ronja
|
Ronja, a je tvoj fotr slučajno fizik? nope, dr. strojništva. Moj lubi pa biolog, tako kot jaz - študentska ljubezen . krtexx, čestitam za smučanje! Pa saj že to, da lahko greš, je pri 3 malih otrocih kar uspeh! Tako da ne zavidaj preveč kolegom brez otrok, saj ne vejo, kaj zamujajo - kot je rekla moja sodelavka, ko smo sami mladi starši morali prej iz zagovora doktorata od druge sodelavke, ostali so pa ostali na najbolj zanimivem delu - zakuski, hehe . Ti še jaz napišem eno lepo misel oz. nasvet mladim mamicam, ki sem ga prebrala v enem albumu za otroke (kjer pišeš napredek, itd...) : "ne trudite se živeti tako, kot ste takrat, ko še niste imeli otrok! Sprejmite, da je zdaj pač drugače in se prilagodite." nekaj v smislu, da je to tratenje energije, kar se kar strinjam . To ne pomeni, da ne greš nikoli več smučat, samo da uživaš v 2-3 urcah na snegu, kolikor jih pač imaš in se ne trudiš bit cel dan tam, če ne gre... No, tako jaz to razumem. Midva sva ponočnjaka - zdaj morava to pač malo omilit, ker druge pol noči požre Lejla... Seveda se ne dava čisto, ampak malo se je treba prilagodit in ni treba, da se zato slabo počutiš. Vsakič poglej tehtnico, pa boš videla, v katero stran se nagne . Saj veš, vse ma svoje + in -. Saj se spomniš, kako zelo si si želela imeti otroke, ko si bila še brez in ti vse, kar si lahko počela, ni pomenilo toliko kot ... (predvidevam, glede na to, da sta se za Brito kar namatrala, za maladva pa itak). Obojega pač ne moreš met - no, mogoče ko otroci odrastejo, samo takrat je spet drugače (ni glih tega cartanja, recimo)... Uživaj zdaj v +, ki jih imaš na voljo in se ne obremenjuj preveč z vsem, kar zamujaš - vsako obdobje v življenju je "rezervirano" za nekaj - to ne pomeni, da drugega ne počneš, samo da ni glih v 1. planu...
|