|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
14.1.2010 18:59:37   
Jada82
aj pri njej vsi samoplačniški brisi toliko stanejo. Zdi se mi drago, po drugi strani mi pa je všeč, k
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

Zanima me koliko so vam zaračunali za bris za steptokok. Mene je za pregrešnih 40€, saj pri njej vsi samoplačniški brisi toliko stanejo. Zdi se mi drago, po drugi strani mi pa je všeč, ker se je ponudila, da bo z mano lahko tudi v porodni sobi, če bi tako želela ali če bi bilo kaj dvomljivega, recimo moja posteljica, ki je sedaj recimo nizko ni pa več tako da bi bil potreben CR.
Če grem v NM mi je ponudila ves luksuz, saj je na porodnem oddelku delala kar neki let in tako lahko potegne marsikakšno vezo.
Drugače pa me zanima, ve lahko normalno jeste? _Meni je sedaj non stop slabo, pa tut komi sedim, ne boli me hrbtenica, pač pa mam občutek da mamuser posted image tak spuščenga, da lah sedim samo napol leže. Kak je s tem pri vas?

Jaz imam naslednjič bris za streptokok. Je pa rekla, da bo 35 €. Ja, mater, so kar dragi .. že za te UZ-je sem zmetala kup enega denarja ..... jah sam kaj, itak da bom plačala tudi ta pregled ...

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
14.1.2010 19:00:00   
plouse
Oj!

Sam informativno - jst sem za bris dala 17€. Vidim, da imajo G zelo različne tarife za svoje storitve....

Zdej gledam po oblekicah za user posted image in se spračujem, kako ga bom oblekla za domov iz P.
Najpej torej plenice, gor majčko, potem body, potem žabice, pol pa še pajaca iz flisa. In čez (za ven) še kapico in kombinezonček. Kaj se vam zdi? Meni se zdi, da bo user posted image prav nabasan v vseh teh cotah!?!

Kaj imate vse nad jogijem v posteljicah še uno nepremočljivo podlogo (da ne gre urin skozi) al neuser posted image ?

Joj, jst mam občutek, da nič ne vem v zvezi s temi user posted image .

SE bom morala kmalu privadit!

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
14.1.2010 19:01:44   
Jada82
parkirala, njemu se je mudilo in ji je prišel zvonit domov naj prestavi avto. Ona se je pa na njega drla, kdo
IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

Drugače pa me zanima, ve lahko normalno jeste? _Meni je sedaj non stop slabo, pa tut komi sedim, ne boli me hrbtenica, pač pa mam občutek da mamuser posted image tak spuščenga, da lah sedim samo napol leže. Kak je s tem pri vas?

Enako, kot da imava iste simptome, pa še po datumu sva čist skupajuser posted image , s tem da mene danes še v nožnici vsake tolko zaseka...

Ja, tudi mene v nožnici na vsake tolk časa prav zapeče in zategne ... se vsakič ustrašim, da mi bo zdaj zdaj voda ven stekla, ala pa se odpiram ... kaj jaz vem?! Prijetno pa ni .... grem rajš kar počivat še mal ...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
14.1.2010 19:05:10   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: plouse

Kaj imate vse nad jogijem v posteljicah še uno nepremočljivo podlogo (da ne gre urin skozi) al neuser posted image ?

Ja, jaz sem jo kupila - od Racmana ... kar preko interneta (Baby center). Zdaj sem jo oprala in se je ravno posušila, tako da jo bom jutri kar namontirala, da bo posteljica ready .... jah fajn je verjetno, da ni moker jogi, ko kaj skozi pride pa to .... tudi jaz ne vem nič v zvezi z user posted image , ampak pomoje se bomo kmalu navadile user posted image

(odgovor članu plouse)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
14.1.2010 19:09:25   
Bauky
Živjo,
ja res se vidi, da smo že vse doma..... sem šla popoldan na pregled in evo, do zdaj ste že pridelale kar 2 cele strani user posted image .
Na pregledu, je blo vse bp... smo v 34 t in imamo 2150 g, dala kri vodo.  Tudi mene je danes vag. pogledala, ker sem kar malo pojamrala, da imam malo povečan izcedek.... pa me ni nič bolelo, odprta tud še nisem... je pa naše dete tudi že obrnjeno na glavo (čeprav, če gledam trebuh, včasih si sploh ne morem predstavljati, kaj dela in kako je obrnjeno).

Mi je pa G tudi dala možnost odvzem brisa na streptokok, sem jo vprašala kok stane.. 15 €. A je mogoče sploh katera, ki  je imela odvzem na kartico, ali ste morale vse nekaj plačati ?  Je pa itak hecno, da imam jaz npr. 15€, ena (ne vem točno katera) pa je napisala 10€.... zakaj so sploh te razlike, če je pa postopek za odvzem povsod enakuser posted image - zdravstvouser posted image .

Še enkrat , mogoče je ktera imela tak primer, da si je premislila, da namesto paketa ob rojstvu, vzame denar?  Jaz sem danes dobila še voziček in imam zdaj vse "tavečje in tadražje" stvari doma in sploh ne vem kaj bi še vzela na paketu.  Sem danes probala klical na CSD pa  so me vezali, pa vezali...mogoče ni blo prave osebe tam...in bom jutri spet probala, če se sploh lahko da, da se premisliš...

Za seznamček: naslednji pregled 28.1.   .... ja zdej pa je že na 14 dni ... gremo proti koncu tudi mi...user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
14.1.2010 19:20:06   
slomak
jest bi pa prosila eno, če mi lahko napiše kaj točno ste že spakirale v torbo za v P oz. kaj boste...lahko tud na zs...
dons sm neki začela dajat v torbo pa sm kr nehala, ker ne vem točn kaj rabim, če sploh rabim, potem da ne bom kej pozabila...
no hvala.user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
14.1.2010 19:21:47   
Kati81
bris - ta za streprokok je meni vzela v ponedeljek in ga nisem nič plačala, mi ga je vzela tudiv začetku nosečnosti in prav tako nisem plačala. Tko da jaz mislim, da to bolj služijo sami. Pa mi vzame ponavadi še ene druge brise zarad nekih bakterij pa nikoli ne plačam.

Jaz sem namesto paketa vzela denar, ja kar poskusi poklicati na CSD če ti lahko pomagajo, sam morš več časa poskušat in težit.

Zaenkrat sem še doma, ker čakam da mala zaspi in pol se grem pokazat ker ta glavobol nikakor ni ok.

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
14.1.2010 19:24:53   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Ja, jaz sem jo kupila - od Racmana ... kar preko interneta (Baby center). Zdaj sem jo oprala in se je ravno posušila, tako da jo bom jutri kar namontirala, da bo posteljica ready .... jah fajn je verjetno, da ni moker jogi, ko kaj skozi pride pa to .... tudi jaz ne vem nič v zvezi z user posted image , ampak pomoje se bomo kmalu navadile user posted image

jaz jo tudi imam, sem kupila v baby centru....

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
14.1.2010 19:25:32   
Kati81
slomak - jaz sem spakirala, mrežaste hlačke, kar vseh 10kom, ker nikol ne veš, potem 2 paketa teh masmi vložkov za po porodu, vir zelene bom pustila doma in mi jih moj po potrebi prinese, potem 3 pare spodnjih hlač normalnih, spodnjo majico, če bo mraz, modrček za dojenje, blazinice za dojenje, 5 parov nogavic, toaletno torbico, kremo bepanten roza, ta veliko tubo, pa seveda dudico in crocse. Aja pa 3 pakete papirnatih robčkov, ker v prvo sem dva dni po porodu jokala k dež.
Pa 2 para nogavičk za malega.
Mislim, da je to vse, no mogoče sem še kaj pozabila.

Aja svoje spalne srajce pa halje ne bom vzela ker mi jih je škoda, da bi jih zapackala.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
14.1.2010 19:33:01   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

slomak - jaz sem spakirala, mrežaste hlačke, kar vseh 10kom, ker nikol ne veš, potem 2 paketa teh masmi vložkov za po porodu, vir zelene bom pustila doma in mi jih moj po potrebi prinese, potem 3 pare spodnjih hlač normalnih, spodnjo majico, če bo mraz, modrček za dojenje, blazinice za dojenje, 5 parov nogavic, toaletno torbico, kremo bepanten roza, ta veliko tubo, pa seveda dudico in crocse. Aja pa 3 pakete papirnatih robčkov, ker v prvo sem dva dni po porodu jokala k dež.
Pa 2 para nogavičk za malega.
Mislim, da je to vse, no mogoče sem še kaj pozabila.

Aja svoje spalne srajce pa halje ne bom vzela ker mi jih je škoda, da bi jih zapackala.

ok, hvala grem pakirat user posted image , ti pa upam da te neha glava bolet čimprej... poročaj kako si...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
14.1.2010 19:43:26   
niwci
Danes ste pa res pridne s klepetanjem.

Meni pa je reku da testa za streptokok ne delajo, razen če je bilo že kdaj kej narobe,..kako pa naj vem???? Za ceno pa nisem vprašala.

Zvesta- samo da je napredek.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
14.1.2010 19:44:47   
ninček1
torej....meni je v petem tednu nosečnosti moj ginekolog vzel bris-predvidevam da za ta streptokok in če je bil takrat negativen...je lahko zdaj pozitiven in mi ga morajo še enkrat vzet?sploh ne vem kako se okužiš s tem, ker kot sem brala na pušenjaku je prisoten v vseh, samo pri nekaterih se razvije okužba pri drugih ne...ne vem no, ni mi čisto jasno...

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
14.1.2010 19:46:32   
plouse
Kje pa se kupi mrežaste hlače?

Jst sem poleg že naštetega dala še svoje copate, labello in pripravljene imam seveda dokomente, tudi fotokoijo poročnega lista.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
14.1.2010 19:48:00   
mavo
Če katero zanimajo slingi in podobno, naj si ogleda tole:

http://www.altermama.com/html/nosilke.html

jaz sem že tudi malo o tem razmišljala, da bo lažje z obema ven hodit.

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
14.1.2010 19:53:13   
Kati81
zgleda da je lekadol le malo prijel tko da verjetno ne bom šla danes nič do P, če bo pa zjutraj nazaj glava bolela se pa grem pokazat.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
14.1.2010 19:55:41   
Kati81
Ja za streptokok je tko da ne morejo vedti al je al ni, ker je v vsakem prisoten le ne razvije se pri vseh.

Ja saj jaz mam tud svoje copate - crocse, ker se mi zdijo najboljši za v kopalnico tud če je mal mokro ni hudega, pa na gumo se lepo oprimejo da ti ne spodrsne.

Ma jaz v prvo nisem nič nosila poročnega lista in ga tud zdaj ne bom, dokumente imam pa tko al tko skoz s sabo.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
14.1.2010 19:59:05   
vaney
zimska, kako kaže za jutri? Da se znava zorganizirat z valentinčico...

Super, da ste se spomnile na tale seznam, kaj spakirat, mi bo zelo prav prišel, ker sem vse pozabilauser posted image  kar se pa robčkov tiče....sem jih tudi jaz porabila ogromno, ker sem 3., posebej pa še 4. dan nonstop imela solze v očeh.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
14.1.2010 20:01:50   
bili83
Evo, da vas še jaz malo pozdravim.

Meni je g. nazadnje vzel bris za streptokok in mi tudi ni bilo treba nič plačati... sem pa slišala, da je sicer ta test samoplačniški in, da se cena giblje celo do 70 euruser posted image

sicer pa sem dopoldan uspela skupaj spraviti vsaj tisto osnovno za v porodnišnico, če slučajno nastane panika...

pa naredila sem generalko v kopalnici... je zgledalo približno tako, kot da bi imela v kopalnici zaprto orjaško želvouser posted image  pa še ta bi bila verjetno bolj okretna kot jazuser posted image
upam, da mi jutri uspe zlikati še teh nekaj cotik, ki me že cel teden čakajouser posted image  mogoče sem mislila, da se bodo same zlikaleuser posted image user posted image

aja, tudi moj mali se mi zdi, da se je rahlo umiril... no, sicer pa je čsto po mamici- en dan kot da ga nosi luna, naslednji dan pa že naspidiran, kot da je spil par redbullov. no, saj če bi slučajno bil dva dni zapored bolj miren, bi že začela verjet, da se kaj pripravljauser posted image  
že vse štejete gibe?

preživite lep večer, se beremouser posted image user posted image

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
14.1.2010 20:39:36   
Aja1
Jaz sem za bris plačala 15 eurov.

V torbo bom pa naštmala (moram enkrat kmalu): en paket vložkov, troje mrežaste hlačke (to oboje v prvo nisem rabila, ker sem tam dobila dovolj), labelo, glavnik, gel za tuširanje, kremo za obraz, zobno krtačko in pasto, papirnate robčke, denarnico, copate, fotoaparat, telefon, polnilec za telefon in čokolado user posted image ). Po potrebi bo pa itak moj še kaj prinesel, saj bo itak vsak dan pri meni.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
14.1.2010 20:41:22   
ČikaPika
Dober večer...

Cena za streptokok: v Postojni se bris plača 10€.

Nepremočljiva podloga: Kupila sem dve (eno za Mojzesov košek in eno za zibelko). Kupila v Pikapolonici, vsaka je bila 13 €.

Potovalka za v P: Jaz sem poleg že naštetega dala noter še par revij za branje, kemik, kovance, šlauf za sedet (če bom šivana spodaj - no šlauf ne gre v torbo ampak bo ostal v avtu do konca poroda user posted image ), kopalni plašč, - mislim da je to vse

Kati81: si poskusila popiti malo več tekočine? Včasih je vzrok za glavobol v dehidraciji. Sicer še pomaga tema, tišina, en ruta tesno zavezana okoli glave, masaža mišic na glavi... Moj user posted image ima migrenske napade - grozno user posted image , če ne spije vsak dan vsaj 3 L vode + utrujenost, se takoj pojavijo... katastrofa. Če takoj ne popije ampule (proti bolečinam) je katastrofa: bruha, kar zleze skup, ne more niti hodit... groza res...

Mrežaste hlače: sem kupila v Sanolaborju (10 kom).

PARADONTOZA: Preko prijateljice sem na telefon dobila eno zobozdravnico in jo vse sprašala glede mojih vnetih dlesni in paradontoze... Svetovala mi je sledeče:
Z zobno pasto (Sensodyne) naj si vsaj 2x na dan temeljito očistim zobe. Čiščenje naj poteka v krožnih gibih. Temeljito pomeni, da na vsakem zobu zaokrožiš vsaj 10 x. Po tem čiščenju si še znitkaš med zobmi. Če  pri čiščenju  teče kri je to dober znak - čistiti pa si moraš toliko časa dokler kri ne preneha teči... Pol ure po čiščenju zob pa si usta spereš z vodo CURASEPT (0,2 %).
Hkrati mi je svetovala naj obvezno obiščem zobarja, ker če se mi je nardil kak žepek (z gnojem) v dlesnih mi bo zobar to odpravil... ni pa nobene panike če počakam do 20.1. ko imam pregled, saj zobje ne odpadejo tako hitro :)
Ufff... pravkar prihajam iz DM-ja kjer sem pokupila teh preparatov za 22 €... in takoj v boj!!! user posted image

Sicer pa je moj user posted image končno enkrat prišel domov iz službe ob 16 h (in ne zvečer), tako da sva uspela še skupaj pospraviti celo stanovanje - jupiiii user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
14.1.2010 20:42:48   
Aja1

Kje pa se kupi mrežaste hlače?

Sanolabor, lekarna

(odgovor članu plouse)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
14.1.2010 21:00:34   
Kati81
Ma tekočine pijem full.

Mislim da ni to to, po moje se začenja isto kot je bilo v prvi nosečnosti, previsok pritisk, in preeklampsija.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
14.1.2010 21:02:06   
dskubin
[Jaz imam naslednjič bris za streptokok. Je pa rekla, da bo 35 €. Ja, mater, so kar dragi ..
jaz imam tudi naslednji teden. Bo pa 40€, pa nisem nič privat. Mi je pa rekla, da tolk je, da nosečnicam ne pripada ta pregled kar sam po sebi in ga zavarovalnica ne krije, da pa ga lahko naredi, na mojo željo seveda. Ni pa pozabla povedat, da pri 20% pride do okužbe ob porodu, torej 2 od 10 user posted image Ampak zdej, ko berem vse te različne cifre mi ni prav nič več jasno user posted image

Še jaz, ker grem 3. mam včasih tak občutek user posted image . Ampak po drugi strani - a se vam ne zdi, da veste ogroooomno več, kot pred pol leta?

podloga - imam, se mi zdi fajn, da ni jogi moker. Sicer itak daš gor na rjuhco še tetra plenico pod glavo, pa jaz imam take izkušnje, da lulanje al pa polivanje ne gre tko hitro skozi, začne to šele kasneje, ko npr, sami držijo flašo in pol se lepo navadijo polivat pa rjuhe namočit user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
14.1.2010 21:04:00   
valentinčica30
Vaney Zimska pozabla na kavico, je očitno tak zmatrana po likanju, da je zaspalauser posted image user posted image user posted image .
V glavnem pridem jutri pogledat kaj bo novega sedaj pa šibam spat, se mi več nič ne da pa vse me boli.

Lahko noč

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
14.1.2010 21:08:00   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

pa naredila sem generalko v kopalnici... je zgledalo približno tako, kot da bi imela v kopalnici zaprto orjaško želvouser posted image  pa še ta bi bila verjetno bolj okretna kot jazuser posted image
upam, da mi jutri uspe zlikati še teh nekaj cotik, ki me že cel teden čakajouser posted image  mogoče sem mislila, da se bodo same zlikaleuser posted image user posted image

hehe si posrečena, sm se mogla smejat user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?