mu ga vsadili. In za taktiko palice in korenčka. V glavi ima zabetonirano, da je njegova prva in edina življenjska dolžnost do primarne družine, drugi niso pomembni. V zahvalo dobi crkljanje in občutek, da ga nihče drug nima tako rad.

Ti si tip ženske, ki si pripravljena marsikaj požreti in si se predvsem pripravljena 'cufati' zanj s primarno družino. Marsikatera bi, ko bi videla situacijo, že takoj ušla, ker bi ji zvonili vsi alarmni zvonci. In morda sta prav zaradi tega končala skupaj.

Kajti v enačbi nebeške sreče v primarni družini je ena napaka. Namreč, zadovljene so vse sinkotove potrebe, razen ene. In ko začne tiščati v jajčkih je hudo. Kakor si vse skupaj opisala, imam občutek, da mu mati to potrebo zameri in sama noče misliti nanjo, jo negira. Sam je pa ne more negirati. In morda ga prav ta potreba prignala nazaj k tebi, toliko da se poteši in nato spet domov, lahko se odpre začarani krog. Zapomni si, da potrebni moški vse prizna in vse obljubi, v glavnem samo prikimava, ker spodnja glava terja svoje.

Bolje ti bo sami s sinom.

Da so to sebični in vase usmerjeni ljudje, ki jih čustva drugih prav nič ne brigajo, mi daje slutiti dejstvo, da so največji pritisk vršili na svojega sinkota ravno v času, ko si bila ti noseča. To je čas, ko se marsikateri starši, čeprav nezadovljni z otrokovo izbiro, pogoltnejo marsikaj ali se celo sprijaznijo, kajti napove se novo bitje - njihov vnuk in vsaj v tem času se trudijo biti s snaho prijazni. Družina tvojega partnerja pa je v tvoji nosečnosti videla alarm, sredstvo, da ga bodo dokončno izgubili in prav takrat so se najbolj potrudili, da ga obdržijo zase.

Sama ne bi želela imeti partnerja, ki se medtem, ko je njegov otrok bolan, lepo zabava s svojimi nečaki in potem še pripomni, kako srečen je bil, ko se mu ni bilo treba ubadati z domačimi problemi.

Strinjam se, da je lepo in prav, da si mu spakirala zaželjeno. Pravzaprav bi jaz na tvojem mestu spakirala še vse ostalo in ga prijazno pozvala, naj pride iskat. Tako se je odločil, ti si sprejela njegovo odločitev. Amen.

In ne vzemi ga nazaj. Vračal se bo, ampak nikoli ne iz pravih razlogov.

Srečno!

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 40
18.1.2010 12:57:54   
rija

samo roko na srce....nekje je to mali moral slišati...kar tak samo od sebe ne prideuser posted image  ker mam tudi jaz 4 letnika doma, pa vem, da če pove kaj čudnega, je nekje pobral....

nehaj mu nabijat...tole boš morala sama rešiti. oz. z tvojim možem. tamalemu pa samo lepe stvari od atija.

...vox populi...

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 41
18.1.2010 13:28:29   
bina2005
tamali in oče se zelo dobro razumeta in vrjemi, kaj takega mu nisem rekla....mali je zelo bisteruser posted image in dobro pozna družinske relacije in ve kam kaj spada...glej sama sem iz pedagoškega foha in stvari zelo dobro poznam, ni pa vsak problem šolski primer in prav zato se obračam na vas, ker več glav ima več izkušenj

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
18.1.2010 14:02:37   
rija
bina, z vsem spoštovanjem....sam od sebe ne bi prišel do tega, da mu ga je babi vzela....kvečjemu bi rekel, da je šel ati k babi....

...vox populi...

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 43
18.1.2010 14:17:12   
madela

IZVIRNO SPOROČILO: rija

bina, z vsem spoštovanjem....sam od sebe ne bi prišel do tega, da mu ga je babi vzela....kvečjemu bi rekel, da je šel ati k babi....

Rija,se strinjam s tabo. Sem pa že zgoraj napisala,da je treba pazit,kaj se ob otroku govori.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 44
18.1.2010 14:19:19   
bina2005
mah, glej dolga zgodba, pa ne bom razlagala, maš prav definitivno je nekje pobral se strinjam...
samo veš na žalost , tud od nas otroci kaj poberejo, pa drugi otroci od njih, pa si nismo vsi verbalno vedno vzgled, tak je život, kakorkoli mali bo sam gor prišel oz. je že  kam pes taco moli, npr., pod smrekico tam ga je čakal 1. paket njegova bratranca tam pa vsakega 2....pa je direktno povedaluser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 45
18.1.2010 14:31:28   
uwaga
Bina želim ti, da bi se žalost in bolečina čim prej umaknili, da boš lahko nadaljevala normalno življenje s sinom.
Kot so ti že punce svetovale, zdaj je šel ( tvoj partner) in naj se nikar ne vrača, ti pa si pusti čas za "prebavit" to zmedo.
Res se pa potrudi, da sinu ne bi govorila grdih stvari o očetu ( je včasih težko, sploh, ko si na nekoga res jezen), saj bo v končni fazi otrok tisti, ki bo najbolj prizadet.
Držim pesti zate. Pa veliko moči!user posted image

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 46
18.1.2010 14:33:55   
brigitaa
Mislim Bina je začela tematiko o maminem sinčku...in kaj je pršlo vn...da mate spetuser posted image viška cajta in razpredate o vzgoji njenega sina....da vasuser posted image user posted image user posted image nese

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 47
18.1.2010 14:49:02   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: brigitaa

Mislim Bina je začela tematiko o maminem sinčku...in kaj je pršlo vn...da mate spetuser posted image viška cajta in razpredate o vzgoji njenega sina....da vasuser posted image user posted image user posted image nese

kaj pa se ti kuriš?user posted image

ja, ja....svet je črno bel...

in sin je tu ključnega pomena. čeprav se tebi ne zdi tako.

me kar pri srcu stisne, kakšne borbe so vodili moji znanci preko otrok, da so si dokazali, kdo ima bolj prav, kdo je manj kriv, kdo ma večja jajca...in evo ti enega priljubljenega user posted image

...vox populi...

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
18.1.2010 14:49:08   
bina2005
punce, veliko bi mele za debatirat...tem sploh ne zmanjka, hvala vam, da se beremo in delimo izkušnje, nasvete....če že ne včasih je dober občutek, da kaj poveš, pa ti prisluhnejo...
Vse ste , smo SUPER!user posted image kljub skrbem, tegobam in promlemom!

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
18.1.2010 15:22:06   
Vijoličarka
Kar se tega, 'kje otrok pobere' tiče, lahko pristavim lasten lonček. Otroci so različni. Nekateri so bolj dojemljivi in jih čustva drugih ljudi tudi bolj zanimajo.

Sama sem kot zelo malo bitje vedela, da me stara mama po očetu naravnost sovraži, pa mi nihče ni tega povedal, niti ni ona direktno nič takega meni rekla. Še več, govorili so mi same krasne stvari o njej, o mojih občutkih pa, če se jih slučajno izrazila, da si domišljam...

Šele mnogo kasneje, ko smo se že kot odrasli pogovarjali, sem izvedela, da sploh ni hotela, da bi moja mama imela še enega otroka (mojega starejšega brata je oboževala), da je že, ko sem bila v trebuhu, šuntala brata, da tega otroka pa 'ne bosta marala', ker ona ima njega in to je vse, kar je pomembno... Prekleto srečo sem imela, da sem imela pametno mamo in dobrega brata, pa tudi pravičnega očeta, ker bi ženska lahko zakuhala celo štalo v družini. Še sploh, ker je bil moj oče njen najljubši sin, mojo mamo je imela strašno rada, brata pa sploh - bila sem edini član v družini, za katerega se je odločila, da ga enostavno ne bo marala in pika, ker sem se ji zdela odveč, potem sem bila pa še punca (hud prekršek v njenih očeh). Tudi ostalo sorodstvo po očetovi strani se je vedno trudilo očarati mojega brata, mene pa so v najboljšem primeru spregledali, običajno pa sem čutila, da jim grem na živce iz preprostega razloga: ker obstajam.

Otrok lahko vidi in čuti in se ga ne da okrog prinesti. Ponavadi obožuje ravno tistega starša, ki se mu manj posveča. In če si je, bolan, zaželel očeta, katerega je moral poklicati k babici, oče pa je kar ostal pri babici in potem prišel domov slabe volje - češ, pri babici sem raje, je znal sešteti ena plus ena in si v svoji otroški domišljiji izračunal, da je oči raje pri babici in da babica raje vidi, da je oči pri njej, kot pa pri njemu. Pri štirih letih sem imela jaz svojo staro mamo že popolnoma prečitano.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu bina2005)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

FORD C-MAX
sarar

ali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?

da (70%)

ne (30%)

Število vseh glasov: 220

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!